Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego Trump ma duże poparcie?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego sądzisz, że to kiepski kandydat? Trump ma poparcie ludzi myślących przyszłościowo i inteligentnych. Hilary popierają imigranci, lewactwo bo będzie dla nich wygodna. Poza tym Hilary chce nałożyć wyższe podatki na bogatych co jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Clintonowa lobbuje ochłodzenie stosunków z Rosją i kontynuacje wojny na bliskim wschodzie co każdemu już wychodzi bokiem i jak wszyscy już wiedzą jest bardzo nieskuteczna czego przykładem jest Irak.

Cyrk.png

Opublikowano

Trump chce uczynić Amerykę Wielką. To Hillary Clinton wywoła lll wojnę światową i zacznie wprowadzać do różnych kontynentów napływ emigrantów. Tak, to właśnie islamskie bydło i ścierwo ją popiera. Myśli, że jak ma tytuł ''Damy Ameryki'', to dostanie prezydenta od emigrantów! Dodatkowo na fb Clinton ma strasznie dużo komentarzy od muslimów. 

Opublikowano

Dla mnie Trump to mniejsze zło dla Amerykanów, już mają dość lelum polelum w wykonaniu demokratów i chcą zmian, tak jak u nas było, nie chcieli znowu Brunka w Belwederze przez kolejne 4 lata. Dodajmy jeszcze do tego ekscentryczną osobowość Trumpa a to się w Stanach bardzo dobrze sprzedaje. Ale ogólnie obaj kadydaci są "umoczeni" mniej lub bardziej i po raz pierwszy chyba Amerykanie mają dwóch kandydatów których nie lubią, przedtem był zazwyczaj ten "dobry" i "zły", dziś obaj są w takim półcieniu.

Opublikowano

a co? maja wybrać jakas kobite która ma dziwne odruchy twarzowe xD? poza tym patrząc na obydwu kandytatów ona ma na swoim koncie troszke poważniejsze "afery" niż on, gdzie Trumpowi w więkoszści wypominają jakieś rozmowy sprzed 10 lat 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Z tego samego powodu dlaczego w polsce jakieś poparcie mają takie indywidua jak np. korwin.

W każdym kraju są idioci popierający innych idiotów, w stanach trochę więcej :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Z tego samego powodu dlaczego w polsce jakieś poparcie mają takie indywidua jak np. korwin.

Z tego wynika, ze kazdy jest idiota, bo glosowanie na kogokolwiek to debilizm.

Opublikowano

Ty to jesteś znany z chorych poglądów na tym forum, ileż to było dyskusji które się kończyły tym, że napisałeś "bo ja tak sądze".

Podaj 5 sensownych argumentów dlaczego Korwin byłby zły dla Polski, i Trump dla USA.

Trump jest lepszym kandydatem bo w USA jest większa aktywność i świadomość polityczna.

Przykładowo większość januszy polskich poparłoby naszego "odpowiednika" Korwina gdyby im wytłumaczyć jak krowie na granicy co on chce zrobić, i wytłumaczyć jego wypowiedzi, i przybliżyć troche logiki i ekonomii - np. że pieniądze nie biorą sie z mennicy i z dotacji.

Opublikowano

Dlaczego sądzisz, że to kiepski kandydat? Trump ma poparcie ludzi myślących przyszłościowo i inteligentnych. Hilary popierają imigranci, lewactwo bo będzie dla nich wygodna. Poza tym Hilary chce nałożyć wyższe podatki na bogatych co jest najgorszą rzeczą jaką można zrobić. Clintonowa lobbuje ochłodzenie stosunków z Rosją i kontynuacje wojny na bliskim wschodzie co każdemu już wychodzi bokiem i jak wszyscy już wiedzą jest bardzo nieskuteczna czego przykładem jest Irak.

