Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie

Drenek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie to głupota, ale jak chcą niech palą, oni umrą i będzie więcej świeżego powietrza dla mnie.

A skąd wiesz, że nie umrzesz pierwszy?

Nawet esencja herbaty z reakcji z cytryną podobno wytwarza jakieś związki rakotwórcze.

Ja czytałem że powoduje alzheimera.

Ale muszę powiedzieć, że to jest akurat gówno prawda. Mój dziadek pije taką herbatę (herbata + łyżeczka cukru + cytryna) przynajmniej raz dziennie (zazwyczaj do śniadania, obiadu i kolacji) od ok 50 lat i nic mu nie jest.

Bo wiesz, ekhem ekhem, to zwiększa prawdopodobieństwo powstania, a nie wpi**dala CI go do gardła :))))

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Palenie jest normalne, trochę szkodzi zdrowiu, ale nie dopowiesz ludziom. Tak samo jak było z tym Michałem Szpakiem, gdy powiesz, żeby wszyscy nagle się zaczęli ubierać tak jak ty chcesz i nie palić bo ty tak chcesz, to raczej Cię nie posłuchają. :v Każdy robi to co chce (no w sumie nie do końca, bo są jakieś prawa) ale nie zabronisz nikomu palić. Ja osobiście nienawidzę tytoniu i nigdy nie zapalę, chociaż nie mam prawa nikomu tego zabronić. Mogę tylko powiedzieć, że od palenia fajek jest ogólnie większa szansa na zachorowanie i wczesną śmierć, a palący są chyba tego świadomi, także.. aby tylko mi nikt pod nosem nie fajczył (bo śmierdzi i wgl'e tytoń nie zdrowy), tak jak @up napisali.

Podobno jest też taki mit, że penis wolniej rośnie osobie palącej fajki. :p

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Moim zdaniem to ludzie mogą robić co chcą, jeżeli mają już wiek dorosłości. Dla mnie mogą brać narkotyki, palić papierosy itp, ale tak by nikogo wokół nie zatruwać.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Moim zdaniem to ludzie mogą robić co chcą, jeżeli mają już wiek dorosłości. Dla mnie mogą brać narkotyki, palić papierosy itp, ale tak by nikogo wokół nie zatruwać.

Jeżeli mają wiek dorosły ale te gimbusy to chcą sobie tymi e-fajkami coś przedłużyć...

Opublikowano

imho palenie papierosów to gejoza, przynajmniej w wypadku facetów. Jaki normalny facet chciałby wkładać sobie podłużny przedmiot w usta i ciągnąć? Przecież nie bez powodu nazywa się to ciągnięciem faji...

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Palaczy są 2 grupy. Ci faktycznie uzależnieni i ci którzy palą żeby się pokazać z fajką. O ile pierwszą grupę rozumiem bo sam trochę popalam o tyle ta druga grupa stanowi dla mnie jedną z największych zagadek ludzkości. Ja robię wręcz przeciwnie w towarzystwie prawie nigdy się z fajką nie pokazuje. Nie wiem bylem w gimbie, byłem w techbazie i nigdy palenie mi nie imponowało i nigdy nie paliłem z innymi, jak już to zawsze sam bo to nie jest powód do dumy albo chwalenia.

Kurde, to ja jakimś odmieńcem jestem, skoro ani do jednej ani do drugiej nie należę. Nie palę nałogowo i nie odbieram tego jako nałóg, bo w każdej chwili mogę przestać, ale w tym problem, że ja to lubię.

Palę już około 5 lat, dzień w dzień, bo to lubię i tyle.

niech robią co chcą ale nie lubię jak przyjdzie mi jakiś frajer zaśmierdzieć cały przystanek, tudzież miejsce w parku czy coś

niech palą tam gdzie nikogo nie ma

geje też niech będą tam gdzie nikogo nie ma

Frajer frajerem, ale nie powiesz ani słówka do niego, żeby się odsunął albo odszedł, bo jesteś cieniutki.

imho palenie papierosów to gejoza, przynajmniej w wypadku facetów. Jaki normalny facet chciałby wkładać sobie podłużny przedmiot w usta i ciągnąć? Przecież nie bez powodu nazywa się to ciągnięciem faji...

Ile ty masz lat, że tak myslisz?

Opublikowano

niech robią co chcą ale nie lubię jak przyjdzie mi jakiś frajer zaśmierdzieć cały przystanek, tudzież miejsce w parku czy coś

Frajer frajerem, ale nie powiesz ani słówka do niego, żeby się odsunął albo odszedł, bo jesteś cieniutki.

W takich przypadkach dzwoni się na policje a nie łaskawie prosi delikwenta bo palenie na przystanku to wykroczenie. 500 zł mandatu i po zabawie.

