Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rapsodius [Dedyk] [Easy]

Ryuji

Rapsodius.pl  

634 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie na serwerze nowe kostiumy / skiny, które będzie można nałożyć na zbroje ?

• Tak
      452
    • Nie
      182
  2. 2. Czy chcecie reset serwera (równy start, bez bugów, ze zwrotem zainwestowanych sm) ?

• Tak
      245
    • Nie
      69

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 519
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurde myślałem, że te sety są naprawdę ładne jednak no tyle ile ludzi tyle gustów, opinii itp :D

Co do petów i pasów się odniosę być może nie rozumiem stanowiska Twojego jednak staram się je zrozumieć, uważam, że dostrzegasz tylko jedną stronę są owszem pety i pasy itp - ogólnie systemy pod pvp ale one są też zarówno pod exp i drop. Myślę, że to teraz normalne i racjonalne rozwiązanie i atrakcyjne dla graczy bo nie bardzo rozumiem co miałyby innego takie systemy dawać jednak no tutaj jestem ograniczony tylko i wyłącznie przez własną wyobraźnię :D. Boli mnie trochę, że serwer bez przyszłości piszesz jednak jak wspomniałem tyle ile ludzi tyle stanowisk na daną sytuację tak więc nad tym nie wypada polemizować :). Pozdrawiam i dziękuje za wyrażenie swojego zdania szanuje to :D.

Nie sądziłem, że spotkam w tym dziale osobę, której nie przeszkadza wyrażenie własnego zdania. Liczyłem bardziej na odpowiedź w stylu "nie podoba się to wypie**laj". Miłe zaskoczenie.

Co do tego, że serwer bez przyszłości chodziło mi tutaj głównie o to, że jest to easy oraz już na starcie odebrałeś sobie możliwość rozwijania go. Fakt, eq kończy się na 350 poziomie do 1000 jeszcze daleko ale... Lepiej byłoby już zrobić np 180 oraz z czasem go zwiększać. Strzał w kolano. 

Klasowe itemy to dobre rozwiązanie na wojnę ale nie wszyscy tak sądzą. Może to ja się mylę i odniesiesz sukces czego Ci życzę. Co do graficznej strony prezentacji jest w sumie okey ale żeby nie było jak na większości, że prezentacja zrobiona na 150% a serwer zaledwie 10.

Nie jestem osobą snobistyczną potrafię przyznać się do błędu i jeśli zajedzie taka potrzeba naprawić go ponadto uważam, że dyskutowanie to dobra sprawa bo można z niej wyciągnąć wnioski, nauczyć się czegoś dlatego cieszę się, że odpisałeś. Już nieco bardziej klarownie widzę Twoje stanowisko jak napisałeś fakt ekwipunek kończy się na 350 poziomie i do 1000 poziomu jest daleko jednak to nie tak, że poziom jest tak sobie do walki o ranking tylko i wyłącznie w każdym praktycznie wzorze mnożnika umiejętności został uwzględniony poziom jednak to też tak niezbyt inwazyjnie aby nie niszczyć balansu prócz tego wydaje mi się, że pominąłeś ważną kwestie jaką są misje są one także powyżej 350 poziomu, ogólnie moją ideą było by właśnie robić aktualizacje oparte na dodawaniu nowych poziomów ulepszania w aktualizacjach jednak to już są tylko puste słowa nie mam jak tego poprzeć dlatego jedyne o co poprosiłem na początku prezentacji to ,,kredyt zaufania'' nie będę niczego obiecywał gracz ma sam się przekonać na czym stoi. Masz trochę w tym racji można było to inaczej rozwiązać jednak ja postawiłem na taką drogę może nieco zbyt kręta przekonamy się :D. Dziękuję i również mam nadzieje na sukces. Pozdrawiam.

W ten sposób planowałeś aktualizacje, tego nie przewidziałem. Może to dobry pomysł. Ale patrząc na to z perspektywy gracza chciałbyś po wbiciu maksymalnego poziomu, zrobieniu misji czekać na update, który wniósłby tylko kolejną potrzebę ulepszania? Oczywiście nie neguje Twojego pomysłu, lecz wydaje mi się on dość specyficzny. Update kojarzy mi się z robienie eq ale po wbiciu poziomu, który jest zwiększany. Jednak na tym etapie myślę, że nie warto poruszać kwestii związanych z update'ami, bo możemy jedynie gdybać. Czas pokażę co i jak wyjdzie.