To chyba dobrze, że chce nałożyć większe podatki dla bogatych. W USA jest wysoki wskaźnik giniego co oznacza, że 30% najbiedniejszego społeczeństwa liczy się w miarę z każdym dolarem a 30% najbogatszych mają z reguły służących i nie wiedzą na co wydać pieniądze, bo mają aż tak ich dużo. 30% najbiedniejszego społeczeństwa rzadko bierze urlopy. Wiem, że podwyższają już tam pensje minimalną, ale rozrastwienie dochodowe widać. Np: W szwecji gdzie wskaźnik giniego jest najniższy w europie pomimo pkb per capita, który jest nie znaczni wyższy niż w USA każdy pracownik może liczyć na 8 tys. zł brutto spokojnie. Nawet taki najgorszy, chyba, że ma staż lub jest studentem i dorabia. A nawet jeśli poniżej 8 tys. to po stażu szybko ta kwotę osiągnie.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Trump chce uczynić Amerykę Wielką. To Hillary Clinton wywoła lll wojnę światową i zacznie wprowadzać do różnych kontynentów napływ emigrantów. Tak, to właśnie islamskie bydło i ścierwo ją popiera. Myśli, że jak ma tytuł ''Damy Ameryki'', to dostanie prezydenta od emigrantów! Dodatkowo na fb Clinton ma strasznie dużo komentarzy od muslimów. 

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona. 

Niby dlaczego wywoła? Przestań opowiadać bzdury po korwinie...

Trump nie jest idealnym kandydatem ale jednak głosowałbym na niego, bo Clinton nie lubie

Opublikowano

Milan ty albo jestes głupi albo bardzo nie douczony albo zwyczajny Janusz ktory myśli ze mu sie cos należy bo un ni ma.

Z jakiej paki maja zabierać bogatszemu zebu dawać biedniejszemu? Bo co? Bo jest inteligentny, przedsiębiorczy albo wpadł na zajebistu pomysł i robi na tym duże pieniądze? Ciekawe czy bys chciał zeby ci naliczali 200% stawki na wszystko, tylko dlatego ze ci sie chciało uczyć albo jestes przedsiębiorczy. Zwykły socjalizm, najgorsze co moze byc bo ciemnota ma najwiecej do powiedzenia a góra spokojnie kradnie.

Kolejnym plusem na trumpa jest to ze jest bogaty, nie ma po co kraść.

Co za debilne podejście, pieniądze biorą sie z pracy, i nikt nie ma prawa nikomu nic zabrać dlatego ze któremuś sie uczyć nie chciało i robi przy łopacie za900zl i nie rozumie podstawowych rzeczy. Nie sądziłem ze wśród mojego pokolenia są jeszcze socjaliści.

Opublikowano

To chyba dobrze, że chce nałożyć większe podatki dla bogatych. W USA jest wysoki wskaźnik giniego co oznacza, że 30% najbiedniejszego społeczeństwa liczy się w miarę z każdym dolarem a 30% najbogatszych mają z reguły służących i nie wiedzą na co wydać pieniądze, bo mają aż tak ich dużo. 30% najbiedniejszego społeczeństwa rzadko bierze urlopy. Wiem, że podwyższają już tam pensje minimalną, ale rozrastwienie dochodowe widać. Np: W szwecji gdzie wskaźnik giniego jest najniższy w europie pomimo pkb per capita, który jest nie znaczni wyższy niż w USA każdy pracownik może liczyć na 8 tys. zł brutto spokojnie. Nawet taki najgorszy, chyba, że ma staż lub jest studentem i dorabia. A nawet jeśli poniżej 8 tys. to po stażu szybko ta kwotę osiągnie.

Na pewno najbogatsze osoby z uśmiechem na ustach pójdą zapłacić wyższy podatek. Już prawnicy znajdą legalny sposób, by to ominąć i wyjdzie tak, że tego podatku nie zapłacą wcale.

Kto broni tym biednym ludziom się ogarnąć i zarobić duże pieniądze? Ci najbogatsi też kiedyś byli biedni, ale zdobyli duży majątek.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Trump ma duże poparcie ze względu na prowadzoną politykę, która ma przeciwdziałać napływowi imigrantów. W Europie w ostatnim czasie nastąpił duży zwrot na prawo. Według mnie, jego polityka jest zbyt agresywna i nasycona populistyczną demagogią. Taki jest aktualny stan rzeczy, ludzie chcą wojny bo zapomnieli jak wygląda wojna. 

