Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Nevaria.pl - Rework

Gość Calienciak

Nevaria.pl - Głosowanie!  

264 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie by na serwerze był System Sklepów Offline?

• Tak!
      206
    • Nie!
      39
    • Wszystko mi jedno!
      19
  2. 2. Czy chcecie by na serwerze został wprowadzony System Zwierzaków wzorowany na systemie z serwera globalnego?

• Tak!
      91
    • Nie!
      136
    • Wszystko mi jedno!
      37

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Może jakieś dungi na 20/30 lvl? Żeby to nie był standardowy hard, ale jednak żeby było co robić.

Jest Wieża Orków, jednak można stworzyć coś na przedział 15/20 - 30.

Myślę o czymś z dzikusami - najbardziej by chyba pasowały.

Opublikowano

Ludzie... zacznijcie odróżniać REWORK od RESTART. To, że kilka serwerów startowało na dokładnie tych samych plikach, tych samych błędach/bugach, jak i tych samych celach (oczywiście zarobkowych), to nie znaczy że każdy tak robi. Tutaj błędy pojawiły się, gdy został DOGRANY system sklepów offline (nikt go nie testował jak reszty plików), co było błędem i początkiem końca. Wiele miesięcy łatania plików, dogrywania systemów, testowania ich myślę że są warte chociaż chwili poświęcenia się i chociażby wejścia na serwer żeby zobaczyć jak wygląda to od środka. 

sygna.tan.png

Opublikowano

Może jakieś dungi na 20/30 lvl? Żeby to nie był standardowy hard, ale jednak żeby było co robić.

Nie ma sensu robic czegos na sile ;)

Na malym lvlu jest co robic, polowania, misje, kraft, bronie 30, mini bossy a wiec nie mial bys nawet czau na wejscie na tego dunga ;)

Ludzie... zacznijcie odróżniać REWORK od RESTART. To, że kilka serwerów startowało na dokładnie tych samych plikach, tych samych błędach/bugach, jak i tych samych celach (oczywiście zarobkowych), to nie znaczy że każdy tak robi. Tutaj błędy pojawiły się, gdy został DOGRANY system sklepów online (nikt go nie testował jak reszty plików), co było błędem i początkiem końca. Wiele miesięcy łatania plików, dogrywania systemów, testowania ich myślę że są warte chociaż chwili poświęcenia się i chociażby wejścia na serwer żeby zobaczyć jak wygląda to od środka.

W koncu przynajmniej 1 osoba napisala cos madrego. :D pliki sa w 100% nasze wszystko bylo robione od 0 do konca , wszystko sprawdzalismy niestety przy ostatniej odslonie sklepiki nie byly sprawdzone a tyle co mialy byc a potem osoba ktora je miala naprawic nie miala czasu. Te sklepiki co mamy teraz sa od innej osoby i sa w 100% sprawne ale na zapas dodalismy system szukania sklepow i to czy beda sklepy offline zalezy tylko od was.
Opublikowano

Widać, że serwer zrobiony z pomysłem. Bardzo podoba mi się system odznak, craftingu i talentów. Na pewno wpadnę i zobaczę jak to wygląda w praktyce.

Czy możemy rozwinąć wszystkie talenty czy ilość punktów jest ograniczona i trzeba wybierać?

Co do tego dunga na niższe poziomy- może jakiś krótki, szybki w stylu:

1) Zniszcz metina chciwości (ten na 20 lvl)
2) Wybij spot zaprzysiężonych żołnierzy (byle nie łuczników)
3) Zabij mini-bossa (Chuong czy coś)
4) Zniszcz 3 metiny czerni (ale żeby był drop z nich)
5) Zabij 100 dzikusów
6) Zabij best kapitana

Co do dropu (oprócz metków) to jakieś szkaty dzikusów czy coś, żeby można było tam broń 30 zdobyć, do tego może takie najważniejsze ulepki typu zardzewiałe ostrze/ zbroja, kawałek klejnotu czy rybia ość (do ulepszenia eq ~34 lvl).

Opublikowano

Widać, że serwer zrobiony z pomysłem. Bardzo podoba mi się system odznak, craftingu i talentów. Na pewno wpadnę i zobaczę jak to wygląda w praktyce.

