Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słabo gram, brak progresu

Kabanossek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc, jestem posiadaczem CS:GO i mam pewien problem.Słabo gram, często zamykam tabele nie widać u mnie progresu ;/.Mam przegrane 240h, dosyć dobry sprzęt a gram słabo.Proszę o porady jak grać lepiej.Z góry dziękuje :D

Opublikowano

To tak , graj na mapach : OnlyHeadshot , mapy aim , mapy reflex , naucz się smoke'ów , oraz zrób sobię dobry celownik pod siebie.

Ja gram na 9 fps i praktycznie zawsze otwieram :)

A dla pana wyżej powinien być warn :)

Opublikowano

naucz sie grac do csa potrzebny jest skill a nie sprzet 

Za co ten post dostal warna xDDD? osoba ktora go dala napewno ma jakies silverka z 300 fpsami i wyjsc nie moze omom ;c j****y emo idz sie potnij XDD.Mpcforum jak zawsze na propsie :D

Opublikowano

Za co ten post dostal warna xDDD? osoba ktora go dala napewno ma jakies silverka z 300 fpsami i wyjsc nie moze omom ;c j****y emo idz sie potnij XDD.Mpcforum jak zawsze na propsie :D

Prosił o porady lemingu j****y (trzeba ostro do idioty). Co do rozdziałki ustal taką na jakiej Ci się najlepiej gra. Regularne treningi powinny podnieść Ci skilla, lecz nie licz na kokosy, że po tygodniu będziesz pro. Ważne, żebys się nie zniechęcił :)

Opublikowano

Jak wyzej napisali:

To tak , graj na mapach : OnlyHeadshot , mapy aim , mapy reflex , naucz się smoke'ów , oraz zrób sobię dobry celownik pod siebie.

Ja gram na 9 fps i praktycznie zawsze otwieram :)

A dla pana wyżej powinien być warn :)

Prosił o porady lemingu j****y (trzeba ostro do idioty). Co do rozdziałki ustal taką na jakiej Ci się najlepiej gra. Regularne treningi powinny podnieść Ci skilla, lecz nie licz na kokosy, że po tygodniu będziesz pro. Ważne, żebys się nie zniechęcił :)

i od ciebie bym dodal ze jak grasz po stronie ct to zeby byl spokojny i mial cierpliwosc bo wiekszosc gier sie wygrywa jak czlowiek ma cierpliwosc.. i dodatkowo musisz dogadac z teamem bo solo nie mozna wygrac... (global na silverach wygra...)

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Brak progresu przez jaki okres czasu? Wiesz, niektórzy uczą się znacznie wolniej lub nie mają wystarczająco czasu na praktykę, a co za tym idzie stoją w miejscu i nie robią żadnych postępów. Najlepszym sposobem jest po prostu granie, praktyka - naucz się podstawowych granatów, analizuj swoją grę. Odpal sobie sporadycznie demo z meczem, który poszedł ci gorzej i spójrz gdzie popełniasz błędy.

Opublikowano

Jak nie ma wyczucia w grze, "nie myśli" to niech się uczy jak się wcelować, gdzie się wcelować, jak patrzeć, jak się ustawiać, na jakiej wysokości trzymać celownik, jak kontrolować recoil- same skillowe rzeczy. Możesz pouczyć się jak się ruszać- nie umiesz dobrze strzelać to nadrób pozycją, ustawiaj się tak żebyś ty pierwszy widział przeciwnika, tam gdzie on się nie spodziewa itd itd.

Do CSa albo podchozisz jak "wizjoner" albo jak maszyna. Jak widzisz, że nie masz talentu do FPSa (nawet gold może mieć talent, ale ciągle być goldem) to przynajmniej wyryj na pamięć schematy i nie bądź problemem dla drużyny. Zabij jednego, zgiń i daj info i licz, że twój wkład wystarczy do pomocy. Nie każdy może być też team leaderem i zaskakiwać pomysłami, czy świetnie czytać grę.

Pamiętaj też, że zamykający gracz to nie zawsze najgorszy gracz. Nie raz gram w teamie gdzie są bardziej skillowi zawodnicy niż ja i nie mam najwięcej skilii, ale nie mam też statów 10-30. Mogę zrobić tylko kilkanaście fragów na mecz i zdobyć 3 MVP, i np. zamykać, ale np. jak broniłem BS A to nikt tego BS A nie zdobył podczas gry albo nie oddałem go za darmo tylko zabrałem np. dwóch ze sobą.

