Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HEJTERZY oraz Youtube

Kequality

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od paru miesięcy nagrywam na Youtube z moją twarzą, zacząłem od vlogów, a później zacząłem nagrywać gry na telefon. Pomimo słabej jakości wideo, jakość audio jest taka 8/10. Ale właśnie pojawił sie problem, a tym problemem sà hejterzy...

Zarzuce wam parę screenów, jakoś radziłem sobie z ich komentarzami, ale teraz pod ostatnim filmem trochę ich zgasiłem, ale boję się tego jakie komentarze zobaczę pod następnie filmem...

Ja chce nagrywać, bo kocham Youtube, ale po prostu nwm co robić...

post-1538119-0-50432600-1480799672.png

post-1538119-0-43138600-1480799685.png

Opublikowano

Jak zaczynasz nagrywac filmy to z automatu musisz być niewrazliwy na bezsensowną krytykę, ignoruj, dawaj shadow bany ale jeśli to Cie rusza to znaczy ze nagrywanie filmow na naszym kochanym polskim jutubie nie jest dla Ciebie.

Opublikowano

"Kiedys ktos nazwal mnie chujem. Obrazilem sie i poszedlem do domu.

Popatrzylem w lustro i zobaczylem, ze do c***a to ja za c***a podobny nie jestem. Potem sie juz nie obrazalem."

Opublikowano

Widzę, że nowy w internecie xD

To jest kompletnie normalne, to wynika z faktu, że jesteś zauważony, nawet nie odpisuj na takie rzeczy bo szkoda fatygi, poza tym nie radzę tego brać na poważnie bo Ci ludzie tego nie robią na poważnie :D

Akurat nie nowy w internecie :3, siedzę w necie od 7 roku życia (brzmie jak nolife xD)

Jak zaczynasz nagrywac filmy to z automatu musisz być niewrazliwy na bezsensowną krytykę, ignoruj, dawaj shadow bany ale jeśli to Cie rusza to znaczy ze nagrywanie filmow na naszym kochanym polskim jutubie nie jest dla Ciebie.

A jak dać te Shadow bany przez komórkę?

Dokładnie, najlepiej ignoruj. Kiedyś im się znudzi i pójdą hejtowac kogoś innego.

Dzięki za kolejny miły komentarz :3

"Kiedys ktos nazwal mnie chujem. Obrazilem sie i poszedlem do domu.

Popatrzylem w lustro i zobaczylem, ze do c***a to ja za c***a podobny nie jestem. Potem sie juz nie obrazalem."

Aha xD
Opublikowano

Obrażanie, to próba dowartościowania się przez osoby z problemami w życiu. To naturalne, po prostu patrz na to z innej perspektywy, jacy oni muszą być biedni pisząc takie teksty.

Opublikowano

Ej gościu, ale serio jesteś c*****y. Vlogi masz tak nudne, że można by je puszczać w Guantanamo jako tortury. Nie dziw się, że masz same debilne komentarze zamiast konstruktywnej krytyki - tu nie ma co oceniać.

PS: Nie ma nic do twórczości, chcesz nagrywać i to upubliczniać to śmiało, ale zrozum, że nie masz żadnych plusów jako vloger.

Opublikowano

Zajrzałem na kanał, obejrzałem jeden filmik - nie spodobał mi się.

Taką samą opinię jak widać ma więcej osób. Niektóre z nich wyrażają to w specyficzny sposób jakim jest pisanie obraźliwych komentarzy. Tego nie da się w żaden sposób uniknąć - nawet najlepsi youtuberzy są hejtowani. Możesz to ograniczyć jedynie poprzez zwiększenie jakości swoich materiałów (i nie chodzi tu oczywiście o jakość obrazu).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Patrząc tylko na Twój avatar na Youtube wnioskuję, że dodajesz gówno content, który - zgodnie z tym co mówią komentujący - jest rakiem polskiego Youtuba. Zamknij kanał, wtedy nie będziesz miał problemu z - jak to nazywasz - hejterami.

A po za tym uważam, że Japonia powinna zostać zniszczona. 

