Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, w następny weekend dam Wam znać co i jak, dodatkowo najprawdopodobniej w tym temacie(lub zrobie osobny) dodam zdjęcie jak wygląda moje ciało i będę co miesiąc wstawiał następne w ramach pokazania mojej metamorfozy! :)

Nie mam zamiaru tego robić w ramach chwalenia się, a w ramach motywacji oraz pokazania, że jak sie chce to sie da! <3

Śmiało tutaj możesz wrzucać, ja zarzucę swój sprzęt oraz po zakończeniu redukcji (niebawem) wrzucę efekty przed i po ;)

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Rekrut
Opublikowano

Dobra, w następny weekend dam Wam znać co i jak, dodatkowo najprawdopodobniej w tym temacie(lub zrobie osobny) dodam zdjęcie jak wygląda moje ciało i będę co miesiąc wstawiał następne w ramach pokazania mojej metamorfozy! :)

Nie mam zamiaru tego robić w ramach chwalenia się, a w ramach motywacji oraz pokazania, że jak sie chce to sie da! <3

Śmiało tutaj możesz wrzucać, ja zarzucę swój sprzęt oraz po zakończeniu redukcji (niebawem) wrzucę efekty przed i po ;)

Chętnie zobaczę co tam wycinasz, chętnie. ^^

Tylko nie tnij za bardzo, bo blizny zostaną. :D Taki malutki żarcik. ;p

Opublikowano

Może nie blizny, ale przy większym zalaniu pojawiają się rozstępy u mnie też się nieliczne rozstępy pojawiły... :D

Próbuje wycinać póki co bez trzymania michy, jedynie kardio 4/5x w tygodniu, trochę szybszy plan treningowy, więcej ruchu. Micha dopiero po 10 jak hajs wpadnie za robotę :)

Rekrut
Opublikowano

Może nie blizny, ale przy większym zalaniu pojawiają się rozstępy u mnie też się nieliczne rozstępy pojawiły... :D

Próbuje wycinać póki co bez trzymania michy, jedynie kardio 4/5x w tygodniu, trochę szybszy plan treningowy, więcej ruchu. Micha dopiero po 10 jak hajs wpadnie za robotę :)

U mnie identyko, 10 dopiero wypłata i to marniutka, ale cóż... :) 

Wycinaj wycinaj i wstaw swe efekty kumplu. ^^

Opublikowano

Wchodzę na IF'a, chce spróbować czegoś nowego aktualnie... :P Ciekaw jestem efektów np. po 2 miechach IF'a

Od 8h zaczne i będę schodził do 4-5 godzin (myślę, że wiesz o co mi chodzi dokładnie) :P

Rekrut
Opublikowano

Wchodzę na IF'a, chce spróbować czegoś nowego aktualnie... :P Ciekaw jestem efektów np. po 2 miechach IF'a

Od 8h zaczne i będę schodził do 4-5 godzin (myślę, że wiesz o co mi chodzi dokładnie) :P

Rozumiem tak pół na pół niestety, ale troszkę googli i będę wiedział wszystko. :X

Opublikowano

Rozumiem tak pół na pół niestety, ale troszkę googli i będę wiedział wszystko. :X

Coś na zasadzie systemu żywieniowego, przykładowo od samego rana do godziny 13 nic nie jem całkowicie, jednie pije wodę następnie jest powiedzmy 8 godzin jedzenia, czyli w ciągu 8 godzin staram się wszamać 4 posiłki które zjadałem przez cały dzień. W trakcie lub pod koniec posiłków śmigam na siłownie oraz biegam (gdy mam wolne to robię to z rana 'na czczo' dlatego, że znacznie lepiej i wygodniej moim zdaniem) kończy się 8 godzin 'okna żywieniowego' i później aż do następnego dnia tej samej godziny 13 nic nie jem. ;)

Na tym mniej więcej polega IF czyli Intermittent fasting. ;)