Cyrk.png

Opublikowano

Wąski jestem, nie cieniutki. Co mi z tego, że narobię sobie problemów, frajer jest frajerem umysłowo, nie fizycznie.

Opublikowano

W takich przypadkach dzwoni się na policje a nie łaskawie prosi delikwenta bo palenie na przystanku to wykroczenie. 500 zł mandatu i po zabawie.

Może niektórzy nie polubią mojego porównania ale to jak dzwonić na policję gdy ktoś przechodzi na czerwonym świetle. Chodzi mi o to, że jeśli słowo nie poskutkuje to wtedy wyciągasz telefon i dzwonisz. Każdy jest człowiekiem.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Palaczy są 2 grupy. Ci faktycznie uzależnieni i ci którzy palą żeby się pokazać z fajką. O ile pierwszą grupę rozumiem bo sam trochę popalam o tyle ta druga grupa stanowi dla mnie jedną z największych zagadek ludzkości. Ja robię wręcz przeciwnie w towarzystwie prawie nigdy się z fajką nie pokazuje. Nie wiem bylem w gimbie, byłem w techbazie i nigdy palenie mi nie imponowało i nigdy nie paliłem z innymi, jak już to zawsze sam bo to nie jest powód do dumy albo chwalenia.

Kurde, to ja jakimś odmieńcem jestem, skoro ani do jednej ani do drugiej nie należę. Nie palę nałogowo i nie odbieram tego jako nałóg, bo w każdej chwili mogę przestać, ale w tym problem, że ja to lubię.

Palę już około 5 lat, dzień w dzień, bo to lubię i tyle.

To przestań

Opublikowano

To porównałbym cie do starej babki, takie która gdera cały czas, że coś jej ciagle przeszkadza. To że ktoś pali na przystanku w otoczeniu innych ludzi to brak kultury, macie rację.

Można zawsze 'przepraszam pana, mógłby pan odejść z tym papierosem, przeszkadza mi' i króciutko, ale lepiej w myślach mówić frajer i pisać na forumku o takich zjawiskach.

Wąski jestem, nie cieniutki. Co mi z tego, że narobię sobie problemów, frajer jest frajerem umysłowo, nie fizycznie.

Narobisz sobie problemów? To ty wychodzisz kiedyś z domu, że prostego kulturalnego zdania nie potrafisz skleić? 

To przestań

Dlaczego? Skoro lubię.

Opublikowano

Narobisz sobie problemów? To ty wychodzisz kiedyś z domu, że prostego kulturalnego zdania nie potrafisz skleić? 

Kwestia osobowości, dotychczas spotykałem tylko grupy dresów, którzy tak palili, widocznie za rzadko zdarza mi się być na przystankach, żeby spotkać kogoś innego.

Opublikowano

Wiesz, ja ci życia nie będę układał. Jak lubisz to rób to, mi nie przeszkadza jak 1/4 paczki na raz odpalisz :P Grunt to jest to że ci się podoba, mi nic do tego :>

Opublikowano

Aż poczułem jak się spociłeś podczas pisania tego hehe. Wszyscy są ciotami co nie lubią fajek... no to może powinniśmy zmienić nazę na homo ciotus zamiast sapiens?

Co ty typie odpowiadasz na pasty?

Palenie fajek spoko. A jak ktoś mówi, że palacze są głupi, to musi być ostro pojebany.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wystarczająco aby samemu nie wkładać takich rzeczy do buzi.... choć to wiedziałem od zawsze w przeciwieństwie do ludzi ciągnących faje ^_^

A tak na poważnie. Palenie papierosków jest dla debili. Daje niepomiernie małego kopa w stosunku do konsekwencji. Śmierdzisz, tracisz smak oraz węch. Często palacze uprzykrzają życie innym ludziom paląc w miejscach publicznych, a do tego śmiecą petami. 

Z tego co wiem rzucanie fajek jest dość łatwe. Mój kolega rzucał co miesiąc przez kilka lat, aż w końcu przestał być cipą i zrobił to raz a porządnie.

Chcesz palić - fine, ale zastanów się, czy warto. A jeśli uważasz, że warto zachowuj się: nie śmieć, nie pal przy niepalących.

Opublikowano

Wystarczająco aby samemu nie wkładać takich rzeczy do buzi.... choć to wiedziałem od zawsze w przeciwieństwie do ludzi ciągnących faje ^_^

A tak na poważnie. Palenie papierosków jest dla debili. Daje niepomiernie małego kopa w stosunku do konsekwencji. Śmierdzisz, tracisz smak oraz węch. Często palacze uprzykrzają życie innym ludziom paląc w miejscach publicznych, a do tego śmiecą petami. 

