Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trudno żeby dział się trzymał jak forum zdechło przez 1,5 roku lagowania xDDDDDDDD

Nawet jakby forum nie lagowało, to dział i tak by zdechł.  Nikt przecież nie będzie oglądał chińskich bajek całe życie (no może z wyjątkiem tego zboczeńca, chuj wie jak mu tam było)

s2c77Oa.png

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Znaczy wiesz, jesli forum by utrzymywało swoją popularność sprzed czasów kiedy były lagi to odchodziliby uzytkownicy, ale tez dochodzili nowi i jakis procent z nich zagladalby do tego działu, więc moglby sie utrzymać.

A co do tego lagowania to pełna zgoda, widzialem komentarze osób, ze nie miały zadnych lagow. Kurwa albo oni byli jakimiś wyjątkami albo byli ślepi, wchodzić się tu nie dało w pewnym okresie

BTW USUNĘLI CENZURE! xD  nawet nie zauwazylem wcześniej

Edytowane przez royal333
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Dnia 20.07.2018 o 03:31, royal333 napisał:

ale gdy przechodzi do walk czy jakichs chaotyczniejszych kadrów to ciężko się połapać.

Ostatnio sobie kupiłem wszystkie tomiki Gangsta jakie są dostępne (7) i nawet tutaj, gdzie akcja raczej jest spokojniejsza w kwestii scen (połowa walk to po prostu strzelaniny) też mam czasami problem się połapać, więc znam te uczucie ^^ Czytam też nieregularnie seven deadly sins i tam to dopiero jest przechlapane, kompletnie nie umiem rozczytać tych scen, wszystkiego muszę się domyślać, co na szczęście idzie mi dobrze, bo to tylko shounen.

Też mi się fajniej rozmawia na forum, ale to może dlatego, że komunikatory to moje ostatnie narzędzie kontaktu =( Za czasów gg mogłem takich używać, ale teraz jak już wejdę na PC to nie chce mi się niczego dodatkowego włączać. 

Dobrze robisz nie oglądając S;G 0, bo jeśli miałbym to oceniać pod kątem S;G (czyli mając jakieś oczekiwania) to też pewnie bym mu obniżał. Klimat serii poszedł tym razem bardziej w takie normalne, spokojne życie - ten element dominuje, jednak nie jest tylko tym, bo akcji też można tam spotkać i wydaje mi się, że teraz, czyli pod koniec serii zacznie wszystko się dziać - o ile ten cliffhanger nie ma zamiaru mnie zmylić. Seria imo dobra, bardzo potrzebowała takich normalnych momentów po tym wszystkim co się wydarzyło.

Z obecnych oglądam jeszcze Overlord dla rozrywki, Bnha bo warto oglądać "top serię" i SnK, bo mimo wszystko mam jakiś "sentyment" do tego. 

Dnia 20.07.2018 o 13:19, guess napisał:

siema klaus co tam tu lab xDDD

:1305_wave_tone1:

//oof, nie zauważyłem następnej strony

Dnia 20.07.2018 o 13:44, royal333 napisał:

A co do tego lagowania to pełna zgoda, widzialem komentarze osób, ze nie miały zadnych lagow. Kurwa albo oni byli jakimiś wyjątkami albo byli ślepi, wchodzić się tu nie dało w pewnym okresie

bo czasami masz szczęśliwy moment, gdzie forum chodzi strasznie płynnie, nie wiem jak często się zdarza, ale ze dwa razy tak miałem :P

tu była cenzura??? kompletnie nie pamiętam tego elementu, no chyba, że masz na myśli cenzurę ręczną przez modów

Edytowane przez KlauS.

QtiV6xY.gif

Opublikowano
Dnia 20.07.2018 o 13:40, arko napisał:

Trudno żeby dział się trzymał jak forum zdechło przez 1,5 roku lagowania xDDDDDDDD

Nawet jakby forum nie lagowało, to dział i tak by zdechł.  Nikt przecież nie będzie oglądał chińskich bajek całe życie (no może z wyjątkiem tego zboczeńca, chuj wie jak mu tam było)

Mowisz o modzie Anime? 

Dnia 20.07.2018 o 13:44, royal333 napisał:

Znaczy wiesz, jesli forum by utrzymywało swoją popularność sprzed czasów kiedy były lagi to odchodziliby uzytkownicy, ale tez dochodzili nowi i jakis procent z nich zagladalby do tego działu, więc moglby sie utrzymać.

