Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bot]xBot by nestle

nestle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bot bedzie mial clientles ?? ( rusro) i kiedy bedzie go mozna pobrac ?

Bot jest we wczesnej fazie i do całkowitego ukończenia jeszcze trochę czasu minie. Poza tym, jak już nestle wspomniał: robota samemu jest nudna i czasochłonna.

99,9% problemów na tym forum wynika z głupoty użytkowników i ich bierności w chęci poszukania gotowego rozwiązania w internecie!

Zastanów się 100 razy zanim cokolwiek tutaj napiszesz!

• Odpowiedzi 333
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

moim zdaniem bot powinien byc płatny ( jesli bedzie bez bugow i dokończony w 100%) ... nawet te 10zl ... za tą cała prace coś sie nestle nalezy moim zdaniem ...

jak cos to masz 1-wszego klienta :D

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

moim zdaniem bot powinien byc płatny ( jesli bedzie bez bugow i dokończony w 100%) ... nawet te 10zl ... za tą cała prace coś sie nestle nalezy moim zdaniem ...

jak cos to masz 1-wszego klienta :D

Może opcja "Donate!" jak w ibocie, zawsze jakieś grosze się trafią ale to już zależy od nestle. (o ile wgl. bot powstanie)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Pomocnik
Opublikowano

Ja mogę trochę pomóc jeśli chodzi o optymalizacje kodu i tworzenie algorytmów itp(nie chwaląc się , jesli chodzi o optymalizacje to jestem w tym dość dobry ) .Mogę nie być w stanie bardziej pomóc gdyż jestem pewny że jeśli chodzi o boty i język C i C++ przerastasz mnie doświadczeniem dość znacznie , ale jestem chętny do nauki ;),.Btw apropo bota uważam że dobrym pomysłem było by zrobić auto update opcodów i pakietów w bocie z twojej strony internetowej (ale to tak przyszłościowo).Btw w przyszłości można by dołączyć opcje gold farming (uruchamialo by się tylko bota bez clienta silkroad , oczywiście sprzyjało by to pozyskaniu ewentualnych klientów komercyjnych, jeśli zechciałbyś czerpać jakieś zyski ), prosta goldfarma nie powinna byc trudna do zrobienia (mogę sie mylić ).Mam nadzieje że połączymy siły (ja , kilo i ty)i powstanie polski team który będzie robił boty (nie koniecznie komercyjne ) :).

Opublikowano

up.

z tym GF to bez przesady ... kazdy kto bedzie mial tego bota bedzie mial GF to bedzie tragedia ...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Hyh, jak na razie jedyne co potrzebuję to chipsy, motywacja i sparsowane pakiety.

Co do opcode'ów to taki właśnie mam plan - bot server będzie je wysyłal zaraz po zalogowaniu.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Kurwa, nie wiem. Pewnie tak.

Szybko nie wyjdzie więc się tak nie napalajcie. Jest to projekt, dzięki któremu uczę się masy rzeczy i będzie fajny do portfolio, a jak wyjdzie z niego coś fajnego, co będzie można dać innym do użytku bez obawy o to, że zbanują im konta - to fajnie, tak zrobię.

Pomocnik
Opublikowano

Hyh, jak na razie jedyne co potrzebuję to chipsy, motywacja i sparsowane pakiety.

Co do opcode'ów to taki właśnie mam plan - bot server będzie je wysyłal zaraz po zalogowaniu.

Jesli chodzi o sprasowane pakiety mogę ci dostarczyc bo na bierząco snifuje i dekryptuje z racji tego że robie emulator ;)Wystarczy że powiesz mniej wiecej co potrzebujesz a przy okazji ci snifne i sprawdze odrazu na emu żeby ci lipy niewysłać ;)

Opublikowano

Jak na chwilę obecną to chyba najbardziej potrzebnymi pakietami są single i group spawny, chociaż zamierzam zrobić aktualnie coś w postaci auto stalla.

Na dzisiaj jestem już zmęczony. Idę obejrzeć jakieś filmy i spać. Jutro poparsuję sobie pakiety odpowiedzialne za stall network. Myślę, że przydatna byłaby taka rzecz.

