Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strach przed wojskiem

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo Nasza husaria była najskuteczniejszą formacją wojskową kawalerii w historii, a Ty jako Polak powinieneś być z tego dumny, a nie ciągle p******** jak Ci jest źle w tym kraju, poza tym skoro Ci tak źle to wyjeżdżaj stąd, albo zrób coś pożytecznego.

dobrze napisane, BYŁA, ale Polacy nie wiedzieli kiedy zrobić progres, przejść w coś bardziej zaawansowanego. Na początku drugiej wojny światowej walczyliśmy z niemieckimi Panzerwaffe na koniach z szabelką w dłoni, no a jak inaczej xD żałosne. Gardzę.

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo Nasza husaria była najskuteczniejszą formacją wojskową kawalerii w historii, a Ty jako Polak powinieneś być z tego dumny, a nie ciągle p******** jak Ci jest źle w tym kraju, poza tym skoro Ci tak źle to wyjeżdżaj stąd, albo zrób coś pożytecznego.

dobrze napisane, BYŁA, ale Polacy nie wiedzieli kiedy zrobić progres, przejść w coś bardziej zaawansowanego. Na początku drugiej wojny światowej walczyliśmy z niemieckimi Panzerwaffe na koniach z szabelką w dłoni, no a jak inaczej xD żałosne. Gardzę.

Nasz polityka była i jest po prostu c*****a i co tu więcej gadać.

805491408806070489277.png

Opublikowano

No własnie. To dlaczego mam walczyc za ten kraj ?

79160594027661829163.png

Opublikowano

spokojnie koledzy, to tylko mit. Wcale tak nie było

https://pl.wikipedia.org/wiki/Szar%C5%BCe_kawalerii_polskiej_na_niemieckie_czo%C5%82gi

myslalem ze o tym wiecie ale ehh ...

@down

Bo to Twój obowiązek, obowiązek wierności i lojalności wobec państwa jak i obrony ojczyzny.

co za głupie pierdolenie. Nie dokonywales zadnego wyboru, urodziles sie w tym kraju zupelnie przypadkowo. Nie masz żadnego obowiązku, nie musisz być lojalny, bo nie miałeś wpływu na swój los. Ja nie chciałem się tu urodzić, ale cóż, pech xD

Opublikowano

Bo to Twój obowiązek, obowiązek wierności i lojalności wobec państwa jak i obrony ojczyzny.

Opublikowano

Nie rozumiem też tych ludzi którzy walą konia do historii o Husarii,to było 300-400 lat temu a Ci dalej o tym mówią jakby to było wczoraj. Wtedy może mozna było byc dumnym z bycia polakiem,ale teraz? Teraz to wstyd i taka jest prawda.

Co Ty k***a wiesz o historii 15 letni gimbie, raz nawet na drążku pewnie podciągnąć się byś nie mógł.

Prawda jest taka, że ówczesna młodzież jest mówiąc szczerze c*****a, większość siedzi przed kompem, albo gra na telefonie. No sorry, ale jak dla mnie to tylko i wyłącznie wina rodziców, bo oni i tylko kuupują ciągle jakieś nowe telefony, a taki gimb później siedzi na nim cały dzień, a najlepsze jest to, że jak uczęszczałem do szkoły to ponad połowa mojej klasy miała zwolnienia z wf'u. No, bo chłopczyki woleli sobie przeglądać jakieś snapy, instagramy niż zagrać w koszykówkę czy piłkę nożną.  Szkoda, że jest coraz gorzej, ale nic na to nie poradzimy, jednakże jak sobie pomyślę, że w razie wybuchu jakieś wojny będą powoływane takie "leszcze" to nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Patrząc na dzisiejszych debili patriotów - to lepiej żeby już grali na tych komórkach. ;) Przynajmniej liczba przestępstw zmaleje.

Mylisz się, gry komputerowe wzbudzają agresję.

Nie tak jak patriotyzm.

Mój obowiązek to ucieczka z kraju.

Opublikowano

Państwo też ma pewne obowiązki wobec narodu, ale jak widać, bywa różnie. 

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Nie rozumiem też tych ludzi którzy walą konia do historii o Husarii,to było 300-400 lat temu a Ci dalej o tym mówią jakby to było wczoraj. Wtedy może mozna było byc dumnym z bycia polakiem,ale teraz? Teraz to wstyd i taka jest prawda.

Co Ty k***a wiesz o historii 15 letni gimbie, raz nawet na drążku pewnie podciągnąć się byś nie mógł.

