Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Behest - Nowy serwer na autorskim silniku! [ Premiera ]

- BANED -

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pierwszy i jedyny raport jaki mi niedawno przyszedł  spośród 20-30 wysłanych ataków :D

7882514622944431492501.jpeg

@ Właśnie zaczęły mi jakieś raporty dochodzić ale dalej nie wiem gdzie moja szlachta zniknęła bo miejsce się nie zwolniło ani wojsko nie wróciło.

@ Chyba ataki zaczęły w końcu dochodzić, udało mi się przejąć wioskę to już coś :D 

Opublikowano

Raz usunąłem rozkazy zawierające szlachte i skrypt się odbugował, ale z drugiej strony wiele razy już słałem grubych i nic się wtedy nie bugowało. Prawdopodobnie błąd leży w kodzie php nie w linuxie.

Niestety tak to jest z beta testami że można stracić postępy w grze, ale postaram się Ci to wynagrodzić :)

Opublikowano

Wysłałem 2 razy wojsko z grubasami, raportów nic, nawet tej kolumny z informacją, że rozkaz został wykonany nie ma. Lipa, bo mi to nie odjęło nawet z zagrody i nadal mam fulla, a tak to bym odrobił.

Opublikowano

@master91d czytanie ze zrozumieniem 1 post autora tematu wszystko jest wyjaśnione.

Po przejęciu wioski pisze mi w kuźni że jednostka nie jest zbadana a mimo tego mogę je rekrutować a nie mogę zbadać.   Odbugowało się ;)

Tak samo zagroda wyczyściłem wioskę którą przejąłem jest w miarę rozbudowana  bez żadnych wojsk zajmuje mi aż 17098 / 17469,  17k miejsca ? wtf

Wypisz sobie wszystkie bugi i na spokojnie jak będziesz miał czas to sobie to ogarniesz nie ma co się spieszyć.

Opublikowano

Jeśli jeszcze dziś zepsują się rozkazy to czeka mnie przepisywanie skryptu walki :D

Odnośnie braku raportów - staram się zdiagnozować problem i parę razy pousuwałem rozkazy, żeby odblokować skrypt.

Edit:

Dodałem trochę "udogodnień" dla skryptu walki - może teraz nie będzie się przywieszał. Bardzo dobrze by było gdybyście pomogli szybciej zauważyć rezultaty poprzez spamowanie rozkazami najlepiej różnego typu - ze szlachtą i bez, z katapultami i bez etc.

Edit 2 (4.05):

Jak na razie walka od wczoraj działa bez problemu. Dodatkowo od teraz odliczanie jest bardziej precyzyjne. Zajmę się teraz samoakutalizującym się komunikatem o ataku na twoją wioskę, bez odświeżania strony :)

Opublikowano

1. http://scr.hu/10jy/if8om

2. na jeden @mail można założyć nieskończenie wiele kont. Tak ma być?

3. Dodaj czas rozbudowy budynków

4. Podmień grafikę wiosek z mapy, bo jest tak tandetna, że już więcej nie mam ochoty tam wchodzić :D

Ogólnie to całkiem fajnie się zapowiada :)

Opublikowano

1. http://scr.hu/10jy/if8om

2. na jeden @mail można założyć nieskończenie wiele kont. Tak ma być?

3. Dodaj czas rozbudowy budynków

4. Podmień grafikę wiosek z mapy, bo jest tak tandetna, że już więcej nie mam ochoty tam wchodzić :D

Ogólnie to całkiem fajnie się zapowiada :)

1) To akurat odkryłem z tydzień temu i tak mnie rozbroiło, że postanowiłem zostawić na czas bety :D

2) Jeszcze dziś to naprawię.

3) Przecież jest podawany (od razu na lewo od przycisku "rozbuduj"). Jeśli chodzi o ś2 to prędkość jest tam tak duża, że początkowe poziomy budynku robią się w mniej niż sekundę, może o to chodzi.