Czy możemy rozwinąć wszystkie talenty czy ilość punktów jest ograniczona i trzeba wybierać?

Co do tego dunga na niższe poziomy- może jakiś krótki, szybki w stylu:

1) Zniszcz metina chciwości (ten na 20 lvl)

2) Wybij spot zaprzysiężonych żołnierzy (byle nie łuczników)

3) Zabij mini-bossa (Chuong czy coś)

4) Zniszcz 3 metiny czerni (ale żeby był drop z nich)

5) Zabij 100 dzikusów

6) Zabij best kapitana

Co do dropu (oprócz metków) to jakieś szkaty dzikusów czy coś, żeby można było tam broń 30 zdobyć, do tego może takie najważniejsze ulepki typu zardzewiałe ostrze/ zbroja, kawałek klejnotu czy rybia ość (do ulepszenia eq ~34 lvl).

- System talentów będzie posiadał maksymalnie 6/7 punktów.

- Z tym dungeonem jeszcze pomyślimy.

- Szkaty dzikusów już występują - lecą z nich bronie na 30 poziom. A ulepszacze mają zwiększony drop, około trzech razy względem globala.

Opublikowano

Wpadnę na ten serwer na pewno ! Coś czego szukałem od lat ! Połączenie dobrego klasyka z lekkimi nowościami  

Serdecznie zapraszamy! :)

Opublikowano

Nie uważacie, że nagroda za topke jest przesadzona? Tych 4 graczy będzie miało dożywotnią przewagę w pvp nie dość, że będą jakiś czas top1 lvl to jeszcze dożywotnio top1 pvp... Może dajcie tego hwanga na czas? np 1 miesiąc albo inną nagrodę która nie ustawi gościa w pvp na stałe...

Wybór frakcji - max 10% graczy wybierze Inferno a czemu? bo to będą postacie tylko do dropu... Na pewno każdy wybierze Mivern bo po co po wbiciu 99lvl-a bon na potwory? Przemyślcie to... Albo dodajcie na np 90 lvl możliwość ponownej zmiany frakcji.

Prezenty dzienne - większość mnie pewnie teraz zrówna z glebą, ale już widzę każdy 10x postać 50lvl i losowanie kuponów SM na masę. Przemyślcie to i dodajcie możliwość zdobycia kuponów w inny sposób.

Oprócz tego serwer na prawde fajny na pewno zagram :)

Opublikowano

Nie uważacie, że nagroda za topke jest przesadzona? Tych 4 graczy będzie miało dożywotnią przewagę w pvp nie dość, że będą jakiś czas top1 lvl to jeszcze dożywotnio top1 pvp... Może dajcie tego hwanga na czas? np 1 miesiąc albo inną nagrodę która nie ustawi gościa w pvp na stałe...

Wybór frakcji - max 10% graczy wybierze Inferno a czemu? bo to będą postacie tylko do dropu... Na pewno każdy wybierze Mivern bo po co po wbiciu 99lvl-a bon na potwory? Przemyślcie to... Albo dodajcie na np 90 lvl możliwość ponownej zmiany frakcji.

Prezenty dzienne - większość mnie pewnie teraz zrówna z glebą, ale już widzę każdy 10x postać 50lvl i losowanie kuponów SM na masę. Przemyślcie to i dodajcie możliwość zdobycia kuponów w inny sposób.

- Nagroda naszym zdaniem jest odpowiednia... W końcu ta osoba musi bardzo dużo czasu poświęcić na ten maksymalny poziom.

- Inferno weźmie znacznie większa część, gdyż na prawdę będzie się trochę trzeba natrudzić by wbić poziom.

- Pierw trzeba wbić ten 50 poziom... Nie jest tak łatwo jak się wydaje. Poza tym SM zdobywamy też z metinów.

Pozdrawiamy!

Opublikowano

- Nagroda naszym zdaniem jest odpowiednia... W końcu ta osoba musi bardzo dużo czasu poświęcić na ten maksymalny poziom.

- Inferno weźmie znacznie większa część, gdyż na prawdę będzie się trochę trzeba natrudzić by wbić poziom.

- Pierw trzeba wbić ten 50 poziom... Nie jest tak łatwo jak się wydaje. Poza tym SM zdobywamy też z metinów.

