Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Trump ma duże poparcie?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I to napisał ktoś z korwinem w awatarze? :D

Jak ustawie sobie jakas szmate z instagrama to juz bedzie ok?

Wtedy będziesz wyglądał bardziej poważnie. 

Opublikowano

I to napisał ktoś z korwinem w awatarze? :D

Jak ustawie sobie jakas szmate z instagrama to juz bedzie ok?

Wtedy będziesz wyglądał bardziej poważnie. 

Wtedy będzie prawilnym stulejarzem*

Opublikowano

Kocham tych wielkich polityków z mpc <3 Trump to pieprzony ignorant, który nie ma pojęcia o polityce i jeżeli dojdzie do władzy to jego decyzje będą nieprzemyślane, a za Clintonową stoi grupa ludzi, która nie powzoli jej na błędy. 

poprawie cie

*która nie pozwoli jej na błędy i doprowadzi do zrujnowania ameryki i III wojny światowej 

Opublikowano

Nie jestem zaskoczony. Amerykanie bardzo dobrze rozumieja mechanizm demokratycznych wyborow. I w odroznieniu od Europojczykow sa gotowi na zmiany. Sa rowniez gotowi do naprawy swoich decyzji jesli okaza sie bledne. Europejczycy nie rozumieja na czym polega demokracja i po co sa wybory. A co do Trumpa to mam nadzieje, ze to kop w dupe politycznych elyt w Europie, ktore od 80 lat nie mialy wpierdol i powoli ale statecznie rozspasly sie do tuszy wrecz idealnej. Mam nadzieje, ze jak przyjedzie do Angeli to powie jest prosto w te zaklamana paszcze, ze jest zwykla idiotka a nie politykiem dzialajacym na dobro spoleczenstwa, ktore ja wybralo. Ze jest powie, ze Erdogan nie jest zadnym partnerem. Ze jej powie, ze belkotanie, ze "Erdogan musi byc naszym partnerem" jest zwykla hipokryzja i brakiem jaj. Mam nadzieje, ze Trump da Europejczykom troche do myslenia. Podejrzewam, ze Trump idiota nie jest i ze jego tani populizm byl tylko (lub w duzej mierze) srodkiem do wygrania wyborow. A jesli nie to Amerykanie naprawia ten blad w nastepnych wyborach. Bo sa narodem, ktory dzialanie na wlasna szkode potrafi dostrzec i wyeliminowac. W odroznieniu do mniej rozgarnietych Europejczykow, ktorzy w demokracji i wyborach widza jedynie narzedzie do robienia sobie na zlosc.

Opublikowano

Ok, ale pensja minimalna musi być taka, żeby człowiek musiał przeżyć za swoje pieniądze. Zrobiłem listę podstawowych wydatków. Dojazd jest autobusem. 

Żywność -  Do 700 zł                                                              

Woda bez kanalizacji - 25 zł                                   

Prąd - 135 zł                                  

węgiel - 80 zł                                 

Podatki, ubezpieczenie na dom - 40 zł                  

lekarstwa - 50 zł                               

Ewentualna naprawa urządzeń: 100 zł               

Średni dojazd do pracy czy na zakupy - 200 zł                            

Fryzjer, papier toaletowy, drobne zakupy - 50 zł   

Internet w telefonie i w pc i rachunek telefoniczny - 140 zł 55 zł sam internet  w pc

Wychodzi gdzieś 1520 zł. W porównaniu z pensją minimalną w 2017 roku to i tak trochę braknie. Na tej liście nie ma kasy na żadne dodatkowe rzeczy jak np: suszarka czy gra na pc. 

Chciałbym jednak, żebyście  w tym temacie napisali  jakie obietnice wyborcze mają obaj kandydaci.

gry na pc pobiera sie z torentow 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...