Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót Mentorów!

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ZSgM0as.png

Cześć  :)

Jakiś czas temu poinformowaliśmy Was, że ranga Mentora powróci w zmienionej, "nowej-starej" formie. Oznacza to, że powracamy do korzeni, do formy, która została przedstawiona w lipcu 2011. Ranga Mentor będzie swojego rodzaju wyróżnieniem dla osób, które pomagają innym oraz dla takich, które na forum są od długiego czasu i wciąż biorą aktywny udział w życiu naszej społeczności. W powrocie Mentorów widzimy też dobrą okazję, żeby dodatkowo docenić użytkowników (nie moderatorów), którzy stanowią szkielet naszej społeczności.

Przywróciliśmy również jej klasyczny wygląd: 235211460567746298954.png

Warto wspomnieć, że na Mentora może zgłosić się każdy, kto wykazuje się zdolnościami do przekazywania wiedzy, nauczania i poszerzania horyzontów nowym użytkowników forum. Informacje o wymaganiach, przywilejach czy przebiegu rekrutacji znajdziecie w dziale Aplikacje na Mentorów. Tam też będą poddawane ocenie użytkowników wasze aplikacje, które zostaną rozstrzygnięte przez Global Moderatorów.

Administracja MPCforum

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fajnie, ale "na Mentora może zgłosić się każdy"? 

Skoro to wyróżnienie, to raczej Wy powinniście nagradzać, ale to tylko moje zdanie :)

Opublikowano

Ranga Mentor będzie swojego rodzaju wyróżnieniem dla osób, które pomagają innym oraz dla takich, które na forum są od długiego czasu i wciąż biorą aktywny udział w życiu naszej społeczności.

No to czekam   B)

Opublikowano

Oby moderatorzy nie mogli być w mentorach.

W powrocie Mentorów widzimy też dobrą okazję, żeby dodatkowo docenić użytkowników (nie moderatorów), którzy stanowią szkielet naszej społeczności.

Trzymam za słowo.

Opublikowano

Oby moderatorzy nie mogli być w mentorach.

W powrocie Mentorów widzimy też dobrą okazję, żeby dodatkowo docenić użytkowników (nie moderatorów), którzy stanowią szkielet naszej społeczności.

Trzymam za słowo.

Takie są zasady. Moderator sam w sobie jest wyróżnieniem i posiada wszystkie cechy, którymi Mentor powinien się wykazywać/kierować

Opublikowano

Będzie jak zwykle 

1. Grupa stanie się kółkiem wzajemnej adoracji i będzie wypuszczać chujnię albo nic nie będzie robić.

2. Weź nie hejtuj co ? Jak jesteś taki mądry, to dołącz do grupy i pomóż.

3. Napisz podanie

4. Nie, bo w 3 linijce nie postawiłeś przecinka, a do tego 2 lata temu napisałeś "dupa" w statusie. Nie potrzebujemy takiego pajaca w grupie. 

5. Grupa zostaje usunięta.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Cokolwiek by sie nie dzialo, to zawsze doceniacie uzytkownikow tak, ze wszedzie modzi. Patrzac ostatnio na organizacje grup mpc, smiem twierdzic, ze wyjdzie c**j jak zwykle.

Opublikowano

NADCHODZĘ!

Kiedy kolejna przepowiednia?

Ciekawe kogo w tych mentorach ujrzymy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Najpierw wypadałoby postawić na nogi MPCmobile (albo usunąć w ogóle), a potem powrót Mentorów, aby był jakiś porządek względem grup. 

Poza tym mam nadzieję, że głos moderatorów na temat danego kandydata będzie równy z głosem userów. Nie, że moderator się wypowie to 2 punkty, a jak user to 1 punkt w myślach innych GM. 

Opublikowano

Egh, załatajcie najpierw aktualne problemy MPCForum, ogarnijcie sytuacje w obecnych grupach, a potem bierzcie się za nowe.

Po co to?

Opublikowano

Najpierw wypadałoby postawić na nogi MPCmobile (albo usunąć w ogóle), a potem powrót Mentorów, aby był jakiś porządek względem grup. 

Poza tym mam nadzieję, że głos moderatorów na temat danego kandydata będzie równy z głosem userów. Nie, że moderator się wypowie to 2 punkty, a jak user to 1 punkt w myślach innych GM.

Jakim prawem glos uzytkownika mialby byc rowny z glosem moda/gma?

Skandaliczne.

Opublikowano

Jakim prawem glos uzytkownika mialby byc rowny z glosem moda/gma?

Skandaliczne.

Tak było. 

Opublikowano

Niby spoczko, ale moim zdaniem troszkę chyba źle to rozwiązaliście. Bardziej tutaj widziałbym coś w stylu wybierania, łowienia przez was tych tzw. "perełek". Mam tutaj na myśli adminów+globalów i ewentualnie lidera grupy, o ile takowego macie zamiar wybrać. I nie, nie moderatorów, bo oni często nie są w pełni obiektywni. Zresztą i wyżej są pewne osoby, które wiecie... :lenny: Bez urazy oczywiście, ale niestety taka prawda. Zawsze były i zawsze będą, w mniejszym, czy większym stopniu. ^^ Wybierając częściowo przez użytkowników, wiadomo, jak to może być. :) Zresztą za jakiś czas się okaże, czy to będą rzeczywiście odpowiednie osoby, czy kółko wzajemnej adoracji.  :)  :)  :)  :)  :) Osobiście trzymam kciuki i życzę powodzenia, bo przydałaby się mocna zmiana na dobre, żeby wreszcie ta grupka mentorów była odpowiednio ogarnięta, ale to czas pokaże. :)

zSCFQrN.png

Opublikowano

5 lat modernizacji grupy żeby wrócić do pierwotnego kształtu. Sens istnienia mentorów jest moim zdaniem niedorzeczny - użytkownicy bez rangi najczęściej pomagają i udzielają się ponadprzeciętnie po to właśnie, żeby tą rangę dostać. Natomiast osoby, które są tu od lat to albo debile albo osoby posiadające już range za zasługi. No i jestem ja, mix obu tych osób.

Jak dla mnie grupa do uśpienia, bo znowu będzie a) kółkiem lizania się po fiutach B) chłopcami na posyłki robiącymi bezużyteczne poradniki albo też, jak mówicie - c) zwykłym wyróżnieniem. Ale nie wiem czym musiałby się charakteryzować dobry kandydat.

-Staż, zasługi? VIP/Elita albo troll na 30 koncie od 2k10

-Moderator/gm? Mentor sam w sobie, i tak większość nowych userów pisze do nich z problemami.

-User >500 postów, coś tam pomaga w dziale? Kidmod a nie mentor.

No bo kto zasługuje na mentora,a nie spełnia powyższych punktów? Lenart czy Mou - wchodzą rzadko a i tak są jedynymi senso kandydatami wg mnie. Chyba, że ktoś jest sympatyczny i miły, to wtedy chętnie zgłoszę kandydaturę @arko.

tl;dr

Mentorzy ssą

Coś miłego:

Podoba mi się stary baner. I mam nadzieję, że jakoś ta grupa ruszy i zatka mi mordę, bo mam do niej sentyment. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...