Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe By RyKoX Edited By Krwawa Magia + Nowe FreeBSD 9.3 i386 z możliwością kompilacji source

Krwawa Magia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.

Ostatnio mi się mega nudzi i postanowiłem się pobawić pliczkami Rykoxa w wersji 2.1. Wyczyściłem całe pliki serwerowe z niepotrzebnych plików i waga plików jest mała po spakowaniu. Dodałem dodatkowe dwa kanały gry, więc są już 4 kanałydo gry. Uporządkowałem ładnie klienta, zrobiłem nowy układ plików serwerowych a i mapy które były wyłączone już działają bo zrobiłem dla nich podchannele i wszystko działa normalnie. Zmieniłem też porty channeli, auth i db. Game, db, bin nie zmieniałem jeszcze, są stare z 2010r. Będę ulepszał wam te pliki, jeśli będziecie mi pisali bugi i sugestie co dodać i co wywalić lub naprawić. Jeśli pliki będą w większości naprawione to przeniosę je wam na source i będziemy poziom wyżej się z nimi bawić i edytować. Pliki są edytowane z myślą dla ludzi z mpc forum i ludzi którzy lubią bawić się metinem. Wiem że te pliki to syf ale jak się je dobrze odbuguje i doprowadzi do stanu to będą mega fajne. Oprócz tego, w kliencie tylko zedytowałem tylko tła i dodałem godzinę. Pliki są identyczne jak w tym temacie:

Co do FreeBSD, zainstalowałem tam wszystkie oprogramowania pod kompilację source oraz p7zip do dobrej kompresji plików serwerowych, jeśli chcemy je gdzieś na inną maszynkę czy vps/dedyka przenieść. A dokładniej takie oprogramowanie:

- Gmake.

- MakeDepend.

- SubVersion.

- Boost-All.

- Gcc.

- Devil.

- P7zip. (Bardzo dobry kompresor plikow)

- Nginx + obsluga PHP.

- Ccache.

- MySQL 56.

Gdzie się znajduje folder, gdzie możemy wrzucić swoją stronę? oto ścieżka:

/usr/local/www/nginx-dist/

Dlaczego wgrałem P7zip? ponieważ jest to dobry kompresor plików. Moje całe source ważyło 1,3 GB

no i spakował mi do niecałych 150 mb a w tar.gz ważyło sporo dużo więcej.

Jak spakować pliki P7zip?

Załóżmy że chcemy spakować folder metin2 który się znajduje w /usr/home/

Więc wpisujemy polecenie:

cd /usr/home/ && 7z a nazwa_archiwum.7z nazwa_folderu_do_spakowania

Czyli w naszym przypadku:

cd /usr/home/ && 7z a source.7z metin2

Pakowanie P7zip troszkę więcej zajmuje niż do tar.gz ale efekt jest godny wyczekiwań. Bardzo polecam pakować P7zip.

Jak rozpakować archiwum P7zip?

Załóżmy że mamy wrzucone archiwum o nazwie metin2.7z do /usr/home/

Wpisujemy polecenie:

7z x metin2.7z

I gotowe, nasza paczka się rozpakowywuje. W razie problemów, ja z chęcią pomogę. 

Jeśli ktoś konfiguruje maszynę pod hamachi, trzeba wtedy będzie pobrać starszą wersję hamachi ponieważ te nowsze virtualbox nie wykrywa nie wiem jak virtual pc console 2007 bo z tego nie korzystam. Ja miałem wersję z 2012 roku i mi śmigało na innych virtualkach które robiłem.

Paczka v1.0 (Paczka zawiera klienta, pliki serwerowe, plik z loginami i hasłami, packerami do klienta):

Skan:

Komendy:

/stop - Wyłącza serwer.

/start - Włącza serwer.

/clear - Czyści logi.

/pack - Robi backup plików serwerowych, komend i bazy.

/777 - Nadaje prawa 777 na stronę, pliki, bazę.

/off - Wyłącza wirtualną maszynę a jaśniej wyłącza FreeBSD.

