Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Margonem.zapto.org Prywatny Serwer Margonem

KaszanaLubiZryć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie nie wystarczy wam już jeden serwer oryginalny "Margonem" tylko musicie robić bezsensowne serwery na które nie macie silnika :)

35223511037872134049.gif

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie nie wystarczy wam już jeden serwer oryginalny "Margonem" tylko musicie robić bezsensowne serwery na które nie macie silnika :)

Bezsensowne są twoje posty.

Gość pisze pliki od nowa, więc po co mu silnik? Jak ukończy to będzie go miał. Sens jest taki że osoba która się tym zajmuje czegoś się uczy a jednocześnie tworzy pliki na których można będzie postawić serwer który będzie taki sam jak Maegonem tylko będzie się łatwiej grało.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Gość pisze pliki od nowa, więc po co mu silnik? Jak ukończy to będzie go miał. Sens jest taki że osoba która się tym zajmuje czegoś się uczy a jednocześnie tworzy pliki na których można będzie postawić serwer który będzie taki sam jak Maegonem tylko będzie się łatwiej grało.

Ty w to wierzysz, że on sam je pisze ? hahah

Opublikowano

Oświeć mnie i powiedz mi skąd on niby te aktualizacje bierze?

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Oświeć mnie i powiedz mi skąd on niby te aktualizacje bierze?

coś mi wolno postać chodzi wam też?

pisałem do niego odpisał mi że:

nie wie czy będzie kontynuował bo nie otrzymał do tej pory odpowiedzi od garmory pisał do nich 3x.

chodzi sie podobnie jak w oldmargonem nawet lepiej ale troche wolniej

Opublikowano

Mam nadzieję że wszystko będzie poprawiane i ulepszane bo na razie to chodzenie jest masakryczne i nie da się przejść do innej lokacji. Ale mam nadzieję że będzie wszystko nadal rozwijane. :)

Opublikowano

Mam nadzieję że wszystko będzie poprawiane i ulepszane bo na razie to chodzenie jest masakryczne i nie da się przejść do innej lokacji. Ale mam nadzieję że będzie wszystko nadal rozwijane. :)

Jak na razie lokacja jest tylko jedna, mianowicie ithan. Na każde przejście jest ustawiona mapa ithan i dopóki GM nie ogarnie tych ważniejszych update'ów to będzie tylko ithan.

Jo

Opublikowano

Jak na razie lokacja jest tylko jedna, mianowicie ithan. Na każde przejście jest ustawiona mapa ithan i dopóki GM nie ogarnie tych ważniejszych update'ów to będzie tylko ithan.

No to poczekam, aż pozostałe lokacje zaczną działać. :D

Opublikowano

Szybkie niusy:

· 2016-07-18 20:30:59 Dodano Nowe Lokalizacje Stary magazyn, Poddasze magazynu, Piwnica magazynu,Pieczara Pajęczyn p1 / Naprawiono błąd z mapy pozycją, błąd z pozycją npc, Naprawiono Statystyki I,II,III,IV. Zaktualizowano silnik więcej możliwości w bazie danych GG:59924219 
· 2016-07-18 11:51:00 Dodano Nowe Lokalizacje Dom Unila, Dom Roana, Dom Roana - piętro. poprawiono listę postaci na koncie GG:59924219

Screeny z Gry :)

Screen_Shot_07_21_16_at_02_50_PM.png

Nowe Lokalizacje 

Screen_Shot_07_21_16_at_02_51_PM_001.png

Walka:

Screen_Shot_07_21_16_at_02_51_PM.png

rzeczy które jeszcze nie zostały dodane do newsów to:

-chat -> mapa teraz jak napiszemy i klikniemy na mape mozemy dalej chodzic

-chodzenie strzałkami

Opublikowano

Nie dziala.

Mi działa

@topic

Czy w najbliższym czasie zostanie dodanych więcej itemów, mobów, map oraz możliwość łatwiejszego zarobienia złota niż klepanie królików?

