Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Qwant1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przedstawiam Wam nagranie użytkownika MrNice, w którym pokazuje prawdę o tym jak naprawdę traktuje się graczy na serwerowni PVP.IQ.PL

Administracja tego serwera jest nieodpowiedzialna, bezkompromisowa, nie potrafiąca przyznać się do błędów.

https://www.youtube.com/watch?v=gRQAy4CGOng

Gdyby film z jakichkolwiek powodów został usunięty proszę o kontakt, wtedy upubliczniona zostanie jego kopia.

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

Przedstawiam Wam nagranie użytkownika MrNice, w którym pokazuje prawdę o tym jak naprawdę traktuje się graczy na serwerowni PVP.IQ.PL

Administracja tego serwera jest nieodpowiedzialna, bezkompromisowa, nie potrafiąca przyznać się do błędów.

https://www.youtube.com/watch?v=gRQAy4CGOng

Gdyby film z jakichkolwiek powodów został usunięty proszę o kontakt, wtedy upubliczniona zostanie jego kopia.

Dziękuje drogi przyjacielu za kolejne odświeżenie mojej prezentacji serwera, co ja bym bez Ciebie zrobił :)

Nie pokazuje on prawdy, powołuje się on na kompletnie niewłaściwy punkt regulaminu, zresztą co ja muszę się tłumaczyć, wszystko jest idealnie wyjaśnione w komentarzach pod tym filmem.

Po raz kolejny drogi kolego nie myślisz, nie wiem czy to już Twoje powołanie, czy może nawyk, a historia się powtarza, ale w sumie dzięki Tobie nie muszę odświeżać prezentacji serwera co 24h.

Opublikowano

I tutaj drodzy Państwo pojawia się kolejny dowód infantylnego zachowania "Administracji" tego serwera a mianowicie:

"Wszyscy nie mają racji, wszyscy są be, wszyscy tylko nas bezpodstawnie i bez dowodów atakują a my jesteśmy najlepszym serwerem w Polsce"

Tak samo w przypadku "nie myślenia", według ciebie każdy, kto ujawnia o was negatywną prawdę jest kompletnym bezrozumnym idiotą. Nigdy, ale to nigdy nie potrafisz przyznać się do popełnionych błędów.

Wypraszałbym sobie także nazywanie mnie per "kolega", gdyż te słowa kierowane od tak bezmyślnej osoby jak ty mi po prostu uwłaczają.

Pomogłem ? ;) Daj like !

Opublikowano

I tutaj drodzy Państwo pojawia się kolejny dowód infantylnego zachowania "Administracji" tego serwera a mianowicie:

"Wszyscy nie mają racji, wszyscy są be, wszyscy tylko nas bezpodstawnie i bez dowodów atakują a my jesteśmy najlepszym serwerem w Polsce"

Tak samo w przypadku "nie myślenia", według ciebie każdy, kto ujawnia o was negatywną prawdę jest kompletnym bezrozumnym idiotą. Nigdy, ale to nigdy nie potrafisz przyznać się do popełnionych błędów.

Wypraszałbym sobie także nazywanie mnie per "kolega", gdyż te słowa kierowane od tak bezmyślnej osoby jak ty mi po prostu uwłaczają.

Moim zdaniem wszyscy co wygłaszają swoje zarzuty bez żadnych dowodów, co oskarżają serwer tak naprawdę bezpodstawnie tylko i wyłącznie dlatego, aby znaleźć choć trochę poparcia i tym sposobem zaszkodzić serwerowni, bo w przeszłości taka osoba otrzymała słuszną blokadą jest totalnym idiotą, który w dodatku zniża się do takiego poziomu, aby poniżać serwer publicznie gdzie tylko się da i jest trochę takich osób.

Nawet użytkownik, który otrzymał blokadę przyznał mi rację.

Ale róbcie sobie dalej te swoje echo i dalej pod każdym filmem naszego serwera wykonuj antyreklamę, zresztą w ten sposób poniekąd reklamujesz serwer, a i jeszcze pragnę zaznaczyć, że każdy ma swój rozum i każdy oglądając ten film i czytając komentarze stwierdzi kto ma racje :)

Opublikowano

Moim zdaniem wszyscy co wygłaszają swoje zarzuty bez żadnych dowodów, co oskarżają serwer tak naprawdę bezpodstawnie tylko i wyłącznie dlatego, aby znaleźć choć trochę poparcia i tym sposobem zaszkodzić serwerowni, bo w przeszłości taka osoba otrzymała słuszną blokadą jest totalnym idiotą, który w dodatku zniża się do takiego poziomu, aby poniżać serwer publicznie gdzie tylko się da i jest trochę takich osób.

