Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o zakazie do posiadania broni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbuje z tamtego posta przefiltrować informacje, ale myślę, że wystarczy zmienić prawo co do bandytów/złodziei itd. bo na razie jest absurdalne i to ma się pewnie na porządku dziennym, gdzie była sprawa, że do "kolesia mieszkania w bloku przyszedł złodziej ten go nakrył w chacie i rabuś uciekł na klatkę schodową koleś go tam złapał i zajebał, po czym usłyszał oskarżenie, że zabił typa i jest winny" i inne niedorzeczne przepisy prawne. Z tą bronią bym odpuścił, bo ktoś na początku może być normalny, a potem kogoś odjebie z kopyta. A takie zmiany dałyby dużo do myślenia temu co porywa się na kogoś życie lub zdrowie.

Bo broń służy do obrony, a nie wymierzania sprawiedliwości. Po co zabijać typa, który jest odwrócony plecami i ucieka? Samosądów chcesz?

Ameryka taka wolność i każdy może mieć broń, tylko że szkołach uczy się dzieciaków procedur na wypadek strzelanin, a w socjalistycznej Europie nie mamy tego problemu. Bo niby bandyta i tak będzie miał broń, ale u nas dzieciaki i dilerzy nie biegają z klamkami.

Nawet jakby nie uciekał tylko okładał ofiare po czym ofiarze udało mu sie go zabic czy pobić z jakims uszczerbkiem to i tak ofiara miała by bardziej przejebane niz napastnik.

79160594027661829163.png

• Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nawet jakby nie uciekał tylko okładał ofiare po czym ofiarze udało mu sie go zabic czy pobić z jakims uszczerbkiem to i tak ofiara miała by bardziej przejebane niz napastnik.

Nie znam się, ale się wypowiem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie znam się, ale się wypowiem.

Ile razy słyszałem jak przejebane miała osoba która sie broniła xD

79160594027661829163.png

Opublikowano

Dobrze jest jak jest. Nie ma co kombinować, jakoś mi się nie widzi, żeby sobie każdy po ulicy z bronią latał. Jak się nie czujesz bezpiecznie, to kup sobie pistolet na śrut, albo wyrób odpowiednie dokumenty na posiadanie broni palnej.

Opublikowano

Dobrze jest jak jest. Nie ma co kombinować, jakoś mi się nie widzi, żeby sobie każdy po ulicy z bronią latał. Jak się nie czujesz bezpiecznie, to kup sobie pistolet na śrut, albo wyrób odpowiednie dokumenty na posiadanie broni palnej.

Zawsze można lazić z gazem :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Zawsze można lazić z gazem :D

Albo z gazem, paralizatorem, pałką teleskopową, możliwości jest wiele. :)

Opublikowano

161.gif

Każdy zdrowy psychicznie obywatel powinien mieć prawo do trzymania broni w swoim domu, pjona

Opublikowano

Głupota. Pewnie wpuszczą tych imigrantów i zakarzą broni żeby im nic nie zrobili

Bez broni im cos zrobią.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Nie widzę potrzeby posiadania broni. W tej dziczy jaką jest Polska może tylko zaszkodzić. W cywilizowanych krajach posiadanie broni ma sens, ale nie zawsze. Mało jest strzelanin w USA? u nas przynajmniej maczetami się gonią. Wystarczy że jakiejś spierdolinie-samobójcy odbije i pójdzie postrzelać na uniwersytecie czy gdzieś a na koncu zastrzeli siebie

Mówicie że do obrony? a kto z was odważy się kogoś zamordować? w internecie każdy mocny, ale w realu nie odważylby sie pociagnac za spust, z tego są zawsze problemy. Do obrony jest gaz pieprzowy, pałka teleskopowa, nawet noże. Chcecie komuś sprawić ogromny ból i obezwładnić? kupcie wiatrówkę, a gwarantuję, że po postrzale w nogę ta osoba juz nie pobiegnie.

