Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bezwzględny zakaz aborcji - dyskusja.

Arialll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o obecnej ustawie, która bezwzględnie zakazuje wykonania aborcji nawet jeżeli zagrożone jest życie matki lub płód jest bardzo ciężko chory? Ja osobiście jestem katolem i wszelkim lewactwem i feminizmem gardzę ale w tym przypadku uważam, że ta ustawa jest zbyt brutalna i zniechęca ona do rodzenia dzieci bo kobieta będzie się bała o własne życie gdyby coś poszło nie tak,

Co o tym sądzicie?

Tylko KUL TU RA w wypowiedziach.

Cyrk.png

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co tu wiele sądzić, głupota.

Kobieta zostanie zgwałcona i będzie musiała urodzić bękarta wtf?

Tak samo z zagrożeniem życia podczas porodu (jesli była by taka szansa), czasem poród może byc wyrokiem smierci, totalny bezsens.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

zdanie mam takie jak o jakiejkolwiek ustawie pisu, czyli gnój w c**j, ale jak sie rzucili po glosy od katoli ta sztuczka z zakazem aborcji, to wywiazac sie niestety musza.

Opublikowano

hqdefault.jpg

Uważam, że każdy człowiek, a także każda kobieta powinni móc sami decydować o swoim ciele i co z nim zrobią. Aborcja powinna być w pełni legalnym zabiegiem. 

Opublikowano

Zamiast zająć się czymś poważnym, to gadają cały czas o tej aborcji - taki temat zastępczy, żeby ludzie o nim myśleli zamiast np. o ogromnym deficycie budżetowym, który ciągnie nasz kraj w dół.

Oczywiście za jakiś czas z tego zrezygnują, bo to jest oczywiste, że większość Polaków jest przeciwko, a nie chcą stracić poparcia.

A co do tego pomysłu to oczywiście jest to głupota. Jak kobieta będzie chciała dokonać aborcji, to i tak ją zrobi. Jedynie sposób się zmieni - zamiast bezpiecznego zabiegu w szpitalu będzie skrobanka w piwnicy u jakiegoś pseudodoktora. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Co tu wiele sądzić, głupota.

Kobieta zostanie zgwałcona i będzie musiała urodzić bękarta wtf?

Tak samo z zagrożeniem życia podczas porodu (jesli była by taka szansa), czasem poród może byc wyrokiem smierci, totalny bezsens.

gdzieś pisali że ojciec takiego dziecka z gwałtu miałby mieć do niego prawa, więc  :awkward:

jestem za tym, żeby każdy mógł robić ze swoim ciałem to co chce  :)

Opublikowano

"jestem za tym, żeby każdy mógł robić ze swoim ciałem to co chce  :)"

dokładnie, niby dlaczego nie mogę legalnie sprzedać swojej nerki?

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

A tak nie było wcześniej?

Spójrzmy na to obiektywnie i wyciągnijmy jakieś wnioski:

z jednej strony aborcja jest zła, ponieważ jest to zabijanie niewinnego życia, sprawia, że ludzie biorą seks lub posiadanie dzieci zbyt lekkomyślnie ze względu na takie możliwości

z drugiej strony jest dobra, ponieważ może zapobiec urodzeniu się kogoś z silnymi dolegliwościami zdrowotnymi

oczywiście to nie wszystko ale tyle mi przyszło do głowy na tą chwilę i myślę, że aborcja powinna być dozwolona w bardzo specyficznych przypadkach, za pomocą jednorazowej licencji wyrobionej przez rodzącą żeby się upewnić czy to poważny przypadek czy po prostu "kurcze no seba nie założył gumki" ale też nie byłbym się w stanie jednocześnie zdecydować czy to prawidłowe ze względu na to iż uważam, że każdy ma prawo do wolności ;_;

Opublikowano

Brakuje mi tutaj ankiety :P

Ogólnie wolałbym, aby aborcja była legalna, bo jednak czasami zagrożone jest życie matki.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

A tak nie było wcześniej?

Spójrzmy na to obiektywnie i wyciągnijmy jakieś wnioski:

z jednej strony aborcja jest zła, ponieważ jest to zabijanie niewinnego życia, sprawia, że ludzie biorą seks lub posiadanie dzieci zbyt lekkomyślnie ze względu na takie możliwości

z drugiej strony jest dobra, ponieważ może zapobiec urodzeniu się kogoś z silnymi dolegliwościami zdrowotnymi

oczywiście to nie wszystko ale tyle mi przyszło do głowy na tą chwilę i myślę, że aborcja powinna być dozwolona w bardzo specyficznych przypadkach, za pomocą jednorazowej licencji wyrobionej przez rodzącą żeby się upewnić czy to poważny przypadek czy po prostu "kurcze no seba nie założył gumki" ale też nie byłbym się w stanie jednocześnie zdecydować czy to prawidłowe ze względu na to iż uważam, że każdy ma prawo do wolności ;_;

Do tej pory było tak, że jedynym warunkiem wykonania aborcji było zagrożenie życia matki i ciężka wada genetyczna płodu o ile pamiętam.

Cyrk.png

Opublikowano

Do tej pory było tak, że jedynym warunkiem wykonania aborcji było zagrożenie życia matki i ciężka wada genetyczna płodu o ile pamiętam.

Jeszcze jest legalna gdy ciąża pochodzi z gwałtu albo kazirodztwa.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Zamiast zająć się czymś poważnym, to gadają cały czas o tej aborcji - taki temat zastępczy, żeby ludzie o nim myśleli zamiast np. o ogromnym deficycie budżetowym, który ciągnie nasz kraj w dół.