Ale róbcie sobie dalej te swoje echo i dalej pod każdym filmem naszego serwera wykonuj antyreklamę, zresztą w ten sposób poniekąd reklamujesz serwer, a i jeszcze pragnę zaznaczyć, że każdy ma swój rozum i każdy oglądając ten film i czytając komentarze stwierdzi kto ma racje :)

Niestety każdy kto ogląda ten film i czyta komentarze popiera moją stronę a Twoją jedynie Twoja administracja i jedna osoba która musi się podlizać bo jej "Marzeniem jest mieć kidmoda" xD Już wypowiadałem się na temat przyznawania rację, więc pozwolisz, że zacytuję "na tym polega Twój serwer nawet jeżeli nie miałeś cheatów i się do nich nie przyznasz to nigdy ub nie dostaniesz a jeżeli nie miałeś i powiesz jak bardzo żałujesz czegoś co nie istniało to ub dostaniesz, czyż nie?" Niestety nie potrafiłeś na to odpowiedzieć na YouTube bo taka jest prawda.. przykre

Opublikowano

Pozwolę się wtrącić do waszej dyskusji i wyrazić swoją opinie na temat serwerowni. Początkowo miałem zamiar to zrobić w formie filmiku, ponieważ sądziłem, że będzie to wygodniejsze niż rozpisywanie się na ten temat, jednak nie jestem najlepszym mówcą i postaram się wyrazić zwięźle. Nie będę podawać szczegółów dotyczących tego jakbym poprawił waszą sytuację na serwerach z tego powodu, iż nie raz okazywało się, że nie potrzebnie traciłem czas na wyrażanie swojej opinii (w twoim przypadku również) oraz dalej ubolewam nad tym jak mnie potraktowałeś w niektórych sprawach (rzecz jasna nie będzie miało to większego wpływu na opinie o serwerze).

Jeszcze chciałbym podkreślić, że na większość mojej opinii składają się moje własne obserwacje i domysły, więc zakładam, że nie we wszystkim muszę mieć rację.

Ogólne zmiany:

1.Polityka serwerowni:

Ściślej mówiąc mam na myśli regulamin, taryfikator kar oraz sposób w jaki administracja stosuje się do ustalonych przez siebie zasad. Osobiście nie zgadzam się z opiniami "Graczy się nie wybiera", ponieważ gracze reprezentują poziom serwera. Jeśli serwer jest na niskim poziomie (podajmy tutaj za przykład typowe easyhc), to takich będzie przyciągać graczy. Ktoś powie, że dawniej było łatwiej o porządnych graczy itp. Tutaj przyznam rację tylko po części, ponieważ dawniej faktycznie było łatwiej o graczy, jeśli chodzi o start serwera, jednak za przyciąganie określonego typu graczy i  atmosferę odpowiadała zawsze administracja.

2.Na serwerowni jest mało serwerów i osobiście nie ograniczałbym się do serwerów RPG, ponieważ nie każdy jest do nich początkowo przekonany. Większa ilości bardziej zróżnicowanych serwerów przyciągnie większą liczbę graczy i w ten sposób serwery same będą się reklamować (być może gracz, który siedział na ogół tylko na mini games zechce sprawdzić twoje RPG i jednak mu się spodoba), oczywiście nie mówię, ze masz się zniżać do tworzenia serwera Easyhc/MegaDrop, jednak jest sporo typów serwerów, których jakość można podnieść.

2.Spadek graczy:

Ostatnio zauważyłem, że z ok 80-90 graczy zrobiło się średnio ok. 60. Myślę, że to idealnie obrazuje jak stosowała się poprzednia administracja do ustalonych wcześniej zasad. Dokładniej mówiąc mam na myśli fakt, że teoretycznie przy bodajże trzecim banie nie ma możliwości dostania unbana a jednak niejednokrotnie słyszałem jak  gracze się chwalili, że dostają po raz któryś (jak wy to lubicie określać) "kolejną szansę”, pomimo, że już wykorzystali limit. W tej sytuacji wydaje mi się, że nagły spadek graczy idealnie obrazuje problem i świadczy o tym, że poprzednia administracja nagminnie łamała własne zasady, które tak naprawdę nie są najlepiej skonstruowane. Nowa administracja przykładnie się do nich stosuje, a na serwerze widoczne są spadki aktywności graczy, co idealnie obrazuje fakt, że aktualna polityka serwera jest słabo dopracowana.

RPG v1:

1. Tutaj mogę powiedzieć, co najwyżej tyle, że skoro nie masz zamiaru już poprawiać tego serwera, to najlepiej by było jakbyś go usunął z serwerowni, bo wygląda to tak jakbyś trzymał go tylko i wyłącznie dla pieniędzy i ja rozumiem, że w skript nie opłaca się nic robić, a jakbyś chciał przepisać to na Jave, to musiałbyś zresetować wszystkie statystyki graczy i przedmioty, ale nie za szkodzi zapytać na forum czy serwerach przez ankietę, czy gracze życzyliby sobie takich zmian.