Jak każdy na pewno się rozkręcisz :)

Bzdura. Ile osób nagrywało na yt, a ile "odniosło sukces"? Mniej niż 1%? Więc pisanie że każdy, to tylko dawanie złudnych nadziei.

Opublikowano

Szczerze czytając teraz wasze wypowiedzi nasuwa mi się kolejne pytanko: Jak zwiększyć wartość kontentu na kanale?

Nie zamknę kanału, bo kocham Youtube całym sercem, a mówienie że anime, manga i Japonia to może dla niektórych rąk, ale spójrzcie na PewDiePie, Markipliera No i na Disowskyy. Oni też fascynują się anime i kultura Japonii, bo akurat Disowskyy'ego znam osobiście, bo mam nawet jego Skype xD. Dosłownie przez przypadek przegladalem propozycje kontaktów (gdyż nowy Skype) i patrze, Skype jakiś No to dodaje, a po paru godzinach ten kontakt do mnie dzwoni z wideo rozmową, a ja w szoku bo to był Disowskyy, a on zdziwiony skąd znalazłem jego Skype xD

Możecie nie wierzyć ale jak dostanę za dwa dni nowego kompa, który jest już zamówiony to postaram się wrzucić screen z naszej rozmowy ;-;.

To było miesiąc temu, powiedziałem że mam kanał i trochę sobie radzę, a on po prostu uśmiechnął się i powiedział że trzyma za mnie kciuki :3.

PS. Kocham jego lektorski głos *.*

PS drugi. Źle się wyraziłem, nie znam go osobiście, tylko jakby to ująć... No w sumie trochę osobiście, bo go więcej niż rok temu widziałem na zlocie Youtuberów i mam z nim nawet zdjęcie (też go nie mam bo mam go na dysku twardym akurat ;-;)

Opublikowano

Szczerze czytając teraz wasze wypowiedzi nasuwa mi się kolejne pytanko: Jak zwiększyć wartość kontentu na kanale?

Na to nie ma żadnych magicznych metod.

Obejrzyj swoje filmy, potem jakiegoś znanego youtubera i je porównaj. Poczuj się jak jakiś randomowy widz i zastanów się kogo byś wolał oglądać. 

Jeśli jednak nie dostrzeżesz żadnej różnicy, to nie masz szans na zrobienie dobrego filmu.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Też zajrzałem na twój kanał i powiem ci, że te filmiki są tak interesujące, jak zeszłoroczny śnieg. Chcesz się wybić, nagrywając swoją drogę do szkoły? Jak chcesz być doceniany, to rób coś konkretnego, czym możesz się pochwalić.

Opublikowano

Hejterzy nie istnieją. Czemu z automatu uważasz, że robisz dobre filmy? Czemu oczekujesz konstruktywnej krytyki? Na taką krytykę trzeba sobie zasłużyć, nikt nie będzie doradzał jakiemuś nołnejmowi na yt.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja nie mówiłem że robię dobre filmy, po prostu chciałem was zapytać o rade.

Może dlatego

163251480856450812481.jpeg

Zgłosiłem twój komentarz ze zdjęciem mojej twarzy, pozwolenie na to Miałeś? Chyba nie...

Opublikowano

To co teraz robisz jest slabe zarówno jakościowo jak i tematycznie wiec się nie dziw,ze są hejty,hejty zawsze będą ale tu sam sie wlasciwie o to prosisz.Zainwestuj w lepszą jakość oraz montaż a co najważniejsze to pomysł bo naprawdę mało kogo obchodzi droga do szkoły itp.Trzeba też umieć zainteresować widza własną osobą tzn mowic ciekawie oraz zachowywac sie inteligentnie. Ja np oglądam niektórych twórców tylko z względu na ich osobę bo są ciekawi oraz potrafią w interesujący sposób przedstawiać dany temat.

Opublikowano

Może dlatego

Zgłosiłem twój komentarz ze zdjęciem mojej twarzy, pozwolenie na to Miałeś? Chyba nie...