Rewolucja, komitet obrony demokracji? nie k***a, z państwem się nie walczy, albo spierdala z kraju albo robi to pokojowo, chyba, że komuś nie zależy na życiu i chce sie bawić w powstania - historia już nam pokazała jak były skuteczne

Opublikowano

Nie widzę potrzeby posiadania broni. W tej dziczy jaką jest Polska może tylko zaszkodzić. W cywilizowanych krajach posiadanie broni ma sens, ale nie zawsze. Mało jest strzelanin w USA? u nas przynajmniej maczetami się gonią. Wystarczy że jakiejś spierdolinie-samobójcy odbije i pójdzie postrzelać na uniwersytecie czy gdzieś a na koncu zastrzeli siebie

Mówicie że do obrony? a kto z was odważy się kogoś zamordować? w internecie każdy mocny, ale w realu nie odważylby sie pociagnac za spust, z tego są zawsze problemy. Do obrony jest gaz pieprzowy, pałka teleskopowa, nawet noże. Chcecie komuś sprawić ogromny ból i obezwładnić? kupcie wiatrówkę, a gwarantuję, że po postrzale w nogę ta osoba juz nie pobiegnie.

Rewolucja, komitet obrony demokracji? nie k***a, z państwem się nie walczy, albo spierdala z kraju albo robi to pokojowo, chyba, że komuś nie zależy na życiu i chce sie bawić w powstania - historia już nam pokazała jak były skuteczne

Ja pier**** nienawidzę takich porównań...  

1. A ty wiesz jakie jest USA w porównaniu do Polski? Jak się coś tam dzieje to nie trąbią że "w texasie srutututuutut" a wygląda to tak "W USA, w stanie TEXAS srututututu" z czego połowa mieszkańców tej "dziczy" nie wie nawet że USA ma stany? I że często jeden stan jest kilka razy większy od naszej dziczy? xD to nie jest argument ;)

2.Do obrony. Złodziej pierwszy lepszy nielegalnie będzie mógł skołować sobie broń naprędce z czego potem wyjmie taką żeby Cię nastraszyć a ty wtedy co? Na policję zadzwonisz? Nie rozśmieszaj mnie zanim tamci się zbiorą to ty już dawno z 15 razy byś w grobie leżał albo świecił byś majtkami na przedmieściach bo ze wszystkiego by Cię okradli.

3.Co masz na myśli mówiąc że się nie walczy? Państwo właśnie sra po gaciach żeby ludziom oddać broń bo staną przeciwko nim, ale gówno to a nie prawda, człowiek normalny po przebadaniu nigdy nie wyciągnie broni na drugiego człowieka bez powodu.

Ludzie po prostu będą bezpieczniejsi z Glockiem przy pasie a nie muszą pop****ć po mieście z CKMem ;)

PS: temat jednak dobry do gównoburzy :v 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

­Sensowniejszym argumentem byłoby to, że 100.000 żołnierzu wypada gorzej niż przy 38 milionach z czego 100.000 to żołnierze.

A co do patologii to może faktycznie zamiast narzekać na rząd, kraj i wszystko lepiej ponarzekać na to? Bo takich ludzi spotykacie codziennie, nawet nieświadomie, przez takich jest co jest.

No, ale po co? Przecież takie tępe dresy to trzon Polski, przez takich ludzi jesteśmy w tyle.

Tematem równie dobrze mogłaby być energia jądrowa i tak przez patologie się nie rozwinie, bardzo niebezpieczne promieniowanie, szkoda że fajka w ogóle nie jest promieniotwórcza.

A co jest dziwne? W dawniejszych czasach jakoś każdy miał broń, jakiegoś samopała czy pistoleta na kulki. Broń co prawda niecelna, ale zdolna zabić strzałem, a dziura sporej wielkości - trochę podobne do czarnoprochowca. Morał? Człowiek się cofnął.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Ja jestem za dostępem do broni, ale żeby każde kupno było rejestrowane na dane z dowodu + przymusowe kilka godzin z instruktorem po zakupie jak ktoś nie potrafi jeszcze korzystać.

+

Aktualnie w Polsce legalne są czarnoprochowce. I nie widzę strzelanin na ulicach, tak jak to przewidujecie.

Opublikowano

Ja jestem za dostępem do broni, ale żeby każde kupno było rejestrowane na dane z dowodu + przymusowe kilka godzin z instruktorem po zakupie jak ktoś nie potrafi jeszcze korzystać.

+

Aktualnie w Polsce legalne są czarnoprochowce. I nie widzę strzelanin na ulicach, tak jak to przewidujecie.

