Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wojna w tych czasach?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie to powodzenia, pewnie powstałaby jakaś jednostka jeśli Polska zostałaby zaatakowana ale raczej długo nie pociągnęła. Ja bym spakował manatki, cenne rzeczy zakopał w piwnicy a potem zalał betonem, ogarną szybkie szkolenie przetrwania i hajda w lasy bo ginąć w obronie to szlachetna śmierć ale życie mi miłe i politycy do dupy byliby znów gdyby wojna się skonczyla. Zresztą nie ma co się oszukiwać większosć uciekłaby gdziekolwiek byle żeby dupę ratować bo czasy takie i pokolenie rurek i pokemonów Kappa

A wy co byście zrobili?

Opublikowano

Zapewne wstapilbym w szeregi agresorow i zabijalbym Polakow.

W sumie też plan dobry xD taka posadka szpiega całkiem spoko

Opublikowano

A słyszałeś kiedyś o czymś jakim jak j.w G.R.O.M? Albo chociaż cichociemni? Jedna z najlepszych jednostek wojskowych na świecie z naszego kraju, a Ty wyjeżdżasz z jakimś "powstałaby jednostka ale długo by nie pociągnęła", no plez.

Opublikowano

Ogólnie dosyć ciekawe, bo powstaje dużo memów, że nawet kibice by wystąpili, wszystkie sebixy razem i jazda (?), mam nadzieję, że taka sytuacja nie nastąpi w naszym kraju xD

Zapewne wstapilbym w szeregi agresorow i zabijalbym Polakow.

Ewentualnie zrobię tak jak mówisz xD

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Hitler też myślał że Polskę dostanie w ciagu tygodnia... a tu taki c**j...

nie dość że Polska dalej stoii to ojebała Niemców z cennych terenów produkcyjnych.... mimo wielu trupów to polska zyskała

może i kultura i tradycja z*****a została... ale ekonomia i hajs wzrósł pomimo że wiekszosć z otrzymanych fabryk zajebali

jest różnica tez pomiedzy podbijaniem Państwa... a Ludzi...

podbić państwo jest łatwo... wystarczy odpowiednio dużo zapłacić a pieniędzy na polskę ma prawie każdy...

podbić ludzi... Historia pokazuje... i fakt że dalej mozesz pisać też ^_^ że nie tak łatwo

fakt faktem że ludzie w polsce sa... cóż pizdami... ale NIE WSZYSCY... jednak pamiętajmy że polska to nie jedyny

kraj który ma problemy ^_^ inne kraje tez mają tak zwane "pizdy"... chociaż w niektórych są im odcinane... to wciąż...

co więcej znam kilku polaków którzy są w wojsku... i wydaje mi się że nawet jakby mieli ruszyć sami... ruszyli by...

cóż... pizdy to o was mowa była ^_^

bo spierdolić do lasu... to raczej najgorsze... możę i ja nie mógłbym jakoś strasznie pomóc w wojnie...

przynajmniej na polu bojowym... lecz za mógłbym raczej się przydać ;x...

Opublikowano

Nawet gdyby ktoś chciał bronić Polski, to najprawdopodobniej nic by z tego nie wyszło. Polska jest jednym z krajów, gdzie przypada najmniejsza ilość broni na mieszkańca. A nawet jeśli ktoś ją sobie załatwi, to będzie miał problem z jej użyciem, bo najprawdopodobniej nikt go tego nie nauczył.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Uciekłbym gdzieś gdzie nie ma wojny i sobie spokojnie żył albo tak jak mówisz, szkolenie i w lasy, ale rzeczy bym nie chował tylko sprzedał i byłby hajs na przetrwanie. Musiałbym od razu wszystko wydać, bo później z walutą byłby problem.

Opublikowano

Nawet gdyby ktoś chciał bronić Polski, to najprawdopodobniej nic by z tego nie wyszło. Polska jest jednym z krajów, gdzie przypada najmniejsza ilość broni na mieszkańca. A nawet jeśli ktoś ją sobie załatwi, to będzie miał problem z jej użyciem, bo najprawdopodobniej nikt go tego nie nauczył.