Jeszcze takie pytanie zważywszy na bonusy. Jak to na serwerach easy, wiadomo wartości są zwiększane X razy powyżej normy. Jak oceniasz nacisk na IS oraz jak zwykły gracz będzie odstawał od kogoś z full is'em. Wiadomo, ze po coś to jest, ma dawać przewagę ale mam nadzieję, że nie będzie to tak jak na Kameli*, że bez is'a to z kółka nie wychodź?:> 

Opublikowano

Oprawa graficzną bardzo mi się podoba.

Ale żeby nie było za pięknie są rzeczy które mi się nie podobają.

Rozumiem nie chcecie aby gracze szybko się znudzili serwerem, ale moim zdaniem trochę tego za dużo.

Zbroje ofensywne i defensywne i jeszcze zwykłe, ile jeszcze tego będzie.Nie widzi mi się robienia ileś tam setów zbroi.

Co za dużo to też nie zdrowo.

Do tego dochodzą dungeony które jak wyczytałem nie damy rady zrobić solo.

Nie każdy gra w gildii, więc stracicie trochę samotnych graczy bo niby jak mają zrobić dungeony.

A nie każdy chce być w gildii.

Jeszcze byłoby mało ten lvl o.O . Rozumiem chcecie wyróżniać się spośród ich serwerów, ale bez przesady.

Może i jest zainteresowanie serwerem teraz bo to zapowiedź, ale ciekaw jestem jak to wyjdzie w grze.

Dużo osób się przestraszy podczas gry tym co wypisałem wyżej.

Było kilka serwerów które aż za bardzo chciały się wyróżnić od pozostałych.Autorskie modele i wiele więcej.

I co długo nie postały, gdyż za dużo tego wszystkiego było.

Niestety ale nie zawitam, gdyż nie raz to było przerabiane i zawsze kończyło się tak samo -.-

Opublikowano

Kurde myślałem, że te sety są naprawdę ładne jednak no tyle ile ludzi tyle gustów, opinii itp :D

Co do petów i pasów się odniosę być może nie rozumiem stanowiska Twojego jednak staram się je zrozumieć, uważam, że dostrzegasz tylko jedną stronę są owszem pety i pasy itp - ogólnie systemy pod pvp ale one są też zarówno pod exp i drop. Myślę, że to teraz normalne i racjonalne rozwiązanie i atrakcyjne dla graczy bo nie bardzo rozumiem co miałyby innego takie systemy dawać jednak no tutaj jestem ograniczony tylko i wyłącznie przez własną wyobraźnię :D. Boli mnie trochę, że serwer bez przyszłości piszesz jednak jak wspomniałem tyle ile ludzi tyle stanowisk na daną sytuację tak więc nad tym nie wypada polemizować :). Pozdrawiam i dziękuje za wyrażenie swojego zdania szanuje to :D.

Nie sądziłem, że spotkam w tym dziale osobę, której nie przeszkadza wyrażenie własnego zdania. Liczyłem bardziej na odpowiedź w stylu "nie podoba się to wypie**laj". Miłe zaskoczenie.

Co do tego, że serwer bez przyszłości chodziło mi tutaj głównie o to, że jest to easy oraz już na starcie odebrałeś sobie możliwość rozwijania go. Fakt, eq kończy się na 350 poziomie do 1000 jeszcze daleko ale... Lepiej byłoby już zrobić np 180 oraz z czasem go zwiększać. Strzał w kolano. 

Klasowe itemy to dobre rozwiązanie na wojnę ale nie wszyscy tak sądzą. Może to ja się mylę i odniesiesz sukces czego Ci życzę. Co do graficznej strony prezentacji jest w sumie okey ale żeby nie było jak na większości, że prezentacja zrobiona na 150% a serwer zaledwie 10.