Clinton też nie jest idealnym kandydatem. Niepokoją mnie afery związane z finansowaniem jej sztabu wyborczego i zagmatwane problemy zdrowotne. Przed USA stoi ciężkie wyzwanie bo nie ma kandydata idealnego. Cicho stawiam na Clinton, jednak jestem też realistą i widzę w jakim kierunku dąży ten świat.

Te wybory ciężko jest przewidzieć. 

Opublikowano

@Milian @hrabia14

To moze przestawcie te wasze argumenty, dlaczego to idiota i kiepski kandydat na prezydenta, przynajmniej bedzie jak dyskusje rozwinac a nie "bo ja tak sondze, suyszaues o czyms takim jak wolnosc slowa i wlasna opinia!?!?!?!?!".

@554461402688252517908.png Damian

A idz pan w ch*j z tym, szlag mnie trafia za kazdym razem jak ktos pisze ze trump rozpeta wojne, nawet jezeli wezmiecie to na logike, to z kim niby mialby ta wojne wywolac?

https://www.youtube.com/watch?v=k4aIIpCDsLU

Opublikowano

@f4lcon Opierasz się na jakichś przemyśleniach z Youtube - a to idiotyczne źródło, zacznij myśleć sam.

Chcesz brać udział w dyskusji to trochę kultury, to nie obora. 

Opublikowano

To moze zacznij gadac z sensem i odpowiedz na proste pytanie, klniecie nie jest zabronione, jak sie czujesz urazony to podziekuje, mozesz wyjsc, myslisz ze wszedzie kazdy bedzie sie odnosil do ciebie z szacunkiem i kultura? Dobre sobie.

Jak sie czlowieku opieram na zrodlach z YT? Po prostu dalem ci link, ktory pokazuje hillary grozaca rosji wojne, wiec co mi tu pieprzysz za bzdury koles.

Opublikowano

Ciekawe czy wiesz, że filmik to opinia innej osoby, a nie wyrocznia, którą trzeba się kierować. Tak, jesteśmy w miejscu publicznym i staram się szanować Ciebie i Twoje poglądy, a dopóki Ciebie w żaden sposób nie krytykuje i nie urażam to postaraj się mieć choć gram szacunku (podstawowe zasady życia w stadzie). Rozumiem, że możesz się z nimi nie zgadzać, jednak opryskliwie mi ich narzucać nie możesz. Jestem ciekaw Twojego autorskiego stanowiska, a nie linka, który rzekomo "reprezentuje Twoje poglądy". Argumentowanie linkowaniem do czyjejś opinii jest słabe i to właśnie z Twojej strony wyraża stanowisko "ma być tak, bo ja tak sądzę i nie inaczej". Po to jest dyskusja, aby jasno wyrażać swoje stanowisko. Nigdzie nie napisałem, że Hillary to kandydatka idealna i, że Trump wywoła jakąkolwiek wojnę. Stwierdziłem, że Donald Trump prowadzi politykę agresywną, która może spowodować podziały w różnych aspektach życia amerykanów.

Oprócz wyzwisk, które kierujesz w stronę Użytkowników, jak na razie nie wysnułeś żadnego, "własnego" logicznego przemyślenia na temat poruszony przez autora tematu.

Opublikowano

Odejdę trochę od tematu i wyjaśnię wam dlaczego ludzie głosują na Korwina.

Otóż lud chce zmian, gdy takiemu Kowalskiego od 20 lat nic się nie zmienia i cały czas klepie biedę to nie będzie głosował na kolejnego polityka obiecującego zmiany. 

Zagłosuje na postać najbardziej ekscentryczną i wyróżniającą się bo zmiana po wybraniu takiej osoby jest najbardziej prawdopodobna. 

