Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezwzględny zakaz aborcji - dyskusja.

Arialll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda mi kobiet które będą "zmuszone" do urodzenia dziecka z gwałtu albo zagrażającemu ich życiu . To jest jakaś tragedia co się aktualnie dzieje. Według mnie kobiety powinny mieć prawo decydować o tym co ma robić ze swoim ciałem. Jak chcą zwiększyć przyrost to niech się wezmą za odpowiednie warunki do tego.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

IDcncno.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

I dlaczego skreslacie dzieci z wadami wrodzonymi one niczemu nie zawinely i maja takie same prawo zyc.

Nie przesadzajcie popatrzcie na sytuacje w Salwadorze gdzie za poronienie ( nawet nie sztuczne) grozi 40 lat wiezienia

Opublikowano

I dlaczego skreslacie dzieci z wadami wrodzonymi one niczemu nie zawinely i maja takie same prawo zyc.

Nie przesadzajcie popatrzcie na sytuacje w Salwadorze gdzie za poronienie ( nawet nie sztuczne) grozi 40 lat wiezienia

Dzieci ? Od kiedy płód jest dzieckiem ? Po co ma się później męczyć rodzić i dziecko ? Przesadzamy? Jesteś z dziewczyną i zgwałcił ją jakiś typ, a Ty musisz je wychowywać jak swoje. Ciekawe jakbyś się wtedy czuł, dziecko poczęte z gwałtu którego matka na 80% by nie zaakceptowała.

IDcncno.png

Opublikowano

Według mnie kobiety powinny mieć prawo decydować o tym co ma robić ze swoim ciałem. 

Bardzo interesujące. Kobieta posiada dwie rożne informacje  genetyczne?

Deus vult

Opublikowano

Eh, że ludzie pozwalają w Polsce na przejawy takiego kretynizmu wśród rządzących to się dziwię.. 500+ się skończy, a przez tę ustawę, jak przyszła matka się dowie, że jak będzie coś nie tak z ciążą, czy to zagrożenie życia, czy płód źle rozwinięty, to i tak ma na to przystać i dać się zabić? Myślę, że to dobry plan na zmniejszenie ludności kraju, bo Seby i Karyny to nie wielki ułamek społeczeństwa, a ludzie o zdrowych zmysłach nie będą się pakować w "próbę zniszczenia sobie życia"...

Po c**j ryzykować życie ukochanej dla gówniaka

graphic.png

Opublikowano

Ja uważam że obecny kompromis w sprawie aborcji jest dobry i nie należy go zmieniać. Jeśli PiS to ruszy, to może to naruszyć podwaliny tego rządu, i przyjdzie opozycja która to przywróci albo jeszcze bardziej zliberalizuje tą ustawe

Opublikowano

Według mnie kobiety powinny mieć prawo decydować o tym co ma robić ze swoim ciałem. 

Jak chcesz tak rozmawiać to w sumie tak. Jak sądzisz, jak się ma instynkt macierzyństwa przy instynkcie przetrwania w obliczu śmierci? Chyba dosyć słabo, co nie? ;)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Prawo do aborcji istnieje we wszystkich krajach rozwinietych i cywilizowanych - w krajach III swiata do ktorych chce dolaczyc Polska jest inaczej, jak widac na tej wlasnie mapie : http://worldabortionlaws.com/ Do aborcji Nie Maja prawa kobiety w Ameryce Poludniowej, Afryce i poludniowej czesci Azji i do tych krajow Polska chce dolaczyc ..

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

@KlauS. O 500+ wyborcy sobie przypomną przy następnych wyborach. Na razie niezadowolenie, ale jak przyjdzie zagłosować to ludzie wybiorą to samo. 

Człowiek powinien mieć wybór. Dotychczasowe rozwiązania były dobre i nie rozumiem po co je ktoś zmienia. Słusznie pokazują swój sprzeciw, ale jestem sceptyczny co do tego czy uda im się coś zdziałać. 

Opublikowano

Te mlode na czarnym protescie, to chyba chca aborcji, zeby moc sie po prostu ruchac jak kroliki bez zadnych konsekwencji.

Ja nie czaję, jest przecież antykoncepcja.. Tabletki jak i gumki chodzą po 10 zł xD

graphic.png

Opublikowano

Te mlode na czarnym protescie, to chyba chca aborcji, zeby moc sie po prostu ruchac jak kroliki bez zadnych konsekwencji.

