Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komunikator głosowy Discord - Lepszy od TeamSpeak3 dla serwera Minecraft?

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. DS VS TS

• Zdecydowanie wybieram DS'a
    • Zastanawiam się nad DS'em
    • Nie mam zdania / Nie wiem
    • Przyzwyczaiłem się do TS'a
    • TS jest dla mnie jedynym wyborem
    • Tam był potfur, bojem siem go i już nie chce nigdzie wchodzić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ts jest programem dla zwierząt z metina, kulturalni ludzie z perspektywami używają discorda

Discord jest pełen bugów, dlatego wolę TS, nie pozdrawiam

Przykład jakiegoś buga? Korzystam z Discorda do tego z wtyczką w becie i nie spotkałem żadnego buga.

Jak już pisałem sam częściej korzystam z TS'a, przez jego powszechność, nie każdy ma discorda :c

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Dnia 29.04.2017 o 17:42, DoriiSuperPies napisał:

Discord jest pełen bugów, dlatego wolę TS, nie pozdrawiam

Niby jakich bugów? TS jest podatniejszy na włamy, a Discord praktycznie ich nie ma.

Discord na mniejsze serwery, TS na większe, bo trzeba więcej kanałów dla większej ilości graczy.

k3HeXgc.png

Opublikowano

Chyba większość ludzi woli TS, ja np nie jestem chętny do discorda ale i tak po pewnym czasie większość się przeniesie

https://www.youtube.com/watch?v=z8mNrNl316E&t=28s
Mój kanał na YT: Klik
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Discord posiada wiele funkcji oraz łatwiejszy w obsłudze interfejs. Serwer możemy założyć kompletnie za darmo na tą chwile. Ciekawą rzeczą w Discordzie jest to, że na serwer możemy dodać Bota, który daje nam jeszcze więcej dodatkowych funkcji. Botów tych możemy dodawać jeszcze więcej. Discord posiada też zabezpieczenia przed Trollami np. aby wejść na serwer twoje konto musi być zweryfikowane przez E-mail lub musisz zweryfikować je przez numer telefonu. Stanowczo wolę Discorda bo najbardziej przypadł mi do gustu. :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Discord jest mniej znany, mniej popularny. Jest on używany do rozmów z przyjaciółmi, do 20, 30 osób.. Przecież rzeczywiste jest, że ludzie ogółem korzystają z team speaka, ale jeżeli ktoś chce zakładać serwer discorda, to pozdrawiam. Niby lagów nie ma, ale ma mniejsze statystyki pod względem łączności. Ile oni komputerów potrzebują na te serwery? Łohoho.. Polecam rujnować się na serwery tsa, gdyż większość jest zdecydowana go używać. Wiadomo, że discord niedługo upadnie z powodu ich darmowych serwerów, bo to są serwery na ich maszynach, a nie na jakichś prywatnych dedykach z chmury.

Opublikowano
58 minut temu, Ekrahb napisał:

Discord jest mniej znany, mniej popularny. Jest on używany do rozmów z przyjaciółmi, do 20, 30 osób.. Przecież rzeczywiste jest, że ludzie ogółem korzystają z team speaka, ale jeżeli ktoś chce zakładać serwer discorda, to pozdrawiam. Niby lagów nie ma, ale ma mniejsze statystyki pod względem łączności. Ile oni komputerów potrzebują na te serwery? Łohoho.. Polecam rujnować się na serwery tsa, gdyż większość jest zdecydowana go używać. Wiadomo, że discord niedługo upadnie z powodu ich darmowych serwerów, bo to są serwery na ich maszynach, a nie na jakichś prywatnych dedykach z chmury.

Zabawnie czasem poczytać takie mądre komentarze : )
Szczególnie takie perełki "Wiadomo, że discord niedługo upadnie z powodu ich darmowych serwerów" wywołują uśmiech na mojej twarzy.

No cóż, nie pozostaje nic innego jak pozdrowić autora i życzyć szczęścia : D

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Discord
+ Darmowy
+ Permisje itp
+ Własny serwer za DARMO
- Mniej os korzysta
+ Bardzo łatwa konfiguracja
+ Chat prywatny
Ts3
+ Darmowy
+ Perminsje itp
+ Więcej os korzysta, są "przyzwyczajone"
- Własny serwer Płatnie lub darmowo po czym usuną ci go po 3 dniach
+ Trudniejsza konfiguracja ( Chodzi mi osoby które totalnie nie ogarniają, szybciej ogarną Discorda niż ts3
Wynik:
Discord 5-1= 4 Ts3 4-1= 3
Discord wygrywa 4:3 :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...