Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słabo gram, brak progresu

Kabanossek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwierz w siebie.
Ja sobie wmawiałem że jestem złym raperem a tu proszę co osiągnąłem w życiu !
Nie poddawaj się.
Pozdrawiam.

~~Zbuku

hslpy1ss7r7t.jpg

Opublikowano

Ty grałeś w takim przypadku ,, PTFO ''. Pytanie brzmi czy to było potrzebne? Jeżeli nikt tego A nie bronił to albo był to łatwy enemy lub twoi bardziej ,, skillowi '' koledzy nie są skillowi tylko grają na spontan - czasami bezsensowna, a czasami bardzo dobra taktyka. Ten co zamyka przeważnie albo ma pecha, albo faktycznie nie umie grać, albo odwala większość roboty, ale team tylko właśnie takie wcelowane maszyny.

­

Czy ja gdzieś napisałem, że ma grać jak debil i siedzieć na jednej pozycji cały mecz? Zanim objawisz się z kolejnymi mądrościami to przeskanuj posty. Zanim typ poczuje grę to niech się nauczy podstaw. Wiadomo, że z czasem wyczucie mu przyjdzie. Jak ktoś go 100 razy zrobi w c***a, bo pomyślał lepiej to od któregoś momentu sam nauczy się myśleć.

Co do tego co cytuję wyżej to znowu piszesz nie rozumiejąc. Skoro odwołujesz się do tamtej sytuacji to ja też ją przywołam- użyłem w tamtym poście masę "np", ale był taki podobny mecz. Wygrałem go 16-6 na faceit bodajże z czego przegrałem 2 pistoletówki. Każdy z nas znał granaty, wiedział jak na BSy wchodzić, jak kryć. Nikt nie raszował, każdy robił swoje. Staty miałem 21-7 i 5 MVP. 21% HS co pokazuje, że głów nie walę. Byłem 3 w tabeli, inni mieli kolejno % HS po 69, 54, 40, a otwierający miał 13 : ). Jakoś ani ja, ani ostatni, ani przedostatni nie czuł, że ma słaby dzień : ). Przedostatni miał 16-18, a ostatni 5-16 : D. Każdy z nas miał blisko bądź powyżej 1kH w CS:GO.

Miejsce w tabeli nie ma najmniejszego znaczenia.

­

Gra na niskich rozdzielczościach troszkę oszpeca grę, ale jest ciekawy filmik o tym.Warto dodać, że na rozdzielczości 800x600 czy 1024x768 modele są większe co za tym idzie ? Łatwiej możesz trafić w kogoś, też to w jakiś sposób pomaga.

Po co mu większe modele jak na 4:3 poruszają się szybciej na boki? Imo dla niego najlepsze byłoby 16:10 na namniejszej rozdziałce.

+ radziłbym rozszerzyć lekko celownik i dać kropkę do środka : ). Tak na razie. Łatwiej będzie ci się celować.

Opublikowano

Ty grałeś w takim przypadku ,, PTFO ''. Pytanie brzmi czy to było potrzebne? Jeżeli nikt tego A nie bronił to albo był to łatwy enemy lub twoi bardziej ,, skillowi '' koledzy nie są skillowi tylko grają na spontan - czasami bezsensowna, a czasami bardzo dobra taktyka. Ten co zamyka przeważnie albo ma pecha, albo faktycznie nie umie grać, albo odwala większość roboty, ale team tylko właśnie takie wcelowane maszyny.

­

Czy ja gdzieś napisałem, że ma grać jak debil i siedzieć na jednej pozycji cały mecz? Zanim objawisz się z kolejnymi mądrościami to przeskanuj posty. Zanim typ poczuje grę to niech się nauczy podstaw. Wiadomo, że z czasem wyczucie mu przyjdzie. Jak ktoś go 100 razy zrobi w c***a, bo pomyślał lepiej to od któregoś momentu sam nauczy się myśleć.

