Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zlikwidowanie halloween - niszczenie mienia

Gość Lord Assasin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Myślicie, że sejm powinien zlikwidować te święto halloween? Uważam, że to niszczenie mienia. Dziś nie otwierałem drzwi, to dzieci mi oblepili plasteliną drzwi. Czyn zabroniony przez art. 288 k.k. polegający na niszczeniu cudzej rzeczy, uszkodzeniu jej lub uczynieniu niezdatną do użytku. Gdybym wiedział kto to, to bym wezwał policje.

Poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona, jeżeli państwa Europy mają przeżyć. 

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O ile nie dzieciaki nie wsadziły plasteliny w zamek to nie zniszczyły ci drzwi, nie uszkodziły ich, ani nie sprawiły, że są niezdatne do użytku.

Halloween zawsze spoko.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jak chcesz zlikwidować nieustanowione święto ? Ludzie sami sobie kreują ten obrządek a zabronić im tego nie można bo to w końcu wolny kraj. Jeżeli następuje niszczenie mienia to pozostaje zgłaszać na policje.

O ile nie dzieciaki nie wsadziły plasteliny w zamek to nie zniszczyły ci drzwi, nie uszkodziły ich, ani nie sprawiły, że są niezdatne do użytku.

Halloween zawsze spoko.

Malowanie murów grafitti też nie jest uszkodzeniem, i nie sprawia, że budynek jest nie zdatny do zamieszkania a jednak jest niszczeniem mienia przez szpecenie. Tak samo jest w przypadku drzwi.

Cyrk.png

Opublikowano

Jak chcesz zlikwidować nieustanowione święto ? Ludzie sami sobie kreują ten obrządek a zabronić im tego nie można bo to w końcu wolny kraj. Jeżeli następuje niszczenie mienia to pozostaje zgłaszać na policje.

Halloween zawsze spoko.

Malowanie murów grafitti też nie jest uszkodzeniem, i nie sprawia, że budynek jest nie zdatny do zamieszkania a jednak jest niszczeniem mienia przez szpecenie. Tak samo jest w przypadku drzwi.

Policja z pewnością by zrobiła coś, gdyby ktoś komuś pomalował drzwi. Co do wolności - gdy komuś za dobrze, to z chęcią może ją stracić. 

Opublikowano

Witam

Myślicie, że sejm powinien zlikwidować te święto halloween? Uważam, że to niszczenie mienia. Dziś nie otwierałem drzwi, to dzieci mi oblepili plasteliną drzwi. Czyn zabroniony przez art. 288 k.k. polegający na niszczeniu cudzej rzeczy, uszkodzeniu jej lub uczynieniu niezdatną do użytku. Gdybym wiedział kto to, to bym wezwał policje.

Poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona, jeżeli państwa Europy mają przeżyć. 

To ostatnie zdanie brzmi trochę w stylu "Lord assasin wchodzi do piekarni:  Dzień dobry, poproszę 2 kajzerki. A, no i studiuje prawo. Dziękuję, do widzenia. "

Napisać karteczkę na drzwiach, żeby nie pukać wielki problem :^) Z resztą, brak kultury pewnych osobników, nie równa się z demoralizacją przez jakąś zabawę wszystkich ludzi, wyjmij kij z czarnej dziury, plx.

graphic.png

Opublikowano

@Ares2100 Proszę o zachowanie kultury, tym bardziej, że masz tytuł ProUsera. Nic nie będę rozwieszał i po drugie - to nie zabawa. Mam nadzieję, że w przyszłości sejm coś z tym zrobi, jeżeli faktycznie mają być dobre zmiany dla Polski. 

A poza tym sądzę, że Unia Europejska musi być zniszczona.

Opublikowano

Halloween nie jest i nie było w Polsce świętem. To pogański wymysł mający wyśmiać chrześcijańskie święto Wszystkich Świętych i zaduszki. Laicki zachód który walczy z chrześcijańskimi wartościami a promujący "religię pokoju" właśnie upada z rąk muzułmanów. Z Halloween trzeba walczyć bo to jest straszne aby dzieci bawiły się w kościotrupów. Tylko lewica mogła na to wpaść.

A poza tym sądzę że Unia Europejska musi być zniszczona.

14657399_1222390237833231_30988794102165

Q8eOMob.png

Opublikowano

Nie dość, że te święto ukazuje brak szacunku do Dnia Zmarłych, to w dodatku jest dużo szkód. Zabiorę Wszystkim dzieciom chodzącym po sąsiadach w moim bloku wszystkie cukierki i dam tym z Sejmu, którym nie chciało się ruszyć tyłka z domu - z pewnością zlikwidują te święto. Babcie, dziadkowie sami uważają, że to brak szacunku. 

Religia pokoju? To jest aktualnie kpina. 

Opublikowano

nie jestem katolikiem

nie obchodze hallowen

jebac hamerykanskie sfienta !

tak samo jak i walentynki, nie pasuje mi to

zapukala mi dzisiaj zgraja bachorow do drzwi , dalem im lizaka mojej mlodej (3 lata) i mialem zadyme, wiec tym bardziej nie lubie chalołinu

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Mam nadzieję, że w przyszłości sejm coś z tym zrobi, jeżeli faktycznie mają być dobre zmiany dla Polski. 