RPG v2:

1. Odkąd tylko pamiętam na twoich serwerach RPG było trudno się zorientować, co gdzie jest czy jak grać (nie oszukujmy się zawsze Cię do tego ciągnęło i nawet te "pvp", to były słabo rozwinięte RPG). Za każdym razem jak grałem na twoich serwerach tego typu, to udawało mi się wciągnąć dopiero przy entym podejściu lub jak ktoś mi wytłumaczył, co i jak. Nie ma na co liczyć myśląc, że większość graczy kilkakrotnie będzie próbowało się zorientować, co jest na serwerze lub uzyskało pomoc od innych graczy. Co do tych poradników, to nie każdemu będzie się chciało oglądać 20 minutowy filmik lub czytać lekturkę na forum, więc serwer jak na razie z tych względów odstrasza graczy.

2.Bugi na 1.8:

Wersja 1.8 Ma liczne bugi, więc jeśli nie masz zamiaru dodać w najbliższym czasie wsparcia dla tej wersji to zalecałbym zmianę silnika serwera z 1.7-1.8 na 1.7.X, ponieważ będziesz miał sytuację jak na bf, że przez jeden bug uniemożliwiający grę nie da się grać na tej wersji, a jak gracze widzą, ze serwer nie jest dopracowany, to od razu wyrabiają sobie negatywną opinie na jego temat.

3. Questy są mało atrakcyjne:

Nagrody za wykonanie Questa są mało atrakcyjne, a same misje są za trudne. W większości gier początkowe misje są bardzo łatwe i mają na celu zaciekawić gracza,. Ja osobiście miałem zastój, już przy drugiej, bądź trzeciej, ponieważ nie mogłem się zorientować, gdzie znajduje się rzecz potrzebna do kontynuacji.

4. Kosmetyczne zmiany mogą o wiele poprawić jakość serwera:

Mam tutaj na myśli, drobne poprawki w mechanice i powyższych podpunktach, które  mogą poprawić jakość serwera i przyciągnąć graczy.

Oczywiście możesz stwierdzić, że co ja mogę wiedzieć na temat serwera jak tam nawet dużo nie grałem i tu właśnie jest pies pogrzebany. Mianowicie, często liczy się pierwsze wrażenie i jeśli gracz na samym początku zobaczy, że serwer jest mało atrakcyjny, to nie ma mowy, żeby odblokował większe możliwości na innych poziomach, gdzie być może serwer okaże się perełką.

Powyższą opinie możesz odebrać jako próbę odwdzięczenia się za Twoją poprzednią pomoc. Starałem się również pomóc na inne sposoby, ale zawszę tę pomoc odrzucałeś i liczę się z tym, że będziesz moja opinie i rady miał w głębokim poważaniu, jak poprzednio. Nie mam zamiaru też określać dokładnie, co dodać bądź zmienić, by poprawić serwer z powodu tego jak mnie potraktowałeś w niektórych sytuacjach.

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

Opublikowano

Niestety każdy kto ogląda ten film i czyta komentarze popiera moją stronę a Twoją jedynie Twoja administracja i jedna osoba która musi się podlizać bo jej "Marzeniem jest mieć kidmoda" xD Już wypowiadałem się na temat przyznawania rację, więc pozwolisz, że zacytuję "na tym polega Twój serwer nawet jeżeli nie miałeś cheatów i się do nich nie przyznasz to nigdy ub nie dostaniesz a jeżeli nie miałeś i powiesz jak bardzo żałujesz czegoś co nie istniało to ub dostaniesz, czyż nie?" Niestety nie potrafiłeś na to odpowiedzieć na YouTube bo taka jest prawda.. przykre

Przykre jest to, że takie osoby jak Ty znajdują się na tym serwerze i są w nim tak zakochane, że nie potrafią się z nim rozstać, mimo wielokrotnych banów i nagrywają jakieś głupkowate filmy.

Jesteśmy ekspertami od naszego regulaminu i jest tam odpowiedni punkt odnośnie sytuacji, która się wydarzyła, była ona na niekorzyść serwera i użytkownik został zablokowany, mało tego w późniejszym okresie po rozmowie sam przyznał rację.

Jest wiele osób, które popierają moją stronę, a Ciebie popierają tylko i wyłącznie Twoje pieski, które potrafią jedynie wyzywać innych od tego, aby ktoś komuś zrobił pałę, cokolwiek.

Opublikowano

Przykre jest to, że takie osoby jak Ty znajdują się na tym serwerze i są w nim tak zakochane, że nie potrafią się z nim rozstać, mimo wielokrotnych banów i nagrywają jakieś głupkowate filmy.

