Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komunikator głosowy Discord - Lepszy od TeamSpeak3 dla serwera Minecraft?

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. DS VS TS

• Zdecydowanie wybieram DS'a
    • Zastanawiam się nad DS'em
    • Nie mam zdania / Nie wiem
    • Przyzwyczaiłem się do TS'a
    • TS jest dla mnie jedynym wyborem
    • Tam był potfur, bojem siem go i już nie chce nigdzie wchodzić

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja akurat jestem osobą przywiązaną do TeamSpeak'a i Mumbla. Nie lubię za bardzo skakać i zmieniać programów do komunikacji głosowych i według mnie TeamSpeak jest lepszy. Stary dobry TeamSpeak ;)

Wydaje mi się że nie jest to skakanie, a bardziej kwestia percepcji. TeamSpeak jest dobry, ale dopiero po wielu długich sesjach można stwierdzić różnicę w tym który to program jest lepszy. Jak to mówi stare przysłowie "Nie dowiesz się, dopóki nie spróbujesz".

@ref

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Moim zdaniem bezsensowny temat, zapłacili Ci, że taki temat stworzyłeś?  Widać, że ży*ie masz ułożone, jak nudzi Ci sie aż tak, że robisz bezsensowne tematy..

@anty

Tylko i wyłącznie ts3.

Discord próbuje sie wybić tym że niby jest darmowy, ale ts3 też można mieć za darmo. 

Poza tym, jak discord wybije ts3, to myślisz że nie dopierdzielą czegoś płatnego? 

To wszystko jest zrobione na $$..

Takie moje zdanie,Ciekawe czy ze względu na Twoją pozycje na mpcforum, dostane bana za powiedzenie prawdy, jak jest.

Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem bezsensowny temat, zapłacili Ci, że taki temat stworzyłeś?  Widać, że ży*ie masz ułożone, jak nudzi Ci sie aż tak, że robisz bezsensowne tematy..

@anty

Tylko i wyłącznie ts3.

Discord próbuje sie wybić tym że niby jest darmowy, ale ts3 też można mieć za darmo. 

Poza tym, jak discord wybije ts3, to myślisz że nie dopierdzielą czegoś płatnego? 

Takie moje zdanie,Ciekawe czy ze względu na Twoją pozycje na mpcforum, dostane bana za powiedzenie prawdy, jak jest.

Pozdrawiam

Temat został założony sporo wcześniej niż otrzymanie przez niego rangi, bezsensowne zarzuty.

Discord, na razie jest lepszy od ts'a, nie ma co gdybać, jak 'dopierdzielą' to stracą sporą część użytkowników i tyle w temacie ;)

Poza tym jak wywalą ts'a to myślisz że ts będzie stał obok i się patrzył jak upada??

W twojej wypowiedzi niestety zabrakło podstawowej logiki :/

Opublikowano

Nie wiem co wy macie z głową. Każdy będzie używał tego czego chce. Chyba fanboy'ow discorda piecze dupsko że ts jest był i będzie bardziej komfortowy i popularniejszy.

Opublikowano

@anty

Tylko i wyłącznie ts3.

Pozdrawiam

Temat został założony sporo wcześniej niż otrzymanie przez niego rangi, bezsensowne zarzuty.

Discord, na razie jest lepszy od ts'a, nie ma co gdybać, jak 'dopierdzielą' to stracą sporą część użytkowników i tyle w temacie ;)

Poza tym jak wywalą ts'a to myślisz że ts będzie stał obok i się patrzył jak upada??

Rozumiem tą społeczność, kidmod zawsze wstawi się za kolegą z "branży" .

Właśnie w mojej wypowiedzi jest wszystko.

Czytanie ze zrozumieniem i samo rozumienie tekstu się kłania, czy ja pisałem coś że jak założył temat?

Skomentowałem, jak już miał range...

Discord lepszy? Nie wydaje mi sie.

Twoja wypowiedz zawiera "podstawową logike" ? Nie wydaje mi sie...

Do autora, wypadało by odpowiedzieć, a nie nadsyłać "kolegów z "pracy" ".

Opublikowano

@anty

Tylko i wyłącznie ts3.

Pozdrawiam

Jak jesteś nieudacznikiem którego ts jest zawsze niszczony, ddosowany to się nie dziw, że Ci nie wychodzi :D

Prowadzę serwer TeamSpeak3 od prawie 5 lat i moim zdaniem jest coraz więcej osób które korzystają z tsa. 

Pod jakim kontem jest lepszy? 

Aplikacja jak aplikacja przystosowana typowo pod gry bo by TeamSpeak miał to samo trzeba tego "overwolfa" instalować. 

Twoja wypowiedź jest bezsensowna i to że ktoś Ci wjechał na kolegę nie powinno znaczyć, że idziesz w jego obronie i może jeszcze piszesz to co on chce. 

TeamSpeak jest i będzie cały czas jednym z większych komunikatorów głosowych tyle w tym temacie. 

Opublikowano

Według mnie, teamspeak jest o wiele bardziej... otwarty.

Jest on już używany od dawna, i szczerze mówiąc, nie widzę powodu, by go zmieniać.

Discord, rzeczywiście, jest ciężkim przeciwnikiem, aczkolwiek moim zdaniem, teamspeak spełnia już wszystkie "potrzeby".