Nie jestem osobą snobistyczną potrafię przyznać się do błędu i jeśli zajedzie taka potrzeba naprawić go ponadto uważam, że dyskutowanie to dobra sprawa bo można z niej wyciągnąć wnioski, nauczyć się czegoś dlatego cieszę się, że odpisałeś. Już nieco bardziej klarownie widzę Twoje stanowisko jak napisałeś fakt ekwipunek kończy się na 350 poziomie i do 1000 poziomu jest daleko jednak to nie tak, że poziom jest tak sobie do walki o ranking tylko i wyłącznie w każdym praktycznie wzorze mnożnika umiejętności został uwzględniony poziom jednak to też tak niezbyt inwazyjnie aby nie niszczyć balansu prócz tego wydaje mi się, że pominąłeś ważną kwestie jaką są misje są one także powyżej 350 poziomu, ogólnie moją ideą było by właśnie robić aktualizacje oparte na dodawaniu nowych poziomów ulepszania w aktualizacjach jednak to już są tylko puste słowa nie mam jak tego poprzeć dlatego jedyne o co poprosiłem na początku prezentacji to ,,kredyt zaufania'' nie będę niczego obiecywał gracz ma sam się przekonać na czym stoi. Masz trochę w tym racji można było to inaczej rozwiązać jednak ja postawiłem na taką drogę może nieco zbyt kręta przekonamy się :D. Dziękuję i również mam nadzieje na sukces. Pozdrawiam.

W ten sposób planowałeś aktualizacje, tego nie przewidziałem. Może to dobry pomysł. Ale patrząc na to z perspektywy gracza chciałbyś po wbiciu maksymalnego poziomu, zrobieniu misji czekać na update, który wniósłby tylko kolejną potrzebę ulepszania? Oczywiście nie neguje Twojego pomysłu, lecz wydaje mi się on dość specyficzny. Update kojarzy mi się z robienie eq ale po wbiciu poziomu, który jest zwiększany. Jednak na tym etapie myślę, że nie warto poruszać kwestii związanych z update'ami, bo możemy jedynie gdybać. Czas pokażę co i jak wyjdzie.

Jeszcze takie pytanie zważywszy na bonusy. Jak to na serwerach easy, wiadomo wartości są zwiększane X razy powyżej normy. Jak oceniasz nacisk na IS oraz jak zwykły gracz będzie odstawał od kogoś z full is'em. Wiadomo, ze po coś to jest, ma dawać przewagę ale mam nadzieję, że nie będzie to tak jak na Kameli*, że bez is'a to z kółka nie wychodź?:> 

Ja uważam, że is ma być opcją nie wymogiem, ktoś kto chce osiągnąć coś łatwiej bez wysiłku i szybciej może, że tak ujmę to ,,pójść w stronę is" jednak gracz, który nie chce iść w is wystarczy, że poświęci swój czas na serwerze. Poruszyłeś kwestie innego serwera i tego, że bez is z kółka nie ma po co wychodzić no na takie coś sobie pozwolić nawet nie mogę nie chce serwera na miesiąc nastawionego na to aby kasę zgarnąć z is i wio, jeżeli serwer jest dobry na takie rzeczy się nie patrzy one same przychodzą jeśli jest się fair względem graczy. To co napisałem może brzmieć wymijająco tak więc - Nie nie będzie tak, że gracz z full is kładzie na 2 / 3 skille każdego bez is to idiotyzm jednak nie jest też tak, że nic nie będzie dawał drobna przewaga napewno będzie jednak już chyba dziś trzeci raz użyje tego zwrotu nie będzie to inwazyjne :D.

Oprawa graficzną bardzo mi się podoba.

Ale żeby nie było za pięknie są rzeczy które mi się nie podobają.

Rozumiem nie chcecie aby gracze szybko się znudzili serwerem, ale moim zdaniem trochę tego za dużo.

Zbroje ofensywne i defensywne i jeszcze zwykłe, ile jeszcze tego będzie.Nie widzi mi się robienia ileś tam setów zbroi.

Co za dużo to też nie zdrowo.

Do tego dochodzą dungeony które jak wyczytałem nie damy rady zrobić solo.

Nie każdy gra w gildii, więc stracicie trochę samotnych graczy bo niby jak mają zrobić dungeony.

A nie każdy chce być w gildii.

Jeszcze byłoby mało ten lvl o.O . Rozumiem chcecie wyróżniać się spośród ich serwerów, ale bez przesady.

Może i jest zainteresowanie serwerem teraz bo to zapowiedź, ale ciekaw jestem jak to wyjdzie w grze.