No a jak chciałeś, żeby rozdawali jak lody na plaży ? xD

Zawsze musi być nauka obsługi itp żeby ktoś sam się nie postrzelił przy odbezpieczaniu :)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

nie wiem na c**j wam ten dostęp do broni, pomijając już koszta samego zakupu, to za jakiekolwiek jej użycie bedziecie mieli przejebane. do samoobrony możecie se kupić pałke teleskopowa albo gaz pieprzowy, wjeżdza wam jakaś mafia na chate, ze chcecie mieć broń palną? pls. jak komus zalezy to i bez pozwolenie zdobedzie, a czy legalnie czy nie to po uzyciu i tak bez wiekszego znaczenia bo bedziecie w dupie przy aktualnej interpretacji przekroczenia prawa brony koniecznej. najpierw to sie powinno zmienic i uprościć te gówniane przepisy a potem plakac o jakies pozwolenie na bron, bo aktualnie to bez sensu.

pozdrawiam ewa małysz

Opublikowano

W naszym kraju, potocznie zwanym ''patologią'' ludzie pozabijali by się w kilka dni.

Głupoty gadasz. Idąc dalej tym tokiem rozumowania należy jak najszybciej zdelegalizować wszystkie noże i inne ostre przedmioty, bo ludzie się pozabijają.

A w Ameryce to ile ludzi ginie od broni palnej rocznie?? Jprdl

Opublikowano

Jestem definitywnie przeciwko posiadania broni palnej u cywilów. Mało jest przypadków że ludzie działają pod wpływem emocji i dokonują zbrodni? Przykład: pilot spowodował katastrofę samolotu gdzie na pokładzie było ponad 200 pasażerów... dlatego że rzuciła go żona i zabrała dzieci.

Wyobraźcie sobie takiego człowieka na ulicy wraz z bronią po potwornym rozstaniu z partnerką, wystrzelałby wszystkich innych bo już "mu wszystko jedno"...

P.S. Chyba łatwiej uciec przed facetem z maczetą niż przed kulką, nieprawdaż?

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

Jak będziesz chciał kogoś zabić, to i tak znajdziesz jakiś sposób. Nie ważne czy to będzie broń palna, czy dodasz mu do żarcia cyjanek potasu... 

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

ja wam chcę tylko przypomnieć, że to nie jest żadne GTA i nikt nie będzie robił wojen na ulicach bo go dziewczyna rzuciła  :v

Opublikowano

jestem za zakazem posiadania broni pozabijają sie cebulaczki tylko xD

jestem za zakazem posiadania broni pozabijają sie cebulaczki tylko xD 

Opublikowano

Jestem definitywnie przeciwko posiadania broni palnej u cywilów. Mało jest przypadków że ludzie działają pod wpływem emocji i dokonują zbrodni? Przykład: pilot spowodował katastrofę samolotu gdzie na pokładzie było ponad 200 pasażerów... dlatego że rzuciła go żona i zabrała dzieci.

Wyobraźcie sobie takiego człowieka na ulicy wraz z bronią po potwornym rozstaniu z partnerką, wystrzelałby wszystkich innych bo już "mu wszystko jedno"...

Uciekniesz raz, drugi.... za trzecim już nie. 

Deus vult

Opublikowano

Nie sądzę aby osoba po pierwszym takim przeżyciu chciałaby wychodzić w miejsca gdzie nie ma ludzi, a tym bardziej w to samo miejsce gdzie miała zostać zaatakowana. Taki psychol na pewno czyhałby w nocy, gdzie nie ma zbytnio żadnej "widowni".

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

Nie sądzę aby osoba po pierwszym takim przeżyciu chciałaby wychodzić w miejsca gdzie nie ma ludzi, a tym bardziej w to samo miejsce gdzie miała zostać zaatakowana. Taki psychol na pewno czyhałby w nocy, gdzie nie ma zbytnio żadnej "widowni".

Są tacy ,,psychole" (islamiści), którzy wolą mord przy ludziach albo się z tym nie kryją, na przykład może być ta opiekunka, co odcięła głowę dziecku i paradowała z nią po ulicach Moskwy, chwaląc przy tym swojego porypanego Allaha.

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...