Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 25.05.2017 o 06:47, Etaus napisał:

Zaś Buki mówi, że zajebiste ^^

Chyba nikt kto ma trochę większe pojęcie o anime i jakiekolwiek poczucie stylu nie ogląda Bukiego... 

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
6 minut temu, Pitbull_ napisał:

Chyba nikt kto ma trochę większe pojęcie o anime i jakiekolwiek poczucie stylu nie ogląda Bukiego... 

Ja tam lubię się pośmiać z jego recenzji i chwalenia tego co jest spierdoliną.

Opublikowano
Dnia 24.05.2017 o 13:02, Etaus napisał:

BLAME!, ktoś oglądał, warto ?

Grafika i Animacje:

• CGI było ładne, nawet bardzo
  • Brakowało fpsów, przez co obraz nie był płynny

Dźwięk:

• Muzyka - nic specjalnego, najlepszy OST jaki był to ten puszczony przy napisach końcowych
  • Efekty - drażnił mnie trochę dźwięk lasera, a tak poza tym było spoko
  • Seiyuu - nie mam się do czego przyczepić, dobra obsada

Fabuła:

• Dość słaba, co prawda nie czytałem mangi (więc nie mam porównania), ale spodziewałem się czegoś lepszego

Ocena:

• 7/10 - zapewne obejrzałbym coś podobnego w przyszłości, ale już bez takiego hype'u jaki nakręciłem sobie poniższymi trailerami

417711489342956987022.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Panowie, jak polecacie obczaić Danganronpa?

Mam plan żeby obejrzeć pierwszą serię, później pykąć sobie w drugą cześć gierki i obejrzeć na koniec te dwie serie trzeciego sezonu na przemian z odcinkami, będzie git ?

Edytowane przez Etaus
Opublikowano (edytowane)

Tak kilka pytań ogólnikowo,.

~czyta Tu ktoś może kolejne rozdziały Natsume Yuujinchou?

~no i jakby ktoś dał znać jak po kolei oglądać wszystko od początku z Drrr i JoJo to byłbym wdzięczny ^.^

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano
1 godzinę temu, HarryPotter:* napisał:

eluwa manguski

w jakiej kolejności ogladnać serie fate`a? 

- Fate/Zero

- Fate/Zero 2nd Season

- Fate/stay night (równie dobrze możesz też to ominąć)

- Fate/stay night: Unlimited Blade Works - Prologue

- Fate/stay night: Unlimited Blade Works

- Fate/stay night: Unlimited Blade Works 2nd Season

Opublikowano (edytowane)

Ja tam bardziej polecam zacząć od fate/stay night a potem obejrzeć fate/zero. Fate/zero imo ma większą wartość jeśli wyłapuje się te smaczki i jakby porównuje do fate/stay night, wtedy się tak fajnie wypełnia obraz tego co juz sie trochę znało. No ale zaczęcie od fate/zero nie jest też złe, będzie to chronologiczne więc się połapiesz. Poza tym fate/zero jakby lekko spoileruje fate/stay night, tzn. lepiej się ogląda fate/stay night bez pewnej wiedzy, ktora mozesz zdobyc dopiero po obejrzneiu fate/zero

np. prawdziwe intencje księdza (nie pamietam imienia), jego historia, nie wspominając już o tym, ze w fate/zero jest pokazane jak on zabija ojca Rin, co moze nie jest jakimś wielkim zaskoczeniem w fate/stay night gdy Rin się o tym dowiaduje,  nawet gdy się tego nie wiedziało wcześniej , ale chyba lepiej mieć jakiekolwiek zaskoczenie niż żadne, prawda?

Ja osobiście bardziej polecam fate/stay night 2006 od 2014, jest o wiele gorszy graficznie, ale po prostu wolę postać Saber od Rin xD najlepiej będzie obejrzeć oba

Edytowane przez royal333
Opublikowano (edytowane)

Widocznie lubisz serię gdzie główny bohater jest ciotą, jest pokazany w bardzo irytujący sposób.

W UBW już taki nie jest, pokazali że potrafi coś zrobić i dodatkowo wątki trzymają się chociaż kupy, bo w Fate/stay night wiele wątków jest zaczętych i bez znajomości VN się nie obejdzie jeżeli będzie ktoś chciał poznać odpowiedzi na swoje pytania.

Edytowane przez Etaus
Opublikowano

juz zaczełem od tego tego 0, troche dużo sie dzieje ale da sie ogarnac xD

myslałem że fate loli/yuri bedzie mocnym spoilerem tego ale ok jest :D

czemu w ogole forum tak wolno działa ._.?

