Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w policji

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak czytam te komentarze pokolenia "JP100%" to aż mi was przykro, może nie ma na początku wielkich kokosów, ale później zarobki idą w górę z biegiem lat, przerobisz 25 lat i emeryturka, (ok 2000 tyś. zł) dorobisz sobie drugie 2 i żyjesz jak chcesz, nie mowie już o pożyczkach bezzwrotnych itp.

Do tych "jp" jak by wam skradziono samochód lub coś innego, jestem w 100% pewien ze zaraz byście dzwonili na policje.

Edit: Nie znam policjanta który nie ma zajebistego domu i samochodu

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Jpna100% - j**** pogotowie na 100%, tylko bóg może nas ratować!!11!!!

Error 504 Ray ID: 2d3728ee114d2b1b • 2016-08-16 19:06:48 UTC

Gateway time-out

Opublikowano

Przecież te wszystkie niedorajdy życiowe co piszą JP 100% to gimbusy, które spisuje policja bo jarają efajke za szkołą i piją piwo smakowe i za to nienawidzą policji.

Opublikowano

@Xcmer to fajnie masz, policja nie jest taka fajna, mam kumpla, ktory dostal spalowany, tylko dlatego na dobra sprawe, ze nie chcial powiedziec gdzie jest jego brat (ktory siedzi teraz w kriminale), ale przeciez wiadome ze brata nie sprzeda, tym bardziej ze chodzilo o gonienie bucha tylko.. kolezka wtedy nawet 15 lat nie mial bodajze. Prywatnych doswiadczen nie chce opisywac, ale policja, cale sadownictwo w PL to porazka.

steam: /awesomeplayer1337

Pasjonat
Opublikowano

Pier******e tak, że aż wziąłem sobie popcorn. Zawód jak każdy inny, zdarzają się w dużej mierze tzw. "źli" policjanci, ale nie oceniajcie wszystkich jedną miarą, bo ochujeć można od tych wszystkich eksperckich porad. Tacy z was "bad boye" a gdyby przyszło co do czego to byście prosili o pomoc. Chłopak chciał się dowiedzieć czy można w miarę szybko zostać policjantem, od złożenia papierów, cały proces rekrutacyjny trwa około roku - 1,5 (w zależności). Najlepiej poczytaj sobie na jakimś forum tematycznym, tam się wszystkiego dowiesz, tutaj możesz się jedynie dowiedzieć, porad eksperckich 13-latków. 

Opublikowano

Masz test z wiedzy ogólniej, potem test sprawnościowy. Może cie przyjmą. A potem chodzisz jak na studia.

Wiedzy ogólnej? To po co masz tam iść ze zdaną maturą? 

Daruj sobie, zdaj mature, potem na studia i idź do normalnej pracy

Praca jak każda inna, nie tylko "informatyka" się w życiu liczy, owszem ma ogromne znaczenie, ale trzeba pilnować patologii.

Praca policjanta jest śmiechu warta, to jedna sprawa. Druga sprawa to to, że z góry nadają Ci zadanie, które będziesz wykonywać przez dłuższy czas. Nie wiem czy możesz sobie na początku wybrać "preferencje", ale mogą Cię przenieść w każdej chwili jeśli będą tego potrzebować. Mojego brata przenieśli ostatnio zza biurka do drogówki mimo, że ta pierwsza opcja była bardziej komfortowa.

Śmiechu warta? Dlaczego?

Praca policjanta jest śmiechu warta, to jedna sprawa. Druga sprawa to to, że z góry nadają Ci zadanie, które będziesz wykonywać przez dłuższy czas. Nie wiem czy możesz sobie na początku wybrać "preferencje", ale mogą Cię przenieść w każdej chwili jeśli będą tego potrzebować. Mojego brata przenieśli ostatnio zza biurka do drogówki mimo, że ta pierwsza opcja była bardziej komfortowa.

Przynajmniej może brać w łapę xD 

Policja to fajna praca sam chciałem iść żeby móc mandaty wypisywać złośliwie ludziom ale płaca marna.

Na najniższym szczeblu dostaje się obecnie 2500zł do ręki,teraz wchodzą nową przepisy i ta kwota będzie jeszcze większa. Więc jaka marna płaca?

Patrząc na to, że wielu z nich naraża swoje życie, bo jakiś idiota wybiegł z bombą na ulicę, to ta kwota jest mała. Z drugiej strony policjanci oprócz pilnych wezwań nie za bardzo ruszają się do roboty.