Jesteśmy ekspertami od naszego regulaminu i jest tam odpowiedni punkt odnośnie sytuacji, która się wydarzyła, była ona na niekorzyść serwera i użytkownik został zablokowany, mało tego w późniejszym okresie po rozmowie sam przyznał rację.

Jest wiele osób, które popierają moją stronę, a Ciebie popierają tylko i wyłącznie Twoje pieski, które potrafią jedynie wyzywać innych od tego, aby ktoś komuś zrobił pałę, cokolwiek.

Niestety takie osoby jak ja znajdą się na tym serwerze tylko w celach zarobkowych ponieważ Twój serwer to żyła złota gdy jakaś osoba chce być odrobinkę lepsza :) tak jestem zakochany w pieniążkach bo jestem materialistą. <3 <3 Głupkowate filmy które inni popierają bo mają sens i chciałbym Ci powiedzieć, że to jest jedyny film w którym coś udowodniłem, więc nie powinieneś mówić w liczbie mnogiej, jeden film był taki ogólny co nie znaczy, że na część tamtych rzeczy nie mam dowodów. :) Skoro jesteście ekspertami od waszego regulaminu to czemu nie potraficie się odnieść do punktu który jak najbardziej jest związany z sytuacją "2.9. Zakazane jest umieszczanie linków mogących zawierać złośliwe oprogramowanie, reflinków i linków do stron niezwiązanych z serwerownią." Już mówiłem, że gdyby nie przyznał wam racji to mógłby łaskawie jak to mówi Majcon "Wypier*****" z serwera. To niech te osoby które Cię popierają się pokażą a nie tylko mówisz ile to jest osób gdy nikt z wyjątkiem jednego gościa który musi się przylizać i administracji wyraża swoje zdanie, "Moje pieski(Twoi gracze)" z czego z nikim kto komentuje moje filmy nie mam żadnego kontaktu xD robią to bo sami tak uważają ja nikogo nie zmuszam do posiadania jakiejś opinii i nikt mi dupy lizać nie musi w porównaniu do Twojej osoby.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Drodzy użytkownicy!

Zbliżają się czasy ciepłe, pełne radości i szczęścia, zawita u nas Zając oraz Kurczak Wielkanocny.
Pomóżcie im odnaleźć jaja wielkanocne i koszyki, a przy okazji możecie wykonać rozbudowane misje.

Dnia 13 kwietnia w czwartek rozpocznie się wydarzenie wielkanocne, trwające przez tydzień do dnia 20 kwietnia.

Przez ten okres na serwerze będziecie mieli możliwość zdobycia jajek, koszyków, wyposażenia wielkanocnego i przedmiotów specjalnych.

wielkanocprzedmioty.png

Pojawią się także nowe potwory: "Owce" oraz "Baranki" w okolicy miasta pierwszego, z których wypadają mazurki.
Zdobywając mazurki i otwierając je możecie zdobyć sporą ilość yarn'ów oraz przedmioty specjalne.

wielkanockolatka2.png
 Z samych potworów, które mieszą się w Twoim przedziale poziomowym macie możliwość zdobycia jaj wielkanocnych.

jajawielkanocne.png

Z boss'ów natomiast, które mieszczą się w Twoim przedziale poziomowym możecie zdobyć koszyki wielkanocne.

koszykiwielkanocne.png
Jaja, jak i koszyki należy zanieść Zającowi Wielkanocnemu, który znajduje się na spawnie ( x: 19, y: 8, z: -16 ).

zajacwielkanocny.png
Po kliknięciu na zająca ukazuje nam się okno, w którym mamy do dyspozycji dwie możliwości dotyczące wymiany:

opcjewielkanoc.png

Wymiana jaj oraz koszyków u Zająca Wielkanocnego jest podzielona na dwie opcje: "Wymiana: Standard" oraz "Wymiana Ekstra".
Po dokonaniu wyboru otrzymamy losowy przedmiot bardziej lub mniej prestiżowy, w zależności od rodzaju wymiany.
Jednak to nie wszystko oprócz Zająca Wielkanocnego na spawn'ie możemy znaleźć także TheChicken( x: 2, y: 8, z: -8 ) , który dostarczy nam wiele misji, za które otrzymamy wartościowe nagrody.

zaino.png
To wszystko, powodzenia w grze na serwerze, życzy administracja serwera RPGv2.

Opublikowano

Witam, w dniu 01.05.2017 odbędą się beta-testy nowego dungeon'u o nazwie Styks.
Po wejściu na Serwer RPGv2BETA każdy otrzyma 65 poziom oraz EQ, które oczywiście zostanie zapisane wyłącznie na serwerze testowy i nie będzie dostępne na zwykłym serwerze tak samo jak zdobyte przedmioty czy też exp.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy na Serwer RPGv2BETA.