Opublikowano

Trenuję codziennie (oprócz niedziel) od połowy czerwca (1h-1,5h)- podciąganie się (na biceps, nie na małpi chwyt), brzuszki, pompki, przysiady, hantle, ekspaner i oczywiście biegam z 30 min dziennie po tych ćwiczeniach. Nie stosuję żadnych sterydów/proszków i innych gówien, jem ogólnie wszystko (jedynie słodycze raz na jakiś czas), jestem czymś pomiędzy ekto i mezo. Przez ten czas praktycznie nie posiadając widocznych mięśni brzucha i jakiegoś dużego bicepsa teraz mam jakby to nazwać "zarys", czy tam lekki 6-pak i duży biceps. I tutaj chciałem napisać, że jeżeli ktoś jest powiedzmy ekto to bez brania gówien, diety, siłki może osiągnąć też dużo. Mam zamiar w następnym/2lata zapisać się na siłkę i boks.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Trenuję codziennie (oprócz niedziel) od połowy czerwca (1h-1,5h)- podciąganie się (na biceps, nie na małpi chwyt), brzuszki, pompki, przysiady, hantle, ekspaner i oczywiście biegam z 30 min dziennie po tych ćwiczeniach. Nie stosuję żadnych sterydów/proszków i innych gówien, jem ogólnie wszystko (jedynie słodycze raz na jakiś czas), jestem czymś pomiędzy ekto i mezo. Przez ten czas praktycznie nie posiadając widocznych mięśni brzucha i jakiegoś dużego bicepsa teraz mam jakby to nazwać "zarys", czy tam lekki 6-pak i duży biceps. I tutaj chciałem napisać, że jeżeli ktoś jest powiedzmy ekto to bez brania gówien, diety, siłki może osiągnąć też dużo. Mam zamiar w następnym/2lata zapisać się na siłkę i boks.

Zależy co masz na myśli pisząc ''osiągnąć też dużo'', za każdym razem gdy widzisz po sobie przyrosty to wiedz, że zawsze Ci będzie mało. Nawet gdy ktoś Ci powie ''ale ty masz łape'' a Ty sobie myślisz, że to jednak i tak za mało i dalej pompujesz :)

Fakt faktem, systematyka oraz poprawna technika wykonywania ćwiczeń robi swoje. Po dłuższym czasie efekty przyjdą lecz jestem jednak tego zdania, że lepiej wszystko doprawiać odpowiednią miską ;)

Opublikowano

Pierwszy błąd pojawia się już na początku postu, "trenuje codziennie". Wielu początkujących - z resztą, nie wiem dlaczego" - kieruje się zasadą "więcej = lepiej" zamiast "lepiej = lepiej" - tak wiem, wydawać się może, że masło maślane, przeczytaj jednak drugi raz i zrozum.

Drugi błąd pojawia się już po pierwszym. Serio nie ma znaczenia ile ćwiczysz, 3h czy 0,5h. Lepiej poświęcić 20 poprawnych minut, niż 220 "pierdnięć".

Trzeci błąd - już chyba standardowo - po drugim. "podciąganie się ... bla bla bla bla". Co to ma na celu? Pokazanie, że ćwiczysz czy to może zarys Twojego planu? Mam nadzieję, że Twój kolejny post w tym temacie będzie się zaczynał słowami - "Hej przyjaciele! Zmądrzałem i chciałbym zacząć ćwiczyć jak pan Bóg nakazał, pomoglibyście może, mnie laikowi w ułożeniu planu? Mam do dyspozycji ....".

Czwarty błąd (zaczynam się zastanawiać, czy publikacja tego postu nie była błędem). Nie wiem co masz na myśli mówiąc, że sterydy to gówna, inne proszki to gówna, skoro jesz jak sam mówisz "wszystko" co poniekąd też jest "gównem" gdy chce się coś w tym sporcie osiągnąć. 