Ja nie potrafiłem odroznić lagów forum od lagów mojego internetu.

Gdyby na forum coś się działo, teraz, to myślę że dałoby radę znowu wrócić do swietnosci, dodać kilka smaczków, zachęcic powrót starych jak i nowych użytkowników. A mam uczucie że to forum jest martwe pod każdym względem xD

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
Dnia 16.08.2018 o 09:05, xOstateczny napisał:

Gdyby na forum coś się działo, teraz, to myślę że dałoby radę znowu wrócić do swietnosci, dodać kilka smaczków, zachęcic powrót starych jak i nowych użytkowników. A mam uczucie że to forum jest martwe pod każdym względem xD

O plakietki nikt walczyć raczej nie będzie (w sumie nie wiem czy one dalej istnieją), więc ciężko przekonać kogokolwiek do powrotu :P Same nielagujące forum dałoby dużo, ale i tak mało w porównaniu z tym, co niektórzy chcieliby osiągnąć.

Anime to dosyć specyficzny dział, do którego dałoby się wrócić, jednak głównym tematem forum są gry, a w ich przypadku poboczne forum zostało wyparte przez oficjalne fora, reddit i discord. MPC miałoby większy sens, gdyby chodziło o cheaty, bo "nowe pokolenie" graczy zapewne też chciałoby sobie nagiąć zasady, jednak cheatów jest coraz mniej, a coraz więcej gier jest b2p i po prostu nie warto tam tego robić.

Jedyne w czym MPC może być lepsze od oficjali to prywatne serwery, bo zakładam, że polityka developerów/publisherów się nie zmieniła i dalej tępi się wszelkie rozmowy na ten temat, ale tu też znowu nie są one chyba aż tak popularne. Mam wrażenie, że ludzie tworzący "nielegalny content" zestarzeli się już i nie chcą się w to bawić, a wśród młodych nie ma chęci lub też mentorów, aby przejść na tę stronę.

QtiV6xY.gif

Opublikowano
21 godzin temu, KlauS. napisał:

MPC miałoby większy sens, gdyby chodziło o cheaty, bo "nowe pokolenie" graczy zapewne też chciałoby sobie nagiąć zasady, jednak cheatów jest coraz mniej, a coraz więcej gier jest b2p i po prostu nie warto tam tego robić.

Mam wrażenie, że ludzie tworzący "nielegalny content" zestarzeli się już i nie chcą się w to bawić, a wśród młodych nie ma chęci lub też mentorów, aby przejść na tę stronę.

Wydaje mi się, że nawet "cheaty" to jest jednak za mały obszar do rozwoju w dzisiejszych czasach. Wydaje mi się, że zamiast przechodzić z "Cheats" na "Community" mogli pójść w kompletnie inną stronę, czyli do Cracków, Adult Content etc. jako Polskie wsparcie w tym temacie.

Jeśli chodzi ci w "nielegalny content" o boty, czy różnego  rodzaju wspomagacze, to pewnie jest to spowodowane tym, że dzisiaj już nie jest tak powszechne cheatowanie jak kiedyś, a zabezpieczenia gier idą w dobrą stronę co powoduje, że łatwiej wyhaczyć dziwne zachowania.

Ogólnie wiadomym było to, że reddit wypchnie reszte for na niższe miejsce, ponieważ jest to ogólnodostępna sfera do dyskusji. Każdy ma do niej dostęp, możesz założyć własne i przede wszystkim jest łatwiejsze w obsłudze.

Bez nazwy-2.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Jeśli mowic o ożywieniu działu anime to mysle, ze wbrew pozorom armoro mialby pozytywny wpływ. Pisalby znowu kontrowersje a to sklanialoby do dyskusji. Chociaz z drugiej strony ile mozna sie klocić ze słupem... No nie wiem, ale moze ktos by stawal po jego stronie de facto podchaczajac sie pod jego opinie i wtedy rodzilaby sie jakas ciekawsza polemika wlasnie z tymi "mniejszymi, rozsadniejszymi wersjami armoro". Ale badzmy szczerzy, to juz sie nie stanie, armoro ostatni raz byl bodajze 1,5 roku temu + wy tam sobie siedzicie i walicie konia do lolitek i nawzajem wyzywacie na tym waszym telegramie. Ten dzial konsekwentnie zbliza sie do smierci :p

W kazdym razie bardzo podobaja mi sie zmiany, ktore teraz zaszly na forum, glownie te graficzne

Edytowane przez royal333
Opublikowano

To prawda, nie ma co sie juz podniecać chinskimi bajkami, badzmy szczerzy, z tego sie raczej wyrasta.