Mało wiesz o zadaniach policji, bardzo mało.

Z tego co słyszałem po odbyciu służby przygotowawczej w wojsku łatwiej o zawód.

Mój szwagier takową odbył, potem pare razy w roku jezdzil na cwiczenia rotacyjne i teraz pracuje w wiezieniu jako klawisz.

A ta sluzba i cwiczenia to nic trudnego jak nie jestes spaslakiem. Sam chcialem odbyc, ale psycholog sie przyczepil co do tego, ze moge nie byc w pelni posluszny.

Idziesz z wojska do policji - możesz dostać stopień, który miałeś w wojsku (żeby nie zaczynać od tzw. golasa), ale na wniosek komendanta.

Jak czytam te komentarze pokolenia "JP100%" to aż mi was przykro, może nie ma na początku wielkich kokosów, ale później zarobki idą w górę z biegiem lat, przerobisz 25 lat i emeryturka, (ok 2000 tyś. zł) dorobisz sobie drugie 2 i żyjesz jak chcesz, nie mowie już o pożyczkach bezzwrotnych itp.

Do tych "jp" jak by wam skradziono samochód lub coś innego, jestem w 100% pewien ze zaraz byście dzwonili na policje.

:3 Nie zapominajmy o trzynastkach :)

@Xcmer to fajnie masz, policja nie jest taka fajna, mam kumpla, ktory dostal spalowany, tylko dlatego na dobra sprawe, ze nie chcial powiedziec gdzie jest jego brat (ktory siedzi teraz w kriminale), ale przeciez wiadome ze brata nie sprzeda, tym bardziej ze chodzilo o gonienie bucha tylko.. kolezka wtedy nawet 15 lat nie mial bodajze. Prywatnych doswiadczen nie chce opisywac, ale policja, cale sadownictwo w PL to porazka.

Trzeba wyplewić patologię.

Opublikowano

Jak nie masz pleców to nawet nie licz na pracę w policji. Możesz próbować ale się zawiedziesz.

Opublikowano

I tu sie mylisz gdyby mi zabrali telefon ale raczej nie doszło by do takiej sytuacji to bym zwołał kolegow znalazł bym typa i ten telefon by mi oddal w zębach.

Przecież te wszystkie niedorajdy życiowe co piszą JP 100% to gimbusy, które spisuje policja bo jarają efajke za szkołą i piją piwo smakowe i za to nienawidzą policji.

Szkole skończyłem e gowna nie pale piwa smakowego nie pije i jakos jestem JP ;/.Ale widze ze ty jestes bardzo obeznany w tych sprawach mozliwe no to lecmy dalej wielki znawco.

Tutaj mamy jego temat fajny 

http://www.mpcforum.pl/topic/1524096-pewno%C5%9B%C4%87-siebie-r%C3%B3%C5%BCne-sytuacje/#entry12891170

Jak to siebie opisał "jestem totalnym zjebem" 

http://www.mpcforum.pl/topic/1548751-golenie-si%C4%99/#entry13098370 

tutaj jeszcze smieszne 

Można stwierdzić ze jestes jakims przyjebanym typem ktory chodzil czy chodzi do klasy z typami JP a ty sie   z nimi dogadać nie mozesz noi dostajesz wpierdol po szkole :D.

Racja ziomeczku trzeba wyplewic ta psiarnie ^^

Opublikowano

zeby byc psem trzeba miec zryta czapke

a dostac sie latwo 

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

praca jak na polskie warunki ujdzie, ale po pewnym czasie po tej robocie siada głowa

nie pytajcie skąd wiem

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

xD Nawet nie zwracajcie uwagi na tych trolli JP xD Przecież to taki troll, że głowa mała :D Jeśli jednak są ludzie, którzy wolą żyć w świecie bez policji, to powodzenia! xD Tylko uważajcie, żeby wam ktoś dziewczyny nie zgwałcił po drodze..., bo skoro bez policji, to i bez konsekwencji.

Opublikowano

Jak ktoś mówi, że do policji się dzisiaj łatwo dostać to jest głupi. Poza tym to nie jest PRL, że jak macie policjanta w rodzinie to wstyd.

Opublikowano

24h pracujesz i 2 dni wolnego tak samo jak w przypadku straży pożarnej.

Ale trzeba pamiętać że są przypadki kiedy policja pracuje w pełnej gotowości i napięciu kilka dni np w czasie ŚDM.