Opublikowano

Odejdę trochę od tematu i wyjaśnię wam dlaczego ludzie głosują na Korwina.

Otóż lud chce zmian, gdy takiemu Kowalskiego od 20 lat nic się nie zmienia i cały czas klepie biedę to nie będzie głosował na kolejnego polityka obiecującego zmiany. 

Zagłosuje na postać najbardziej ekscentryczną i wyróżniającą się bo zmiana po wybraniu takiej osoby jest najbardziej prawdopodobna. 

Przecież na korwina głosuje doslownie garstka, gdyby bylo tak jak mowisz to juz dawno wygrałby wybory.

Typowy Kowalski i starsi ludzie uważają go za debila - zrób rozeznanie u siebie w rodzinie, u mnie dla przykładu tak jest, a nikt nie potrafi tego uargumentować, korwina niszczą te odjazdy z hitlerem itd, zamysł polityczny ma dobry, nie umie go przekazac.

Ciekawe czy wiesz, że filmik to opinia innej osoby, a nie wyrocznia, którą trzeba się kierować. Tak, jesteśmy w miejscu publicznym i staram się szanować Ciebie i Twoje poglądy, a dopóki Ciebie w żaden sposób nie krytykuje i nie urażam to postaraj się mieć choć gram szacunku (podstawowe zasady życia w stadzie). Rozumiem, że możesz się z nimi nie zgadzać, jednak opryskliwie mi ich narzucać nie możesz. Jestem ciekaw Twojego autorskiego stanowiska, a nie linka, który rzekomo "reprezentuje Twoje poglądy". Argumentowanie linkowaniem do czyjejś opinii jest słabe i to właśnie z Twojej strony wyraża stanowisko "ma być tak, bo ja tak sądzę i nie inaczej". Po to jest dyskusja, aby jasno wyrażać swoje stanowisko. Nigdzie nie napisałem, że Hillary to kandydatka idealna i, że Trump wywoła jakąkolwiek wojnę. Stwierdziłem, że Donald Trump prowadzi politykę agresywną, która może spowodować podziały w różnych aspektach życia amerykanów.

Oprócz wyzwisk, które kierujesz w stronę Użytkowników, jak na razie nie wysnułeś żadnego, "własnego" logicznego przemyślenia na temat poruszony przez autora tematu.

Debilne podejście, jeśli ktoś oglądnął 50 filmów, posiedział, pomyślał i stwierdził że zgadza się z  jednym z nich to znaczy ze nie ma wlasnego zdania?

Ma na siłe wymyślać coś jeszcze innego?To już na świecie nie można sie zgodzić z inną osobą, przysłowiowe "dobrze gada"?

Opublikowano

@Cheatek Użytkownik podał link wyłącznie do jednego filmu nie precyzując konkretniej wypowiedzi.

@premul Dokładnie ludzie głosują na coś nowego, ponieważ znudziły im się aktualnie panujące standardy! 

@Cheatek Tutaj jeszcze trzeba dołożyć zaufanie do danej partii. Korwin takowej w społeczeństwie nie budzi, może jakby wystawił jeszcze kilka osób ze swojej partii, które zamiast niego zabierałyby głos to może by to miało sens. 

Opublikowano

@Cheatek Użytkownik podał link wyłącznie do jednego filmu nie precyzując konkretniej wypowiedzi.

@premul Dokładnie ludzie głosują na coś nowego, ponieważ znudziły im się aktualnie panujące standardy! 

@Cheatek Tutaj jeszcze trzeba dołożyć zaufanie do danej partii. Korwin takowej w społeczeństwie nie budzi, może jakby wystawił jeszcze kilka osób ze swojej partii, które zamiast niego zabierałyby głos to może by to miało sens. 

Ma sporo takich ludzi np. Wipler, i wielu młodych polityków którzy już umieją do ludzi mówić, ale "niesmak" pozostał, i juz zostanie, nie ma co liczyć na wygraną korwina kiedykolwiek.

"wam się oczy otworzą jak mi sie zamkną".

