Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego używacie do obrony na mieście

cf2Rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1373230489-U611928.png.Pestka. dzięki za rozmowę. Dodaj, że w grudniu miałem 13 lat, w styczniu 15.

"Co ty pierdolisz człowieku?" - taki typowy argument, jak się nie ma nic do powiedzenia, ale chce się coś na siłę powiedzieć.

Coś w stylu "Byłeś w Stanach? Nie. No właśnie, a ja znam kogoś, kto był".

Przejąłbym się twoimi słowami, ale jednak nie interesuje mnie opinia "niszowych" ludzi.

Co do tematu. Napisałem wcześniej. Najlepsza w sumie broń zasięgowa, która pozwala utrzymać dystans i dać pare sekund na ewakuację.

"Ogólnie beka z typa, udaje boga w każdej dziedzinie a jest baranem. @Zarax pls, nie dawaj mu korektora bo to jakiś fejk. Jestem w 100% pewien, że to kiszka."

Dobrze, że ręki nie dasz sobie uciąć, bo byś jej nie miał. Czy jestem baranem? Może tak, ale nie sądzę, żebyś ty miał prawo mnie oceniać, sam będąć przyjebem.

Taki śmieszek z Ciebie. Harnaś Cię odblokował? Sam jesteś przygłup, a oceniasz innych. Dziwne.'

"Niszowych ludzi" xD

Wyjdź na dwór na serio, bo te twoje argumentu to też wyciągnięte z dupy. Co ma harnaś do tego? To mój ziomek, więc nwm po co go tutaj oznaczasz. Porównanie do stanów to też porażka xdxd Głupszego się nie dało wymyślić?

To nie ja udaje boga w każdej dziedzinie tak jak Ty, mimo iż piszesz głupoty to nadal starasz się bronić. Polecam jeszcze raz przeczytać twój poprzedni 4 akapit bo głupoty napisałeś, że hohoho.

­

Mi to nie przeszkadza. Rozumiem, ze chcesz sie bawic. Napisze prosciej, bys zrozumial. Jesli osoba, ktora nazywa mnie pajacem, jest reprezentatywna, to moze bym sie przejal.

Ty jednak jestes przyglupem, wiec wiesz, gdzie te twoje slowka ida. Harnasia nie oznaczylem, tylko przypominam sytuacje, w ktorej kilka dni spamowales debilnymi statusami, bys mial porownanie, kto jest idiota.

Z tymi stanami to dobry przyklad, wiec nie wiem, o co ci chodzi. Ja napisalem, bo swoje wiem. Ty pewnie gowno wiesz, ale slyszales cos od swoich trenerow, wiec jestes najmadrzejszy.

Czy staram sie bronic? Przed czym? Pierdolisz jak typowe dziecko z dzialu metin2. Napiszesz cos normalnie, to zaraz "co ty pierdolisz?!", bo nic innego do glowy nie przychodzi.

Edit

Uzasadnij dlaczego pisze glupoty. Na tym to polega, ze jak sie z kims nie zgadzasz, to przedstawiasz kontrargumenty. Jak nie masz nic, poza "ty pierdolisz", to dzieki i pozdrawiam.

Down

"Ja napisalem, bo swoje wiem. Ty pewnie gowno wiesz, ale slyszales cos od swoich trenerow, wiec jestes najmadrzejszy"

Rozumiem, że jesteś mądrzejszy od trenerów skoro 10 lat trenowałeś w tekkenie. Co mam pisać normalnie, skoro Ty na prawdę pierdolisz głupoty xdd

Zarax cię podsumował w temacie i nie chce mi się z tobą kłócić dopóki nie uświadomisz sobie, że na połowę tematów o których piszesz masz małą wiedzę."

@1373230489-U611928.png.Pestka.

Tak powaznie, to naprawde jestes zalosny. Nie trenowalem w tekkenie, wiec jak nie wiesz, to przynajmniej nie pierdol :) Nie jest to zabawne.

Zarax mnie podsumowal. Kim on jest? Dla mnie nie jest to osoba specjalnie wybitna. Skoro twierdzisz, ze mam mala wiedze, to mnie uswiadom.

