Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDZ] Insygnia Mu Seazon 6 Episode 3 |Exp:50x||Drop:40%| TEST

Rydzykk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TRWAJĄ TESTY! ZAPRASZAMY DO TESTOWANIA!!

Przewidywany Start 16:07:2016

Witamy na nowym serwerze Insygnia Mu Online . Został on stworzony z myślą o Was drodzy gracze , ponieważ to właśnie od Was zależy czy ten serwer będzie się dalej rozwijał, czy tez stanie w miejscu. Serwer jest dopracowywany, co pozwala na przyjemną i miłą grę lecz 2 osoby nie sprawdza calego serwara czy gdzies wystepuje jakis błąd i tu jest potrzebna wasza pomoc aby lepiej i bezproblemowo wam się grało przez DLUUUGII CZAS.  Konfiguracja  serwera została wybrana specjalnie z myślą o długiej, przyjemnej i milej grze. Ten serwer wyrwie Cię z monotonii realnego życia... wejdź a sam się przekonasz ..... 

To są testy wiec   jak chcielibyście coś jeszcze dodać na serwer to proszę pisać propozycje.

Nazwa Servera: Insygnia
Wersja:  SEASON 6 EPISODE 3
Max il. Graczy Online: 250 
Godziny działania: 24/7 
Serwer dedykowany: TAK 
Link:  http://www.insygniamu.eu 

Konfiguracja:

Exp: 
PvP/VIP 
x50/x65
Drop: 
PvP/VIP 
40%/55%
BB: Off 
HP Mobów: 100% 

Lvl buff: 180 VIP 200

Reset: Resa wykonujemy na 400 lvl. Staty zostaja skasowane punkty za res 1000/1200
GR: 50 rr/ Nagroda: crd oraz 10.000pkt do rozdania za 2gi GR juz 20.000 itd.

No full item: Max 3 opt.

No WebSHop: Brak donate na itemy.

Credyty za: Do ustalenia.
Za Eventy:  WCoiny
Exe drop: 10/25%
Fenrir drop:  10% / 15%  (Części wypadaja z balgassa oraz Illusion temple )
Eventy: W zależności od GM! 
Zen Party Bug: OF 
Potion Bug: OFF 
Shadow Bug: OFF 
Gildia: 250 lvl 
MG: 220lvl 
DL: 250lvl 
Max level Itemka: +15+28 
Kasowanie Postaci: do 40 lvl 

Punkty za Level:

Normal/Marlon Quest 
DK: 5/6 
DW: 5/6 
Elf: 5/6 
SUMM: 5
MG: 
DL: 7

Chaos Machine:

PvP

Soul +L : 75%

Soul: 50%

Life: 60%
+10: 50 % 
+11:  50 % 
+12:  50 % 
+13:  50 % 

+14:  40 %

+15:  40 %

VIP

Soul +L : 85 %

Soul: 65 %

Life: 70 %

+10: 70 % 
+11: 70% 
+12: 70 % 
+13: 70 % 

+14: 60 %

+15: 60 %

Fenir (1) 80% VIP 90%

Fenir (2) 80% VIP 90%

Fenir (3) 80% VIP 90%

Inwazje: co 4 godziny /  VIP co 2 godziny 

Bok of kundum + 15 goblin   noria/lorencja

Bok of kundum + 2: 4 Titan w davias , 4 Devil w losttower

Bok of kundum + 3: 3 Tantalos tarkan, 3 Golen w aida, 2 Crusts w icarus 

Bok of kundum + 4: 5 Satyros w kanturu 1/2  , Golden Twin Tail w kanturu3  

Bok of kundum + 5: 2 Iron knight w raklion, 2 Golden Napin w swamp , 2Golden Dragon raklion/kanturu 2

Erohim : co 6 godzin  losowo  lorencia/davias/noria 

Rabbit: 5 Krolików  w Elbeland / Karutan1 / Atlans / Dungeon

Eventy:

CW: Tak  ( co 3 dni)
BC: Tak (co 3h)  VIP (co 2h)
DS: Tak (co 2h)   VIP (co 1h)
CC: Tak (co 2h)  VIP (co 2h)
NM: Tak  
CS: Tak (Co Niedziela 20-21:30) 
Kundun: Tak (Kalima7 co 2h) 
Erohim: Tak ( Land Of Trial  dla posiadaczy zamku co 5h) 

Imperial Event: Tak  (co  5h) 

Illusion Temple: Tak

Doppelganger: Tak

Bonus za exp w party -  BEZ ZNACZENIA JAKIE RASY:

1 osoba 100%

2 osoby :to juz po 110% na głowę

3 osoby: to juz 120% na głowę

4 osoby: to aż 130% na głowę

a 5 osób to aż 150 % na głowę 

Dowland: 

https://mega.nz/#!0UwAHBwI!nIPUPfTZprHvqivS3HDxFSG7RLebdF-2akhffOaJ3-o

Administrator Serwera:
Rydzyk

Administrator Forum:
----------

GameMaster:
-------

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam

Serwer całkiem fajnie sie zapowiada, lecz zmieniłbym kilka rzeczy.Mianowicie:

1.Exp i drop trochę zmniejszyłbym,bo znam serwer z 50exp to bardzo szybko bije się resy i nie ma tutaj przyjemności z gry bo w 2h wbijesz resa i wychodzisz z gry.Zresztą będzie widać w grze, ale jeżeli chcesz zrobić serwer długoczasowy to exp troche za duży.

2.Jest planowany opozniacz resowy? jeżeli nie wiesz co to jest to już tłumaczę (występuje on na Underground mu i x-world),Opóżniacz resowy blokuje wykonanie resa na określony czasie ( ustawiasz sobie na ile chcesz dni aby mozna było zrobić resa np: 4dni).Czyli jeżeli nabijesz resa w 2dni to musisz czekać 2 dni na jego wykonanie.Czemu to jest dobre? po pierwsze ożywi się handel ,bo ludzie będą mieli czas na zrobienie zakupów ,a nie bedą siedzieć na spocie cały dzień,bo muszą ciągle bić resy ,żeby nie wyprzedzono ich w rankingu.Po 2 może w końcu kogoś zobaczy się na bramie? jak pamięta ktoś stare czasy x-world to wie o co mi chodzi.

3.Punkty za wykonanie resetu.Uważam,że staty powinny zostawać i tyle.Po co mieszać ciągle te staty i rozdawać od poczatku.

4.System z GR dla mnie to jest porażka przynajmniej na low serwerze.Za 1 czy 2 itemki trzeba expić postać od podstaw .Jeżeli zakładasz ,że jest to low serwer to GR musisz wykluczyć ,bo mija się to z sensem.Nikt nie będzie bił 50resów na low serwerze za 1 itemka exc.

Takie są moje propozycję.Przemyśl je ,bo wiele z nich ma pokrycie w rzeczywistości i sprawdza się.Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolega wyżej dobrze mówi. Usuń system gr, wprowadź opóźniacz na rr. Wzoruj się na x-w/y-w, a graczy na pewno będzie dużo ;)

Opublikowano

Nie sadzicie ze H@ moze chce zrobic cos swojego ? ma moze jakas wizje na temat tego serva co prawda napisal "TEST" co oznacza ze napewno jest otwarty na propozycje ale po co ma kopiowac server ktorego juz nie ma a ze Wam dobrze sie gralo to nie znaczy ze innym hmm ale ja tutaj sie nie sprzeciwiam dobrze by bylo pograc na servie gdzie nie trzeba ciagle rr bic tylko na moje 50 expa moze zostac poniewaz to nie jest rr w 2h a w 6h 30min o ile bd taki sam spawn mobow na spotach jak na freedom mu co pewnie wielu pamieta :) milo by bylo poexpic i pohandlowac wszystkim co sie zdobedzie bo mialoby to wartosc . Nie jestem za kopiowaniem obcych servow .Wolalbym zeby H@  sie wypowiedzial w tej sprawie czy chce zkopiowac jakis czy poprostu zrobic mix z tego i z tego :)