Pozdrawiam i miłej gry wink.png

Opublikowano

Witam, dziś w nocy została wydana aktualizacja serwera RPG v2.
Wprowadzone zmiany.

• Dodanie nowego dungeon'u o nazwie Styks.
  • Dodanie nowej broni Młot Minotaura oraz Gladius.
  • Dodanie dropu z Paki Minotaura w tym nowe złote spodnie Himationy Hadesa.
  • Zmiana mechaniki umiejętności „Teleport” dla klasy Mag od dziś teleportujemy się do przeciwnika przy czym zadajemy mu obrażenia i po kilku sekundach cofamy się w poprzednią lokalizacje.
  • Dodatkowo zostały poprawione błędy m.in. z przechodzeniem przez ściany za pomocą konia brak wyświetlanego DMG po użyciu tąpnięcia oraz inne drobne błędy.

Życzę miłej gdysmile.png

Opublikowano

Moremid poprosił mnie o opublikowanie jego opinii zawartej w filmie którego chyba niestety nie mogę tutaj wysłać o serwerze, gdyż na forum nie ma 50 postów, które są niezbędne do udzielania się w tematach z działu minecraft lub metin2.

Jestem byłym administratorem serwerowni IQ i posiadałem najwyższe rangi, tj. Administratora Forum, CEO Teamspeak 3, Root’a RPG V2, Administratora RPG V1. Post jest moją AKTUALNĄ opinią. Na ten moment jestem bardzo NEGATYWNIE NASTAWIONY DO SERWEROWNI PVP.IQ.PL. Poniżej wstawiam fragment mojej wypowiedzi z filmu mówiącym prawdę o serwerowni IQ:

Witam wszystkich widzów. Na początku chciałbym zaznaczyć, że zdecydowałem się na wzięcie udziału w tym filmie, bo niektóre sprawy zaszły za daleko i potrzebują sprostowania dla normalnych ludzi. Na początku chciałbym zaznaczyć, że osoby, które wymienię w swojej odpowiedzi nie namawiały mnie do niczego mimo tego, że mają ogromny żal. Postanowiłem wyłonić prawdę, gdyż pewne osoby robią wszystko, żeby ją zasłonić pomówieniami, oszczerstwami oraz kłamstwami w sprawach, które czasami nigdy nie miały miejsca. Chciałbym zaznaczyć, że nie pochwalam zachowania osób, które w tak nieprofesjonalny sposób obrażają właściciela poprzez wymyślenie jakiś kretyńskich i kuriozalnych wierszyków. Według mnie jest to naganne zachowanie. 
Rozpatrując zachowanie pierwszej z osób, o których chciałbym powiedzieć- meduzy- chciałbym stwierdzić, że nauczył się gadki Sintii, że „nie potrafimy odejść z honorem” i mamla cały czas. Nic nie umie pomyśleć samodzielnie, tylko mówi to, co mu powiedzą i mamla w kółko.
Odnosząc się do zachowania Majcona mógłbym powiedzieć tutaj „iks de”, ale jednak pozwolę sobie sprostować parę kwestii. Jest to osoba, która sieje zamęt na serwerowni. Kiedyś mi coś tam mamlał, że po usunięciu kanału „top online” są błędy w kodzie itd., bo ja ten kanał chciałem przywrócić. Funkcje są realizowane tak, że jeżeli nie ma kanału, albo ID kanału jest złe, to wyskakuje w ogóle niegroźny błąd, który nie zniszczy funkcjonowania bota i też mamla głupio, bo myśli, że nie znam się na tym programowaniu. Ahh, nie ma to jak ktoś się chce wywyższyć poprzez znajomość jakiegoś tam języka programowania. Szkoda gadać, ale nie do tego chciałbym nawiązać. Pod filmem właściciela IQ napisał coś w stylu „Zabolało Cię to, że bezinteresownie ktoś może pomóc MaRsOnIx’owi”. Synku, o czym Ty mówisz? To ja pomagałem za pieniądze? Co, Marsonix mi PSC dawał, pieniądze na konto przelewał? Stuknij się w ten głupi łeb i nie odzywaj się, bo nie wiesz kompletnie nic. Jedynie co Ci można zawdzięczyć to jest to, że dałeś licencję na TS’a i że postawiłeś forum na silniku MyBB. Oprócz tego nie robisz kompletnie nic. Słyszałem nawet, że nie pomagasz graczom, chociaż nie wiem, czy to prawda, więc plotek nie będę rozwijał. Pięćdziesiąt razy można było mówić, że data na Shoutbox’ie jest przestawiona nieadekwatnie do czasu w strefie, w której się znajdujemy. Panelu moderatora Ci się nie chciało nawet naprawić. „Widocznie tak ma być, widocznie tak ma być”- Twoje słowa, kiedy zwracało Ci się uwagę o to, że moderatorzy nie mają dostępu do Centrum Zgłoszeń. Zacznij coś robić, a nie na około tylko pieprzysz głupoty. 
Odnośnie Aurelii poza tym, że występowały takie sytuacje jak taka, że pracując na kanale z Xarix’em i MaRsOnIx’em usłyszeliśmy nie raz „zamknij mordę” to nie można nic zarzucić. Sam nawet przez pewien okres czasu kolegowałem się z nią. Generalnie tutaj nie jest źle. Dziwne było to, że dostawała profity, o których jako Root nie wiedziałem. Prawdą jest, że pomagała testować MaRsOnIx’owi, ale również i to, że mogła mieć rangę „Tester” skoro się na to zdecydowała.
Mówiąc o kolejnej osoby, czyli Sintii możnaby powiedzieć „he he he”. No dobra, nie będę się wydurniał. To co ten osobnik wygaduje na mój temat to jest jakieś kompletne nieporozumienie. Zarzucała mi pod filmem właściciela IQ, że jaki był ze mnie administrator skoro musiałem się jej pytać o „wszystko”, kiedy odpowiadałem na pytania graczy. O co chodzi? A no o to, że ten osobnik pisał niezrozumiale misje i kiedy gracze pytali o co chodzi, ja sam nie wiedziałem kiedy wszystko było napisane, więc musiałem pytać, ew. czasami, ale rzadko- o położenie jakiegość NPC- ale to dlatego, że ten osobnik z MaRsOnIx’em zajmował się nowościami, a nie ja. Taka mądra jesteś? Teraz do Ciebie kieruję to pytanie. Co wiedziałaś o starym forum, które było postawione na php by przemo 2003? Co wiedziałaś i co wiesz o technicznych rzeczach na Teamspeak’u 3, na którym istniał człon naszej serwerowni? Sam pytam, sam odpowiadam. Gówno wiesz. Dobrze wiesz,że ja zajmowałem się bardziej problemami graczy, forum, TS’em, rekrutacjami, koordynacją pracy osób pełniących funkcję na serwerowni, a nie jakimiś głupimi misjami, czy najmniejszymi szczegółami nowości. Napisałaś, że nigdy nie powiedziałaś, że „Moremid nie włożył w to serca”. To co teraz pierdolisz o tym jakim ja byłem administratorem? Zajmowałem się czymś innym. Gdybym Ciebie zapytał o najprostsze rzeczy na TS’ie gówno byś wiedziała i o inne techniczne parametry lub rzeczy związane przykładowo