Poki co, po prostu klasycznie pierdolisz. Kazdy potrafi napisac "nie masz racji". Uzasadnij.

Generalnie zakonczmy dyskusje, bo wiekszego sensu ona nie ma :) W sumie powinna trafic do kosza, bo dalem sie wciagnac w twoje slabe gierki.

"Edit, nie płacz mi później znowu na pw, że mam ci załatwić UB :O" Chciales zablysnac czy jak?

Napisalem "ziomeg zalatw mi ub", co bylo oczywiscie ironia i zaczepka odnosnie statusow :D

Slabo ci idzie. Widac, cos ci brakuje, skoro tak nagle zjezdzasz z tematu i robisz wycieczki personalne. To chyba na tyle ;)

Piłeś coś? 

­

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Zarax mnie podsumowal. Kim on jest? Dla mnie nie jest to osoba specjalnie wybitna. Skoro twierdzisz, ze mam mala wiedze, to mnie uswiadom.

Poki co, po prostu klasycznie pierdolisz. Kazdy potrafi napisac "nie masz racji". Uzasadnij."

Jak zwykle każdy jest dla Ciebie nikim lub niszowym xD Polecam wejść w twoje posty i do praktycznie każdej osoby tak piszesz xD

Oj kicha, kicha.. te promile nadal Cię trzymają.

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

"Zarax mnie podsumowal. Kim on jest? Dla mnie nie jest to osoba specjalnie wybitna. Skoro twierdzisz, ze mam mala wiedze, to mnie uswiadom.

Poki co, po prostu klasycznie pierdolisz. Kazdy potrafi napisac "nie masz racji". Uzasadnij."

Jak zwykle każdy jest dla Ciebie nikim lub niszowym xD Polecam wejść w twoje posty i do praktycznie każdej osoby tak piszesz xD

­

Ale czemu tak klamiesz? Chociazby normalny jest Makin i Istny Diabel.

Dla mnie nikim to sa w sumie ludzie z kolka wzajemnej adoracji. Czyli ci, co niby sa zabawne smieszki i kazdy sobie w dupe wchodzi, a tak naprawde to tylko idioci.

Do reszty spolecznosci forum nie mam zastrzezen, nawet rzeklbym, ze niektorzy sa wartosciowi, bo pomagaja w wielu sprawach. Po co na sile szukasz dziury w calym? Napisz, ze chcesz posty nabic i tyle, bo dalej gadasz bezsensu. Nic mnie nie trzyma, takze spokojnie. :)

Opublikowano

­

Ale czemu tak klamiesz? Chociazby normalny jest Makin i Istny Diabel.

Dla mnie nikim to sa w sumie ludzie z kolka wzajemnej adoracji. Czyli ci, co niby sa zabawne smieszki i kazdy sobie w dupe wchodzi, a tak naprawde to tylko idioci.

Do reszty spolecznosci forum nie mam zastrzezen, nawet rzeklbym, ze niektorzy sa wartosciowi, bo pomagaja w wielu sprawach. Po co na sile szukasz dziury w calym? Napisz, ze chcesz posty nabic i tyle, bo dalej gadasz bezsensu. Nic mnie nie trzyma, takze spokojnie. :)

Kicha, kicha, kicha...

Ja szukam dziury w całym? Przecież piszę prawdę, wystarczyło wejść na twoje wcześniejsze konto by ujrzeć całą prawdę. Rozumiem, że makin jest normalny, w końcu dzięki niemu możesz teraz tylko pisać posty. Każdy wchodzi sobie w dupę? Można to napisać także o tobie i lizaniu dupy makinowi :)

Gdybyś nie obraził mnie już w drugim poście to nie byłoby nabijania postów, przecież sam też to robisz, gdyby ci to przeszkadzało już dawno przestałbyś pisać :)

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Chciałem się was spytać czy używacie może jakiś narzędzi do obrony własnej na mieście ??