Opublikowano

­Graj sobie nawet nie same ONLY HS, graj deathmatche i ucz się strzelać, nie wal "full auto" w target tylko staraj się pestkować. Ucz się słuchać przede wszystkim, bo słuchanie to połowa sukcesu tej gry. Usłyszysz coś w któreś ze słuchawek to wyczekaj :)

Opublikowano

Jaką masz rangę? Przede wszystkim - musisz myśleć. Taki przykład - wczoraj grałem na silverach to w CT ciągle rashowali, 1 typ caly czas rashował trupa z B i ginął, zamiast siedzieć na B i czekać. Ugrałem 1v5 będąc w dolnym trupie, gdy paka była na longu, bo idioci zamiast siedzieć przy tej pace to pojedynczo szli i ginęli ._.

Nie licząc treningów na mapach to oglądaj też mecze profesjonalistów, dużo można się z nich nauczyć, np. gdzie się ustawiać, jak pickować, poznasz różne taktyki itd.

tenor.gif

Opublikowano

Kolejny się znalazł... pooglądaj poradniki na yt, pograj na mapach treningowych, spróbuj wymyślić jakieś własne taktyki a jak chcesz to możemy się kompami zamienić ;) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

każdy kto ma 240h gra słabo, nawet jeśli był katem w 1.6 czy source, tyle w temacie

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

No to tak mam Silverka 6 xD, ale przed uptade rang miałem Kałacha i przestałem grać i wróciłem po 4 mc, gram teraz juz od 3mc i problem jest w tym że ja dobrze strzelam, ale zbytnio nie wiem jak się ustawiać itp.Smoke i flashe umiem, mam problem tez z tym ze jak ktoś biegnie ciężlo mi go trafić

Opublikowano

No to tak jak pisałem. Oglądaj filmiki z movementu na mapach (skoki, dobre kryjówki, dobre spoty), nie graj skillowych map (dust2 to skillowa mapa np). Oglądanie prosów i patrzenie na movement to nie do końca dobry pomysł, bo oni poruszają się inaczej, bo mają mega skilla. Co do smokeów i fleszy- na tym poziomie możesz to olać, bo silver i tak ma w chuju twoje granaty. Na 100% nie ucz się takich, do których trzeba się specjalnie ustawiać. Patrz też gdzie te boty się ustawiają, rzuć tam granat, spal pozycję, zasłoń smokiem z jednej strony- wtedy wiesz, że wyjdzie raczej z drugiej. NP. jest siatka na cache- palisz lekko z prawej tak żeby ogień był na środku i rzucasz HE na lewo gdzie ziomek będzie chciał wyjść- typ zginie albo będzie miał niziutko. NP. dust2, chcesz wejść oknem na B- zawsze wbijaj z pre-fire do rogu pod okno, bo na 80% ktoś tam będzie, albo rzuć tam molo wtedy ci wybiegnie na BS.. analizuj ich grę i tyle.

Granie na silverze to ustawianie się w dobrych spotach i czekanie aż debil ci wbiegnie pod celownik. Wiadomo, że jedni to z nożami i zeusami latają na silverach, ale w twoim przypadku radziłbym raczej to.

Taki silver też chce się uczyć, więc sporo z nich myśli, że zaskoczy wychodząc na plecy, skracając itd itp- ustawiasz się pod takich i ez.

Wyjście z silvera to jeden wielki schemat, każdy mecz wygląda tak samo. Nie trzeba myśleć nad taktykami. Ustawiamy się pod enemy i tyle.

Jak nie ma wyczucia w grze, "nie myśli" to niech się uczy jak się wcelować, gdzie się wcelować, jak patrzeć, jak się ustawiać, na jakiej wysokości trzymać celownik, jak kontrolować recoil- same skillowe rzeczy. Możesz pouczyć się jak się ruszać- nie umiesz dobrze strzelać to nadrób pozycją, ustawiaj się tak żebyś ty pierwszy widział przeciwnika, tam gdzie on się nie spodziewa itd itd.