Ja nie czaję, jest przecież antykoncepcja.. Tabletki jak i gumki chodzą po 10 zł xD

Jednak aborcja, w przeciwieństwie do antykoncepcji, daje 100% gwarancji na nieurodzenie dziecka. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Ale z gwałtu to nie powiesz, że antykoncepcja i to jest główny problem. 

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Szanujacy sie gwalciciel uzywa gumek, zeby spyry nie zostawic, co zmniejsza ryzyko zlapania.

Opublikowano

Szanujacy sie gwalciciel uzywa gumek, zeby spyry nie zostawic, co zmniejsza ryzyko zlapania.

xD doświadczony ?

@topic

Dobra fakt zakaz aborcji po gwałcie to przesada ale dziecko ma downa i co już usuwać ?? bo co takie dziecko to nie dziecko? zresztą po c**j spinać jak ludzie i tak usuwali usuwają i będą usuwać i nic ich nie powstrzyma 

Opublikowano

xD doświadczony ?

@topic

Dobra fakt zakaz aborcji po gwałcie to przesada ale dziecko ma downa i co już usuwać ?? bo co takie dziecko to nie dziecko? zresztą po c**j spinać jak ludzie i tak usuwali usuwają i będą usuwać i nic ich nie powstrzyma 

Szanujacy. Gdybym mial gwalcic, to wolalbym sie zabezpieczyc niz zlapac jakis syf od przypadkowej loszki, ktora akurat zostala moja przymuszona oblubienica.

Dziecka z downem bym nigdy w zyciu sie nie wyrzekl.

Mozna na nim sporo hajsu zarobic. Zrobic z niego jakas maskotke albo klauna(samo w sobie jest klaunem)

Opublikowano

Zacznijmy od tego, czemu uznajemy zakaz aborcji za słuszny. Dziecko czuje i jest w pełni świadome bólu. Świadomość dziecka kształtuje się w mózgu, więc powiedzcie mi jak taki zlepek komórek może być świadomy. Wielka afera na cały świat, bo jakiegoś doktora musnął dorosły już płód i nagle wszystkich oświeciło że dziecko w brzuchu też coś czuje. Powinno to być w pełni legalne do pewnego etapu ciąży.

Opublikowano

Rząd chce zwiększyć przyrost naturalny.

Robisz to dobrze:

Dajesz hajs na dzieci, darmowe podręczniki do nauki, darmowe leczenie

Robisz to źle: zakazujesz aborcji, jest więcej patologi i brajanków oraz dzesijek, młodzi nie chcą się ruchać bo nie ma jak się zabezpieczyć nawet przed 1 razem, jest większa umieralność bo matki też umierają jak coś nie pójdzie tak ogólnie samobójstwa bo żona i dziecko umarły mężowi, ludzie spierdalają za granicę gdzie mogą się stukać, Polska upada bo zostają tylko starsi ludzie

Ten rząd i ten kto wprowadza te ustawy to chyba k***a mózgu nie ma i nie myśli ani trochę.

Co jak w przyszłości będę chciał się poruchać z dziewczyną to spust na plecy albo w czoko??? Żałosne

Opublikowano

Lament nad każdą ustawą czy to pisu czy to innej partii zawsze musi być bo jest Polska ludzie u nas lubia lamentowac i się użalać nad sobą.

Kilka zmian i mozna pogodzić obie strony, a mianowicie :

Aborcja tak jeżeli :

- ciąża zagraża zyciu kobiety

- ciąża jest wynikiem gwałtu

- ciąża została zapoczątkowana na skutek wykorzystywania seksualnego

Zakaz aborcji (całkowity) jeżeli :

- Kobieta świadomie godzi się na sex i i przez własną głupote i brak zabezpieczeń zachodzi w ciąże

- jeżeli nie ma przeciwwskazań medycznych ( nawet jesli dziecko ma sie urodzić z pewnymi wadami) które w 21 wieku można wyleczyć.

to tyle, taki kompromis według mnie jest do osiągnięcia, lecz nie na ulicy

Opublikowano

Jak chcesz tak rozmawiać to w sumie tak. Jak sądzisz, jak się ma instynkt macierzyństwa przy instynkcie przetrwania w obliczu śmierci? Chyba dosyć słabo, co nie? ;)

Znam matki które oddałyby życie za swoje dziecko, ale są też takie które nie mają nic wspólnego z "matkami". 

Deus vult

Opublikowano

Jebać czarne manifestacje.

O chuj tam chodzi

Ale powinni decydować same czy chcą aborcji czy nie.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...