Dużo osób się przestraszy podczas gry tym co wypisałem wyżej.

Było kilka serwerów które aż za bardzo chciały się wyróżnić od pozostałych.Autorskie modele i wiele więcej.

I co długo nie postały, gdyż za dużo tego wszystkiego było.

Niestety ale nie zawitam, gdyż nie raz to było przerabiane i zawsze kończyło się tak samo -.-

Może źle to w prezentacji ująłem ale na dunegony typu ,,wieża'' czy katakumby możemy chodzić samotnie i damy rade je zrobić zresztą na resztę także można chodzić samotnie jednak jest naprawdę ciężko na tamtych zostały przygotowane specjalnie z myślą o ekspedycjach, ale cieszę się bo zwróciłeś uwagę na ważny problem czyli graczy typu ,,solo play'' faktycznie zrobiliśmy dużo eventów (?) ulg (?) nie wiem jak to nazwać dla gildii jednak dla samotników też jest wiele atrakcji chociażby turnieje pvp w których można wygrać własne pomniki. Jak napisałeś doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że tak duży poziom + ograniczenie przez typ danych tylko zdobywanie exp po osiągnięciu tego lvl może budzić obawy wspominałem o tym w prezentacji zostało to przemyślane jednak jak gracze to odbiorą ? Nie mam najmniejszego pojęcia mogę jedynie być dobrej myśli. Dziękuje za opinie i pozdrawiam :).

Opublikowano

Nareszcie będzie jakiś kozacki serwer do PvP.

To się ceni chłopaki, powodzenia z serwerem.

vx9hiU3.png

Aktualny serwer: Cagroso.pl / Nick: ZielaR / Klasa: Wojownik Body / Poziom: 20

Opublikowano

W końcu widzę coś fajnego, fajne duże dzwony xDD.. Fajna prezka i myślę że zagram :)

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Szczerze to nic ciekawego. Sety są paskudne, nie wiem kto to dobierał ale chyba jest ślepy albo nie ma gustu.

Nie wiem kto obrabiał prezentacje ale niech się nauczy skalować zdjęcia, albo po prostu niech nie wpycha na siłe do takich małych ramek takich zdjęc bo to ładnie nie wygląda.

Szkoda, że tak mało opisany system odznak i run, bo w sumie nic się nie dowiedziałem jak one działają itd, a szkoda bo może bym był zasoczony a tak to tylko kolejny nudny serwer.

No i w dodatku z tego co panowie wyżej napisali - serwer reklamuje się na innych fanpage i się nawet z tym nie kryje co uważam za totalną żenadę i objawy desperacji.

Pasjonat
Opublikowano

http://prntscr.com/ahpars

Nie polecam.

Zjeby reklamują się na cudzych fan page'ach.

Wypad z tym serwerem, zróbcie swoją markę a nie reklamujecie się u kogoś żałosne podejście:

http://screenshot.sh/oAeBsrLkwpyL2

Serwer odradzam każdemu.

Skąd trutka dropi?

Wielki --- za reklamowanie się w komentarzach pod postami innych serwerów.

Naprawdę nie macie pomysłu na reklamę?

Żałosne..

http://screenshot.sh/odZBHfHn41tJZ

Fanpage reklamujący się na innych nie jest własnością administracji serwera..

ats-graphic.eu_sygnatura.png

Opublikowano

Piękny wykon ataku panowie na serwer słaba manipulacja.

Wypad z tym serwerem, zróbcie swoją markę a nie reklamujecie się u kogoś żałosne podejście:
http://screenshot.sh/oAeBsrLkwpyL2

Serwer odradzam każdemu.

Skąd trutka dropi?

Wielki --- za reklamowanie się w komentarzach pod postami innych serwerów.

Naprawdę nie macie pomysłu na reklamę?

Żałosne..

http://screenshot.sh/odZBHfHn41tJZ

Wasz fanpage został zgłoszony a jedyny oficjalny fanpage jest pod moim kontem facebook wspaniały ruch jednak idiotyczny do tego zorganizowane odpowiedzi na mpcforum wskazuje jednoznacznie na waszą winę.