To jest tradycja ( fakt że zaczerpnięta z zachodu, ale tradycja ), w jaki sposób chciałbyś jej zakazać? Wypuszczając co roku 31 października od godziny 17-22, milicje na ulice miasta? Wszelkie chodzenie w dziwnych kostiumach przez dzieci i pukanie do obcych drzwi, karane będzie wpier*olem na miejscu? To tak jakby zakazać lanego poniedziałku, bo cię ktoś zmoczył.

Opublikowano

To nie jest święto, nawet nie pochodzi z usa. Lepiej już dziady obchodzić. Jak to ksiądz na mszy powiedział:

Ale to tylko zabawa proszę księdza a potem jak trzeba chodzić msze uzdrawiające to przez gryyy bo jakaś sekta a tu nagle zong bo halloween

Opublikowano

Mam nadzieję, że w przyszłości sejm coś z tym zrobi, jeżeli faktycznie mają być dobre zmiany dla Polski. 

To jest tradycja ( fakt że zaczerpnięta z zachodu, ale tradycja ), w jaki sposób chciałbyś jej zakazać? Wypuszczając co roku 31 października od godziny 17-22, milicje na ulice miasta? Wszelkie chodzenie w dziwnych kostiumach przez dzieci i pukanie do obcych drzwi, karane będzie wpier*olem na miejscu? To tak jakby zakazać lanego poniedziałku, bo cię ktoś zmoczył.

To propagowanie satanizmu i nie może mieć miejsca w Polsce zbudowanej na katolickich wartościach.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Tradycja, która przemienia się w satanizm dla dzieci z brakiem szacunku dla Zmarłych. Powinno zostać to zablokowane w Polsce ze względu na obrażanie katolików oraz brak szacunku do Zmarłych.

Opublikowano

ale ty jesteś miałki, nie masz pojęcia czym jest z satanizm, skoro utożsamiasz go z Halloween. Tak samo żałosne jest mówienie, że to brak szacunku do zmarłych, serio - c**j ci do tego czy ktoś ubierze się w kostium i będzie bawić, rozumiem, że dzisiaj już znicze kupione i idziesz ten pierwszy raz w roku do pseudo bliskich na groby? Na Halloween tak samo jak na święcie zmarłych klepią hajs, to jest tylko po to.

A o dziadach nawet nie chce mi się wspominać, wystarczy się pouczyć trochę historii polski i postępowania z poganami ;)

Ale ktoś obejrzy filmik lub obrazek na fb, że dziady tradycja, <wow> i zaczynacie p******** na lewo i prawo, o czymś, o czym macie zero pojęcia. temat słaby bait, ale i tak zlapałem :v

graphic.png

Opublikowano

halloween nie ma nic wspolnego z satanizmem glaby, to swieto celtyckie, ktore nawet nie powstalo w usa, tylko w afair irlandii.

Jak sie to ma odnosic do braku szacunku do zmarlych jak to nie jest w ten sam dzien w te zaduszki czy ki c**j tam jest? Rozumiem jakby jeszcze lazili po grobach i obrzucali je papierem toaletowym i jajkami, ale oni sie po prostu bawia i zbieraja cukierki w przebraniu.

Opublikowano

Całe szczęście że te gimby nie mają praw do głosowania bo są niepełnoletni i ich korwin 1% nie wszedł do sejmu i nie wejdzie. co najśmieszniejsze, potrafią klepać hasła często sprzeczne z tym co mówi sam JKM

na temat się nie wypowiadam bo to prowokacja. ale byli u mnie dzieci i pobiegłem dać im mnóstwo cukierków bo popieram wszystkie akcje które powodują ból dupy u chrześcijan, czyli idiotów wierzących w hebrajskiego boga z bliskiego wschodu

Opublikowano

W sumie nie wiem czy się śmiać czy płakać. Oblepiły Ci plasteliną drzwi, no straszne. Idź z tym na policję bo pewnie musiałeś z domu wychodzić przez okno. Moim zdaniem z jednej strony to dobrze, że dzieci w tych czasach nie obchodzą halloween tylko przed komputerem. Przynajmniej nie wylewają żali na forum o cheatach ;) 

9113414779628821535959.gif

Opublikowano

Czy państwo nie widzicie, że jesteście śmieszni (co niektórzy)? Halloween to święto czcicieli szatana. Strój w Halloween może narażać na działanie demoniczne (poważne). Gdyby chrześcijanie zachowywali się jak na chrześcijan przystało, to wówczas nie przyszłoby im do głowy takie wyśmiewanie się w Halloween. Polski fundament katolicki jest niszczony. 

Opublikowano

Mam taką kpinę z partii korwin jak i z tego tematu. 

Tak właściwie co Ci to przeszkadza? Nie zagraża niczemu te święto w przeciwieństwu np. do marszy narodowych gdzie jest ogrom ludzi poturbowanych i poszkodowanych, zamyka się ulice i obieg towaru jest zamknięty na ten dzień. Każdy świętuje to co chce, a katolickie państwo to kpina, religia powinna być dodatkiem a nie kierowaniem życiem ludzi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...