Do CSa albo podchozisz jak "wizjoner" albo jak maszyna. Jak widzisz, że nie masz talentu do FPSa (nawet gold może mieć talent, ale ciągle być goldem) to przynajmniej wyryj na pamięć schematy i nie bądź problemem dla drużyny. Zabij jednego, zgiń i daj info i licz, że twój wkład wystarczy do pomocy. Nie każdy może być też team leaderem i zaskakiwać pomysłami, czy świetnie czytać grę.

Pamiętaj też, że zamykający gracz to nie zawsze najgorszy gracz. Nie raz gram w teamie gdzie są bardziej skillowi zawodnicy niż ja i nie mam najwięcej skilii, ale nie mam też statów 10-30. Mogę zrobić tylko kilkanaście fragów na mecz i zdobyć 3 MVP, i np. zamykać, ale np. jak broniłem BS A to nikt tego BS A nie zdobył podczas gry albo nie oddałem go za darmo tylko zabrałem np. dwóch ze sobą.

Opublikowano

Jak się nie myśli to się uczysz myśleć. Jest masa porad, tipów dzięki którym zaczynasz myśleć. Gadasz tak jakby nie dało się myśleć w grze, a to musi mieć każdy - nawet silver. A o lepszej randze nie ma co pisać jak jedyne co umiesz to gdzieś ustać lub się wcelować. Dobry flash i po sprawie, cała maszyna jest wysypana. Z resztą to też wymaga tego wyczucia, często podstawowe pozycje takie jak long na dust2 będą puste.

Maszyny grają tępo, monoschematycznie i jak koleś już drugi raz jakimś fartem dostanie tą główkę na gali to zmieni miejsce lub rzuci tego flasha. Człowiek z wyczuciem zagra zupełnie inaczej, wie że jego przeciwnik się na te dwie głowy wścieknie i zagra inaczej lub bardziej ostrożniej. Wizjonerem zostaje się i tak po jakimś czasie gry - to jest niemożliwe, by się czegoś nie spodziewać, a zwłaszcza już takiego rashu długą.

Ty grałeś w takim przypadku ,, PTFO ''. Pytanie brzmi czy to było potrzebne? Jeżeli nikt tego A nie bronił to albo był to łatwy enemy lub twoi bardziej ,, skillowi '' koledzy nie są skillowi tylko grają na spontan - czasami bezsensowna, a czasami bardzo dobra taktyka. Ten co zamyka przeważnie albo ma pecha, albo faktycznie nie umie grać, albo odwala większość roboty, ale team tylko właśnie takie wcelowane maszyny.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

na myszce z kulką sobie nie pogra wgl co to za porada :_:

Trenuj, trenuj a w końcu dojdziesz do perfekcji.

Oglądaj strumyki jakiś "pro - playerów", w których pewnie zaczerpniesz dawkę taktyk etc.

Co do samej rozdzielczości - graj na takiej na jakiej Tobie najwygodniej, jeżeli jesteś przyzwyczajony do rozdziałki FULL HD to graj na takiej.

Ja osobiście polecam (ze swojego doświadczenia) 1024x768 lub 800x600 (stary nawyk z 1.6)  :)

Opublikowano

­

na myszce z kulką sobie nie pogra wgl co to za porada :_:

Trenuj, trenuj a w końcu dojdziesz do perfekcji.

Oglądaj strumyki jakiś "pro - playerów", w których pewnie zaczerpniesz dawkę taktyk etc.

Co do samej rozdzielczości - graj na takiej na jakiej Tobie najwygodniej, jeżeli jesteś przyzwyczajony do rozdziałki FULL HD to graj na takiej.

Ja osobiście polecam (ze swojego doświadczenia) 1024x768 lub 800x600 (stary nawyk z 1.6)  :)

Warto dodać, że na rozdzielczości 800x600 czy 1024x768 modele są większe co za tym idzie ? Łatwiej możesz trafić w kogoś, też to w jakiś sposób pomaga.

Gra na niskich rozdzielczościach troszkę oszpeca grę, ale jest ciekawy filmik o tym.

https://www.youtube.com/watch?v=Rl56za3J3fI

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Trenuj i trenuj. Ustaw sobie mniejszą czułość a nie że przy ruchu myszki zrobisz 5 obrotów, ustaw dobrą rozdzielczość, ustaw grafike na low jak masz słabego kompa i jeszcze raz trenuj :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...