(')(.)(;)

Opublikowano

24h pracujesz i 2 dni wolnego tak samo jak w przypadku straży pożarnej.

Ale trzeba pamiętać że są przypadki kiedy policja pracuje w pełnej gotowości i napięciu kilka dni np w czasie ŚDM.

Tak z tym się zgodzę. Poza służbą również mają obowiązek zachować czujność, no chyba, że już mają %%.

Opublikowano

Będziesz gnojony przez ludzi.. Taka prawda, ludzie nie mają szacunku do policji ponieważ oni często nadużywają swoich praw. Jeśli skończyłeś technikum informatyczne to masz ogrom możliwości ;)

Opublikowano

Będziesz gnojony przez ludzi.. Taka prawda, ludzie nie mają szacunku do policji ponieważ oni często nadużywają swoich praw. Jeśli skończyłeś technikum informatyczne to masz ogrom możliwości ;)

Może i racja że nie zawsze są szanowani.

Nie wiem czy też tak macie ale policja z założenia powinna wzbudzać w ludziach szczęście i poczucie bezpieczeństwa a u mnie jest właśnie na odwrót. Zawsze gdy widzę policję to czuję niepokój i zagrożenie. Dodam że nie jestem jakimś kryminalistą czy coś ;)

(')(.)(;)

Opublikowano

Może i racja że nie zawsze są szanowani.

Nie wiem czy też tak macie ale policja z założenia powinna wzbudzać w ludziach szczęście i poczucie bezpieczeństwa a u mnie jest właśnie na odwrót. Zawsze gdy widzę policję to czuję niepokój i zagrożenie. Dodam że nie jestem jakimś kryminalistą czy coś ;)

Ostatnia sytuacja, jak pijani policjanci pobili kogoś.. Automatycznie za tych 2 policjantów ucierpiała reputacja policji.

A gdy już Cię zatrzymają.. pusty portfel bo zawsze do czegoś się przyczepię ;)   

Opublikowano

I tu sie mylisz gdyby mi zabrali telefon ale raczej nie doszło by do takiej sytuacji to bym zwołał kolegow znalazł bym typa i ten telefon by mi oddal w zębach.

Szkole skończyłem e gowna nie pale piwa smakowego nie pije i jakos jestem JP ;/.Ale widze ze ty jestes bardzo obeznany w tych sprawach mozliwe no to lecmy dalej wielki znawco.

Tutaj mamy jego temat fajny

http://www.mpcforum.pl/topic/1524096-pewno%C5%9B%C4%87-siebie-r%C3%B3%C5%BCne-sytuacje/#entry12891170

Jak to siebie opisał "jestem totalnym zjebem"

http://www.mpcforum.pl/topic/1548751-golenie-si%C4%99/#entry13098370

tutaj jeszcze smieszne

Można stwierdzić ze jestes jakims przyjebanym typem ktory chodzil czy chodzi do klasy z typami JP a ty sie z nimi dogadać nie mozesz noi dostajesz wpierdol po szkole :D.

Racja ziomeczku trzeba wyplewic ta psiarnie ^^

To o niczym nie świadczy, interesuj się swoimi włosami. Tak mialem takich dwóch, co tylko umieli krzyczeć coś na odległość, chude szczurki.

Opublikowano

Nikt ci nie napisał jeszcze o tym że są tam rygorystyczne wymogi co do rekrutacji, masa dziwnych pytań pokroju ,,czy chodzisz do teatru'' etc mające ocenić twoje predyspozycje zawodowe, psycholog jeszcze potem będzie przeprowadzał z tobą wnikliwą rozmowę co do twoich wyborów odnośnie owych pytań (np będzie wnikał jak coś będzie się nie zgadzać/zaprzeczać, test ma wiele takich pytań testowych by trudniej było go ,,sfałszować'' , dodatkowo odrzucają oczywiście osoby emocjonalne, wrażliwe lub nawet ze zbyt wysokim IQ, sam będę się starał o pracę w policji i robiłem już takie rozeznanie, wiele osób wspomina tylko o negatywach tutaj, nikt za to o pozytywach takich jak np szybka emerytura, stabilna praca państwowa, możliwość rozwoju, awansów (tu pewnie wielu się nie zgodzi, że trzeba mieć plecy w policji itp, ale nie przesadzajmy), no i z własnego punktu widzenia dodałbym raczej też to że może być ciekawie, (o ile nie jesteś w drogówce czy coś), tak czy siak powodzenia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...