Z tego co wiem rzucanie fajek jest dość łatwe. Mój kolega rzucał co miesiąc przez kilka lat, aż w końcu przestał być cipą i zrobił to raz a porządnie.

Chcesz palić - fine, ale zastanów się, czy warto. A jeśli uważasz, że warto zachowuj się: nie śmieć, nie pal przy niepalących.

Zapal sobie schwarzer krausera albo virginie i pierdol o smrodzie :)

Opublikowano

@up

Palenie nigdy mnie tak nie interesowało, aby próbować czegoś takiego. Z resztą, w czasach, gdy popalałem nie było czegoś takiego. Szybko jednak zmądrzałem i stwierdziłem, że nie będę cipą, która pali tylko dlatego, bo kumpel daje lub sam pali i przestałem. Z resztą nie dawało mi to nic...

Opublikowano

@up

Palenie nigdy mnie tak nie interesowało, aby próbować czegoś takiego. Z resztą, w czasach, gdy popalałem nie było czegoś takiego. Szybko jednak zmądrzałem i stwierdziłem, że nie będę cipą, która pali tylko dlatego, bo kumpel daje lub sam pali i przestałem. Z resztą nie dawało mi to nic...

bo jestes pizda i sie boisz 

Opublikowano

@up

Odezwał się gimbus który fajką stara się sobie coś przedłużyć  :D

Opublikowano

@WWEblog

Nie wiem czego miałbym się bać ^_^

Nie sądź wszystkich swoją miarą kolego. Nie każdy coś robi lub nie tylko ze strachu, lub dlatego bo jest pizdą. Niektórzy potrafią używać mózgu.

Opublikowano

Wszystko jest dla ludzi. Skoro chcą to niech palą.

Ale wkurwiają pieprzone gimbuski które mają to jaranie za oznakę dojrzałości i nadymiają Ci plecy bo siedzisz przed nimi w busie a ty mógłbyś tam siedzieć z maską gazową... Tak, od ludzi dla ludzi...

Czasem nie rozumiem tych gówniarzy mimo że jestem w ich wieku / max 2 lata starszy...

ALE JESTEM KOKSU MAM E FAJKĘ TROLOOLOLOLOLOLO!!!!111

gdzie ty mieszkasz ze potrzebna ci maska gazowa w autobusie :D

@up

Odezwał się gimbus który fajką stara się sobie coś przedłużyć  :D

A tu jest dokładnie pokazany poziom spierdolenia młodzieży w tym wieku :D jak za czasow metina podludzie pisali zamknij sie dziecko do ludzi z wiekiem 20 lat :D to tutaj mamy to samo tylko ze slowo gimbus.Skoro wy mozecie wyzywać sie od gimbusow to c**j wielki wam do tego czy ktos pali czy nie bo z tymi waszymi  "gimbus czy gimby" juz pierdolca mozna dostać.

Wszystko jest dla ludzi. Skoro chcą to niech palą.

Ale wkurwiają pieprzone gimbuski które mają to jaranie za oznakę dojrzałości i nadymiają Ci plecy bo siedzisz przed nimi w busie a ty mógłbyś tam siedzieć z maską gazową... Tak, od ludzi dla ludzi...

Czasem nie rozumiem tych gówniarzy mimo że jestem w ich wieku / max 2 lata starszy...

ALE JESTEM KOKSU MAM E FAJKĘ TROLOOLOLOLOLOLO!!!!111

gdzie ty mieszkasz ze potrzebna ci maska gazowa w autobusie :D

Opublikowano

"Kwestia osobowości, dotychczas spotykałem tylko grupy dresów, którzy tak palili, widocznie za rzadko zdarza mi się być na przystankach, żeby spotkać kogoś innego."

Grupie dresów też można zwrócić uwagę -_- Akurat zaraz cię pobiją za to że zwrócisz im uwagę o palenie na przystanku ;x Pozdrawiam

Co do palenia to Exile ma całkowitą rację według mnie, żyjemy w wolnym kraju. Oczywiście jak ma się kulturę to można palić kulturalnie nikomu nie przeszkadzając. A to z tym "brzydzę się palenia etc." Trochę głupoty, wyobraź sobie że dostajesz świetną ofertę pracy ale twój szef pali i nie ma zamiaru się z tym kryć, jedziecie dajmy na to na służbowe spotkanie (jedziesz z szefem samochodem,jego osobistym samochodem) on odpala sobie papieroska.. i co wtedy? Dalej będziesz tak krzyczał jak ty to się nie brzydzisz ludzi palących? :D Pozdrawiam x2

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

@up

tu dorzuciłeś kolejną rzecz do układanki.

świetna robota nie sprawi, że polubię palaczy. Może najwyżej sprawić, że będę tolerował niewychowanego szefa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...