Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komunikator głosowy Discord - Lepszy od TeamSpeak3 dla serwera Minecraft?

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. DS VS TS

• Zdecydowanie wybieram DS'a
    • Zastanawiam się nad DS'em
    • Nie mam zdania / Nie wiem
    • Przyzwyczaiłem się do TS'a
    • TS jest dla mnie jedynym wyborem
    • Tam był potfur, bojem siem go i już nie chce nigdzie wchodzić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polscy gracze nie kupią tego rozwiązania każdy jest przyzwyczajony do ts3 więc lepiej zainwestować w taki o malutki vps za 4 zł https://www.arubacloud.pl/ dla mełego serwera to wystarczy :)

Mc.HellDeen.Net | Wersja 1.19.3 | Królestwa

337297326_914034819917926_1513810974883148546_n.png

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam serwer na Discordzie, aplikacja jest ciągle ulepszana (niedługo dodadzą wsparcie kamerki). TeamSpeak jest już stary, podatny na crashe i czasami bywa nie stabilny.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

po co zmieniać coś, co jest dobre? a co do crashy i niestabilności, mi się nigdy nie zamknął, ani nie lagował "TAK PO PROSTU".

wersji serwerów na 1.11 nie zmieniacie, ale komunikator tak, gratuluję.

sygnatura.png

Opublikowano

po co zmieniać coś, co jest dobre? a co do crashy i niestabilności, mi się nigdy nie zamknął, ani nie lagował "TAK PO PROSTU".

wersji serwerów na 1.11 nie zmieniacie, ale komunikator tak, gratuluję.

Po co zmieniać coś co jest dobre, na coś co jest lepsze? Po co gotować zupę skoro składniki można zjeść na surowo?

https://discordapp.com/features

no mi też ds się nie zamknął, ani nie lagował. ba, wyciągam na nim więcej fps niż na ts'ie

od czegoś trzeba zacząć, nie zmienimy całego świata na raz : )

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Z TS3 to jest tak jak z serwerami EasyHC - to i to jest c*****e, z bugami, nudne, ale ludzie są przyzwyczajeni do tego, więc z tego korzystają.

Discorda dużo nie testowałem, ale z tego co miałem okazję pokorzystać trochę, to bardzo na plus przyjazny, responsywny interfejs, stabilność aplikacji (żadnego pierdolenia się z exploitami i innymi syfami), połączenie z grami, dobra jakość - wszystko na plus. :)

5465845486.png

Opublikowano

Nie sądzę aby społeczeństwo przestawiło się z popularnego, zaufanego TeamSpeak3.

Polskie społeczeństwo? Na pewno się nie przestawi. Zaagraniczne? Już tak. 

Inaczej, Polska jak zacofana, pod praktycznie każdym względem na serwerach mc zaczynając.

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Gość dominik148
Opublikowano

Tak sobie z ciekawosci pobrałem tą aplikacje i jest całkiem spoko.

Discord:

+ Serwery są darmowe

+ Bardzo łatwa konfiguracja rang/uprawnien

+ Ładny nowoczesny wygląd

+ Można sie łączyć z serwerami przez przeglądarkę 

+ Niemożna sprawdzać adresów ip użytkowników

- Brak serwerowego czatu

- Brak ustawiania banneru serwera

- Brak łączenia się poprzez domene w aplikacji

TeamSpeak:

+ Banner serwerowy

+ Czat serwerowy

+ Dużo botów/aplikacji

- Podglad adresu ip użytkowników

- Płatne licencje/serwery

- Duża konkurencja między serwerami/gildiami przez co dochodzi do ataków exploitami / DDoS

- Podatny na crashery

- Jak wejdziesz na jakiś serwer i wkur*isz administratora to na 98% wyłapiesz DDoS'a

Podsumowanie:

TeamSpeak w końcu wziął się za siebie i niebawem nadejdzie dzień w którym wszystkie serwery które maja crack licke wyłapią czarna listę  :D

Co za tym idzie?

Ludzie będą prosić o NPL / siedzieć na paru serwerach które działają legalnie / przejdą na discorda który jest darmowy.

Wiec chyba discord jest lepszym rozwiązaniem. 

+ Ktoś tam @up wspomniał ze discord ma dodać komunikacje przez kamerkę to może dodadzą też przechwytywanie ekranu co będzie dobre do sprawdzania graczy bez pobierania skype.

Opublikowano

Tak sobie z ciekawosci pobrałem tą aplikacje i jest całkiem spoko.