Pomocnik
Opublikowano

Jak na chwilę obecną to chyba najbardziej potrzebnymi pakietami są single i group spawny, chociaż zamierzam zrobić aktualnie coś w postaci auto stalla.

Na dzisiaj jestem już zmęczony. Idę obejrzeć jakieś filmy i spać. Jutro poparsuję sobie pakiety odpowiedzialne za stall network. Myślę, że przydatna byłaby taka rzecz.

Ja uważam że powinieneś sie skupic na podstawach takich jak exp i repot, powrót na spota itp . Bot jest głównie do expa , potem można dodawać gratisy ;).Jeśli chodzi o mas spawn niewiem za bardzo po co ci potrzebny ponieważ wystarczy wychwycić pakiety ruchu moba i podstawowy spawn , osobiście nie spotkałem sie jeszcze z pakietem mass spawn (tylko o nim słyszałem), zreszta niewgłębiałem się w temat ponieważ w moim odczuciu niebył mi on potrzebny. Można by było dodać w bocie opcje party autoshare , tzn połaczyć więcej niż jednego bota w sieć współpracującą ze sobą (mozna by było połaczyć 8 botów i zaprogramować poszczególne tryby dzięki temu jeden byłby tankerem , jeden clerem etc.., oczywiście boty komunikowały by się ze sobą dzięki temu zachowywały by się w miare inteligentnie). Wiem że trochę zaszalałem ale uważam że jest to mozliwe i dosc innowacyjne podejście ;) pozatym była by mozliwość zostawienia bota w normalnym (żywym) party po ustawieniu trybu i pujścia na obiad bez ryzyka że zostanie się wyżuconym za bycie afk ;)wiem że zmierzam do "bot game " xD ale jestem programista wiec takie mam skrzywienie ;). Ac o do autoshare komunikacja miedzy samymi botami mogła by sie okazac niepotrzebna, wszystko zależy jak by się to napisało ;).

Opublikowano

Podstawowe opcje ma każdy bot, a jest ich pełno.

Chciałbym czymś przyciągnąć do siebie ludzi i myślę, że auto stall by mi w tym pomógł.

Cóż, długa droga przede mną :).

Pomocnik
Opublikowano

Podstawowe opcje ma każdy bot, a jest ich pełno.

Chciałbym czymś przyciągnąć do siebie ludzi i myślę, że auto stall by mi w tym pomógł.

Cóż, długa droga przede mną :).

do podstawowego autostalla potrzebne ci bedzie pare pakietów , musisz przechwycić wszystkie itemy ich sloty podczas wchodzenia do gry , potem wysyłac pakiety z nimi żeby wżucić je na stall i ustalić cenę , powiem ci że najtrudniej będzie zrobić mapę itemów podczas wejścia do gry i potem operować na niej i zmieniać ją dynamicznie w miarę jak gracz przenosi itemy w inventory , reszta to pikuś ;) .dam ci zesnifowany pakiet wejścia do gry i opcode odpowiedzialny za niego , ale prędko ci nienamierze miejsca gdzie zaczyna się lista itemów bo trzeba zdekryptować cały pakiet a z tego co wiem to różni się troche od wcześniejszych ;)

Opublikowano

Mam to już zrobione, lol.

private void CharData(Packet packet)
       {
          (...)
           byte inventorySize = packet.Data.ReadByte();

try
           {
               // Items
               Player.Inventory.Clear();
               byte items = packet.Data.ReadByte();               
               for (int itemNumber = 0; itemNumber < items; itemNumber++)
               {
                   byte itemSlot = packet.Data.ReadByte();
                   Item item = new Item(packet.Data.ReadDword());

if (item.Codename.StartsWith("ITEM_EU") || item.Codename.StartsWith("ITEM_CH"))
                   {
                       item.Plus = packet.Data.ReadByte();
                       packet.Data.SkipBytes(8); // ?
                       item.Durability = packet.Data.ReadDword();
                       item.BluesCount = packet.Data.ReadByte();

for (int i = 0; i < item.BluesCount; i++)
                       {
                           uint blueID = packet.Data.ReadDword();
                           uint blueValue = packet.Data.ReadDword();                           
                       }
                   }
                   else
                   {
                       item.Quantity = packet.Data.ReadWord();
                   }

if (item.Codename.Contains("RARE"))
                   {
                       int index = item.Codename.IndexOf("RARE");

string rareType = item.Codename.Substring(index - 2, 1);
                       switch (rareType)
                       {
                           case "A":
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfStar;
                               break;
                           case "B":
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfMoon;
                               break;
                           case "C":
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfSun;
                               break;
                           default:
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfNova;
                               break;
                       }
                   }
                   Player.Inventory.InsertItem(item, itemSlot);
               }
           }
           catch (Exception ex)
           {
               Console.WriteLine(ex + " " + ex.Source);
           }
       }