Pozdrawiamy!

Jak uważacie ja nie staram się wam dogryźć tylko doradzić. Odnoszę wrażenie, że nie doczytałeś uwag do końca ;P

- Rozumiem, że to jest hard, ale topka będzie już po tygodniu/dwóch jak WSZĘDZIE nie wiem jak oni to robią ale konta chodzą 24/7 i dalej uważam, że te zbroje to zbyt duża przewaga zwłaszcza, że chciałbym startować w ranku pvp a nie mam zamiaru brać urlopu i zarywać nocy żeby mieć szanse na top 1 arhera...

- Kto mądry nie weźmie bo przy hicie 1k 10% na luda da masakryczną przewagę ;]

- Wiesz, że na PLu swego czasu ludzie wbijali 75 w ciągu 1 dnia i sprzedawali konta na allegro? Sam wbiłem 75 dla dropa w 2 dni a wy macie exp 2.5-3x większy... Mając postać 70 wyexpisz w v2 drugą postać do 50 w 2-3h max ;p

Sorry za ten opór, ale jestem uparty, przegrałem kupe lat w metina i wiem co mówię ;p Ale zrobicie jak uważacie ja swoje już napisałem.

Sprężajcie się z tym startem bo same badziewia startują a tu widzę szanse ^^

Opublikowano

Pozdrawiamy!

Jak uważacie ja nie staram się wam dogryźć tylko doradzić. Odnoszę wrażenie, że nie doczytałeś uwag do końca ;P

- Rozumiem, że to jest hard, ale topka będzie już po tygodniu/dwóch jak WSZĘDZIE nie wiem jak oni to robią ale konta chodzą 24/7 i dalej uważam, że te zbroje to zbyt duża przewaga zwłaszcza, że chciałbym startować w ranku pvp a nie mam zamiaru brać urlopu i zarywać nocy żeby mieć szanse na top 1 arhera...

- Kto mądry nie weźmie bo przy hicie 1k 10% na luda da masakryczną przewagę ;]

- Wiesz, że na PLu swego czasu ludzie wbijali 75 w ciągu 1 dnia i sprzedawali konta na allegro? Sam wbiłem 75 dla dropa w 2 dni a wy macie exp 2.5-3x większy... Mając postać 70 wyexpisz w v2 drugą postać do 50 w 2-3h max ;p

Sorry za ten opór, ale jestem uparty, przegrałem kupe lat w metina i wiem co mówię ;p Ale zrobicie jak uważacie ja swoje już napisałem.

Sprężajcie się z tym startem bo same badziewia startują a tu widzę szanse ^^

Co do wbicia serwa pierwsza odslona stala 3 tygodnie nikt nie wbil topki ;) bylo blisko ale topki nie bylo. Sa 4 hw na 4 klasy czyli najlatwiejsze postacie do wbicia topki sura/woj moze i pojdzie szybko ale potem masz szamana i ninje i tu juz troche trudniej. To ma byc cos wyjatkowego. Co do przewagi w grze beda dropic artefakty (niedlugo dodamy wiecej info o nich) ktore beda rowniesz bardzo dobre ale minimalna szansa na zdobycie ich ;)

Co do nagrod dziennych -nie robimy serweru pod hajs i nigdy on takim nie bedzie co udowodnilem startujac 1 edycje bez isa przez 2 tygodnie i jedynie z dropem smow w grze. Jest drop smow w grze da sie je zdobyc latwo jak sie wie gdzie, dlatego tez nagrody dzienne beda dawaly szanse na wydropienie smow, wbicie 50lvl moze i nie jest az tak trudne ale samemu wbicie lvla to kazdy moze i kazdy bedzie mial rowne szanse ;) botow raczej nie bedzie mamy jeszcze lepsze zabezbieczenia od ostatniej wersji a na ostatniej boty byly banowane odrazu.

Co do startu to nie spieszyny sie pierwsza odslona wyszla bez zadnego buga i to samo chcemy osiagnac tutaj jeszcze dodajemy systemy myslimy nad dodaniem roznych dziwnych rzeczy do gry ale tez potrzeba czasu by je przetestowac.

