Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Możliwość logowania się na serwer hamachi (sf 40k)

boooooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Za czasów game 2089 było można wejść z innego komputera na serwer przez binke (głowa sury). Później wyszło game 34083, binka była już niewystarczająca, aby mieć kostimy itd (albo po prostu już wgl nie łączyła do serwera). Używając binki pod game 34083 logowało nas do postaci jednak po wyborze wywalało do logowania. Sytuacja nie poprawiła się również jak wyciekło game 40250 czy src. Przeszukując mpc, czy google nie mogłem znaleźć rozwiązania tego. Dopiero dzisiaj udało mi się natknąć jak to naprawić.

Więc zaczynajmy.

1. Wchodzimy do src/game/src

2. Szukamy pliku desc_client.cpp

3. Szukamy linijki:

memcpy(p.szIP, g_szPublicIP, 16);

4.Zamieniamy to na:

memcpy(p.szIP, "TWOJE_IP_BEZ_KONCOWKI_100", 16);

5.Ciut niżej szukamy:

strlcpy(p.szPublicIP, g_szPublicIP, sizeof(p.szPublicIP));

6.Zamieniamy to na:

strlcpy(p.szPublicIP, "TWOJE_IP_BEZ_KONCOWKI_100", sizeof(p.szPublicIP));

7. Jak to ma wyglądać?

http://wklej.to/SA6sJ

8.Kompilujemy game, podmieniamy za stare i cieszymy się, że przyjaciele mogą wejść na serwer z wersją game 40k przez hamachi :)

PS. TWOJE_IP_BEZ_KONCOWKI_100 oczywiście tyczy się IP z hamachi :P

Mam nadzieję, że będzie można robić wspólnie na komputerze jak kupować VPS'a 

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Dobra robota, na pewno wielu osobom się przyda. :)

Opublikowano

boooooobooooooszku a to nie jest tak że wystarczy zmienić metin2.exe na .bin ? :v Krąży legenda, że komuś operacja ta powiodła się.

Opublikowano

boooooobooooooszku a to nie jest tak że wystarczy zmienić metin2.exe na .bin ? :v Krąży legenda, że komuś operacja ta powiodła się.

Nie interesowało mnie czy taki sposób jest czy go nie ma. Cały czas od tamtego momentu robiłem na localhoscie. Dzisiaj chciałem, żeby kumpel wbił to szukałem sposobu na naprawę tego i natknąłem się na to. 

Mimo wszystko to jest lepsze jak jakieś bawienie się .bin <- exe Lajeczku 

Nie lepiej przypisać to do configu?

Po za tym skopiowany temat

Człowieku, miałeś na to 3 lata od czasu udostępnienia src. Jakoś nie widziałem żebyś napisał temat o tym.

Opublikowano

Nie interesowało mnie czy taki sposób jest czy go nie ma. Cały czas od tamtego momentu robiłem na localhoscie. Dzisiaj chciałem, żeby kumpel wbił to szukałem sposobu na naprawę tego i natknąłem się na to. 

Człowieku, miałeś na to 3 lata od czasu udostępnienia src. Jakoś nie widziałem żebyś napisał temat o tym.

boooooobooooooszku w imieniu podwładnego królestwa socketów jak i Króla Aska przyznaje ci order karnego kutasa za ten jakże przydatny temat

http://i.imgur.com/fuSWrUc.png

+ dostajesz karnet na tydzień na chujowych wyspach w cieniu chujowych palm!

Btw. Mimo wszystko to jest lepsze jak jakieś bawienie się .bin <- exe .. e, chodziło mi o stary sposób znany z serwerów Hamachi. :v 

Opublikowano

boooooobooooooszku w imieniu podwładnego królestwa socketów jak i Króla Aska przyznaje ci order karnego kutasa za ten jakże przydatny temat

Btw. Mimo wszystko to jest lepsze jak jakieś bawienie się .bin <- exe .. e, chodziło mi o stary sposób znany z serwerów Hamachi. :v 

Ty weź lepiej poczytaj ile tematów i problemów jest z tym, że kogoś wywala po wyborze postaci. Wtedy bierz się za wręczanie orderów.

Opublikowano

Tak powiodła się ;]

Kolega wbił bez problemu gdy binka z source była uruchamiana .bin za pomocą launchera hamachi.

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Tak powiodła się ;]

Kolega wbił bez problemu gdy binka z source była uruchamiana .bin za pomocą launchera hamachi.

Dobrze wiedzieć. Nie pomyślałem o tym sposobie :p

Opublikowano

Ty weź lepiej poczytaj ile tematów i problemów jest z tym, że kogoś wywala po wyborze postaci. Wtedy bierz się za wręczanie orderów.

