Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zachęcam do raportowania serwerów niezgodnych z EULA (np. każdy serwer, na którym sprzedaje ułatwienia za realną kasę).

Mojang udostępnił dla tego celu specjalny formularz: https://docs.google.com/forms/d/1jUIPyvww8E5LfzrGDJ828AtuucPOf2gE87i06g7xT-U/viewform?usp=send_form

A tutaj mamy topic ze oficjalnej strony pomocy Mojangu, jakby ktoś nie ufał bezpośredniemu linkowi: https://help.mojang.com/customer/en/portal/articles/1647288-servers-that-violate-commercial-use-guidelines

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak chcecie pomóc niszczyć serwery reportujcie ;v

eula == rip mc

Niekoniecznie :) Zawsze byłem zwolennikiem równej gry i będę się tego trzymać. A (żeby nie przeklnąć) wkurzające Pay2Win na serwerach i wyzyskiwanie dzieciaków w wieku szkoły podstawowej mnie irytuje. Dlatego udostępniam link każdemu kto chce z tym walczyć :)

Opublikowano

eula == rip mc

Niekoniecznie :) Zawsze byłem zwolennikiem równej gry i będę się tego trzymać. A (żeby nie przeklnąć) wkurzające Pay2Win na serwerach i wyzyskiwanie dzieciaków w wieku szkoły podstawowej mnie irytuje. Dlatego udostępniam link każdemu kto chce z tym walczyć :)

Co nie zmienia tego że dzieciaki swój nadmiar pieniędzy i tak wydadzą w ten czy inny niewłaściwy sposób.

Reportować się powinno jeśli jest się wielkim fanem firmy Mojang i zależy nam na ich reputacji.

Serwery dla przyjemności i równej gry?

No proszę Cie, wbijasz na dowolny serwer godzinę po jego oficjalnym otwarciu, a tu już wszyscy mają diax sety i enchantowane itemy.

Walczyć z czym? tego się nie da zniszczyć gdy na miejsce jednego wyrasta 10 kolejnych.

Pewnie jeszcze bardziej nastawionych na hajs i mniej przyjaznych dla uczciwych graczy.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

eula == rip mc

Co nie zmienia tego że dzieciaki swój nadmiar pieniędzy i tak wydadzą w ten czy inny niewłaściwy sposób.

Reportować się powinno jeśli jest się wielkim fanem firmy Mojang i zależy nam na ich reputacji.

Serwery dla przyjemności i równej gry?

No proszę Cie, wbijasz na dowolny serwer godzinę po jego oficjalnym otwarciu, a tu już wszyscy mają diax sety i enchantowane itemy.

Walczyć z czym? tego się nie da zniszczyć gdy na miejsce jednego wyrasta 10 kolejnych.

Pewnie jeszcze bardziej nastawionych na hajs i mniej przyjaznych dla uczciwych graczy.

To w PL taka cebula jest straszna ;... Kiedyś grałem na zagranicznych serwerach (Niemieckich) to tam nie było czegoś takiego. Nawet moderatorzy i administratorzy często grali na równi ze zwykłymi graczami. Każdy się tam znał z imienia i można było zostawić niezabezpieczoną parcelę na nawet miesiąc bez żadnych obaw... Dobrze by było, żeby wszystkie zarobkowe pseudo-serwery poszły w pierony, co by pozwoliło przywrócić świetność sprzed kilku lat ;)

Na kaj to komu  :D

Tylko serwery 1.9 są pod EULA?

Obecnie wszystkie serwery mają obowiązek przestrzegać EULA, które akceptujesz przed jego uruchomieniem. W praktyce jednak ludzie to zlewają, więc od wersji 1.9 wprowadzono banlistę do kodu gry, trzymaj linka do trackera: https://github.com/BlockedServers/tracker/blob/master/blockedservers

Opublikowano

Po co raportować i psuć reputacje, lub serwery? Nie rozumiem was.

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

Pomyśl przez kilka sekund nad tym. Przecież jest EULA, każdy kto prowadzi serwer się na nią zgadza to mają obowiązek jej przestrzegać albo nie zakładać serwerów. 