Pozdrawiam 

Kazik

:))) jak na wszystkich servach ^^:D

Opublikowano

No pvp no RR by było zajebiscie w stylu fatelity mu bo czekam na polski serwere pvp i nie mogę się doczekać od kilku miesięcy a nawet lat

Opublikowano

Kazik nikt nie chce kopiować starego serwera tylko pewne elementy z nich są niezbędne do fajnej gry i dużej ilości graczy,Co do tego 50expa to nie wiem jak będzie to lecieć ,ale grałem na Underground mu to w 3 h resa dobije się spokojnie ,a jest tam właśnie 50expa.Zależy też od ilości mobów i ich respa.

Co do serwera pvp to coraz więcej ich widzę i aż takiego zainteresowania nie mają ,wiec odradzam stawiania kolejnego pvp serwera,Chcesz zagrać na takimto przeglądaj mpc i znajdziesz sobie.

Co do opóźniacza resowego to widzę ,że cinu wie jaką spełnia to funkcję więc nie chcę pisać drugi raz tego samego, ale bez opóźniacza resowego BĘDĄ TYLKO TE OSOBY ,których życie skupia się  na komputerze.Starsze osoby które chodzą do pracy to nie przyjdą na taki serwer bez opozniacza ,bo żeby coś osiągnac będą musiały siedzieć cały dzień a na taką grę nie mogą sobie pozwolić.Opozniacz spowoduje ,że osoby które mają mniej czasu zagraja tutaj ,bo nie nabiją dzisiaj resa to zrobią to jutro.Nie chce mi się znowu rozpisywać,ale sytuacja tak samo wygląda z handlem.

Bez opóźniacza resowego ja też nie wbiję na serwer.

Opublikowano

Nooo opozniaczem rr moze byc zen faktyczne WZORuJAC sie na freedom mu bylo tak ze 100kk-1rr  a 20-2kkk 21-2kkk i to dzialalo nawet bo 2kkk to przynajmniej 2h+ spacjowania bylo w secie +zen to byly czasy :D

Opublikowano

Mnie się wydaje ,że opozniacz resowy bez zenu czy czegoś innego będzie lepszy.Ustawić na tyle dni ,żeby współgrał z expem i tyle.

Z tym zenem to tez będzie ,że kto ma więcej czasu to będzie do przodu.

Nie podzielam tego pomysłu.

Opublikowano

Tak tylko w jakim okresie gry ? Po dosc dlugim okresie gry dopiero bd do przodu bo 2kkk to uwierz mi nie jest tak latwo nazbierac bez itemkow i spota dobrego :) 

Opublikowano

No ,ale nie rozumiesz ,że żeby uzbierać te 2kkk to trzeba troche siedzieć. Dlatego mówię ,żeby zrobić serwer POD WSZYSTKICH graczy ,a nie pod tych tylko co ograniczają się przez cały dzień do siedzienia przed komputerem.Można zrobić jakąś wymiane za zen na coś ,ale nie w przypadku opozniacza resowego.

Takiego serwera z ustawieniami, które proponuje teraz juz się NIE SPOTYKA, a założe się ,że jak będą takie ustawienia jak ja podaje to będziesz miał 80 graczy +.

Takim przykładem serwera jest y-w na którym było średnio 100 osób a w święta doszło do 120.Cinu może potwierdzić,bo dobrze zna ten serwer,

Co do statów to lepiej niech zostają ,bo nie ma sensu ciągłego rozdawania od nowa , po drugie jest wygodniej.Można by było tutaj wiecej pisać ,ale dla osób które znają się dobrze na mu to wiedzą ,że jak staty zostają jest lepiej.

A i jeszcze jedna sprawa.Dla mnie serwer długo terminowy to przynajmniej rok czasu ,ale w przypadku w którym nie będzie opóźniacza resowego w postaci ilości dni to gwarantuje Ci ,że w pierwszym miesiącu będą osoby które będą miały koło 20 rr ,a potem to już polecą im resy,bo będą zajmować coraz lepsze spoty.Co do mobów to lepiej zmniejszyć exp a zwiększyć ilość mobów.