Ta, bo taki Jarek jakby miał gnata, to mógłby walczyć z zawodową armią i dronami xDD

Wojna w tych czasach byłaby na atomówki, wojsko nic by tutaj nie zdziałało.

xDD

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wojna to spoko sprawa. Sebixy w bluzach Red is Bad i maczetami vs czołgi. Wynik jednoznaczny, populacja Sebixów zmniejsza się, nie trzeba wypłacać socjali - Polska staje się mocarstwem ekonomicznym, dług publiczny nie istnieje a bezrobocie wynosi 0,03 %. Upadają firmy z obcym kapitałem w których liczyła sie praca fizyczna - wszelkie hale magazynowe zostają przekształcone w placówki badawcze. Rosjanie zdziwieni postępem gospodarczym Polski. Wiedzą, że zniewolenie nas nic nie da, ponieważ nie nadajemy się do machania łopatą, więc oddają nam suwerenność wzamian za haracz i stadiony, które po śmierci sebixów i tak stoją puste. Polska w międzyczasie opracowywuje prototyp bomby wężowej, która robi z nas potęgę militarną.

tak będzie

Opublikowano

A słyszałeś kiedyś o czymś jakim jak j.w G.R.O.M? Albo chociaż cichociemni? Jedna z najlepszych jednostek wojskowych na świecie z naszego kraju, a Ty wyjeżdżasz z jakimś "powstałaby jednostka ale długo by nie pociągnęła", no plez.

Dziwisz się? My prawie nic nie mamy. Ale nie powiem Polak wygra z każdym na solo.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Mam tylko jedne pytanie do autora, a mianowicie gdzie Ty chcesz niby uciekać skoro cała Europa jest już zalana muslimami.

Nie cała. Rosji napewno nie zaleją, z polską też będzie im trudno, a jak się sytuacja ma z węgrami to atm nie wiem. No ogólnie jak rozpętają wojnę to będzie ich błąd.

Opublikowano

jakiś schron zrobiłbym bo ucieczka to dokąd? atomówki polecą to nie bedzie się gdzie skryć

Opublikowano

Na prawdę tylu ludzi myśli, że będzie mogło zrobić sobie coś od tak? Rząd według nich na prawdę nic nie zrobi aby nikt nie chciał uciekać lub po prostu zablokuje wszystkie możliwe drogi ucieczki? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na wyższych stanowiskach są ludzie o wartościach "Bóg, honor, ojczyzna", którzy raczej nie będą tolerować dezerterowania bo "HONOR" i " HURR DURR MÓJ DZIADEK WALCZYŁ ZA TĘ ZIEMIE HURR DURR I JA TEGO NIE ODPUSZCZĘ!!".

Ale mogę się mylić. 

Chociaż tak jak już wspomniałem, zanim jakaś obca armia przejdzie przez 10km po polskiej granicy to już nie będzie miała połowy ekwipunku bo złote Januszowe oko już je wytropi i sprzeda godzinę później na aukcji.

Opublikowano

Na prawdę tylu ludzi myśli, że będzie mogło zrobić sobie coś od tak? Rząd według nich na prawdę nic nie zrobi aby nikt nie chciał uciekać lub po prostu zablokuje wszystkie możliwe drogi ucieczki? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na wyższych stanowiskach są ludzie o wartościach "Bóg, honor, ojczyzna", którzy raczej nie będą tolerować dezerterowania bo "HONOR" i " HURR DURR MÓJ DZIADEK WALCZYŁ ZA TĘ ZIEMIE HURR DURR I JA TEGO NIE ODPUSZCZĘ!!".

Ale mogę się mylić. 

Chociaż tak jak już wspomniałem, zanim jakaś obca armia przejdzie przez 10km po polskiej granicy to już nie będzie miała połowy ekwipunku bo złote Januszowe oko już je wytropi i sprzeda godzinę później na aukcji.

co xD

Polski rząd jest pod tym względem totalnie niezorganizowany, w wypadku ataku na nasz kraj, padłaby elektryczność, wszelka komunikacja i reszta systemów co uniemożliwiłoby koordynację jakichkolwiek służb, więc jak mieliby zatrzymać ludzi przed ucieczką?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...