Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosTale4de - Prywatny serwer

Kyosha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 384
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam mam takie problem loguje się do gry i nic dalej się nie dzieje ani wyboru serwera ani nic wiecie o co chodzi??

Mam taki sam problem :/ 

Ok, chyba jednak działa.. Wystarczyło pobrać launcher 2.0, a ja miałem pobrane 1.4..

Opublikowano

Nah, troche pograłem i same bugi. Nawet zwierzaków nie ma... Serwer idzie w dobrą stronę ale aktualnie jest to niezdatne do gry.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Nah, troche pograłem i same bugi. Nawet zwierzaków nie ma... Serwer idzie w dobrą stronę ale aktualnie jest to niezdatne do gry.

To jest pierwszy serwer nostale kiedykolwiek powstał, niewymagaj od niego za dużo . Sam fakt ze istnieje to już jakiś sukces

Da się tutaj rozdawać pkt na karcie czy tylko mi nie działa?

Nie, ale z tego co zauważyłem co 2-3 profesje dochodzi (chyba) po 2 pkt do siły

Opublikowano

To jest pierwszy serwer nostale kiedykolwiek powstał, niewymagaj od niego za dużo . Sam fakt ze istnieje to już jakiś sukces

nie pierwszy.

Nie pierwszy. Było kilkanaście lub klikadziesiąt prywatnych serwerów przed Nostale4DE.

Opublikowano

z tego co zauważyłem to przy 27 profesji na rangu mam już 81 w atak, więc trochę dziwne jak na razie :D Chociaż to na razie tylko jakby wersja alpha, także trzeba poczekać

Opublikowano

Byłem dzisiaj na tym serwie..... nikt tam nie gra prawie....... w miescie 3 osoby na innych mapach po 1 lub 2 , nie ma sensu grac na takim pustym serwie.

Opublikowano

Co się dziwić jak serwer to gotowieć, a administracja serwera nie rozwija kodu, co najwyżej zapłacą komuś żeby im napisali coś bo oni nie potrafią.

Szukasz kogoś kto wykona grafikę, logo do drużyny esportowej? 

Napisz do mnie postaram się wykonać prace jak najlepiej.

Aktualnie nie mam czasu na wykonywanie grafik.

Opublikowano

Chciałem pójść do administracji na tym serverze, ale zrezygnowałem, bo po co robić coś za co nie dostaniesz nawet marnego grosza ? Nie polecam servera, maxymalnie do 10 osób online w sobote po 20, nudy, zrobienie jakiegoś sensownego eq graniczy z cudem, wbicie lvl'a tylko jak jest event, bo inaczej ani rusz. Chciałbym dodać iż administracja servera faworyzuje swoich kolegów dając im różne itemy np. ten fryz za 10kk, sp +15 99j, eq u7+8. Moim zdaniem server, na którym istnieje faworyzacja znajomych adminów jest bez sensu, bo zwykły random siedzi powiedzmy 2 tyg, aby ogarnąć eq, sp, lvl, a taki znajomy ma to wszystko od tak. Znając życie to padnie jeszcze w tym miesiącu, bo to kompletna porażka, a nie server. Robią te swoje "naprawy" niby, a w rzeczywistości nie potrafią naprawić prostego buga (moby nie atakują). Jak @up napisał, zapłacą komuś, żeby za nich to zrobił i się wszystko będzie kręciło, tak samo niekulturalne zachowanie administracji (oprócz Liihesa), jak mam problem i chcę napisać do supporta, to on nie wie co zrobić (to jak niby jest supportem ?) i odwołuje mnie do GM'a. Pozdrawiam.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Serwer to jedno wielkie dno. Administracja nie potrafi odpowiedzieć na kilka prostych pytań po angielsku. A jak już, to z wielkimi pretensjami. Piszą, że cały czas pracują nad serwerem, poprawiają wszelakie bugi, ale jakoś tego nie widać. Od bardzo dawna stoją w jednym martwym punkcie, w ogóle się nie rozwijając. Pewnie jakaś dzieciarnia dobrała się do plików i chcą coś zdziałać, nie znając się na tym kompletnie a być może, poszukują kogoś kto za nich odwali czarną robotę, tak jak piszecie u góry. No cóż, pożyjemy, zobaczymy. 

Jak na razie, na serwerze nic specjalnego się nie dzieję, prace nad nim stoją w miejscu i pewno jeszcze przez dłuższy czas będą stać. Trzeba czekać, aż wezmą się w garść i jakiekolwiek zmiany na serwerze będą widoczne. Póki co, nie polecam serwera, nawet, żeby pograć dla funu. Strata wolnego czasu.

Z resztą, z niecierpliwością czekam na priva od Xeno :-)

Opublikowano

Najnowszy update prosto ze strony.

Update Online now!

Dear Community, 

the new Update ist online now! 

What is new: 
- Raidsystem 
- Mob attack 
- Group EXP 
- New Mounts 
- Bug fixes 

We hope you enjoy it and have fun :) 

Aktualizacja jest już na serwerze.