Tak powiodła się ;]

Dobrze wiedzieć. Nie pomyślałem o tym sposobie :p

Widzisz? To teraz pod biurko.

Poradnik przydatny.. ale z launcherem pod hamachi wygodniej dla znacznej części użytkowników forum, która nie będzie potrafiła skompilować kodu. :p 

Opublikowano

działa potwierdzone info jedyna wada jest taka ,że bez portmapa nawet ty się nie zalogujesz.

Właśnie też to zauważyłem :P

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

działa potwierdzone info jedyna wada jest taka ,że bez portmapa nawet ty się nie zalogujesz.

Właśnie też to zauważyłem :P

Edytowałem sobie to ip i błąd przy kompilacji:

OBJDIR/desc.o: In function `DESC::ProcessOutput()':
/usr/home/nonameline/Server/game/src/desc.cpp:396: undefined reference to `max_bytes_written'
/usr/home/nonameline/Server/game/src/desc.cpp:398: undefined reference to `total_bytes_written'
/usr/home/nonameline/Server/game/src/desc.cpp:399: undefined reference to `current_bytes_written'
/usr/home/nonameline/Server/game/src/desc.cpp:396: undefined reference to `max_bytes_written'
OBJDIR/event.o: In function `event_process(int)':
/usr/home/nonameline/Server/game/src/event.cpp:135: undefined reference to `ContinueOnFatalError()'
OBJDIR/input_db.o: In function `CInputDB::P2P(char const*)':
/usr/home/nonameline/Server/game/src/input_db.cpp:1364: undefined reference to `main_fdw'
OBJDIR/marriage.o: In function `marriage::TMarriage::Logout(unsigned int)':
/usr/home/nonameline/Server/game/src/marriage.cpp:299: undefined reference to `g_bShutdown'
/usr/home/nonameline/Server/game/src/marriage.cpp:316: undefined reference to `g_bShutdown'
/usr/home/nonameline/Server/game/src/marriage.cpp:316: undefined reference to `g_bShutdown'
gmake: *** [../game_r50001] Error 1

Edytowałem tak:

if (!bSentBoot)
					{
						bSentBoot = true;
						TPacketGDBoot p;
						p.dwItemIDRange[0] = 0;
						p.dwItemIDRange[1] = 0;
						memcpy(p.szIP, "25.xx.178.230", 16);
						DBPacket(HEADER_GD_BOOT, 0, &p, sizeof(p));
					}
				}

TEMP_BUFFER buf;

TPacketGDSetup p;

memset(&p, 0, sizeof(p));
				strlcpy(p.szPublicIP, "25.xx.178.230", sizeof(p.szPublicIP));

Muszę użyć tego sposobu bo ten z binką w .bin i głowa sury nie pozwala logować kolegom na serwer(wywala po wybraniu postaci)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. 

Za czasów game 2089 było można wejść z innego komputera na serwer przez binke (głowa sury). Później wyszło game 34083, binka była już niewystarczająca, aby mieć kostimy itd (albo po prostu już wgl nie łączyła do serwera). Używając binki pod game 34083 logowało nas do postaci jednak po wyborze wywalało do logowania. Sytuacja nie poprawiła się również jak wyciekło game 40250 czy src. Przeszukując mpc, czy google nie mogłem znaleźć rozwiązania tego. Dopiero dzisiaj udało mi się natknąć jak to naprawić.

Więc zaczynajmy.

1. Wchodzimy do src/game/src

2. Szukamy pliku desc_client.cpp

3. Szukamy linijki:

memcpy(p.szIP, g_szPublicIP, 16);

4.Zamieniamy to na:

memcpy(p.szIP, "TWOJE_IP_BEZ_KONCOWKI_100", 16);

5.Ciut niżej szukamy:

strlcpy(p.szPublicIP, g_szPublicIP, sizeof(p.szPublicIP));

6.Zamieniamy to na:

strlcpy(p.szPublicIP, "TWOJE_IP_BEZ_KONCOWKI_100", sizeof(p.szPublicIP));

7. Jak to ma wyglądać?

http://wklej.to/SA6sJ

8.Kompilujemy game, podmieniamy za stare i cieszymy się, że przyjaciele mogą wejść na serwer z wersją game 40k przez hamachi :)

PS. TWOJE_IP_BEZ_KONCOWKI_100 oczywiście tyczy się IP z hamachi :P

Mam nadzieję, że będzie można robić wspólnie na komputerze jak kupować VPS'a 

a dało by rade na serwerze bez hamachi /// chodzi mi na ip zewnętrznym? bo właśnie próbuje i się nie da może zle cos robie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...