Co do tego co cytuję wyżej to znowu piszesz nie rozumiejąc. Skoro odwołujesz się do tamtej sytuacji to ja też ją przywołam- użyłem w tamtym poście masę "np", ale był taki podobny mecz. Wygrałem go 16-6 na faceit bodajże z czego przegrałem 2 pistoletówki. Każdy z nas znał granaty, wiedział jak na BSy wchodzić, jak kryć. Nikt nie raszował, każdy robił swoje. Staty miałem 21-7 i 5 MVP. 21% HS co pokazuje, że głów nie walę. Byłem 3 w tabeli, inni mieli kolejno % HS po 69, 54, 40, a otwierający miał 13 : ). Jakoś ani ja, ani ostatni, ani przedostatni nie czuł, że ma słaby dzień : ). Przedostatni miał 16-18, a ostatni 5-16 : D. Każdy z nas miał blisko bądź powyżej 1kH w CS:GO.

­

Gra na niskich rozdzielczościach troszkę oszpeca grę, ale jest ciekawy filmik o tym.Warto dodać, że na rozdzielczości 800x600 czy 1024x768 modele są większe co za tym idzie ? Łatwiej możesz trafić w kogoś, też to w jakiś sposób pomaga.

Po co mu większe modele jak na 4:3 poruszają się szybciej na boki? Imo dla niego najlepsze byłoby 16:10 na namniejszej rozdziałce.

+ radziłbym rozszerzyć lekko celownik i dać kropkę do środka : ). Tak na razie. Łatwiej będzie ci się celować.

I tego trzeba się trzymać. Fragi na MM'ie nic nie dają (no może te mvp czasem), bardziej liczą się wygrane. Ja sam często wolę być lurkerem i pilnować pleców teamowi, choć często mam przez to mało fragów, ale patrząc na KDR to mam najlepsze :v Dlatego nie opłaca się lecieć na fragi, bo potem z tego wynikają takie sytuacje jak defuse 1v5 bez smoke.

tenor.gif

Opublikowano

Ludzie nie piszcie że mam ustawić grafe na low i myszkę na małą czułośc bo ja takie rzeczy wiem xD.Celownik mam taki że mam na środku kropkę, ale nwm czy zostać przy tej rozdzielczości czy też nie

Opublikowano

Ludzie nie piszcie że mam ustawić grafe na low i myszkę na małą czułośc bo ja takie rzeczy wiem xD.Celownik mam taki że mam na środku kropkę, ale nwm czy zostać przy tej rozdzielczości czy też nie

Rozdzielczosc to Twoja sprawa, posprawdzaj sobie inne, nie polecam tylko rozciagnietego 4:3 np, za to BB juz tak, takie 800x600 i mozna katowac :D

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Rozdzielczosc to Twoja sprawa, posprawdzaj sobie inne, nie polecam tylko rozciagnietego 4:3 np, za to BB juz tak, takie 800x600 i mozna katowac :D

Czemu nie polecasz 4:3 stretched? Strzelanie headów na niej jest ok, z prosów gra na niej np. s1mple

Sprawdź wszystkie, stretched i BB. No i też 16:9. Tylko nie licz na to, że jak jeden meczyk dobrze zagrasz na np. 1360x768 a potem coś źle robisz i od razu zmieniasz rozdziałke. Pograj trochę na różnej. :p

Opublikowano

­

­

Nie, ale właśnie taka jest smutna gra maszyny - możesz wiercić się i ruszać, ale co z tego jak nie domyślasz się gdzie jest nawet przeciwnik?

Mądrości? Pewnie nie jesteś chamski i uznam to za komplement.

Tak, ale gdyby znał podstawy to, by tego tematu nie pisał tylko już dawno szukał jakiś tutoriali i tipów. Jest tego wszędzie masa i nawet jak ktoś nie gra w CS:GO to spokojnie może się zapoznać na ,, urozmaicenie '' swojego stylu gry.

A czy ja piszę, że ma znaczenie? Nie, ale jak ktoś gra trochę bez sensu to już znaczenie mają, bo jest to jego wina, mógł zagrać lepiej itd. Właśnie to jest motorem CS'a, by być lepszym. Jakbyś ciągle miał staty 22/7 to źle, bo nie masz właśnie tych chęci, bo gra się nudzi po takiej łatwiźnie, jeżeli jednak już masz to ostatnie miejsce i miałeś ścinki, flash się źle odbił mimo, że trenowałeś dwadzieścia razy ten rzut to wiadomo, że się starałeś. Zależy nawet od respa, bo od tego zależy również obrona bs A albo B, a to już jak wiadomo zależy od ataku przeciwników - jednak liczy się to czy faktycznie robiłeś to co potrzeba, czy nie.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Skoro wiesz że dobrze mieć małą czułość, grafike na low to po co tu taki temat piszesz? IDZIESZ GRAC I TYLE W TEMACIE... skilla z dnia na dzien nie złapiesz o czym ty myślisz ...