Opublikowano

Jezeli staty beda zostawaly oraz bedzie wprowadzony opozniacz resow to na pewno zaczne grac na serwerze. Sam pracuje i nie mam czasu na calodniowy wyscig szczurow w rankingu a tym bardziej, ze w okresie letnim trzeba korzystac z pogody :) Pozdrawiam

Opublikowano

Dlatego jak H@ chce ,żeby serwer nie świecił pustkami to niech wprowadzi ustawienia które proponują gracze czyli min: staty zostają i opóźniacz resowy włączony.Na takim serwerze zagrają wszyscy począwszy od najmłodszych i kończąć na starszych.

Swoje propozyje złożyłem teraz czekam na działania ze strony administratora.

Opublikowano

Hmm Proponuje wprowdzic hide spot tzn. ukryte spoty ktore nie bd podane na stronie gdzie sie znajduje i na tych spotach bd np 9mobkow  :) dla szczesliwego znalazcy :) 

Opublikowano

Na 50 exp Panowie biliście w 2-3 ha resa? aktualnie gram na 300 exp i wbicie oscyluje się pomiędzy 6-8 ha.

Wiadomo kiedy mniej wiecej open? chetnie wbije oby ilość ludzi dopisała bo granie na +40 serverach już mnie nudzi.

Opublikowano

Panowie i Panie jeżeli takie są :) zróbcie serwer pvp no reset takie serwery są potrzebne takich nie ma. Dobry serwer Polski przyciągnie graczy i z zagranicy :) Czasy jak na polskich pvp grało 300osób 200 Polaków i 100 ciapatyvh.. Wiecznie walki o spot l, CS kiedy to ma wrócić jak nie na dobrym planie. Fajnie ze macie pomysł na ten serwer z limitem resow 50 ale będzie to wyglądało znów tak każdy na spocie.. Wyjebka na inne priorytety mu... Tylko lvl i lvl i nic więcej....

Opublikowano

Popieram ma3iva ;) brakuje Polskich serwerów PVP ... Ciągła walka o spot i mocne CS sprawiało że gra stawała się naprawdę rewelacyjna . Wiadomo złote czasy Mu online minęły no ale uwierzcie mi że dobry serwer pvp przyciągnie dużo więcej graczy niż serwer który polega tylko na afk i ciągłym biciu rr :) . Tak że taka sugestia do Administratora by może zostawić exp który będzie dosyć dobrym rozwiązaniem aby nie był zbyt wysoki a zmienić rr na 400 lvl + ml i bawić się :) być może ktoś poprze moją propozycje ponieważ uważam że siedzenie ciągłe na afk i biciu rr to nie jest ciekawy pomysł na aktualną sytuacje mu :) 

Opublikowano

Nie wiem czemu za wszelką cenę niektóre osoby chcą wywrócić ustawienia serwera do góry nogami.Pzecież to nie jest serwer pvp tylko z resami.

Jak chcesz pvp serwer to przeglądaj MPC ,bo wychodzą i nie prawdą jest ,że nie ma pvp serwerów ,bo są tylko trzeba przeglądać mpc.Teraz chyba jest zapowiedz jakiegos,ale nie wiem dokładnie.

Serwera z ustawieniami które proponuje i niektórzy wyżej to własnie stary old school mu online. Co do afków to były są i będą tylko to już rola admina jak będzie pilnował porządku.Wiele osób chce normalnie poexpić sobie na spocie ze znajomymi jak za starych czasów ,a nie bić się z jakimiś pajacami o spota,bo przyjdzie jakiś noobek i wybije 5osobowe pt ,bo umyśli mu się zabijanie.Chcesz pvp to idz na serwer 9999x expa i się zabijajcie non stop.Cs jest własnie od  pobawienia się i pokazania swojej postaci oraz BRAMA (NAJCZĘSCIEJ DAVIAS), a nie robienie pk na spocie.,..

Opublikowano

Nie wiem czemu za wszelką cenę niektóre osoby chcą wywrócić ustawienia serwera do góry nogami.Pzecież to nie jest serwer pvp tylko z resami.