//Mamy od tego dział.

Opublikowano

-Brak umiejętności
-Brak możliwości dawania punktów SP
-Brak petów

-Brak żadnego balansu... SP są w sklepach po ~300k gdzie nie ma dobrego sposobu na zarobek i monotonnie bijesz mobki które dają 200-800. Nah. A poziomy w porównaniu do jobki lecą baaardzo wolno.
-Brak NosBazaru

-Brak normalnego kontaktu z administracją, a ich angielski jest na poziomie max. gimnazjum.
-Denerwujące (choć i dobrze że jest) zabezpieczenie przed boceniem - przy zbieraniu itemków co chwile pojawia sie komunikat abyś nie używał cheatów. Przeciw botom okej, ale po co to się ciągle wyświetla? 
-Wbijanie 15 lvl/20jobki to masakra...
-Zbieranie kasy i lvlu na SP to masakra

-Żadnych atrakcji ani nic, co przyciągnęło by graczy
I wiele więcej... Za nic nie polecam serwera.

EDIT: Dodam też że nie działają buffy na SP.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

Najnowszy update prosto ze strony.

Update Online now!

Dear Community, 

the new Update ist online now! 

What is new: 

- Raidsystem 

- Mob attack 

- Group EXP 

- New Mounts 

- Bug fixes 

We hope you enjoy it and have fun :)

Aktualizacja jest już na serwerze.

Czyli po prawdzie dalej c***a zrobili, nic ciekawego. Jak to zawsze mówię "są rzeczy ważne i ważniejsze". Szkoda, że oni obrali trzecią ścieżkę o której nie wspomniałem. 

Opublikowano

Tak spojrzałem przelotem i widzę, że dodali skille na Vulcanusie, wiecie jak z pozostałymi SP? 

Fakt faktem, wolno się expiło do 15/20 lvl'a, ale teraz jak naprawili party exp, to nie powinno być z tym problemu ;)

Dodatkowo widzę w sklepie kilka nowych pojazdów oraz kilka dodatkowych par wingów za krocie xD

Co do "Mob attack" - jest jakoś dziwnie..  Dinozaury w lesie klonowym jak dla mnie za wolno chodzą, dodatkowo groszki  mają jakiś słabiutki range attack :D Trzeba bliziutko podejść by się za tobą rzuciły. No i wracając jeszcze do groszków to strączki bardzo wolno się respawnią. Jeszcze wolniej niż za czasów gdy ja na tym serwie zacząłem grać. Tak samo strasznie irytuje fakt, ze po czasie groszki znikają. Jednym słowem masakra. 

Przekąski jakieś wprowadzili albo chociaż potiony z maną? Ja ich tam nigdzie nie widziałem, co skutkuje tym, że magiem będzie katorga sobie pograć. Jeszcze za czasów gdy działał BUG dzięki któremu rzekomo "siedziałeś" i mogłeś bić potworki - cały czas miałeś pokaźny mana regen.. a teraz? Zrobisz ze dwa/ trzy skille aoe i będzie trzeba siadać.. ;p

A co do zabezpieczenia przed boceniem - to nie ma żadnego. 

Opublikowano

Tak spojrzałem przelotem i widzę, że dodali skille na Vulcanusie, wiecie jak z pozostałymi SP? 

Fakt faktem, wolno się expiło do 15/20 lvl'a, ale teraz jak naprawili party exp, to nie powinno być z tym problemu ;)

Dodatkowo widzę w sklepie kilka nowych pojazdów oraz kilka dodatkowych par wingów za krocie xD

Co do "Mob attack" - jest jakoś dziwnie..  Dinozaury w lesie klonowym jak dla mnie za wolno chodzą, dodatkowo groszki  mają jakiś słabiutki range attack :D Trzeba bliziutko podejść by się za tobą rzuciły. No i wracając jeszcze do groszków to strączki bardzo wolno się respawnią. Jeszcze wolniej niż za czasów gdy ja na tym serwie zacząłem grać. Tak samo strasznie irytuje fakt, ze po czasie groszki znikają. Jednym słowem masakra. 

Przekąski jakieś wprowadzili albo chociaż potiony z maną? Ja ich tam nigdzie nie widziałem, co skutkuje tym, że magiem będzie katorga sobie pograć. Jeszcze za czasów gdy działał BUG dzięki któremu rzekomo "siedziałeś" i mogłeś bić potworki - cały czas miałeś pokaźny mana regen.. a teraz? Zrobisz ze dwa/ trzy skille aoe i będzie trzeba siadać.. ;p

A co do zabezpieczenia przed boceniem - to nie ma żadnego. 

Po co ci party exp jak tam nikt nie gra xD.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wchodzę po pewnym czasie, patrze a tu w eq zamiast 70kk które miałem jakoś miesiąc temu gdy ostatni raz grałem na tym serwie to teraz mam tylko 7kk ;v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...