Po za tym te serwery to większości naciąganie dzieciaków.... nie masz pewnie rodzeństwa czy dzieci to tego nie czujesz, ale takie dziecko naprawdę daje się nabrać, że wyśle SMS za 50 groszy czy inne badziewie za rangę właściciela, a koniec końców i tak ląduje z banem, a traci jeszcze kilkadziesiąt złotych przy okazji, bo SMS wcale nie był za te 50 groszy...

W dodatku te serwery łamią prawo polskie - bo każdy taki serwer powinien być zarejestrowany na osobną firmę, do tego powinien mieć rzetelne zasady. A nie, że coś ktoś kupił, a admin łaskę robi, że da czy nie da - bez jaj. W Niemczech by się nie wypłacili za grzywny za takie cuda.

Opublikowano

Pomyśl przez kilka sekund nad tym. Przecież jest EULA, każdy kto prowadzi serwer się na nią zgadza to mają obowiązek jej przestrzegać albo nie zakładać serwerów. 

Po za tym te serwery to większości naciąganie dzieciaków.... nie masz pewnie rodzeństwa czy dzieci to tego nie czujesz, ale takie dziecko naprawdę daje się nabrać, że wyśle SMS za 50 groszy czy inne badziewie za rangę właściciela, a koniec końców i tak ląduje z banem, a traci jeszcze kilkadziesiąt złotych przy okazji, bo SMS wcale nie był za te 50 groszy...

W dodatku te serwery łamią prawo polskie - bo każdy taki serwer powinien być zarejestrowany na osobną firmę, do tego powinien mieć rzetelne zasady. A nie, że coś ktoś kupił, a admin łaskę robi, że da czy nie da - bez jaj. W Niemczech by się nie wypłacili za grzywny za takie cuda.

To ty teraz jesteś takim internetowym advokatem lub czymś? Załóż firme i się tym baw, to jest tylko gra, w tą gre graja dzieci, i to jest tylko ich wina że dają sie owalić. 

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

eula == rip mc

Chętnie poreportuje parę serwerów :) DDOSować można a reportować już nie? Zobaczymy, komu to na złe wyjdzie :D

Opublikowano

To ty teraz jesteś takim internetowym advokatem lub czymś? Załóż firme i się tym baw, to jest tylko gra, w tą gre graja dzieci, i to jest tylko ich wina że dają sie owalić. 

Nie ma zamiaru zakładać firmy, bo nie chce niczego sprzedawać w tej grze (nie cierpię Pay2Win) :E

A co do dzieci.... to jak taki pedofil się dobierze do dziecka, bo dało się oszukać to też wina dziecka? Włącz trochę myślenie... dzieci są z natury naiwne i nic tu nic nie zawiniły, a jedynymi winnymi są ludzie, którzy je naciągają. Jeżeli ktoś oprócz mnie również tak uważa to już wie gdzie może zgłosić takowe serwery ;)

Opublikowano

W polsce 90% to non premium. Polsce nic niegrozi. Bo nawet jesli będą blokować polskie serwery to każdy i tak będzie mógł wejsc chociaż przez non premium. I nie będzie zadnego problemu aby połączyć się z serwerem i grać na nim dalej.  A tak ogólnie to P2W jest praktycznie na każdym serwerku :)

Opublikowano

Nie ma obowiązku zakładania działalności gospodarczej na zarabianie przez SMS.

@topic

I tak wątpie, że zaczną banować na poważnie.

Opublikowano

@topic

Jest obowiązek zakładania działalności (w takiej lub innej formie) dla każdego sposobu zarabiania - nie ważne czy SMS czy przelewem czy gotówką. Zapytaj na forach prawnych, bo ktoś Cię wprowadził w błąd.

Opublikowano

@SlimaKCode

Jak ci przeszkada Pay2Win to poprostu na nich nie graj :x

Jak według Ciebie mają się rozwijać dzisiejsze serwery? Napewno nie na cosmeticach. Zakup/wynajecie maszyny kosztuje i to nie wcale  niemało, do tego dochodzą inne koszty.