Kończę z tymi błędami (to była krytyka mająca na celu pouczenie, a nie hejt :) ). Zarys brzucha czy tam większy biceps osiągnął byś samym bieganiem (biceps nie urósłby lecz wydawałby się większy gdyż reszta ciała "schudłaby"). Nie będę odpowiadał na pytanie czy można osiągnąć dużo, bo nie wiem o co chodzi w słowie "dużo". Dla mnie na przykład, dużo to 400 kilogramów w martwym ciągu klasycznym. Odpowiadam, nie da się tego osiągnąć bez "gówien". Napisz coś więcej o sobie np. wiek, staż, dostępny sprzęt, wstaw zdjęcie sylwetki (przód, tył, bok). 

PS. Do autora TEMATU apeluje o wstawienie obowiązkowej ankiety do takich pytań. Bez jej wypełnienia po prostu nie będziemy odpowiadać na pytania, a nawet usuwać posty :)

Opublikowano

Nie chce mi się czytać postów, napiszę więc swoje doświadczenia, a raczej ich brak :D

Na siłkę chodzę od miesiąca, aktualnie przerwa ponieważ czekam na stały plan w technikum aby rozplanować sobie to jakoś. Miesiąc chodziłem 3 razy w tygodniu po 1.5h aby się usystematyzować, zaraz zaczynam 2 miesiąc i mam zamiar nie zakończyć tego na kilku miesiącach.

Pozdro mordki.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Zależy co masz na myśli pisząc ''osiągnąć też dużo'', za każdym razem gdy widzisz po sobie przyrosty to wiedz, że zawsze Ci będzie mało. Nawet gdy ktoś Ci powie ''ale ty masz łape'' a Ty sobie myślisz, że to jednak i tak za mało i dalej pompujesz :)

Fakt faktem, systematyka oraz poprawna technika wykonywania ćwiczeń robi swoje. Po dłuższym czasie efekty przyjdą lecz jestem jednak tego zdania, że lepiej wszystko doprawiać odpowiednią miską ;)

Znaczy chodzi mi o to, że nie ważne kto jaki jest, bo też może być "napakowany" jak inni, i żeby nie zniechęcał się tylko ćwiczył. Mi tam wystarcza to co mam, nie da się przecież po 1 dniu być takim "bykiem". Ćwiczenia wykonuje poprawnie, nie spieszy mi się, tak jak napisałeś, że po jakimś czasie przyjdą efekty. Napisz na PW co mogę jeść/robić dodatkowo/jakieś rady.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Znaczy chodzi mi o to, że nie ważne kto jaki jest, bo też może być "napakowany" jak inni, i żeby nie zniechęcał się tylko ćwiczył. Mi tam wystarcza to co mam, nie da się przecież po 1 dniu być takim "bykiem". Ćwiczenia wykonuje poprawnie, nie spieszy mi się, tak jak napisałeś, że po jakimś czasie przyjdą efekty. Napisz na PW co mogę jeść/robić dodatkowo/jakieś rady.

Zostaw mi wiadomość co dotychczas jadłeś normalnie, do każdej partii jakie ćwiczenia + serie + powtórzenia, postaram się zrobić lekkie korekty i będzie okey. :)

Nie chce mi się czytać postów, napiszę więc swoje doświadczenia, a raczej ich brak :D

Na siłkę chodzę od miesiąca, aktualnie przerwa ponieważ czekam na stały plan w technikum aby rozplanować sobie to jakoś. Miesiąc chodziłem 3 razy w tygodniu po 1.5h aby się usystematyzować, zaraz zaczynam 2 miesiąc i mam zamiar nie zakończyć tego na kilku miesiącach.

Pozdro mordki.

Tak więc powodzenia, rośnij duży. :)

Opublikowano

Witam kolegów :) Coś cisza w temacie :/ Od marca jakoś zaniedbałem dietę, ćwiczenia też sporadyczne. Waga już koło 100, mimo 3 treningów aerobowych w tygodniu. Dużo czytam na forum tym i innych, jak to kochane człowieczki wstają od PC'ta i chcą "redukować", bez siłowni, diety, aerobów. Oferuje się jako królik doświadczalny. Mogę przejść na redu. Zero siłowni (ćwiczenia z własną masą ciała + jakieś hantle), bez dopiętej diety (po prostu czyste jedzenie), aeroby i lekkie wspomagacze typu joha, kofeina, jakiś spalacz. Wszystko dokumentowałbym tutaj, taki dziennik treningowy (bez zdjęć, nie posiadam żadnego aparatu.. :( ), może zmotywowałbym kogoś i pokazał, że można. Co wy na to? Czekam na opinie i propozycje, określać się szybko bo kaska leży odłożona już na wspomaganie :)