z forum. Nie masz argumentów i tak potrafisz działać, opowiadając brednie, z których ja się nie wytłumaczę, bo nie mam dowodów. Dobrze wiesz, czym zajmowałem się na serwerze, więc oskarżasz mnie o rzeczy, z którymi w ogóle nie miałem do czynienia, mówię tu o tych Twoich misjach, na które wszyscy narzekali, że są źle napisane, bo niezrozumiałe, bo za trudne itd. itd. Odnośnie kwestii z nazwaniem zerem administratora, który wtedy się wypowiadał? Zrobiliście mi na złość, bo już wtedy to robiliście. No co? Nie pamiętasz kto mówił „Moremid, za niedługo stworzysz sobie taki zespół jaki Ty będziesz chciał”? No nie pamiętasz? Wykorzystujesz to chamie przeciwko mnie, kiedy sama mi mówiłaś, że wybiorę osoby, którym ufam. To są oszczerstwa, to co Ty mówisz. Zamiast odpowiedzieć na to co jest Ci zarzucane, od razu jest „A Ty to jakim administratorem byłeś? A Ty to jak się zachowywałeś? A Ty to nic sobie nie masz do zarzucenia?”. Owszem mam sobie wiele rzeczy do zarzucenia, np. wulgarną wiadomość w Twoim kierunku na forum, jak również wiele innych rzeczy, ale nie kłamię i nie mówię oszczerstw tak jak to robisz Ty. Tak strasznie krytykujesz innych kidmoderator’ów i moderatorów na serwerowni, również tych byłych, mając m. in. pretensje, że ktoś jako moderator, czy kidmoderator zwraca uwagę administratorowi, a Ty kim jesteś, że zwracasz uwagę komukolwiek z administracji? Testerze, no powiedz, kim? O kant dupy możesz rozbić sobie te zasady, o których mówisz, a którymi sama się nie kierujesz. Odnośnie innych, czyli Kamila, Niemego to co Ty myślisz, że to jest narzekanie jakieś? Ty narzekaniem na nich nazywasz to, że ubolewałem, że jeden nie ma dostępu do komputera w tygodniu, więc mniej mi trochę pomaga, a drugi na tą pomoc nie ma czasu? Ten drugi nawet mówił, że jeżeli przeszkadza mi jego ranga to mogę mu ją zabrać. Są to rzeczy, o których te osoby doskonale wiedziały. Chcesz obstawiać jakieś zakłady? Bo co, bo zamiast powiedzieć prawdę to kłamiesz? Że jakim ja byłem administratorem? Że co ja złego zrobiłem i ile? Że zależało mi na randze? Doskonale znasz prawdę, tylko kłamiesz. Co, może powiesz, że byłem pazerny na rangę, bo sobie opis wstawiłem w sierpniu na forum CEO, Technik, Admin Server Query? Pfff, nie mogę się pobawić? Co, tylko na tyle Cię stać żeby wyjmować na wierzch prywatne rozmowy? Ja też mogę, nie bój się. Dobrze napisałaś, że „przyjaciół poznaje się w biedzie”, bo kiedy ja w niej byłem zgłosił się do mnie MrNice, który bronił moich racji, bo właściciel IQ miał wszystko i wszystkich daleko w poważaniu nie ufając mi ani trochę. A Matiakus to dlaczego jest lizodupem? Było to w prywatnej konwersacji, ale sam opublikował na forum, że jest „idiotą, lizodupem” i jeszcze inaczej go określono. Dlaczego? Bo rozmawiał ze mną i pomagaliśmy sobie w prywatnych sprawach? Gdzieś miałem już serwer, rozmawialiśmy tylko- podkreślam tylko- o prywatnych sprawach. Chyba Ci się coś ostatnio w głowie poprzewracało i to mocno, bo wcześniej taka nie byłaś. 
Nawiązując do właściciela IQ- MaRsOnIx’a, dopierdolił się on do tych ośmiu punktów na karaoke dlatego, że najłatwiej jest powiedzieć, że jest to „moja opinia” i to prawda. Każdy ma własną opinię i nikt inny nie może jej podważyć. Dlatego właśnie właściciel serwerowni IQ przyczepił się do tego, bo najłatwiej jest to wyjaśnić i odeprzeć atak, a to w ogóle nie o to chodzi. Najśmieszniejsze jest to, że możesz mówić do człowieka, że nie o to chodzi, ale jak się mówi do słupa, to on i tak powtarza jedno i to samo. O co chodzi? O wielokrotne ignorowanie mnie, o to, że nie raz prosiłem i błagałem nawet, żeby coś było zrobione, co jak się później okazuje nadal nie jest. Nigdy nie było sytuacji, że właściciel serwerowni IQ prosił mnie o coś i ja tego nie zrobiłem, nigdy. Natomiast na odwrót były i to na porządku dziennym. Napisałeś na Shoutbox’ie, że nigdy nikogo nie okłamałeś. Człowieku, cały czas to robisz i jeżeli nie przestaniesz to ja Ci obiecuję, że ten odcinek będzie pierwszym z serii. Albo nie kłam, albo w ogóle nie kontynuuj tego tematu. Napisałeś na SB „przysłowiowi przyjaciele coś tam coś tam”. Ty mówisz przysłowiowi przyjaciele? Zaznajom się z definicją słowa przyjaźń. Wymaga ona wielu poświęceń. Ty nie wiesz co to znaczy. Miałeś w dupie, kiedy często pisałem do Ciebie i gdyby nie pewna osoba to dalej byś miał mnie w dupie, ale nie będę się zagłębiał w temat, żeby nie naruszać kwestii prywatnych. Nie wiesz MaRsOnIx’ie co to znaczy przyjaźń. Co najlepsze, to nie tylko moja opinia- jak się