Wrzucasz swoją twarz na YT i jest wszystko okej, ale jak ktoś wkleił to na mpc to juz problem? Od razu idź do HejtStop. Tam pomagają ludziom, którzy wszystko co w necie biorą na serio.

Jesli na prawdę boli Cię komentarz "debil" to skończ nagrywać bo wyladujesz w TVN jak Ator :D.

Hejt jest, był i będzie. Spójrz na innych tworców, celebrytów, polityków, nawet kuźwa laski trzymające numerki rundy w KSW :D. Każda osoba, która chce się stać lub jest osobą publiczną jest hejtowana. Może zmień temat skoro oczekujesz konstruktywnej krytyki bo Twoje filmy raczej dojrzałych emocjalnalnie widzów nie przyciągają

Opublikowano

Może dlatego

Wrzucasz swoją twarz na YT i jest wszystko okej, ale jak ktoś wkleił to na mpc to juz problem? Od razu idź do HejtStop. Tam pomagają ludziom, którzy wszystko co w necie biorą na serio.

Jesli na prawdę boli Cię komentarz "debil" to skończ nagrywać bo wyladujesz w TVN jak Ator :D.

Hejt jest, był i będzie. Spójrz na innych tworców, celebrytów, polityków, nawet kuźwa laski trzymające numerki rundy w KSW :D. Każda osoba, która chce się stać lub jest osobą publiczną jest hejtowana. Może zmień temat skoro oczekujesz konstruktywnej krytyki bo Twoje filmy raczej dojrzałych emocjalnalnie widzów nie przyciągają

Ktos dal swoj pysk do pokaz mordke, ja dalem do idiotyzmow i ban, wiec wiesz. Tu wszystko jest mozliwe.

Co do tematu. Gardz hejtem. Znajdz w sobie ciekawosc i idz dalej.

Z dnia na dzien tego nie zmienisz, byc moze w ogole. Jesli jestes za slaby i przejmujesz sie takimi opiniami, to musisz wiedziec, ze to nie jest miejsce dla ciebie. Swiat nie jest kolorowy, patrz troche szerzej. Nie dla kazdego amerykanski sens gwiazdy jutuba.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMalyCzarny

No dobrze, ale ja nie gardzę hejtami, już walić tą moją twarz, ale No sory na tym forum nie pokazywałem nigdy twarzy SAM, a ktoś za mnie to zrobil, tego się czepiam.

Ja będę nagrywać dla moich niektórych normalnych widzów filmiki, ale tak jak mówicie "Droga do sławy nie zawsze jest usłana różami".

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMalyCzarny

No dobrze, ale ja nie gardzę hejtami, już walić tą moją twarz, ale No sory na tym forum nie pokazywałem nigdy twarzy SAM, a ktoś za mnie to zrobil, tego się czepiam.

Ja będę nagrywać dla moich niektórych normalnych widzów filmiki, ale tak jak mówicie "Droga do sławy nie zawsze jest usłana różami".

To mozesz zglosic uzytkownika za udostepnianie wizurenku.

Czasem droga do slawy jest krotka i prosta, ale musisz miec pusie.

Traktuj to jako hobby, a na hejty odpowiedaj filozoficznie. Nie mozna miec wszystkiego zloty panie.

Musisz tez sam obserwowac reakcje "widzow" i wyciagac wnioski. Gdybym ja byl tworca, nie pytalbym.

Rob, co uwazasz za sluszne. Wiadomo, czasem wyjdzie przeje&&na sytuacja, ale na tym to chyba polega. 

Czasem musi byc troche dobrze i troche zle, zeby nie bylo za idealnie. Juz jeden z uzytkownikow aka @Zavetti podrzucil ci pomysl.

Twoje filmiki sa idealne na tortury wiezniow. Jesli masz w poblizu jakis zaklad penitencjarny to udaj sie tam i nagraj jakis ciekawy material.

W moim miescie mamy hafty w centrum. Troche niesmacznie, ale zawsze mozna sie posmiac z ludzi, co stoja pod i dra ryja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...