Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SinusBot 0.9.12.3 - Sposób na większą ilość instancji w SinusBot - AutoInstalalcja

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy poradnik przydał ci się ?

• Tak
      30
    • Nie
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Zainstalowałem to dziś na nowej maszynie, zainstalowało się prawidłowo, ale dalej nie idzie wejśc przez IP:8087, ten sposób jest jakiś nieaktualny czy coś? Na poprzedniej maszynie też po restarcie już nie wstało.

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zainstalowałem to dziś na nowej maszynie, zainstalowało się prawidłowo, ale dalej nie idzie wejśc przez IP:8087, ten sposób jest jakiś nieaktualny czy coś? Na poprzedniej maszynie też po restarcie już nie wstało.

Dochodzą mnie słuchy i czytałem na forum sinus bot klient ts3 co się nie odpala.

giphy.gif

Rekrut
Opublikowano

I tak jest dla wszystkich wersji od 0.9.12 w górę? Czy dla wszystkich wersji beta?

U mnie niby cała instalacja przebiega ok, ale nie da rady wejśc stronę swojego sinusbota. 

Opublikowano

I tak jest dla wszystkich wersji od 0.9.12 w górę? Czy dla wszystkich wersji beta?

U mnie niby cała instalacja przebiega ok, ale nie da rady wejśc stronę swojego sinusbota. 

Nie tylko Tobie serwer odrzuca połączenie. Pewnie tylko ten sposób ma ten problem, może Groneczek sprawdzi dla nas czy oficjalne działają normalnie.

Opublikowano

Nie tylko Tobie serwer odrzuca połączenie. Pewnie tylko ten sposób ma ten problem, może Groneczek sprawdzi dla nas czy oficjalne działają normalnie.

Z czego co sprawdziłem na jednej maszynie działa na drugiej nie.

giphy.gif

Opublikowano

Osobiście na jednej nie wchodzą na serwer, a na drugiej nie działają strony z portami :) I tak od tygodnia, a działały 2msc.

Rekrut
Opublikowano

Czyli zostaje tylko instalacja stabilnej wersji 0.9.8 z oficjalnej strony? Czy nowsze jak podstawowa 0.9.12 działają i nie ma żadnych problemów?

Rekrut
Opublikowano

Czyli zostaje tylko instalacja stabilnej wersji 0.9.8 z oficjalnej strony? Czy nowsze jak podstawowa 0.9.12 działają i nie ma żadnych problemów?

Spróbuj z tego https://forum.sinusbot.com/lic.php

Gdzie dokładnie wrzucić te wszystkie pliki na VPSie? I tu jest kwestia zastąpienia tymi plikami plików z 0.9.12.2?

Opublikowano

Spróbuj z tego https://forum.sinusbot.com/lic.php

Gdzie dokładnie wrzucić te wszystkie pliki na VPSie? I tu jest kwestia zastąpienia tymi plikami plików z 0.9.12.2?

Najlepiej żebyś w tych plikach zmienił link do nowszej wersji sinusa i uruchomił ten plik i powinno być git.

giphy.gif

Rekrut
Opublikowano

Podmieniłem linki, wszedł najnowszy Sinus z Twojego linku, najnowszy client TS3 i zostawiłem tylko jedną instancję. Teraz wchodzi na stronę, ale po wpisaniu admin foobar wywala "Unauthorized". W tej wersji dane są jakieś inne?

Opublikowano

Podmieniłem linki, wszedł najnowszy Sinus z Twojego linku, najnowszy client TS3 i zostawiłem tylko jedną instancję. Teraz wchodzi na stronę, ale po wpisaniu admin foobar wywala "Unauthorized". W tej wersji dane są jakieś inne?

@Up

mam taki sam problem :/

Sprawdźcie na forum sinus bota może coś się zmieniło.

giphy.gif

Opublikowano

no wlasnie z tego linku instalowalem. Tylko problem bo na strone nie moge sie zalogowac :/ ( chodzi mi tutaj o strone z botami ) ip:9987

67pojo.png

Opublikowano

Witam mam rozwiązanie problemu. Poprostu trzeba uzyc wersji sinusbot 0.9.10. ( WERSJA ZE SKRYPTAMI )

Wszystko jest opisane specjalnie ( dla zielonych ;3 )

Trzeba podmienic pliki:

plik sinusbots_v0.9.12.2.sh :

curl -O https://www.sinusbot.com/pre/sinusbot-0.9.12.2-58b509d.tar.bz2
tar -xjf sinusbot-0.9.12.2-58b509d.tar.bz2

NA

curl -O https://www.sinusbot.com/pre/sinusbot-0.9.10-e1fdee3.tar.bz2
tar -xjvf sinusbot-0.9.10-e1fdee3.tar.bz2

Zmieniamy wersje naszego sinusbota który będzie się instalował w poradniku była to wersja 0.9.12.2 a my zmieniliśmy na 0.9.10

i Wszystko powinno być ok. Próbowałem róznych wersji ale jak narazie udało mi sie znaleść tą wersje na której wszystko działa, Wersja 0.9.12.3 działa ale są problemy z zalogowaniaem się do panelu sinusbota. Chyba to nie przeszkadza że wersja 0.9.10 jak skrypty działają :)

+

Ja dodatkowo zmieniłem sobie wersję na 3.0.18.2

Jeżeli ktos chce tez miec wersje 3.0.18.2 to poniżej macie co podmienić.

wget http://dl.4players.de/ts/releases/3.0.19.1/TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.19.1.run
chmod 0755 TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.19.1.run
su root -c "./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.19.1.run"

NA

wget http://dl.4players.de/ts/releases/3.0.18.2/TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.18.2.run
chmod 755 TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.18.2.run
su root -c "./TeamSpeak3-Client-linux_amd64-3.0.18.2.run"

67pojo.png

Opublikowano

UWAGA

Na najnowszej wersji sinusbota hasła generowane są losowo w konsoli,

dlatego nie możecie wbić ze starego. Polecam czytać zmiany w wersach przed

pobraniem ;v

@hcq @Ziolasek

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...