Opublikowano

Witam kolegów :) Coś cisza w temacie :/ Od marca jakoś zaniedbałem dietę, ćwiczenia też sporadyczne. Waga już koło 100, mimo 3 treningów aerobowych w tygodniu. Dużo czytam na forum tym i innych, jak to kochane człowieczki wstają od PC'ta i chcą "redukować", bez siłowni, diety, aerobów. Oferuje się jako królik doświadczalny. Mogę przejść na redu. Zero siłowni (ćwiczenia z własną masą ciała + jakieś hantle), bez dopiętej diety (po prostu czyste jedzenie), aeroby i lekkie wspomagacze typu joha, kofeina, jakiś spalacz. Wszystko dokumentowałbym tutaj, taki dziennik treningowy (bez zdjęć, nie posiadam żadnego aparatu.. :( ), może zmotywowałbym kogoś i pokazał, że można. Co wy na to? Czekam na opinie i propozycje, określać się szybko bo kaska leży odłożona już na wspomaganie :)

redukcje tak na prawde mozesz zrobic smialo bez aerobow, mase i redukcje robisz dieta :P

Opublikowano

redukcje tak na prawde mozesz zrobic smialo bez aerobow, mase i redukcje robisz dieta :P

Redukcja bez aerobów jest jak sex bez kobiety, ciupciasz, ale co to za satysfakcja 

Rekrut
Opublikowano

Dobra Panowie, ze względu, iż miałem kupować siłke itp to wiązały się fajne plany, ale...

Niestety pojawiły mi się obowiązkowe nagłe wydatki na samochód i musze to odłożyć na bok, więc teraz kieruje się z pytaniem:
Jakie ćwiczenia mogę wykonywać w domu mając do dyspozycji, sam drążek? Wiem, że podciąganie itp, ale... Bardziej mi chodzi o rodzaje oraz dodatkowo pompki, chciałbym zacząć jakoś tam wyrabiać łapy i klate, jak będzie trzeba podrzuce jakieś fotki jak to dotychczasowo wygląda, ale mogę powiedzieć, że kiepsko, bo niestety jestem chudy... 65+kg przy 183cm wzrostu. ;/ Co do michy, hmmm... Ciężko byłoby mi utrzymać ze względu, iż jem dosyć dużo i jem to co jest, ale jestem dosyć wybredny na "zdrowe" jedzenie typu różne sałatki, nie mam bladego pojęcia dlaczego, ale niestety tak mam. 
Mam nadzieje, że ktoś mi coś ciekawego doradzi, bo od poniedziałku chce z tym polecieć. :)

Opublikowano

Redukcja bez aerobów jest jak sex bez kobiety, ciupciasz, ale co to za satysfakcja 

Haha, pięknie ujęte xD 

Niestety przez to nie lubie redukcji, jestem zbyt leniwy żeby biegać - ewentualnie mogę jeździć na rowerze.

Najlepszym momentem jest masa gdy możesz jeść bez ograniczeń (teoretycznie)

Kończ waść, wstydu oszczędź

Opublikowano

Mam zamiar zacząć chodzić na siłownie i nie wiem gdzie kupić dietę oraz plan treningowy. Na razie kolega podesłał mi ta stronkę http://www.fabrykasily.pl/plany_treningowe i pytanie czy jest ona "dobra", korzystał ktoś z tej strony? Nigdy wcześniej nie ćwiczyłem na siłowni i nie mam o niej zielonego pojęcia. Mam zamiar chodzić 3/4 razy w tygodniu i nabrać trochę masy. Jeżeli znacie jakieś strony z dieta i planem treningowym to mogli byście podesłać? Najlepiej jakby to była plan i dieta były na 1 stronie :D

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...