Tak, rozumu. To narzędzie jest w pełni wystarczające. Poza tym nawet długopisem możesz kogoś zabić, a jeśli chcesz siać istny postrach to wystarczą nożyczki. Cyrkiel to już okrucieństwo i bestialstwo.

Opublikowano

Jeśli ma na myśli typową samoobronę, czyli szybkie unieszkodliwienie napastnika, to sam kop w jaja nie będzie przekroczeniem. Nie wiem dokładnie, bo problemów z policją, sądami nie miałem, ale wydaje mi się, że granica obrony koniecznej jest przekroczona, gdy dokonasz uszczerbku na zdrowiu oprawcy.

Mowa tu o zwykłym człowieku, który nie ma raczej styczności z agresją, więc ciężko stracić umiar, chyba że w euforii weźmie kamień i otworzy komuś czaskę. :v

No chyba nie. Miałem poruszany ten temat na wykładach. W skrócie musisz zastosować wariant obrony tak, aby był jak najbardziej podobny do sposobu ataku napastnika. Ponad to dochodzą kwestie jak np. zbyt szybka reakcja.(nie pamiętam teraz tych terminów prawnych).

Dlatego ludzie boją się nosić właśnie takich rzeczy i ich używać bo wtedy będą mieli bardziej przejebane niż osoba która zaatakowała, logika Polskiego sądu. 

Nie logika polskiego sądu. Sąd działa wg określonych przepisów. Twoim obowiązkiem jako obywatela jest je znać. Cytowałeś fragment, gdzie odnosiłem się do znajomości jakieś sztuki walki. Jeżeli ćwiczysz je, daj boże, powyżej dwóch lat, to lepiej zastanów się nad jakąkolwiek bójką.

Jeżeli chcecie wiedzieć, czego możecie użyć, to tylko i wyłącznie przeczytajcie ustawę o BiA. Prosta i zrozumiała.

Opublikowano

Zapalniczka w pięść i jazda :v­

Jest to rozwiązanie krótkofalowe. Jeśli masz siłę, to żadna zapalniczka nie jest Ci potrzebna.

Kurde, a ja głupi myślałem, że zapalniczkę się bierze by sobie łap nie r*******.

Nie, niczego nie używam.

Opublikowano

Zapalniczka w pięść i jazda :v­

Jest to rozwiązanie krótkofalowe. Jeśli masz siłę, to żadna zapalniczka nie jest Ci potrzebna.

Kurde, a ja głupi myślałem, że zapalniczkę się bierze by sobie łap nie r*******.

Nie, niczego nie używam.

Kurde a ja głupi myślałem, że bez zapalniczki też sobie łap nie rozpierdolę.

Opublikowano

W warunkach miejskich, jeśli jesteś sam to po prostu spierdalasz, zaraz zobaczą Cię inni ludzie i napastnik zrezygnuje z pościgu - majątek i morda w całości, profit.

Inaczej wygląda sprawa jak jesteś z kimś. Dziewczyna, chłopak, przyjaciel, koleżanka nieważne. Dopiero wtedy warto a na pewno trzeba bronić nie siebie a drugiej osoby :)

Kiedyś jak wracaliśmy z przyjacielem z imprezy napadło nas trzech dresów, rzuciłem się na nich, dostałem po pysku niemiłosiernie ale podziałało :D

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

­Niczego nigdy nie nosiłam do obrony. Nigdy się w swojej mieścinie zagrożona nie czułam. Aczkolwiek może szpilkami z kolcami udało by mi się obronić gdybym akurat je na nogach miała. :D

"Because I'm a full grown lonely cat in the world."

Opublikowano

Widzę, że ciągle macie problem z tym jak obronić się w mieście.