/reset - Resetuje wirtualną maszynę a jaśniej resetuje FreeBSD.

Ps. dodałem do skryptu, aby przy każdym włączeniu serwera dawało wam prawa 777 na pliki serwerowe i bazę bo zawsze dużo osób się pruło że tego nie umieją zrobić a tak to tu już problem znikł. A co do source, nie wrzucałem nigdzie żadnych libów. Jeśli ktoś jest zainteresowany FreeBSD to niech sam sobie je wgra. Pong pomiędzy binarką a game się zgadza więc mi nie piszcie czasem że wam nie łączy bo pong jest zły.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem bo co ludziom iść tak na rękę , teraz 2502 serwerów na rykoxie - taka moda na reworki :(

Robią to co uważają za stosowne, ja tam zawsze wolę swoje od zera ale tak jakoś padło mi na te pliki rykoxa. Mam czas to robię, bawię się metinem. Robię to co lubię. A kto co z tym zrobi to jest jego/jej sprawa. :)

Opublikowano

Jak chcesz to mogę dać mój silnik z Cortiuma, stoi stabilnie i bez większych problemów.. co do fixów to jest aktualny i głupimi komendami serwera nie wykrzaczysz ;>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chcesz pomocy to pisz pw :P mam akurat teraz wolne także :) z chęcią pomogę , możemy przerzucić na src i pododawać duperele :D Pozdro :)

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, 

Czy będziesz może dodawał jakieś nowości do tych plików, w sensie pety czy system znaków, bo aktualnie próbuje postawić serwer na plikach Cortium o Lajka i mam problemy z clientem bo na Hamachi nie mogę się połączyć z moim serwerem, wszystko oprócz dołączenia do gry nie działa, cały czas Błąd podczas łączenia z serwerem. A na chwilę obecną pobieram paczke z plikami RyKoXa i pogram ze znajomymi dla zabawy.

Opublikowano

Witam, 

Czy będziesz może dodawał jakieś nowości do tych plików, w sensie pety czy system znaków, bo aktualnie próbuje postawić serwer na plikach Cortium o Lajka i mam problemy z clientem bo na Hamachi nie mogę się połączyć z moim serwerem, wszystko oprócz dołączenia do gry nie działa, cały czas Błąd podczas łączenia z serwerem. A na chwilę obecną pobieram paczke z plikami RyKoXa i pogram ze znajomymi dla zabawy.

próbujesz wbić do gry przez binkę normalnie czy przez "głowe sury" ? xD

Jeśli to 2 to musisz w source game ustawić swoje ip z hamachi.

Opublikowano

Witam, 

próbujesz wbić do gry przez binkę normalnie czy przez "głowe sury" ? xD

Jeśli to 2 to musisz w source game ustawić swoje ip z hamachi.

Próbuje przez Cortium.exe, ale i nie wiem dlaczego się nie łączy ani nie wiem gdzie to ip dokładnie pozmieniać, po drugie nie moge znaleźć launchera pod ten update Python dokładnie 2.7

Opublikowano

Update Pythona wykonujesz w source binarki, nie podam Ci źródła bo jestem na tel

W Google poszukaj "kod source Noname " i tak masz wszystko opisane. Przez głowę sury nie wejdziesz

Opublikowano

Nie wiem bo co ludziom iść tak na rękę , teraz 2502 serwerów na rykoxie - taka moda na reworki :(

Gladora też z dwie osoby reaktywują. Nie wiem po co i na co.

Moim zdaniem skok na hajs.

Co do tematu, przyda się osobom, które dopiero zaczynają i chcą się pobawić :)

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Opublikowano

Jakie jest hasło do maszyny???

SSH/FTP:

Login - root

Hasło - krwawamagia

Port - 22

MySQL:

Login - root

Hasło - krwawamagia

Port - 3306

My life is "ragezone.com"

Opublikowano

Przenioslem pliki na source. Tak jak z plikami Terenzo. Jak zrobic do tego klienta? Na kliencie pod source Terenza wisi na laczeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...