Discord:

+ Serwery są darmowe

+ Bardzo łatwa konfiguracja rang/uprawnien

+ Ładny nowoczesny wygląd

+ Można sie łączyć z serwerami przez przeglądarkę 

+ Niemożna sprawdzać adresów ip użytkowników

- Brak serwerowego czatu

- Brak ustawiania banneru serwera

- Brak łączenia się poprzez domene w aplikacji

TeamSpeak:

+ Banner serwerowy

+ Czat serwerowy

+ Dużo botów/aplikacji

- Podglad adresu ip użytkowników

- Płatne licencje/serwery

- Duża konkurencja między serwerami/gildiami przez co dochodzi do ataków exploitami / DDoS

- Podatny na crashery

- Jak wejdziesz na jakiś serwer i wkur*isz administratora to na 98% wyłapiesz DDoS'a

Podsumowanie:

TeamSpeak w końcu wziął się za siebie i niebawem nadejdzie dzień w którym wszystkie serwery które maja crack licke wyłapią czarna listę  :D

Co za tym idzie?

Ludzie będą prosić o NPL / siedzieć na paru serwerach które działają legalnie / przejdą na discorda który jest darmowy.

Wiec chyba discord jest lepszym rozwiązaniem. 

+ Ktoś tam @up wspomniał ze discord ma dodać komunikacje przez kamerkę to może dodadzą też przechwytywanie ekranu co będzie dobre do sprawdzania graczy bez pobierania skype.

Tak z ciekawości sprawdziłem sobie to co napisałeś i znalazłem kilka rzeczy do których mogę się przyczepić.

"Serwery są darmowe"

Bardzo prawdopodobne że płacimy prywatnością, ale wszędzie tak jest. no więc to i tak bez znaczenia.

"Niemożna sprawdzać adresów ip użytkowników"

Można, wystarczy podawać spreparowany link zapraszający z ustawionym śledzeniem i porównywać czasy łączenia się użytkowników/graczy z serwerem/hubem discord. taki link można łatwo wygenerować za pomocą jakiejś usługi/strony webowej, więc może to zrobić każdy po kilku sekundach szukania w google. No chyba że ktoś ma włączone proxy, to wtedy to nie działa. ( ale jeśli będziesz klikał tylko te linki wygenerowane czysto przez discorda, to nic ci nie grozi )

"Brak serwerowego czatu"

Nie rozumiem o co konkretnie ci chodzi, ale gwarantuje ci że serwerowy czat jest. Sprawdź dokładnie : )

"Brak ustawiania banneru serwera"

Możesz zrobić własny banner! twórcy discorda nawet udostępniają do tego odpowiednie narzędzia.

https://discordapp.com/branding

musimy liczyć na to że tworzenie bannerów pod discorda w przyszłości stanie się dużo łatwiejsze.

"Brak łączenia się poprzez domene w aplikacji"

Można bez problemu podpiąć swoją subdomenę pod link zapraszający, spróbuj użyć rekordu txt lub web

===

"Dużo botów/aplikacji"

Discord też posiada dużo botów/programów i ciągle powstają nowe.

https://www.carbonitex.net/Discord/bots

"Ktoś tam @up wspomniał ze discord ma dodać komunikacje przez kamerkę to może dodadzą też przechwytywanie ekranu co będzie dobre do sprawdzania graczy bez pobierania skype."

Tak, tak.. Moim marzeniem jest pływające okienko.

p.s

Nie wspomniałeś o darmowej* aplikacji discord na androida. ( ts ma płatną )

TDepLbR.gif

Opublikowano

Według mnie Discord jest lepszy pod każdym względem - jest bezpłatny i wydajny, dużo sieci Minecraft obecnie używa go jako zastępstwo TS3.

Opublikowano

Lepszy nie znaczy popularniejszy...... po co discord jeśli nikogo na nim nie będzie 

Popularność serwera/kanału discord dla serwera minecraft zależy od tego jak bardzo się angażujesz w prowadzenie takiego serwera i jak wiele czasu temu poświęcasz.

Jak będziesz cały czas siedział na ts'ie zamiast na ds'ie, to proszę nie wypowiadaj się że nikogo nie ma na discordzie. ( jest to bardzo krzywdzące )

TDepLbR.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie, również polecam discorda. Jest dużo prostszy w założeniu i zarządzaniu, można powrzucać tam boty. Oczywiście, że jest mniej rozbudowany niż TS, ale 80% ludzi nie wykorzystuje tych rozbudowanych możliwości.

Czat jest tam przejrzysty, można wrzucać obrazki, filmiki, gify - wszystko.

Polecam.

Opublikowano

Serwery za free - tyle wystarczy, żeby pokochać discorda. Opcji ma milion, od permisji do widgetów na stronie internetowej. Ah, no i możliwość dodania botów (np. muzycznych)... bajka 

Opublikowano

Ja akurat jestem osobą przywiązaną do TeamSpeak'a i Mumbla. Nie lubię za bardzo skakać i zmieniać programów do komunikacji głosowych i według mnie TeamSpeak jest lepszy. Stary dobry TeamSpeak ;)

Opublikowano

Zależy dla kogo, jak dla mnie to Ts3, jest lepszy ze względu na permisje etc.

TY! TY SOBIE MYSLISZ ŻE TAK SERIO CZY SOBIE JAJA ROBISZ? TAM MASZ TAKIE KOZAK POERMISJHE ŻE WEŹ WGL XDDDDDDDDDDDDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...