Opublikowano

Może dajcie kontakt od twórcy tego projektu i może ktoś z mpc forum kto się zna pomoże w tym wszystkim ogarnąć i szybciej wreszcie powstanie jaki kolwiek serwer poza tym beznadziejnym margonem.pl

baner.png

Opublikowano

Może dajcie kontakt od twórcy tego projektu i może ktoś z mpc forum kto się zna pomoże w tym wszystkim ogarnąć i szybciej wreszcie powstanie jaki kolwiek serwer poza tym beznadziejnym margonem.pl

masz na stronie głównej kontakg GG

Nowości które mi udało się wyciągnąć to:

-naprawiony system wyczerpania

-pieczara pająków p2

-p3 w trakcie dodawania

-w tej chwili pracuję nad naprawą profesji ala oldmargonem.pl co szybko nie zostanie naprawione /Margonem2.eu

-teraz jest widać jak ktoś się porusza bez odświeżania przegladarki czy poruszania się

-chat działa tak samo jeżeli stoimy w miejscu otrzymamy wiadomość jak ktoś napiszę

-lotloog który miał zostać wbudowany ale prace zostały przerwane

Opublikowano

masz na stronie głównej kontakg GG

Nowości które mi udało się wyciągnąć to:

-naprawiony system wyczerpania

-pieczara pająków p2

-p3 w trakcie dodawania

-w tej chwili pracuję nad naprawą profesji ala oldmargonem.pl co szybko nie zostanie naprawione /Margonem2.eu

-teraz jest widać jak ktoś się porusza bez odświeżania przegladarki czy poruszania się

-chat działa tak samo jeżeli stoimy w miejscu otrzymamy wiadomość jak ktoś napiszę

-lotloog który miał zostać wbudowany ale prace zostały przerwane

No nieźle... A co do kontaktu to jest naprawdę niezły, odpowiedź dostałem po 48 godzinach. Na następne pytanie już nie dostałem.

Opublikowano

Rozwaliłeś system, pisząc tego typu grę w PHP nigdy nie będzie to tak wydajne jak w C++ w którym jest właśnie pierwotne margonem napisane, myślisz, że czemu przepisali silnik z PHP na C++, weszło więcej osób i już serwer nie wyrabiał, dodatkowo nic lepszego nie powstanie oprócz działających w 40% serwerów prywatnych z 40 graczami i lagami. Nikt nie postara się napisać tego od nowa, każdy korzysta z śmieciowego silnika którym bym sobie nawet  **** nie podtarł. Z tego nigdy nic nie będzie, dodatkowo patrząc na ten javascript od poruszania ( :(( ), co jeden ruch serwer zostaje odpytywany czy może gracza przesunąć ?!, 40 osób wejdzie i co 1 ruch od każdego gracza będzie leciało zapytanie do bazy i odpytywało. To nie ma przeszłości, oczywiście życzę powodzenia w realizowaniu takiego projektu ale to jest bez sensu.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Nie mogę zrobić postaci :<

na jakim serwerze?

na tarhunie niema dokończonej rejestracji można wojownika chyba tylko robić + przy wyborze postaci niema zainstalowanego swiata tarhuna więc nie wbijesz i tak.

Aktualizacja:

-maxymalny poziom 2 (prawdopodobnie robi balans profesji później zwiększy maxymalny poziom)

-nowa lokacja:pieczara p3 chyba

inne drobne poprawki z tworzeniem postaci

-naprawione wylogowywanie się

Opublikowano

Nie mogę zrobić postaci :<

na jakim serwerze?

na tarhunie niema dokończonej rejestracji można wojownika chyba tylko robić + przy wyborze postaci niema zainstalowanego swiata tarhuna więc nie wbijesz i tak.

Aktualizacja:

-maxymalny poziom 2 (prawdopodobnie robi balans profesji później zwiększy maxymalny poziom)

-nowa lokacja:pieczara p3 chyba

inne drobne poprawki z tworzeniem postaci

-naprawione wylogowywanie się

Kiedy naprawią stroje na 20 lvl ?

Opublikowano

Jaka jest szansa, że serwer w najbliższym czasie się rozwinie? Patrząc na tempo dodawania map przez administratora, to same Ithan zajmie mu sporo czasu, nie mówiąc już o systemie walk/questach/podnoszeniu itemów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...