okazuje. Nigdy nie pomyślałbym, że to powiem, naprawdę. Szanowałeś nas? Chłopie, żartujesz? To nie jest kabaret. A mój temat rezygnacji, który wyrzuciłeś do kosza, tłumacząc się, że tworzy niepotrzebny spam, kiedy to HerrosPL ma temat rezygnacji w informacjach o serwerze RPG V1? Mówisz o szacunku? Mówię prawdę, więc należy wspomnieć, że kiedy miałem problemy zdrowotne MaRsOnIx również zachęcał mnie do odpoczynku i wzięcia urlopu, to trzeba przyznać. Muszę o tym powiedzieć, bo mówię prawdę, a to jest jej część. Następny fragment, który pisze MaRsOnIx to „gratuluję dojrzałego podejścia do życia”. Istny żart, którego nie skomentuję. Ty nawet nie znasz regulaminu. Odebrałeś Aniołkowi rangę tłumacząc się, że nie musisz podawać konkretnych powodów. Błąd, Kolego, właśnie, że musisz, bo jest to określone punktem w regulaminie. Pamiętasz sytuację, kiedy wyrzuciłeś Banana ze spacer’a za wykorzystywanie błędów serwera głosowego, kiedy to Ty się pomyliłeś? Jeżeli ja nie zablokowałem danej opcji wejścia na kanał, zrobiłem to i czekałem aż ktoś wyjdzie z tego kanału i nigdy nie będzie mógł już tam wejść. Pytam się MaRsOnIx’ie, jakim prawem wykorzystywaniem błędu Teamspeak’a jest to, że użytkownik wchodzi na kanał do którego ma dostęp? Śmieszne. MaRsOnIx’ie, mówisz, że mi zależało na randze? Czemu kłamiesz, człowieku, czemu? Zarzucasz mi faworyzację Aniołka. Aniołek pytała mnie o złożenie podania, żeby mi pomóc dopiero po tym jak otworzyłem rekrutację. Oczywiście na to dowodów nie mam, także tu Cię rozczaruję, ale wspomniałem już odnosząc się do Sintii dlaczego się zgodziłem i ucieszyłem. Ufałem tej osobie i mi pomagała, tak samo jak Ty Sintii. Gydby poprosiła o Root’a dostałaby go i dobrze o tym wiesz. Dobrze wiesz również, że moi koledzy opuścili IQ przez niektóre kuriozalne sytuacje, wiesz doskonale jakie, a ja grywam tylko z kolegami. Pomagałem tylko Tobie. Mówisz, że zależało mi na randze? Kto był na każde Twoje zawołanie, no kto? Kto tyle pracował na serwerze? Kto robił karaoke jak tylko tego zapragnąłeś? No kto? Ja… Robiłem nawet karaoke, którego nie lubiłem robić i doskonale o tym wiesz. Powiedz wszystkim prawdę. Powiedz wszystkim dlaczego drugi raz wróciłem. Bo mi się Ciebie żal zrobiło, że Cię zostawiają, jako przyjaciel zrobiło mi się żal. Powiedz o tym, że chciałem się zemścić, a mimo to przyszedłem i zgłosiłem Ci, że nie odebrałeś mi konsoli do TS’a, a miałem wszystkie IP i wiele danych. Powiedz, że przyszedłem to zgłosić. Mów o wszystkim, bo mówiłeś tylko o tym, co dla Ciebie jest najwygodniejsze. Napisałeś na Shoutbox’ie również 8 maja o 3:33 w nocy, że popełniałeś błędy, ale zawsze przepraszałeś. Człowieku, czy Ty wiesz co znaczą szczere przeprosiny? Raz, żeby żałować za popełnienie danego błędu, dwa żeby przeprosić, a trzy żeby więcej go nie popełnić, a przynajmniej starać się. Ty w każdej sytuacji robiłeś tylko drugi z trzech kroków, które wymieniłem.  Cytuję refleksję dla Ciebie na dzisiaj, która jest fragmentem napisanym publicznie na Shoutbox’ie przez Ciebie: „…przyjaźń polega na wielu czynnikach: na wsparciu, pomaganiu sobie, wyjaśnianiu, byciu szczerym…” Skłaniam Cię do refleksji, bo nie wiesz co to znaczy pomaganiu sobie, kiedy inni Cię proszą o zrobienie czegoś. Przykład? Nie zmieniałeś osób, które mają rangę przy wejściu na serwer w informacjach na RPG V1, mimo, że tyle razy prosiłem, nie dodawałeś się do grup na forum mimo, że tyle razy prosiłem, nie dawałeś mi logów, mimo, że tyle razy prosiłem. Mam wymieniać dalej? Nie znasz również definicji bycia szczerym, albo znaczenia słowa szczerość. Fajne były te nasze „szczere” wg Ciebie rozmowy na końcu, no nie? Podobno szczere były haha Jak można tak kłamać? Zostawiam to zdanie dla Ciebie do refleksji i mam nadzieję, że następnych przyjaciół nie potraktujesz jak śmieci. 
A wszystkie osoby związane z tymi sprawami wzywam do mówienia prawdy, a nie kłamania, bo źle się to dla Was skończy. Gwoli ścisłości nie są to żadne groźby. Przestańcie kłamać, mówić oszczerstwa, albo w ogóle już nie poruszajcie tych spraw. Dobrze Wam radzę. Przestańcie kłamać, bo zagram Wam „Titanic’a”, a Wy zatańczycie do niego tak jak ja będę chciał. Dziękuję bardzo za uwagę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wypowiedzi Pana wyżej nie mam zamiaru komentować, bo robiłem to już wielokrotnie.
Dziwi mnie fakt, że zamiast wyjaśniać to jak normalni ludzie, pomiędzy sobą, to publicznie wygłaszasz takie monologi i ciągle walczysz, no nieważne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...