Oczywiście za jakiś czas z tego zrezygnują, bo to jest oczywiste, że większość Polaków jest przeciwko, a nie chcą stracić poparcia.

A co do tego pomysłu to oczywiście jest to głupota. Jak kobieta będzie chciała dokonać aborcji, to i tak ją zrobi. Jedynie sposób się zmieni - zamiast bezpiecznego zabiegu w szpitalu będzie skrobanka w piwnicy u jakiegoś pseudodoktora. 

Może chodzi o odwrócenie uwagi od tego, że polskojęzyczny rząd popiera (przynajmniej w osobie min. Waszczykowskiego i min. Morawieckiego) TTIP czyli wejście internacjonalistycznych korporacji do Europy co w dłuższej perspektywie wykończy lokalne gospodarki?

Jak kobiecie nie przeszkadza, że morduje własne dziecko, to droga wolna, bo morderstwa tego nie można udowodnić i ona może uznać sobie, że bynajmniej, że nie, że to tylko "płód". Ja jestem przeciw. Osobiście, subiektywnie.

Btw. nie pojmuje eutanazji. Zamiast zdychać podpięty do 300 rurek i męczyć się wolałbym wziąść złoty strzał z morfiny i zaliczyć odlot wszechczasów.

Opublikowano

xD

jestem za tym by aborcja byla legalna, ale w specyficznych przypadkach (gwalt, zagrozenie zycia, dziecko bedzie przewlekle chore etc.)

czyli tak jak jest obecnie

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

xD

jestem za tym by aborcja byla legalna, ale w specyficznych przypadkach (gwalt, zagrozenie zycia, dziecko bedzie przewlekle chore etc.)

czyli tak jak jest obecnie

dokladnie, nie widze problemu z tym jak jest teraz

ps ladne pepe

­

Opublikowano

Debilizm, kretynizm, hańba, skurwysyństwo jakie tylko może być, te pisowskie barany chyba nie używają mózgów i nie znają się ni c***a na płodach.. niech zobaczą zdjęcia płodów z nowotworami,guzami, jak zęby są tam gdzie górna czaszka a reszta (oczy,uszy) są tak małe że ciężko opisać.. po urodzeniu dzieciak jest do końca życia męczarnią dla rodziców i dla siebie..

W takich przypadkach najlepsza jest aborcja , niestety 6 stycznia nie dokonano na tej partii aborcji i widzimy rezultaty..

Sądze że z tych podatków co płacimy drogie dzieci można byłoby wykupić używane mózgi i im zaaplikować, a ich (mózgi) wyjebać i spalić, a następnie zakopać w 200 metrowym dole może będą lepiej rządzić..

Pozdrawiam

Chirurg 

Opublikowano

Debilizm, kretynizm, hańba, skurwysyństwo jakie tylko może być, te pisowskie barany chyba nie używają mózgów i nie znają się ni c***a na płodach.. niech zobaczą zdjęcia płodów z nowotworami,guzami, jak zęby są tam gdzie górna czaszka a reszta (oczy,uszy) są tak małe że ciężko opisać.. po urodzeniu dzieciak jest do końca życia męczarnią dla rodziców i dla siebie..

W takich przypadkach najlepsza jest aborcja , niestety 6 stycznia nie dokonano na tej partii aborcji i widzimy rezultaty..

Sądze że z tych podatków co płacimy drogie dzieci można byłoby wykupić używane mózgi i im zaaplikować, a ich (mózgi) wyjebać i spalić, a następnie zakopać w 200 metrowym dole może będą lepiej rządzić..

Pozdrawiam

Chirurg 

No właśnie. Nawet patrząc przez pryzmat wiary bo tym kierują się posłowie podpisując tą ustawę to czy podtrzymanie życia za wszelka cenę jest warte cierpienia tego niewinnego dzieciaka? Tak samo gdy wiadomo, że chwile po urodzeniu dojdzie do śmierci dziecka.  Nie rozumiem parcia na to aby utrzymać przy życiu nieświadomy, ciężko chory i cierpiący organizm tylko dla zasady.

Cyrk.png

Opublikowano

Mnie najbardziej niepokoi fakt, że posuwamy się ze wszystkim za daleko. Najpierw płód, a co potem? Plemniki? Ten kato-ustawy są coraz bardziej absurdalne, nigdy nie wiadomo czy za tydzień, lub dwa za niepójście do kościoła, nie będzie mandatów.

Jestem za, jeśli ktoś nie chce dziecka, to go kur*a nie chce i nikt nie ma prawa go do tego zmuszać.

Opublikowano

Oczywiście, że ustawa jest bez sensu i kobieta powinna mieć prawo wyboru. Moim zdaniem tylko w wypadku gwałtu, zagrożenia życia matki lub dziecka albo po prostu wady wrodzonej dziecka, bo nie oszukujmy się, chore dziecko by pochłonęło cale życie matki, nie każdy jest na to gotowy. Całkowity zakaz aborcji to absurd.

Opublikowano

Beznadziejny temat na dyskusję, bo z jednej strony jest etyka, a z drugiej liberalizm, a wszystko sprowadza się do polityki zwiększa przyrostu naturalnego. 500+ i zakaz aborcji, a za parę lat to wszystko pierdolnie i sytuacja nie będzie ciekawa. 

Z drugiej strony bardzo dobrze, że o tym piszecie, bo w końcu media nie muszą nic robić. 

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...