Twórca serwerów mc czy tam cs, jest jak twórcą gry video - Chce żeby jego dzieło się stale rozwijało. Więc jak ktoś ma duże umiejętności i doświadczenie w budowaniu/programowanmiu czy czymś innym, a nie ma środków, ma być skazany na porażkę ? 

Nie wiem jak inni, ale ja traktuje Minecraft'a nie jako grę, ale jako silnik graficzny, taki jak Unity czy Unreal Engine.

Teraz to każdemu łatwo powiedzieć " ŁOOOO REPORTUJEMY , PAY2WIN ". A co będziecie mówić jak polskich serwerów zabraknie, tylko dlatego że ktoś wstawił post nawołujący do rozpoczęcia walki z "Pay2WIn"?

Serwery które są zbyt mocno nastawione na zarabianie,prędzej czy później upadną tak jak Metin PL.

Nie chce z góry nikogo osądzać, ale ja w tym temacie wyczuwam tylko Ból Dupy

271891445034732220780.gif

Opublikowano

Jak dla mnie mojang to idioci i tyle.

Gdyby zmienili cenę na np. 50 zł (około 10 euro) to by było więcej graczy nie tylko w Polsce, którzy mają to konto premium. To już nie jest taki hit jak w 2012, ludzie...
Co do tematu, parę serwerów z bodajże USA jest już zablokowanych.

bannergif.gif

Opublikowano

@topic

Jest obowiązek zakładania działalności (w takiej lub innej formie) dla każdego sposobu zarabiania - nie ważne czy SMS czy przelewem czy gotówką. Zapytaj na forach prawnych, bo ktoś Cię wprowadził w błąd.
Byłem w biurze podatkowym. Sam zarabiam w ten sposób i nie ma żadnych problemów z rozliczeniem się :)

Edit: poza tym, gdy korzystasz z serwisów MicroSMS to tak naprawdę to oni sprzedają te usługi w świetle prawa. Inna sprawa to gdyby Ci płacili przelewem na konto. Wtedy musisz mieć DG.

Opublikowano

Sugeruję, żeby zamiast zgłaszać serwery łamiące EULA po prostu zrobić listę serwerów które je przestrzegają.

Hejaa! Strasznie brakowało mi w Polsce takiego serwera jak Mineplex, Hypixel.

Banalnego a zarówno dopracowanego i dopieszczonego. Tak właśnie powstał mój serwer mini games!

Speed Builders, Build Battle, Block Party, Turf Wars, The Walls, Sky Wars, Survival Games & Hypixelowe wyspy

IP: Feerko.PL    /     Wersja 1.9.0 - 1.9.4    /     Premium (alternatywa AutoIn) + non-premium

banner.png

Opublikowano

@topic

Byłem w biurze podatkowym. Sam zarabiam w ten sposób i nie ma żadnych problemów z rozliczeniem się :)

Edit: poza tym, gdy korzystasz z serwisów MicroSMS to tak naprawdę to oni sprzedają te usługi w świetle prawa. Inna sprawa to gdyby Ci płacili przelewem na konto. Wtedy musisz mieć DG.

Oni odpowiadają za usługę SMS i cały przebieg płatności, więc i owszem większość roboty jest po ich stronie. Teoretycznie masz rację i można wykorzystać tutaj również kruczek prawny związany z kwotą wolną od podatku (obecnie 3091 zł rocznie), ale i tak musisz mieć tego wszelką dokumentację i rozliczenia, bo inaczej dalej będzie nielegalne. Dodatkowo musisz podawać do kogo pieniądze naprawdę idą i trochę spraw formalnych, ale to nie forum prawne, więc nie róbmy offtopa.

Jak udało Ci się załatwić tak, żeby było zgodnie z prawem to świetnie, ale nie zmienia to faktu, że większość serwerów ciśnie hajs na ludziach zupełnie nielegalnie, a co gorsza oszukują dzieciaki, które niestety, ale nie znają się na prawie....