Ale sama "sztuka" dyskusji jest fajna i wartosciowa a anime to w miare luźny temat, wiec temu sprzyjal (coz, jednak wcale tak luźno nie było, ale to juz wspomnienia)

Opublikowano (edytowane)

No kto jak kto, ale ty chaterchater to byles naczelnym maniakiem tego calego zjebanego światka mangi i anime :P

Słuchajcie w ogóle, a propos anime to kończe steins;gate 0. Wlasciwie to ogladam to juz jakies 3 tygodnie... Na poczatku wydawalo sie ciekawe, w jakis sposob sie wyroznialo na plus (choc juz wtedy mozna bylo odczuc pewne makmanety) natomiast to jak potem to sie rozwinelo nie umywa sie do pierwotnej serii. Owszem zwrotów akcji jest sporo, ale ogolnie mowiac nie postarali sie nad fabula tak jak powinni, te plot twisty nie sa tak wartosciowe.  Końcowka to w ogole wydaje mi sie, ze byla pisana na kolanie,  tylko po to zeby uzupelniala scene w steins;gate, (mowie o tej, w ktorej

okabe poprzez suzuhe pokazuje nagranie okabe z przeszlosci

Nie czuje tez w ogole tego dramatu, ktory probuje seria pokazać. Moje wrazenia sa raczej wiarygodne, bo rewatchowalem normalnego steins;gate jakies pol roku temu, wiec mam porownanie. No ale zla seria to tez nie jest, brakuje takich. Dam tak 7-7,5/10

Teraz pozostaje liczyc moze i naiwnie na to, ze chociaz sequel code geassa zrobią porządnie, a przeciez ma wyjsc juz w lutym w postaci filmu. Poczekac i tak trzeba bedzie na bluray, ale juz jakies wstepne opinie bedą

Edytowane przez royal333
Opublikowano

S;G 0 za długo bawiło się w pseudo-dramat, o ile rozumiem te wątki i potrzebę ich wdrożenia, tak końcówka wydała mi się strasznie wypchana, tak jakby chcieli 10 odcinków zrealizować w 5. Powinna być dla mnie najbardziej emocjonująca, w końcu dużo akcji, a w sumie była chyba najgorszą częścią tej serii, po prostu jakoś mi to wszystko do siebie nie pasowało >.>

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ludzie, wy tak poważnie? Chcecie prowadzić dyskusje na temat rysowanych romansów, lolitków, podniecenia japońskiego głosu z narysowaną postacią mówiącą Onee-chan na forum o tematyce gier? Prawda jest taka, że ilość dobrych serii, które można powiedzieć są stosunkowo o ciekawej, oryginalnej tematyce, odciągających od tej popierdolonej japońskiej cultury, można zliczyć na palcach. Do 20 góra 30, reszta to zwyczajne zmagania zboczonego japończyka przelane na papier, bo co taki degenerat by osiągnął w życiu. Jak już chcieliście przywracać "dział do życia" to było zacząć od promowania właśnie tych serii, a nie romansów połączonych z dramatem i co drugim haremem, przez co tylko siebie ośmiewaliście. Myślcie co chcecie, lecz zaglądam w ten dział raz na kilka miesięcy, kiedyś częściej i tak to wygląda z mojej perspektywy.

5 godzin temu, chaterchater napisał:

no ludzie nawet mi się już bajek nie chce oglądać a oglądałem nałogowo kilka lat xD więc coś w tym jest

Dziwie się tobie, że jeszcze nie oglądałeś żadnych perełek Uedy, typu Haibane Renmei czy nawet Serial Experiments Lain, mając ponad 1.5k obejrzanych a nie widzieć tego :D 

Opublikowano
14 godzin temu, RaVersoN napisał:

Dziwie się tobie, że jeszcze nie oglądałeś żadnych perełek Uedy, typu Haibane Renmei czy nawet Serial Experiments Lain, mając ponad 1.5k obejrzanych a nie widzieć tego :D 

To fakt. Dużo perełek i klasyków nie mam obejrzanych. Nie wiem, nie mogę trafić na odpowiedni nastrój/dzień aby zacząć coś z tego obejrzeć :D

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)
Dnia 30.10.2018 o 00:58, RaVersoN napisał:

Ludzie, wy tak poważnie? Chcecie prowadzić dyskusje na temat rysowanych romansów, lolitków, podniecenia japońskiego głosu z narysowaną postacią mówiącą Onee-chan na forum o tematyce gier? Prawda jest taka, że ilość dobrych serii, które można powiedzieć są stosunkowo o ciekawej, oryginalnej tematyce, odciągających od tej popierdolonej japońskiej cultury, można zliczyć na palcach. Do 20 góra 30, reszta to zwyczajne zmagania zboczonego japończyka przelane na papier, bo co taki degenerat by osiągnął w życiu. Jak już chcieliście przywracać "dział do życia" to było zacząć od promowania właśnie tych serii, a nie romansów połączonych z dramatem i co drugim haremem, przez co tylko siebie ośmiewaliście. Myślcie co chcecie, lecz zaglądam w ten dział raz na kilka miesięcy, kiedyś częściej i tak to wygląda z mojej perspektywy.

Zgadzam sie z tym co piszesz, ale imo jest wiecej niz 20-30 serii, ktore wrecz trzeba obejrzeć. Obstawialbym tak 50-100, moze nawet do 150. Ciezko to oszacować. Na pewno wiekszy wybor jest w mangach. 

@edit

Ach, rozumiem, ty mowiles o takich klasykach, o perelkach, uniwersalnych seriach. Wydaje mi sie mimo wszystko ze warto czasem przecierpieć japonskie ograniczenia roznych anime jesli poza nimi te anime oferuja cos wiecej. Wtedy pula anime wartych obejrzenia sie powieksza.

Moglbys w ogole podac swojego mala czy anilista? Jestem ciekawy serii, ktore wysoko oceniasz, moze znajde cos dla siebie

18 godzin temu, KlauS. napisał:

Ja ciągle myślę nad serią Jojo, bo sam fakt odniesień do Jojo jest już memem, ale nie umiem się do tego zabrać >.> 

Mnie zawsze od jojo odpychala ta cala otoczka tego anime... Wydaje mi sie tez ze to nie jest zbyt powazne anime, a ja raczej w takich nie gustuje. Ale w sumie jakby tak nad tym sie pochylic to jojo przeciez  faktycznie jest przez niektorych naprawde w chuj cenione, moze warto  obejrzec te pare odcinkow i sprawdzić czy i ja sie do tego grona bym nie zaliczal. Przeczytam chyba jakas recenzje i wtedy zdecyduje czy to  anime dla mnie. 

Edytowane przez royal333
Opublikowano
Dnia 31-10-2018 o 17:42, royal333 napisał:

Zgadzam sie z tym co piszesz, ale imo jest wiecej niz 20-30 serii, ktore wrecz trzeba obejrzeć. Obstawialbym tak 50-100, moze nawet do 150. Ciezko to oszacować. Na pewno wiekszy wybor jest w mangach. 

@edit

Ach, rozumiem, ty mowiles o takich klasykach, o perelkach, uniwersalnych seriach. Wydaje mi sie mimo wszystko ze warto czasem przecierpieć japonskie ograniczenia roznych anime jesli poza nimi te anime oferuja cos wiecej. Wtedy pula anime wartych obejrzenia sie powieksza.

Moglbys w ogole podac swojego mala czy anilista? Jestem ciekawy serii, ktore wysoko oceniasz, moze znajde cos dla siebie

Mnie zawsze od jojo odpychala ta cala otoczka tego anime... Wydaje mi sie tez ze to nie jest zbyt powazne anime, a ja raczej w takich nie gustuje. Ale w sumie jakby tak nad tym sie pochylic to jojo przeciez  faktycznie jest przez niektorych naprawde w chuj cenione, moze warto  obejrzec te pare odcinkow i sprawdzić czy i ja sie do tego grona bym nie zaliczal. Przeczytam chyba jakas recenzje i wtedy zdecyduje czy to  anime dla mnie. 

https://myanimelist.net/profile/RaVersoN

Nie zraź się ocenami, jak to inni robią. Po prostu nie staje mi na widok lolitek. Nie jest tego za dużo, ale wszystko co ma 6 bądź wyżej jest warte obejrzenia.

Jeżeli z moich obejrzanych nic ci nie przypadło, to w PTW coś powinno być co ci przypadnie do gustu, choć dawno tam nie zaglądałem, ale mogę polecić Rurouni Kenshin, Yojouhan Shinwa Taikei bądź Aoi Bungaku Series

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, RaVersoN napisał:

https://myanimelist.net/profile/RaVersoN

Nie zraź się ocenami, jak to inni robią. Po prostu nie staje mi na widok lolitek. Nie jest tego za dużo, ale wszystko co ma 6 bądź wyżej jest warte obejrzenia.

