Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Behest - Nowy serwer na autorskim silniku! [ Premiera ]

- BANED -

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Usprawniłem działanie rynku.

Może użyj starego szablonu plemion z 2007r.

Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka

Nie chcę łamać praw autorskich :)

Opublikowano

Serwer wygląda fajnie, więc dorzucę swoje uwagi

1. Brakuje mi info o za małej ilości surowców do rozbudowy.

2. Czas mógłbyś podawać w jakimś innym formacie niż np. "5" bo przynajmniej mi się coś takiego nie podoba

3. Przydałoby się info ile można wypodukować maksymanie danej jednostki nawet bez możliwości kliknięcia na jej wartość

4. Przejście bezpośrednio do ratusza, robienie tego za każdym razem przez przegląd jest trochę uciążliwe

Ogólnie projekt mi się bardzo podoba, chciałem kiedyś zrobić coś podobnego, ale przerósł mnie ogrom prac, czekam na dalszy rozwój projektu

@Edit

Punkt 4 jest nieaktualny, bo zauważyłem przejście poprzez kliknięcie na nazwę wioski, to też bym poprawił bo jest mało widoczne

@Edit 2

Jest info o braku surowców tylko pod budynkami więc można go nie zauważyć

Opublikowano

Serwer wygląda fajnie, więc dorzucę swoje uwagi

1. Brakuje mi info o za małej ilości surowców do rozbudowy.

2. Czas mógłbyś podawać w jakimś innym formacie niż np. "5" bo przynajmniej mi się coś takiego nie podoba

3. Przydałoby się info ile można wypodukować maksymanie danej jednostki nawet bez możliwości kliknięcia na jej wartość

4. Przejście bezpośrednio do ratusza, robienie tego za każdym razem przez przegląd jest trochę uciążliwe

Ogólnie projekt mi się bardzo podoba, chciałem kiedyś zrobić coś podobnego, ale przerósł mnie ogrom prac, czekam na dalszy rozwój projektu

@Edit

Punkt 4 jest nieaktualny, bo zauważyłem przejście poprzez kliknięcie na nazwę wioski, to też bym poprawił bo jest mało widoczne

@Edit 2

Jest info o braku surowców tylko pod budynkami więc można go nie zauważyć

Dzięki za rzetelne przedstawienie uwag :)

1) aktualnie wyświetla się komunikat w złym miejscu, łatwe do poprawy :)

2) Właśnie miałem to przestawić ostatnio, ale kompletnie zapomniałem, dzięki.

3) Dodam to

4) W tej gierce, nawet gdy już będzie mapa, wszystko robi się z głównego interfejsu wioski, nie będzie się np. wchodziło do ratuszu by rozbudować budynek, bo wszystkie opcje są od razu dostępne :)

Opublikowano
Dzisiejsze zmiany:

- System godzin został zmieniony z 12 na 24 (np. wcześniej zamiast 15:55 była 3:55 pm) 

- Przy rekrutacji obok jednostki pokazywana jest maksymalna możliwa ilość do zrekrutowania 

- Naprawiony został błąd pozwalający na rekrutację wojsk nawet gdy surowce w wiosce się skończyły lub nie było miejsca w zagrodzie 

Najbliżej planuję "upłynnienie" widoku budowania i rekrutacji.

Opublikowano

Dzisiaj poprawione zostały następujące błędy:

-Problemy z GUI plemienia. Trzeba było po 2 razy klikać na zakładki rekrutacja / członkowie itd.

-W pałacu wyświetla się koszt szlachty

-Błędne przekierowywanie w placu po kliknięciu na jakiś rozkaz (btw. wyświetlanie rozkazów jeszcze nie zostało zrobione)

-Nie aktualizowały się punkty plemienia w rankingu

-Skrypt walki się zacinał gdy obrońca miał wysoko rozbudowany schowek

-Odznaczenie "podbój" nie było aktualizowane

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...