Masz tam tak na prawdę wszystko, a jak jest jakiś denerwujący troll, to wystarczy go zbanować i po problemie.

NIe skreślam jednak discorda, gdyż tak jak pisałem wcześniej, nie jest on zły, jednak po prostu przezwyczaiłem się już do teamspeaka.

Opublikowano

@RobertUnder i @TheMajster

Wiecie jak funkcjonuje te forum? Nie? łał, w sumie było to przewidywalne patrząc na wasze zachowanie a bynajmniej Pana Majstra, który nie ma o tym pojęcia i widać, że nigdy nie miał tutaj rangi administracyjnej.

Tak, czy inaczej prawdopodobnie zarabiacie na serwerach TS'a i ja nie widzę tutaj totalnie nic złego, za to widzę to już w wypowiedziach typu:

Jak jesteś nieudacznikiem którego ts jest zawsze niszczony, ddosowany to się nie dziw, że Ci nie wychodzi :D

Prowadzę serwer TeamSpeak3 od prawie 5 lat i moim zdaniem jest coraz więcej osób które korzystają z tsa.

i

Czytanie ze zrozumieniem i samo rozumienie tekstu się kłania, czy ja pisałem coś że jak założył temat?

Nie mam pojęcia skąd macie te argumenty, ale są śmieszne xD

Nigdy nie prowadziłem własnego TS'a (chyba że taki do pogranie w mc z kolegami na 10 slotów się liczy), więc tutaj całą wypowiedź Pana Roberta coś trafia.

Co do Pana Majstra, jak napisałem z discorda NIE korzystam, bo nie mam po co, więc twoje argumenty też grom z jasnego nieba trafia :/

Poza tym żaden z was nie odniósł się do żadnego argumentu, poza argumentem z rangą z forum i czymś wyczarowanym z czarodziejskiej kuli, o moim serwerze ts (? xD).

Do tematu wtrąciłem się, bo mam takie prawo, a nawet obowiązek jako kidmoderator tego działu, po przesyconej jadem pierwszej wypowiedzi Majstra.

Temat uważam za zakończony, jeżeli ktoś uważa inaczej zapraszam na pw, tutaj już nie odpisuję, bo to mija się z celem ;)

Pozdrawiam.

Tylko tym razem znajdźcie jakikolwiek inny argument niż te wyssane z palca lub o randze, bo nie rozumiem go totalnie xD

Opublikowano

@anty

Tylko i wyłącznie ts3.

Pozdrawiam

Skomentowałem, jak już miał range...

Discord lepszy? Nie wydaje mi sie.

Do autora, wypadało by odpowiedzieć, a nie nadsyłać "kolegów z "pracy" ".

to nie temat jest bezsensowny, to kłótnie i bezpodstawne argumenty są bezsensowne ( rozmawiajmy mądrze, a temat będzie miał sens )

gdyby mi zapłacili to bym go reklamował gdzie indziej, np. na youtubie gdzie mam ponad 700 subów i większe zasięgi.

moje życie prywatne nie ma nic wspólnego z tym tematem i nie jest tematem do rozmów ( nie pogrążajmy się )

nawet jak "dopierdzielą" coś płatnego to discord powinien pozostać równie funkcjonalny i atrakcyjny co teraz

nikt nie ma zamiaru cie banować, spokojnie

posejdon jako kidmod musi wyrobić pewną aktywność, toteż udziela się w wielu tematach i stara się pomagać jak tylko może*

nie nasyłam nikogo, wypowiadanie się w tym temacie jest dobrowolne

możemy teraz wrócić do wątku głównego. proszę napisz czemu nie chcesz korzystać z ds'a i co przyciąga cie do ts'a

@ref

TDepLbR.gif

Opublikowano

Zależy dla kogo, jak dla mnie to Ts3, jest lepszy ze względu na permisje etc.

discord też pozwala tworzyć grupy i zarządzać permissjami.

Co z tego, jeżeli wygląda jak wygląda ... TS3 jest przejrzysty, a według mnie discord to odwrotność.

Można wgrać dodatek BetterDiscord i kustomalizować wygląd swojego Discorda : )

https://betterdiscord.net/home/

a po co mi wgrywać jakieś addony i bawić się w to jeśli mogę po prostu włączyć teamspeaka? Chyba nikt nie lubi utrudniać sobie życia, a ts3 to zdecydowanie wygodniejsza forma.

Jesli jestescie zainteresowani wspolpraca z istniejacym juz serwerem teamspeak, zapraszam pw

Opublikowano

Co z tego, jeżeli wygląda jak wygląda ... TS3 jest przejrzysty, a według mnie discord to odwrotność.

a po co mi wgrywać jakieś addony i bawić się w to jeśli mogę po prostu włączyć teamspeaka? Chyba nikt nie lubi utrudniać sobie życia, a ts3 to zdecydowanie wygodniejsza forma.

Jesli jestescie zainteresowani wspolpraca z istniejacym juz serwerem teamspeak, zapraszam pw

nie musisz wgrywać żadnych addonów. ( domyślne UI discord'a jest bardzo ładne )

@ref

TDepLbR.gif

Opublikowano

nie musisz wgrywać żadnych addonów. ( domyślne UI discord'a jest bardzo ładne )

@ref

jest paskudne i mało intuicyjne, a próba wprowadzenia czegoś innowacyjnego zakończona została fiaskiem. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...