Dziękuję za reklamowanie mojego serwera oraz zgłosiłem wasz fanpage a dla dowodu daje rozmowe z AT porównajcie sobie czasy czy coś :

R9fFob3.jpg

hiKvD5Z.jpg

Dobre śmieszki :D. Oczywiście jeśli to nie wy to serdecznie przepraszam ale najprawdopodobniej to wy bo bez powodu takiego czegoś się nie robi. Ale ja jestem miłym człowiekiem dlatego jestem w stanie nawet ponieść konsekwencje waszych działań na moją niekorzyść i wpisać takie same posty z waszymi serwerami u mnie :). Być może ktoś po prostu próbuje zabłysnąć poróżniając nas. Zresztą naprawdę zastanówcie się czy ryzykowałbym coś tak głupiego jak reklame na innych fp mając swój własny i własną reklamę linku do fp nie podam bo nie można ale będzie podpięty pod stronę. Ja jestem rozsądnym człowiekiem, a tak chaotyczne działanie i przy tym zorganizowane jest zwyczajnym przejawem próby stworzenia otoczki hejtu i zmiany światła w którym jest serwer.

Opublikowano

Serwer ciekawy ale dungi w pt to ja podziękuje  dodatkowo zmieniony wygląd miast porażka totalna ( nie wyciągacie wniosków z tego że na większości zmiana wyglądu miast  ludziom się nie podoba )

Pasjonat
Opublikowano

Serwer ciekawy ale dungi w pt to ja podziękuje  dodatkowo zmieniony wygląd miast porażka totalna ( nie wyciągacie wniosków z tego że na większości zmiana wyglądu miast  ludziom się nie podoba )

z tego co mi wiadomo to dungi mozna robić solo ;c

­

ats-graphic.eu_sygnatura.png

Opublikowano

­

raczej nie 

tia.jpg

llll.jpg

Opublikowano

­

raczej nie 

tia.jpg

llll.jpg

Tak w  grupie 10 osobowej ale można iść równie samotnie na ostatnim lvl z full eq i buff da się zrobić najmocniejszy dungeon :). Jest na nim 6 bossów i ~ 30 metinów dungeonowych o stopniowej sile dlatego zaleca się iść w grupie.

Opublikowano

Powyższa odpowiedź całkiem dobra.

Proponuję dodać skiny do broni, gdyż sety są dość specyficzne i są wyraźnie kwestią gustu (mi osobiście się bardzo podobają, niektórym jak widać niekoniecznie).

Niech te skiny nie dodają bonusów tylko po prostu nowy wygląd i tyle. :)

@Ryuji

Byłbym wdzięczny gdybyś odpowiedział w wolnej chwili na PW.

Opublikowano

Proponuję dodać skiny do broni, gdyż sety są dość specyficzne i są wyraźnie kwestią gustu (mi osobiście się bardzo podobają, niektórym jak widać niekoniecznie).

@Ryuji

Została dodana ankieta do tematu czas 2 dni jeśli po 2 dniach będzie przeważać tak nad nie dodam :). PS zgłaszajcie tamten fanpage nie jest on w żadnen sposób związany z serwerem tylko buduje brudną atmosferę wokół niego.

Opublikowano

@Ryuji

Została dodana ankieta do tematu czas 2 dni jeśli po 2 dniach będzie przeważać tak nad nie dodam :).

Odpowiedni krok.

Myślę, ze ankieta będzie miała pozytywny skutek.

Sposób pozyskiwania skinów byłby do ustalenia. :)

­

Opublikowano

ja p******e, tak ciężko było? wreszcie serwer, którego przewinięcie skrolem od myszki nie zajmuje 5 sekund, polecam serwer bo widać że się napracowali

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Tak w  grupie 10 osobowej ale można iść równie samotnie na ostatnim lvl z full eq i buff da się zrobić najmocniejszy dungeon :). Jest na nim 6 bossów i ~ 30 metinów dungeonowych o stopniowej sile dlatego zaleca się iść w grupie.

To uważasz że w jak w grupie 10 osobowej robi się go godzinę to  ktoś w pojedynkę będzie siedział 10 h  ? beznadziejnie te dungi pomyślane tak samo i w poprzednim podpunkcie prezentacji " dungi są tak wymagające że nie sposób ich zrobić samemu"  to nie jest jednoznaczne z tym że trzeba je w grupie robić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...