Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego używacie do obrony na mieście

cf2Rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Z góry mówię że to nie żadne prowo ani nic z takich rzeczy.

Chciałem się was spytać czy używacie może jakiś narzędzi do obrony własnej na mieście ??

Ogólnie nie nosiłem nigdy takich rzeczy ale dla własnego bezpieczeństwa może mógłbym kupić jakiś fajny bajer. 

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie boje sie chodzi po miescie, wiec niczego ze soba nie nosze. Tylko cioty i cwele potrzebuja czegos przy sobie.

hmm " tylko cioty i cwele" Ziomek tu jest Polska i jest w niej wiele Patologicznych miast . W jednym z nich jednak żyję , nie był byś taki hardy jeżeli kilka patusów podbiłoby do ciebie w bramie :) . Proszę o normalne odp. chodzi mi o najskuteczniejsze narzędzie do obrony i najlepiej legalne :)

Opublikowano

Nie boje sie chodzi po miescie, wiec niczego ze soba nie nosze. Tylko cioty i cwele potrzebuja czegos przy sobie.

hmm " tylko cioty i cwele" Ziomek tu jest Polska i jest w niej wiele Patologicznych miast . W jednym z nich jednak żyję , nie był byś taki hardy jeżeli kilka patusów podbiłoby do ciebie w bramie :) . Proszę o normalne odp. chodzi mi o najskuteczniejsze narzędzie do obrony i najlepiej legalne :)

Mieszkam na balutach. Najlepsze narzedzie obrony to piesci.

Opublikowano

Albo-albo. Najlepszym i najskuteczniejszym sposobem samoobrony jest ucieczka. Skoro szukasz innych sposobów, to należy się zastanawiać. Najlepiej sięgnij do Ustawy o Broni i Amunicji, i poczytaj. Lektura jest prosta i przyjemna. Bez korelowania na granicy prawa to wspomniany wcześniej gaz pieprzowy lub pistolet gazowy/hukowy.

Opublikowano

no i c**j ze spryskasz goscia gazem jak na drugi dzień twoje auto nie ma szyb a ty sprawnych nóg i rąk ??

jak nie jesteś jakimś k***a lamusem to za co cie mają najebać 

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

W plecaku czy torbie zawsze mam ze sobą niezawodną broń - nokię 3310. Stara dobra cegła - jak wyciągam  miasto pustoszeje w momencie ze strachu bo wie że jak rzucę to zabiję a telefon i tak będzie działał... 

Autor za dużo filmów o gangsterach tudzież kryminałów naoglądał chyba skoro musi mieć coś do samoobrony ( chyba że ucieka przed mafią ;p ) ... Swojej Pannie kupiłem gaz pieprzowy - bo akurat o nią to się martwię więc może tobie też się przyda coś w sam raz w deseń tego tematu - gustowne i bezpieczne ( tylko przeczytaj instrukcję zanim użyjesz co byś nie obezwładnił sam siebie ;p ). 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

no i c**j ze spryskasz goscia gazem jak na drugi dzień twoje auto nie ma szyb a ty sprawnych nóg i rąk ??

jak nie jesteś jakimś k***a lamusem to za co cie mają najebać 

Gaz pieprzowy ma ciebie uratować w konkretnej sytuacji potem to idziesz na policje zgłosić napaść i liczysz ze sprawą się oni zajmą wiadomo policja nie zawsze działa skutecznie. Kiedyś widziałem jakiś ciekawy test Adbustera wyszło z niego ze gaz pieprzowy jest skuteczny ale działa dopiero po jakimś czasie. 

49yxrs.png

Opublikowano

Chodzę z dakimurą, nikt do mnie wtedy nie podejdzie.

A tak na poważnie to trzeba być dziwnym żeby bać się chodzić po mieście, to tak jakby ktoś z domu wysłał cie do sklepu po ogórki, a ty z łopatą idziesz.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Do obrony jest najlepsze swoje ciało. Nie ma zakazanych ruchów, kopać po jajach i tyle :v Nóż Ci nie pomoże jeśli Cię zaatakują od tyłu. Nie noszę nic.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Niczego nie nosze bo po co? jeżeli aż tak się boisz to kup sobie gaz pieprzowy chociaż on i tak gównno daje tak samo jak taser bo jak strzelisz w jednego to drugi może cię zaatakować, jeszcze zostaje ci wyrobienie licencji na broń palną no wtedy to każdy zaczyna spierrdalać. 

Opublikowano

Prawda jest bolesna. Jeśli idę sobie sam. Zaczepi mnie więcej osób, to niestety. Dostałem wpierdol na mieście, zazwyczaj od grupy. Jednak zawsze masz satysfakcję, jeśli 1vs5/6 dojebiesz 2/3. Później srają po gaciach, bo widzą, że się nie pierdolisz. Normalny człowiek ucieka. Pojeb zostaje i robi swoje. Wolałem dostać po ryju i jednak komuś też przyjebać. Kształtuje to charakter i nie mam na myśli charakteru poprawczaka, tylko mężczyzny.

Autorze. Jeśli na poważnie boisz się używać swojej najgroźniejszej broni, czyli pięści, to bierz pałkę teleskopową. Wiekszość nie wspomnie. Biorąc pod uwagę sytuację, gdy nachodzi Cię grupa, to potrzeba broni dystansowej. Pięści starczą, gdy masz technikę i szybkość. Jednak bez tych cech, bierz pałkę. Daje Ci zasięg i jak się z takiej pałki machniesz, to trochę boli(napisałem z doświadczenia, bo taką dostałem)

@hrabia14 do czego odnośi się ten obrazek? Nie wiem czy masz świadomość, ale nie każdy jest wychowany tak samo. Jak myślisz? Jak wychowują się dzieci "nowobogackich" a jak te ze zwykłych/biednych rodzin? Nie napisałem, że jestem kozak. Po prostu nie boję się dostać wpierdolu, śmigać po mieście, w którym się urodziłem. Jest to chyba normalne. Nie wszyscy są pizdusiami 97 w rurkach. Jestem trochę starszy, swoje przeżyłem, gram w gry, za internet płacę, więc nie czepiaj się mnie. Jak masz coś więcej do dodania, prócz zjebanych obrazków z internetu, to chętnie posłucham/przeczytam. Nie każdy człowiek z ulicy to idiota. Zapamiętaj to sobie. Poza tym jestem otwartą osobą, ponieważ nie zamykam się ze swoimi problemami, jak robi to większość, co skutkuje dewiacjami w zachowaniu. Jak masz jakiś problem, to śmiało pisz. Na pewno to rozwiążę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...