Jak masz jeszcze jakies pomysly to pisz smialo chetnie odpowiem a moze juz cos zrobimy:D

Opublikowano

@PanZeus Nie będę cytował bo za dużo tego ;p

Więcej uwag nie mam serwer jest wręcz idealny pod moje wymagania a te uwagi co wymieniłem oprócz pierwszej wcale mnie nie zniechęcają po prostu chciałem dobrze ;]

Czekam niecierpliwie, życzę powodzenia na pewno wejde z ekipką także 10-15 osób już macie :D

Opublikowano

Więcej uwag nie mam serwer jest wręcz idealny pod moje wymagania a te uwagi co wymieniłem oprócz pierwszej wcale mnie nie zniechęcają po prostu chciałem dobrze ;]

Czekam niecierpliwie, życzę powodzenia na pewno wejde z ekipką także 10-15 osób już macie :D

Cieszymy się niezmiernie! :D

Opublikowano

Co do pierwszej to tak jak mowie jest duzo rzeczy ktore ma wplyw na balans teraz i hw nie beda dawaly az tak duzen przewagi jak ci sie wydaje ;) odznaki, artefakty, talenty, frakcje itd :D jest tego duzo i naprawde bedzie trzeba znac swoja postac by wybrac dobre rzeczy i byc dobrym w pvp ;)
Opublikowano

­server bardzo fajny wydaje mi sie troche pod isa ;/   no ale trudno pewnie bedzie to skok na hajs xD ale chociaz fajny skok na hajs ;)

@ kiedy start ?

xyz

Opublikowano

­server bardzo fajny wydaje mi sie troche pod isa ;/ no ale trudno pewnie bedzie to skok na hajs xD ale chociaz fajny skok na hajs ;)

@ kiedy start ?

Pierwsza odslona 2 tygodnie bez is , smy w grze ale co tam skok na hajs :D co do jajarto to gral na serwie, nagrywal i podobal mu sie ;) nagral filmik bo dostal bana

Data startu zostanie podana gdy bedzie zgadzala sie z regulaminem mpcforum ;)

Opublikowano

Zeus 1 odsłona była dla mnie najlepszym serwerem na jakim grałem, lecz wrzuciłem trochę PLN w IS'a i niestety zawiodłeś, bo powiedziałeś, że nie dasz rady albo że nie chcesz już prowadzić serwerów, a teraz nagle znów go otwierasz. Sorry ja nie zaufam gdyż szkoda mi czasu i pieniędzy lecz życzę powodzenia i każdemu kto chce pograć na dobrym, dopracowanym lecz mało stabilnym serwerze polecam!  :lenny:

2ntwai9.gif

Opublikowano

Zeus 1 odsłona była dla mnie najlepszym serwerem na jakim grałem, lecz wrzuciłem trochę PLN w IS'a i niestety zawiodłeś, bo powiedziałeś, że nie dasz rady albo że nie chcesz już prowadzić serwerów, a teraz nagle znów go otwierasz. Sorry ja nie zaufam gdyż szkoda mi czasu i pieniędzy lecz życzę powodzenia i każdemu kto chce pograć na dobrym, dopracowanym lecz mało stabilnym serwerze polecam! :lenny:

Zgadza sie bo nie dawalem juz rady ;) nie mialem czasu ani nerwow by dalej go prowadzic. Teraz wszystko mam poukladane , mam czas checi i pozytywne nastawienie. Po wylaczeniu Nevari mialem pelno propozycji na inwestowanie w zaprzproszeniem mowiac gowna a nie serwery i przez to nie mialem ochoty z tym sie bawic.

Ponad 2 miesiace wraz z Caliente pracujemy nad ta odslona, nowe systemy, rzeczy, poprawki itd by byl jeszcze lepszy.

I tak wiem ze wpadniesz pograc :D pokusa jest silniejsza

Ps. Bedzie stabliny bo nie mam opcji wylaczenia go. :D hahahah

Opublikowano

Witajcie, jutro pojawi się slajd przedstawiający kolejny system - Artefakty. Dodatkowo pojawi się w nim notka o kolejnych modyfikacjach klienta gry (usprawnienia, zabezpieczenia, dodatki).

Pozdrawiam - Caliente.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...