Jak chcesz pvp serwer to przeglądaj MPC ,bo wychodzą i nie prawdą jest ,że nie ma pvp serwerów ,bo są tylko trzeba przeglądać mpc.Teraz chyba jest zapowiedz jakiegos,ale nie wiem dokładnie.

Serwera z ustawieniami które proponuje i niektórzy wyżej to własnie stary old school mu online. Co do afków to były są i będą tylko to już rola admina jak będzie pilnował porządku.Wiele osób chce normalnie poexpić sobie na spocie ze znajomymi jak za starych czasów ,a nie bić się z jakimiś pajacami o spota,bo przyjdzie jakiś noobek i wybije 5grupowe pt ,bo umyśli mu się zabijanie.Chcesz pvp to idz na serwer 9999x expa i się zabijajcie non stop.Cs jest własnie od  pobawienia się i pokazania swojej postaci  oraz BRAMA (NAJCZĘSCIEJ DAVIAS), a nie robienie pk na spocie.,..

Po 1 od tego jest forum by wyrazić swoje zdanie i swoją opinie co można zmienić, spróbować albo czego brakuje.

Po 2 pokaż mi ten Polski server PVP  gdzie gra normalna liczba graczy powiedzmy przy tej godz min 70PPL  

Po 3 Jakie kur.. old school widać ze gówno wiesz o Mu STARYM MU i niestety musze ci to powiedziec :) Bo old school to był wtedy kiedy grało sie na wersjach 97d+99 i niżej jak grałeś na xGlobal z 2k online (Priv serwer) Gdzie Polaków było 500 i nagle na głupim LT7 biło się 80osób by pokazac Grekom(było ich najwięcej) jak wygląda gra. Zdobywanie itemów gdzie głupi Plate kosztował tyle co pół serwera :)  a Dla ciebie old school to iść w PT w 5 osób w  dev3 i pokręcić sie to z*********e ;) A jeszcze do tego jakieś Donate najlepiej kupić by pokazać jak szybko bije lvl ;) i najlepiej by nikt cie nigdy nie zabił Z*******A GRA!

Ps. Możesz powiedzieć, że gówno wiem teraz o MU :) Bo nie znam tych nowych ver nie grałem w mu jakieś 2 lata jak nie więcej ale o Old to ty wiesz wielkie G po tym co piszesz wyżej :)

Opublikowano

Przyznam że też tęsknie za serwerem bez resów, może niedługo jakiegoś się doczekamy, kto wie... To zdobywanie itemów, rozmowy z graczami o byle czym, klimacik i paro godzinne zabijanie się na kanturu po drop gemów to były czasy. Nie mówię że nie ma takich serwerów, ale fakt przydałby się polski serwer np. ostatnio DeviasGate odświeżyć ten zgiełk który tu zapanował i przywrócić relacje między graczami.

Opublikowano

Wiecie, ja pamietam mu online jako gre w ktorej wlasnie chodzi o dluugie expienie, frajdy ze zdobytych jeweli, kolekcjonowania setow exc i sie jakos prezentowac a pvp bylo na ostatnim miejscu bo nie oszukujmy sie ale system pvp w tej grze jest marny - jako dodatek. To jest gra w ktorej mozna pogadac z innymi ludzmi (chyba zadna gra nie ma takiego klimatu) a jak wiemy klimat tworzymy MY czyli gracze. Ci co mowia o ciaglym afk - to zrobmy tak zeby tego nie bylo! Przydzielcie ludzi do sprawdzania spotow i po sprawie (powiedzmy system kar z xw) a jak nikomu sie nie chce to niech o tym nie pisze bo do narzekania pierwsi.

Wg mnie trzeba zaczac od zebrania sprawnej ekipy gm (zrobic jakis nabor na pierwsze testy), ktora bedzie odpowiedzialna za to i owo jak i forum bo sam Administrator z pomoca jednej czy dwoch osob tutaj nic nie zdzialaja a beda wysluchiwac tylko licznych pretensji czemu to czemu tamto a on to robi a on tamto. Tak uwazaj i tym sie z wami dziele.  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...