Jeżeli z moich obejrzanych nic ci nie przypadło, to w PTW coś powinno być co ci przypadnie do gustu, choć dawno tam nie zaglądałem, ale mogę polecić Rurouni Kenshin, Yojouhan Shinwa Taikei bądź Aoi Bungaku Series

Troche nie rozumiem czemu masz tak duzo ocen '1/10', ale ok, to twoja sprawa...

Co do anime, ktore wysoko oceniles i w przyszlosci moze obejrze to pewnie: Haibane renmei, Shinsekai yori (mialem juz jedna probe, ale odpadlem po obejrzeniu 2 odcinkow, bo srednio rozumialem co sie dzieje, wiec nie mialem jak sie wczuć). Wlasciwie to raczej tyle, bo masz malo tytulow wysoko ocenionych :) Zawsze tez kusi by sprawdzic te cale Texhnolyze i Serial Experiment Lain, no ale boje sie tych tytulow, bede raczej za ciezkie nawet jak na mnie. Mimo wszystko dzieki 

Z twojego plan to watcha polegam: Monster, bakemonogatari

Edytowane przez royal333
Opublikowano
1 godzinę temu, royal333 napisał:

Shinsekai yori (mialem juz jedna probe, ale odpadlem po obejrzeniu 2 odcinkow, bo srednio rozumialem co sie dzieje, wiec nie mialem jak sie wczuć).

Może w połowie serii zrozumiesz co się dzieje xD

Z PTW HxH 11 i Mushishi, no ale to chyba nieistotne xD

QtiV6xY.gif

Opublikowano
17 godzin temu, royal333 napisał:

Troche nie rozumiem czemu masz tak duzo ocen '1/10', ale ok, to twoja sprawa...

Bo jak już mam coś oglądać to niech to będzie przynajmniej oryginalne, miało ręce i nogi i nie było najzwyczajniejszą stratą czasu. Spytaj o cokolwiek, a ci podam wystarczające argumenty.

Jeżeli ciężko ci się wczuć w serię, to lepiej nie oglądaj Serial Experiments Lain jako pierwszej serii, bo aby dobrze to zrozumieć, to trzeba to obejrzeć conajmniej dwa razy. Jest to najlepsza 13-episodówka która kiedykolwiek wyszła (może na równi z Yojouhan Shinwa Taikei, to zależy od gustu) dlatego może lepiej jakbyś zaczął od Texhnolyze. Strasznie wolno się rozkręca, nawet bardzo wolno, lecz jak pod koniec zajebie obrót o 180 stopni to nie będziesz wiedział co się stało (coś na tej zasadzie, może i gorsze, obrazek bezspoilerowy http://i.imgur.com/70qPTlo).

A jeżeli ciężko przeboleć ci 22 odcinki, to skrzydlate Haibane jest warte uwagi :P 

Opublikowano

No ciekawe jak mangę będącej w ciągłym wydaniu zamierzają upchnąć w film xD Musiałby robić co najmniej trylogię, aby to miało ręce i nogi, a w to wątpię.

QtiV6xY.gif

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 9.11.2018 o 11:18, KlauS. napisał:

No ciekawe jak mangę będącej w ciągłym wydaniu zamierzają upchnąć w film xD Musiałby robić co najmniej trylogię, aby to miało ręce i nogi, a w to wątpię.

A co do za problem? Pierwszy film będzie ekranizował jakieś "zamknięte wydarzenie", (w przypadku tytanów mogą być wydarzenia mniej-więcej z pierwszego sezonu anime) jak to miało miejsce z Rurounim , gdzie zekranizowali pierwszy arc, ale film tak dobrze się sprzedał, że nakręcili kolejne dwa filmy (których tłem była jedna historia, bo ekranizowała największy arc z mangi/anime), albo zrobią zakończenie w stylu niedawno wypuszczonego Wybielacza, gdzie niby się skończyła główna historia, którą opowiadał film, ale nie wszystkie wątki są pozamykane i jest coś na zasadzie otwartego zakończenia, a to czy coś z tego dalej zobaczymy będzie zależało od tego jak się film "sprzeda".

Ja to tam jestem bardziej ciekawy serialu aktorskiego One Piece, ale jakoś nic nie słychać ostatnio...

106071453484304291456.jpeg