No podal link do jednego filmu do którego się odwołał, miał całą playliste youtub'a wysłać co oglądał? Bez przesady.

Opublikowano

Cheatek trzeba zwrócić uwagę na to, że gdyby wszyscy byli pracodawcami nie dało by się rozwinąć państwa. Kto by Ci wyprodukował chleb czy inne towary jakie są w sklepie? Są  również osoby nie pełnosprawne albo są rodziny wielodzietne, którym trzeba pomagać. W centrum Paryża za jeden obiad trzeba zapłacić ponad 100 zł a w Warszawie około 35 zł. Sam pracodawca by nie wybudował domu. Do tego trzeba mieć architekta, murarzy, kierowców maszyn i ktoś musi te towary budowlane wziąć. Chodzi o to, że w USA  i mniej  w Polsce zwykli pracownicy są nie doceniani a oni właśnie są główną siłą wzrostu PKB. Dlatego w Polsce się podnosi pensję minimalną czy rząd planuje podnieść ciut podatki dla najbogatszych. Najbogatsze osoby są mają lepsza sytuację, bo jak mają kasę to spokojnie pójdą do lekarza czy może brać długie płatne urlopy. W USA nie ma płatnych urlopów.

Opublikowano

Ale dlaczego ludzie zaradni życiowo, którzy umieją sobie poradzić w życiu, ludzie, którzy zatrudniają w swoich firmach setki a nawet tysiące osób dając im prace mają być karani wyższymi podatkami? To się mija z jakąkolwiek logiką. Obarczając duzych przedsiębiorców wyższymi podatkami zmniejszamy ich przychody czyniąc ich produkcje mniej opłacalną co za tym idzie z automatu obrywa klasa średnia, która u nich pracuje. Bo co przedsiębiorca robi jak mu przywalą wysoki podatek? Tnie pensje pracownikom albo robi redukcje etatów, żeby przychody były takie jak przed podniesieniem podatków. Finalnie na straconej pozycji zostanie właśnie biedny pracownik najniższego szczebla.

Cyrk.png

Opublikowano

Ale dlaczego ludzie zaradni życiowo, którzy umieją sobie poradzić w życiu, ludzie, którzy zatrudniają w swoich firmach setki a nawet tysiące osób dając im prace mają być karani wyższymi podatkami? To się mija z jakąkolwiek logiką. Obarczając duzych przedsiębiorców wyższymi podatkami zmniejszamy ich przychody czyniąc ich produkcje mniej opłacalną co za tym idzie z automatu obrywa klasa średnia, która u nich pracuje. Bo co przedsiębiorca robi jak mu przywalą wysoki podatek? Tnie pensje pracownikom albo robi redukcje etatów, żeby przychody były takie jak przed podniesieniem podatków. Finalnie na straconej pozycji zostanie właśnie biedny pracownik najniższego szczebla.

Po części masz rację.Dlatego są potrzebni imigranci. Dużo ludzi nie lubi imigrantów. Ci imigranci pochodzą z takich krajów, gdzie rząd decyduje jaki kolor włosów mają mieć i jest nawet praca niewolnicza. U nas są bezpieczni, dajemy im pomoc a oni pracują własnie w tych sektorach gospodarki gdzie pensje są najniższe np: kasjer, budownictwo czy gastronomia. Imigranci to tania siła robocza i szybciej rośnie PKB. Jeśli chodzi o te podatki, to lepiej żeby były ciut wyższe. Wtedy można ciut obniżyć tym najbiedniejszym. Np: Gdyby Pensja 2000 zł brutto to 2000 zł netto, a pracodawca nie musiałby płacić jeszcze dodatkowych kosztów to wtedy łatwiej by było dla pracodawcy utrzymać pracownika i jeszcze poziom życia osoby najbiedniejszej by się znacznie poprawił.  Trzeba zwrócić uwagę na to, że pracownicy bez pracodawców przetrwali by, bo pracownik i jako szef może pracować i zarabiać a sam szef siedząc przed biurkiem nic nie zarobi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...