// Może komp ci wyjarał oczy i nie widzisz przeciwników?

Opublikowano

Czemu nie polecasz 4:3 stretched? Strzelanie headów na niej jest ok, z prosów gra na niej np. s1mple

Sprawdź wszystkie, stretched i BB. No i też 16:9. Tylko nie licz na to, że jak jeden meczyk dobrze zagrasz na np. 1360x768 a potem coś źle robisz i od razu zmieniasz rozdziałke. Pograj trochę na różnej. :p

myawa trzeba zmieniac, bo faluje myszka, imo to jest randomowe troche strzelanie, z tym ze moze mu wyjsc cos na jakiejs rozdzialce i to tez nie oznacza ze jest idealna dla niego, ja czasem w ciagu meczu zmieniam pare razy celownik (komendami) i rozdzielczosc, bo mi jakos nie chce siadac do konca :D 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

naucz sie grac do csa potrzebny jest skill a nie sprzet 

Za co ten post dostal warna xDDD? osoba ktora go dala napewno ma jakies silverka z 300 fpsami i wyjsc nie moze omom ;c j****y emo idz sie potnij XDD.Mpcforum jak zawsze na propsie :D

Prosił o porady lemingu j****y (trzeba ostro do idioty). Co do rozdziałki ustal taką na jakiej Ci się najlepiej gra. Regularne treningi powinny podnieść Ci skilla, lecz nie licz na kokosy, że po tygodniu będziesz pro. Ważne, żebys się nie zniechęcił :)

odpierdol się od mojego karolka bo włoże ci do ryja lewe jajo bo prawe ktoś inny zajmuje

@ top

graj na arenach 1vs1, dm only hs, jezeli wolisz grac z m4/ak a nie snajperką to nie trenuj snajperki chociaż polecałbym, pewnie masz zalozmy te 300 fps dajmy tak przykład to gość z 20 fps poleci z Tobą jak chce jeżeli ma skilla, arenki arenki i jeszcze raz arenki, sam na arenkach sporo się wytrenowałem i propsuje te serwery

@ edit

@karol123742

haha dostalem ostrzezenie jak Ty, beka z typa max, co z tego ze napisalem prawde autorowi co i jak, doradzilem i raport xD

idz tam emo rozdawaj free warny dalej bo beczka jak nic

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

1. Zmień czułość myszki pod siebie, jeżeli jesteś graczem który woli grać na małej czułości do ustaw sobie małą. Jeżeli lepiej Ci się gra na wyższej czułości to sobie taką ustaw.
2. Dużo treningu praktycznego. Aim mapy only HS najlepiej. Ćwicz również swój movement, jak to będziesz robił to już Twój wybór polecam DR. Ucz się również wychylania z różnych pozycji, jest dużo mapek w warsztacie steam do takich zabaw.
3. Ustaw celownik pod siebie. Tak, celownik również odgrywa jakąś tam rolę w Twojej grze.
4. Testuj rozdzielczości w grze na których Ci się gra najlepiej.
5. Analizuj swoje demka i wyciągaj z nich wnioski.

Oczywiście rezultatów nie będzie widać z dnia na dzień, ale po tygodniu może miesiącu zobaczysz różnicę w swojej grze.

GL&HF!

Opublikowano

Prosi grają 4:3 z przyzwyczajenia z poprzednich odsłon cs'a... to, że sobie dacie 4:3 i celownik olofa nic nie zmieni, config ustawia się pod siebie! To jest jeden z poważniejszych błędów.

Oglądaj mecze prosów, jak zrobisz coś źle i np. zginiesz czy coś to przemyśl sytuacje i pomyśl co mogłeś zrobić, może przypomnisz sobie jakąś sytuację z meczu pro-playerów? następnym razem ją zastosuj. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Musisz być wyluzowany skupiony znać miejsca na mapach podawać info mieć dobre słuchawki żeby dobrze słyszeć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...