Podobno najlepiej odstraszać potencjalnych napastników samym wyglądem. Tą metodę stosuje wiele zwierzą i sprawdza się znakomicie. W naszych wielkomiejscich warunkach proponuję zapuścić brodę, użyć samoopalacza ubrać luźne szaty oraz turban. To powinno odstraszyć część potencjalnych napastników. Jeśli jednak tak się nie stanie, pod ubraniami możesz nosić pas z granatami, wtedy efekt będzie murowany.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

­Niczego nigdy nie nosiłam do obrony. Nigdy się w swojej mieścinie zagrożona nie czułam. Aczkolwiek może szpilkami z kolcami udało by mi się obronić gdybym akurat je na nogach miała. :D

Nawet nie muszą mieć kolców, jak się dobrze zamachniesz to platformą możesz kolesiowi nos rozwalić (potwierdzone info)  :D

Opublikowano

Buty, w których się nie wyjebię spierdalając

na 1 lub 2 patusów wystarczy cięta gęba i sobie pójdą, a z większą ilością i tak byś sobie nie dał rady

Opublikowano

Ode mnie mają gazy pieprzowe i pałki teleskopowe. Osobiście niczego nie nosze bo rzadko chodzę po mieście sam.
Zależy jakie miasto, czy chodzisz sam itp.
Możesz sobie kupić mały gaz pieprzowy, zawsze może pomóc.
Albo jak cię ktoś zaczepi sam to klucze z domu do reki i napierdalasz XDD

banner.jpg

Opublikowano

Goni cie mafia czy co ? po jaki grzyb nosic bron zawsze jak ktos bedzie chcial ciebie najebac czy cos to nie ma szans sie obronic bo on ci nie da 5sekund zebys wyjal ten noz

Opublikowano

Jak ktoś nie potrafi użyć noża czy pałki teleskopowej, to może dostać swoim własnym narzędziem jeszcze większy wpierdol :)

Od niedawna interesuje mnie kubotan, ale bez treningu nawet nie ma co brać tego do łapy. 

Opublikowano

zwykły pieprzowy mam, ale nie polecam :D jak nie trafisz w oponenta tylko w swój ryj i nie masz blisko wody to dostajesz wpierdol i ostry hardcore na twarzy :v

jakiś tam nóż można nosić, ale są dwie opcje:
a) pajac ucieknie bo sie przestraszy xD
B) wyjmie swoją kose i fight :v

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

zwykły pieprzowy mam, ale nie polecam :D jak nie trafisz w oponenta tylko w swój ryj i nie masz blisko wody to dostajesz wpierdol i ostry hardcore na twarzy :v

jakiś tam nóż można nosić, ale są dwie opcje:

a) pajac ucieknie bo sie przestraszy xD

B) wyjmie swoją kose i fight :v

Z tym gazem to racja. Gdzieś leży na yt filmik, jak policjant użył gazu i wiatr zwiał na jego kolegę obok.

Trochę abstrakcyjne narzędzie do obrony, ale spróbuj nosić ze sobą papierosy. Jak Cię zaczepią, to mówisz "Koledzy, spokojnie. Na pewno da się to załatwić polubownie. Może zapalimy i pogadamy".

Zaopatrz się w jakąś tonfę, kubotan, kastet.

Opublikowano

księga ulicy mówi jasno" kto ze sprzętem się biję ten ciota,c**j i p****",dlatego ja mam tylko pięście i morde

Opublikowano

księga ulicy mówi jasno" kto ze sprzętem się biję ten ciota,c**j i p****",dlatego ja mam tylko pięście i morde

Księga ulicy mówi, że nie istnieje. :/

Opublikowano

W sumie to tylko używam ręki do obrony własnej. Czasem jakiś przedmiot podręczny by się znalazł, lecz nie spotkała mnie jeszcze taka sytuacja, żebym był zmuszony do użycia samoobrony.

Opublikowano

Jasne, jeżeli zagrażało by ci niebezpieczeństwo to byś łapał za wszystko co masz pod ręką żeby tylko się obronić. 

Opublikowano

Jeszcze nie umialem takiej sytuacji zeby uzywac sily na ulicy ale wkurwiaja mnie teksty od typkow z prosbami o papierosy. Gdzie nie stoisz i palisz zawsze ktos sie zapyta o fajke.

Jako ze staram sie byc sympatyczny to unikam bojek , niektorzy wiem ze zapalniczki w piesciach nosza bo mocniejsze strzaly gdyby do czegos doszlo :) Najprosciej to glowka i po sprawie ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...