Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Większa ilość botów "Sinusbot-0.9.18" Skrypt

MR.momolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SinusBot

Sinusbot jest muzycznym botem z panelem WWW.

Opis

Wersja: Sinusbot-0.9.18 z skryptami NIE TESTOWANA

Bez Dockera

Jest to skrypt półautomatyczny

Instalacja

1.Potrzebne pliki:

*Aktualizacja*Plik: http://www82.zippyshare.com/v/lQyuMgok/file.html

Skan: https://virustotal.com/pl/file/b0bcdd04c79ed6aba8a24d8a5e33f7282a726ac37ef83f38966d741ec71d514c/analysis/1484330462/

Pobrane pliki wrzucamy do /etc/init.d/

2. Instalacja Bota:

• apt-get -y update && apt-get -y upgrade
  • apt-get install screen curl htop sudo nano
  • cd /etc/init.d
  • chmod 777 /etc/init.d/sinusbot-0.9.18.sh
  • ./sinusbot-0.9.18.sh

Gdy odpala nam się logi sinusa to logujemy się na stronę:

http://adresip.pl:8087

Login: admin

Hasło:  123456

3.Dodanie Youtube-dl:

W konsoli wpisujemy :

• cd /opt/ts3soundboard/  && nano config.ini
  • Zamieniamy to YoutubeDLPath = "" na
  • YoutubeDLPath = "/usr/local/bin/youtube-dl"

Orginalny plik: http://www.youtube.com/watch?v=Ye3QMLe-w3w

Wzorowałem się treścią  za zgodą : @TheGronek1910PL

Prośba:

1. Jeśli ktoś ma pomysł jak zamienić w pliku config.ini to yt-dl  za pomocą komendy prosił bym o kontakt

Planowane Aktualizacje:

1. Naprawa youtube-dl 
  2. Brak włączania się logów podczas instalacji
  3. Pełna Automatyzacja w instalacji

To pierwszy mój skrypt więc proszę o wyrozumienie, jeśli chcesz pomóc w ulepszeniu pisz na pw.

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Używając Twojego skryptu, pokazuje mi się ten oto błąd:

Biblioteki gotowe ...

2) Instalacja SinusBota Beta 0.9.15
Resolving www.sinusbot.com (www.sinusbot.com)... 104.18.41.220, 104.18.40.220
Connecting to www.sinusbot.com (www.sinusbot.com)|104.18.41.220|:443... connected.
GnuTLS: A TLS fatal alert has been received.
Unable to establish SSL connection.

Teraz próbuję sam pobrac plik i zobaczyć czy zadziała dalsza część i dam znać.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Mówisz tylko, no ale chyba to jest główną częścią twojego poradnika.

Pobrałem ręcznie i działa, ale mam dużo innych problemów z tym skryptem więc proponowałbym sprawdzić na różnych dystrybucjach zanim udostępnisz, bo naprawde jak ktoś się nie zna może albo sobie coś popsuć albo po prostu nie zainstaluje tego wogóle.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Debian 7 64 BIT.

Poza twoim poradnikiem musiałem już poprawić błąd z GLIBC_2.14 - 

"`GLIBC_2.14' not found"

Dodatkowo:

Nie działa link do pobrania, więc musiałem zrobić to ręcznie. Osoba która nie ma pojęcia jak twój skrypt działa, nie ogarnęła by że ma to pobrać ręcznie do katalogu /opt/ts3soundboard/ i w sumie troche by se pobłądziła.

Po drugie, polecam zmienić hasło, przed tworzeniem kolejnych sinusów na kolejnych portach, bo potem jak zapomnimy hasło to mamy problem. W takowy sposób mamy jedno hasło do wszystkich i zmieniamy tylko jeżeli naprawdę musimy.

Po trzecie, twój poradnik, co chwilę po instalacji, wraca mi w SSH do logów z sinusa. Wiem że wystarczy stworzyć nowe połączenie w SSH aby sie tego pozbyć ale również o tym nie poinformowałeś a inni użytkownicy mogą stwierdzić że coś zepsuli albo może ich to po prostu zdenerwować.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To że u Ciebie działa, nie znaczy że działa każdemu.

Jestem w stanie stwierdzić dokładnie czemu niektórym może nie działać, no ale skoro wydaje Ci się że jesteś taki mądry to powodzenia.

Co do ''2. Przeczytaj dokładnie poradnik'' nie wyjaśniłeś dlaczego jest to konieczne, a jeżeli ktoś nie potrafi wytłumaczyć to nie widze powodu dla którego miałbym się tej osoby posłuchać.

Punkt 3. No cóż. Nic nie jest gotowe. Ja Ci napisałem jak to rozwiazac i tyle.

Opublikowano

Można polecić ten poradnik.

jak możesz to polecić jak chcę inne odpalić to wyłączają się te co odpaliłem i jak się odpala 1 sinusbot to wyskakuje logi a jak chcę te logi off to wyłączają się wszystkie.

Opublikowano

@√єєση

Powiem tak, skierowałem poprawki do autora, i zostały one wprowadzone.

Jeżeli nie działa Ci odpalanie instancji, to zgłoś się do niego na pw, gdyż to jego skrypt i to on tutaj podejrzewam wie więcej niż ja, w tym przynajmniej zakresie.

Pozdrawiam

Opublikowano

@√єєση

Powiem tak, skierowałem poprawki do autora, i zostały one wprowadzone.

Jeżeli nie działa Ci odpalanie instancji, to zgłoś się do niego na pw, gdyż to jego skrypt i to on tutaj podejrzewam wie więcej niż ja, w tym przynajmniej zakresie.

Pozdrawiam

No spoko tylko że on nie odpisuje i w tym problem.

Opublikowano

Powie mi ktoś czemu na samym końcu wyskakuje że nie ma takiej komendy jak ./ran.sh albo że nie ma takiego pliku?

Specjalista
Opublikowano

Sprawdź jeszcze, czy kanał na, który ma wejść bot istnieje. Jeśli wszystko się zgadza w ustawieniach to zostaje opcja z nielegalna instalacją serwera

Opublikowano

Robiłem wszystko to co na poradniku i nie działa 

Niestety ale nikt tutaj wróżbitą Maciejem nie jest, nie możemy stwierdzić dlaczego twój bot nie działa bez odpowiednich ss z logów bądź zwykłego erroru.

Nawet nie napisałeś jaką wersję systemu posiadasz bądź co Ci po prostu wyskakuje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...