Dalej są questy i inne śmieci, które prędzej czy później i tak zrobie.

Pomocnik
Opublikowano

Mam to już zrobione, lol.

private void CharData(Packet packet)
       {
          (...)
           byte inventorySize = packet.Data.ReadByte();

try
           {
               // Items
               Player.Inventory.Clear();
               byte items = packet.Data.ReadByte();               
               for (int itemNumber = 0; itemNumber < items; itemNumber++)
               {
                   byte itemSlot = packet.Data.ReadByte();
                   Item item = new Item(packet.Data.ReadDword());

if (item.Codename.StartsWith("ITEM_EU") || item.Codename.StartsWith("ITEM_CH"))
                   {
                       item.Plus = packet.Data.ReadByte();
                       packet.Data.SkipBytes(8); // ?
                       item.Durability = packet.Data.ReadDword();
                       item.BluesCount = packet.Data.ReadByte();

for (int i = 0; i < item.BluesCount; i++)
                       {
                           uint blueID = packet.Data.ReadDword();
                           uint blueValue = packet.Data.ReadDword();                           
                       }
                   }
                   else
                   {
                       item.Quantity = packet.Data.ReadWord();
                   }

if (item.Codename.Contains("RARE"))
                   {
                       int index = item.Codename.IndexOf("RARE");

string rareType = item.Codename.Substring(index - 2, 1);
                       switch (rareType)
                       {
                           case "A":
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfStar;
                               break;
                           case "B":
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfMoon;
                               break;
                           case "C":
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfSun;
                               break;
                           default:
                               item.SOX = Item.RareType.SealOfNova;
                               break;
                       }
                   }
                   Player.Inventory.InsertItem(item, itemSlot);
               }
           }
           catch (Exception ex)
           {
               Console.WriteLine(ex + " " + ex.Source);
           }
       }

Dalej są questy i inne śmieci, które prędzej czy później i tak zrobie.

no to git :) ale po co wczytujesz blue , durability itp. wszyskich itemów ? niewystarczy ci sam id , amount i slot ?(tyle będziesz musiał wyslac w pakiecie do stala ) w sumie tylko tyle potrzebujesz jeśli chodzi o identyfikacje :P czytasz z bazy danych chyba (niejestem pewny ale "int index = item.Codename.IndexOf("RARE")" to chyba zapytanie do bazy danych ?pytam bo niemam doświadczenia z bazami SQL )to zeżre troche procesora i pamięci ram ,nie uważasz że niema sęsu w tym przypadku czytac czy soso czy nie sos ?operacje na zmiennych textowych żra dużo zasobów a i tak tego niewykorzystasz tak szczegółowej bazy itemów ;) chyba że się mylę ? ;) , Mi osobiście podczas wczytywania z bazy danych procesor skakał nawet o 20 % lub wiecej w przypadku większej ilości rekordów , jak u ciebie to wygląda w przypadku twojej bazy ?.

Opublikowano

Mylisz się. Nie jest to żadna baza danych, jest to zwykła lista(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/6sh2ey19.aspx).

Czemu to wczytuję? Ano temu, że jeżeli w inventory jest jakaś broń SOX, to bot ma obowiązek ją schować do storage bez względu na to, czy bot ma sprzedawać itemy z dropa. czy nie. Bo chyba nie chciałbyś, aby Ci bot suna 10d weapon sprzedał? Poza tym trochę mnie te Twoje uwagi denerwują, bo to w końcu mój kod i to ja wiem co chcę z nim zrobić i w jakim celu użyć.

Chodzi mi po głowie również coś ala rev6 ale dla rSRO, gdzie też fajnie byłoby móc zobaczyć szczegółowy opis itemów innych graczy.