Opublikowano

@SlimaKCode

Jak ci przeszkada Pay2Win to poprostu na nich nie graj :x

Jak według Ciebie mają się rozwijać dzisiejsze serwery? Napewno nie na cosmeticach. Zakup/wynajecie maszyny kosztuje i to nie wcale  niemało, do tego dochodzą inne koszty.

Twórca serwerów mc czy tam cs, jest jak twórcą gry video - Chce żeby jego dzieło się stale rozwijało. Więc jak ktoś ma duże umiejętności i doświadczenie w budowaniu/programowanmiu czy czymś innym, a nie ma środków, ma być skazany na porażkę ? 

Nie wiem jak inni, ale ja traktuje Minecraft'a nie jako grę, ale jako silnik graficzny, taki jak Unity czy Unreal Engine.

Teraz to każdemu łatwo powiedzieć " ŁOOOO REPORTUJEMY , PAY2WIN ". A co będziecie mówić jak polskich serwerów zabraknie, tylko dlatego że ktoś wstawił post nawołujący do rozpoczęcia walki z "Pay2WIn"?

Serwery które są zbyt mocno nastawione na zarabianie,prędzej czy później upadną tak jak Metin PL.

Nie chce z góry nikogo osądzać, ale ja w tym temacie wyczuwam tylko Ból Dupy

Zakup rozsądnej maszyny dla serwera (takiego na około 100 slotów) to gdzieś 50 zł miesięcznie, więc majątek... (a mniejsza maszynka na początek to kilkanaście złotych). Nie moja wina, że ludzie są nie kumaci i dają się dymać przez pseudo-profesjonalne hostingi...

Dla mnie ta gra to luźne hobby, a Pay2Win samo z siebie je niszczy. Gdyby wszystkie serwery Pay2Win zamknięto to normalne serwery spokojnie by się utrzymały z kosmetyków lub licencji, a tak to każdy oferuje jak największe buffy i co lepsze itemy przez co ta gra straciła sens.

A co do ludzi z pasją i umiejętnościami - sam to przerabiałem. Problem jest czasami w finansach, ale częściej raczej w tym, że takich ludzi jest mało i ciężko trafić na kogoś kto chce coś robić również dla pasji. Na przykład taki programista programuje, ale chce mieć później frajdę z rozwijania tego i grania na tym, a często jakiś ludek nastawiony pod zarabianie wykorzysta go i wywali.

P.S. Możesz uważać, że EULA to nonsens, ale wszyscy mają obowiązek jej przestrzegać albo jak sam stwierdziłeś NIE GRAJ :P Możesz sądzić, że moje poglądy to "Ból dupy", ale być może ludzi, którzy uważają podobnie jest więcej i uda się coś w tym kierunku wskórać ;)

@AntyWarn

Napisałem w dwóch postach, bo odpowiadałem jak widać rozwiąźle dwóm różnym osobom.

Opublikowano

­Czyli popularne "itemshopy" są wg. Mojang i Microsoft niezgodne z EULA - zamiast się skupić na rozwoju gry to dodają rzeczy które jeszcze bardziej niszczą grę.

Jak ktoś kupi VIP ma więcej rzeczy no i dobra - z czego miałby się serwer utrzymywać? Właściciel musi wydawać co miesiąc (lub jak ma vps'a drożej) 30zł to jemu by się to nie opłacało.

Pozatem gdyby gracze nie chcieli - to by nie kupywali - proste :P Po co banować takie serwery? Niedługo dojdzie że żadnego serwera nie będzie np. taki Hypixel - serwer minigame który też ma itemshopa w którym coś kupisz to niedługo i jego zbanują.

Jak by się dało Mojang i Microsoft zrobili tak że z itemshopów pieniądze idą do nich - wtedy było by super :P

Chcesz mnie dodać do znajomych na jakies platformie spolecznosciowej? Prosze!
Steam : można zobaczyć na mojej stronie na mpc... Origin: KubaAnPlayPL , XBOX LIVE : ellon03
Jeżeli masz platformę której nie wymieniłem typu UPLAY - napisz na priv :)

10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 300 500 1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...