4) Grafiki trzeba będzie pozmieniać, możliwe że będę miał pomoc w grafice :)

---------

Edit: Dodałem automatyczne komunikaty o nadchodzących atakach oraz nowych raportach. Aktualizują się one co ok. 10 sekund. Znajdziecie je tuż obok stanu zagrody w prawym górnym rogu.

Opublikowano

Błąd z zatrzymującymi się rozkazami został ostatecznie naprawiony.

Przyczyną był błąd logiczny w pętli rabowania surowców. Światy zostały uruchomione :)

Opublikowano

Czy tylko mi gdy wysyłam szlachcica na jakąś wioskę pokazuje raport jakby go nie było i nie zbija poparcia nie da się podbijać?

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

Czy tylko mi gdy wysyłam szlachcica na jakąś wioskę pokazuje raport jakby go nie było i nie zbija poparcia nie da się podbijać?

Przejmowanie wiosek testowałem już sporo razy, możesz opisać problem jaśniej?

Btw. i tak rzucę okiem w nocy na kod.

Opublikowano

Rozkazy ruszyły, tym razem to wina serwera (skrypt bashowy się przywiesił), nie plików gry.

Dziś mam do zrobienia:

-zbijanie poparcia (przy implementacji okienka potwierdzenia ataku źle przekazywałem pewne informacje do zmiennej) [zrobione]

-burzenie katapultami (nie zawsze wyświetlało w raporcie ile poziomów zostało zniszczone) [zrobione]

-budowy w tym samym czasie. (był błąd z rejestrowaniem trwających zleceń budowy) [zrobione]

-rozwijające się barbarki będą od teraz miały zwiększaną liczbę zajętego miejsca w zagrodzie. [zrobione]

Będę zdawał na bieżąco relację :)

Opublikowano

yyy /> \? Gdy wchodzę na konto pisze To nie jest twoja wioska o co chodzi?

Ale jaja z jakiej racji mam -2,5k pkt ?

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

yyy /> \? Gdy wchodzę na konto pisze To nie jest twoja wioska o co chodzi?

Ale jaja z jakiej racji mam -2,5k pkt ?

Odnośnie tego pierwszego to jest to komunikat gdy próbujesz wejść na nie twoją wioskę. Masz aktualnie 0 wiosek, więc wnioskuję, że twoja jedyna wieś została przejęta.

Jeśli chodzi o punkty na minusie to z początku na serwerach na starcie wioska miała tam z 2k pkt, a konto podstawowe 26 (zapomniałem przestawić).

Edit:

Naprawiłem błąd z możliwością rekrutacji jednostek, przez masową, nawet gdy budynek (np. stajnia) nie jest wystarczająco rozbudowany.

Opublikowano

Zsynchronizowałem wszystkie zegary / odliczania. Teraz powinny być w miarę dokładne. Odnośnie restartu światów to można go zrobić jutro. Coś polecicie, jakieś uwagi?

Opublikowano

Ostatnio poprawiłem wizualny wygląd niektórych elementów i poprawiłem działanie pałacu.

Światy zostały odpalone na nowo dziś o 20.

Opublikowano

Jesli dajesz do działu plemiona, to niech wyglada jak plemiona , ja wiem co napiszesz , ale... Po zalogowaniu juz chce mi sie wyjsc.

Opublikowano

Zmiencie wyglad bo to nie przypomina mi wgl plemion 

zbieram+

2h5qoeb.jpg

Akt. 21.11.2010 o godz. 01:07

zbieram +

Opublikowano

­

Zmiencie wyglad bo to nie przypomina mi wgl plemion 

Przyznam że ja przed startem napaliłem się a jak już serwer wystartował to pograłem kilka minut i bardzo mnie odstrasza wygląd.
Ale cierpliwie czekam bo autor coś pisał że załatwia jakiegoś  grafika :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...