Opublikowano
10 godzin temu, Etaus napisał:

Widocznie lubisz serię gdzie główny bohater jest ciotą, jest pokazany w bardzo irytujący sposób.

W UBW już taki nie jest, pokazali że potrafi coś zrobić i dodatkowo wątki trzymają się chociaż kupy, bo w Fate/stay night wiele wątków jest zaczętych i bez znajomości VN się nie obejdzie jeżeli będzie ktoś chciał poznać odpowiedzi na swoje pytania.

Widocznie tak xD Wlasciwie to glownie wspominam tak dobrze fate/stay 2006 bo mocno płakałem po zakończeniu. Musialbym teraz zrewatchować i 2014 i 2006 by je do siebie lepiej porównać

Opublikowano
17 godzin temu, TheMadMan9512 napisał:

CE7IeX2UMAEUNob.jpg:large

Na górze studio Ufotable z 2014r, a na dole Deen z 2006r.

Oczywiście już w kwestię fabuły nie wchodząc.. Ja bym się dwa razy nie zastanawiał nad wyborem, dla mnie jest on oczywisty.

kiedys to sie nawet dn w 360p na malym okienku ogladalo :P

@top

Ogladam ostatnio ajin, zajebiste anime, brakowalo mi takich, ale manga nadal wychodzi i z tego co wiem jest brutalniejsza i troche inaczej zrobiona niz anime nawet w kwestii wydarzeń, czy orientuje się ktoś na ktorym tomie się konczy 2 sezon? W polsce jes twydawany ajin i chcialbym wiedziec ile musialbym przeczytac tomów wydarzen ktore juz znam by wyjsc poza 2 sezon. oraz wie ktos moze czy sa jakies szanse na 3 sezon? Dobrze sie sprzedalo to anime? Byly jakies zapowiedzi?

Opublikowano

jakbyscie podsumowali poprzedni sezon animu?
z tego co ogladałem:

dostaliśmy słabe snk,
jakiś siscon z pantsu shotami i w miare ladno kresko (eromanga), 
renai boukun, które jest "lekko" przeciętne ale imo lepsze od eromangi,
2 sezon boku no her i to chyba najlepsze w całej wiośnie,
hinako note dropnąłem, ale chyba dokończe skoro kotlet snk sie skończył odgrzewać LUL

+ na co czekace w lato sezonie xd?

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano (edytowane)

Dungeon`y z powiązaniem do DanMachi itd ~ typowy średniak,nic ciekawoego.,

Zero kara coś tam ~ nawet nawet fajne,ujdzie..

Natsume Yuujinchou 6 sezon ~ jak zawsze dobre

Eromanga ~ <3

MyHeroAcademia zawsze na propsie a z tym Snk coś się popsuło.,

A na lato to w sumie ponownie same średniaki? z ecchi

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Imo letni sezon to Kakegurui, Fate/Apocrypha. Ciekawe może też być Isekai Shokudou i sequel Jigoku Shoujo, nie mniej wątpię abym je ruszał, a reszta? No cóż, reszta będzie ssać jajca.

Jak już o ssaniu jajec mowa, @VereX.będzie w siódmym niebie. xD

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, TheMadMan9512 napisał:

Imo letni sezon to Kakegurui, Fate/Apocrypha. Ciekawe może też być Isekai Shokudou i sequel Jigoku Shoujo, nie mniej wątpię abym je ruszał, a reszta? No cóż, reszta będzie ssać jajca.

Jak już o ssaniu jajec mowa, @VereX.będzie w siódmym niebie. xD

[media]https://youtu.be/C6U4EK8T5pk[/media]

Edytowane przez VereX.

TuByłaSygnatura.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z poprzedniego sezonu ostatnio obejrzałem Tsuki ga Kirei, swoją drogą bardzo dobry romansik i czekam na Re:Creators.

W najbliższym czasie również mam zamiar obejrzeć film Harmony bo zauważyłem, że pojawiło się tłumaczenie.

Opublikowano
Dnia 18.07.2017 o 17:02, royal333 napisał:

Co tam ostatnio obejrzeliscie, co planujecie w najblizszym czasie?

Na pewno Ballroom e Youkoso i Akademie Bohaterow. Reszta tytułó z tego sozonu jak czas pozwoli.

P.S.

Jebać ten pierdolony styl, który nie pozwala usunąć jakiekolwiek formatowania tekstu.