Dlatego właśnie od razu wszystko mam już zrobione i przygotowane do użytku, zamiast do tego potem 10x wracać.

Pomocnik
Opublikowano

Mylisz się. Nie jest to żadna baza danych, jest to zwykła lista(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/6sh2ey19.aspx).

Czemu to wczytuję? Ano temu, że jeżeli w inventory jest jakaś broń SOX, to bot ma obowiązek ją schować do storage bez względu na to, czy bot ma sprzedawać itemy z dropa. czy nie. Bo chyba nie chciałbyś, aby Ci bot suna 10d weapon sprzedał? Poza tym trochę mnie te Twoje uwagi denerwują, bo to w końcu mój kod i to ja wiem co chcę z nim zrobić i w jakim celu użyć.

aha spoko , tak pytam z ciekawości poprostu ;). Dobry patent z chowaniem sos dropa do storage , ale nie potrafię sobie wyobrazić jak bot miałby sam tak zupełnie z automatu sprzedawać itemy z dropa bez ingerencji gracza , i co najważniejsze z kąd brał by ceny za jakie ma sprzedać tak z automatu .a to ala rev 6 to by była opcja ? wiesz niektórych ludzi może przestraszyć fakt że są jakieś dane przesyłane z bota na strone :P tak sie rozgadałem w oczekiwaniu na wbicie , ale chyba nie wbije już dzisiaj do silka ....

Edit:

Single Spawn

Spawn movia:

(3015) DA160000 B971D802 4F 6C 6E06C844 91A0A541 BD2A0344 4B11 01 004F6C4C060600120201020000007041000034420000C8420002 01050004 - spawn movi

DA160000-monster id hex long

B971D802-monster unique id

4F -x sector Inverse byte from int

6C-y sector Inverse byte from int

6E06C844-x pos inverse float to hex

91A0A541-z pos inverse float to hex

BD2A0344-y pos inverse float to hex

4B11-?

01- monster walk (00- not walk)

dalej juz mi sie niechce (dalej coordynaty gdzie mob idzie + predkosci)..

wyslij to do klienta gry :

(3015) DA160000 B971D802 4F 6C 6E06C844 91A0A541 BD2A0344 4B11 (00) +0100DC7201000000004041000004420000C8420000 (01)- monster type + 01 + dlugość pakietu oczywiście ;)

OPCOD Z NAJNOWSZEGO ISRO

Opublikowano

Chodziło mi o sprzedawaniu itemów do NPC przez bota... Auto stall ma być tylko odrębną funkcją, pomieszało Ci się :P.

Dzięki za opcode'a, ale byłoby lepiej, jakbyś nazywal ciągi bajtów tak jak powinno się to robić, a więc byte(1), word/ushort/uint16(2 bajty), dword/uint/uint32(4 bajty), qword/ulong/uint64(4 bajty), single/float(4 bajty). Polecałbym te bardziej "windowsowe", a więc word, dword itd.

Pomocnik
Opublikowano

Chodziło mi o sprzedawaniu itemów do NPC przez bota... Auto stall ma być tylko odrębną funkcją, pomieszało Ci się :P.

Dzięki za opcode'a, ale byłoby lepiej, jakbyś nazywal ciągi bajtów tak jak powinno się to robić, a więc byte(1), word/ushort/uint16(2 bajty), dword/uint/uint32(4 bajty), qword/ulong/uint64(4 bajty), single/float(4 bajty). Polecałbym te bardziej "windowsowe", a więc word, dword itd.

niema problemu , dzisiaj jak bede snifowal to dam ci pakiety stala ;)

Pomocnik
Opublikowano

autostall.th.png

:P

nice :) , sorki za brak pakietów ale od paru dni próbuje wejsc na isro i mnie huj spala za przeproszeniem ;)

Opublikowano

Już sobie sam w zasadzie wszystkie sparsowałem.

Bot wkłada już dostępne itemki, algorytm w zasadzie skonczony.

Musze jeszcze wprowadzić kilka poprawek i myslę, że do końca tygodnia będzie skończone.

Admin Cienia
Opublikowano

Serce się raduje widząc takich użytkowników na forum. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...