Prawda jest taka, że ówczesna młodzież jest mówiąc szczerze c*****a, większość siedzi przed kompem, albo gra na telefonie. No sorry, ale jak dla mnie to tylko i wyłącznie wina rodziców, bo oni i tylko kuupują ciągle jakieś nowe telefony, a taki gimb później siedzi na nim cały dzień, a najlepsze jest to, że jak uczęszczałem do szkoły to ponad połowa mojej klasy miała zwolnienia z wf'u. No, bo chłopczyki woleli sobie przeglądać jakieś snapy, instagramy niż zagrać w koszykówkę czy piłkę nożną.  Szkoda, że jest coraz gorzej, ale nic na to nie poradzimy, jednakże jak sobie pomyślę, że w razie wybuchu jakieś wojny będą powoływane takie "leszcze" to nie wiem czy śmiać się czy płakać.

Patrząc na dzisiejszych debili patriotów - to lepiej żeby już grali na tych komórkach. ;) Przynajmniej liczba przestępstw zmaleje.

Mylisz się, gry komputerowe wzbudzają agresję.

Nie tak jak patriotyzm.

Mój obowiązek to ucieczka z kraju.

Najpierw zapoznaj się z definicją "patriotyzmu".

Opublikowano

Nie mam zamiaru bronić kraju z prlowską mentalnoscią,ludzi którzy by mnie podje*ali gdzie sie da za 5zł i rządu który dyma nas na każdym kroku jak sie da i kiedy sie da.

79160594027661829163.png

Opublikowano

on chciał napisać nacjonalizm, ale wybacz mu, ma 16 lat to czego sie spodziewasz

Nie mam zamiaru bronić kraju z prlowską mentalnoscią,ludzi którzy by mnie podje*ali gdzie sie da za 5zł i rządu który dyma nas na każdym kroku jak sie da i kiedy sie da.

tak bardzo to

Opublikowano

no niestety. Bardziej mi by się uśmiechało mieszkać w Prusach Wschodnich niż na Warmii Mazurach. Teraz to bez różnicy, zaraz opuszczam ten kraj trzeciego świata i gdy dostane niemieckie obywatelstwo wyrzeknę się polskości. Co ich poświęcenie nam dało? najpierw sprzedali polskę a później chcieli ją odzyskać w różnych powstaniach ;_; smutne. I znów sprzedają unii europejskiej. Takie powstanie warszawskie zniszczylo całą Warszawe ;_; po innych różne represje, nigdy nam się to nie opłaciło. Zobaczcie jaki mielibyśmy komfort i standard życia gdybyśmy nie byli Polakami. Może też nie mielibyście takiej cebulackiej, prl-owskiej mentalności której tak sie wstydzę

Ale Ty wiesz, że to tak nie działa? Gdyby nie było tych wszystkich wydarzeń, o których myślisz, to obecna sytuacja na świecie na pewno nie wyglądałaby tak samo. 

Hipokryzja. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jakby państwo starało sie o to żebym byl dumny z pochodzenia to inaczej bym do tego podchodził,bo narazie nie widze powodów żebym był dumny Z TEGO CO JEST TERAZ(nie mówcie mi juz o tym co bylo 400 lat temu,pls).

79160594027661829163.png

Opublikowano

Mam w cipie ten popierdolony i zepsuty odłamek świata, kończę maturę i wyjeżdżam gdzieś za granicę.

Opublikowano

Ale gdy macie coś zrobić, to nagle to musi "państwo" za was robić.

Zapytaj kogolwiek, aby zlikwidować socjal. Zwyzywają cię od najgorszych i powiedzą, że jest potrzebny. Ale jednocześnie będzie mówienie, jak to nie dobrze. To taka analogia do aktualnego stanu polityki. - Ba, nagle nie wchodzimy niemcom w dupę i nagle podjudza się publikę. Nic się nie zmieni skoro chcecie tylko dostać gotowe rozwiązania na tacy... Fajna mentalność wyciągnięta z domu.

Opublikowano

Mam w cipie ten popierdolony i zepsuty odłamek świata, kończę maturę i wyjeżdżam gdzieś za granicę.

<3

Hipokryzja. 

Jak wynagrodzenie będzie takie jak w Niemczech/UK, to będzie można zostać w tym niby kraju. Nie wiem jak można być tak głupim żeby bronić tego wyniszczonego kraju. Nie cierpię co prawda Niemiec, ale przytoczę pewien fakt. Zarobki wynoszą tam tyle samo co u nas, jednak wypłacane są w innej walucie tzn. Euro. Ceny w sklepach, utrzymanie się, życie jest 4x tańsze. Żeby żyć jak szary Niemiec musiałbyś zarabiać minimum 11000 PLN. Tam zarabia tyle przeciętna sekretarka, a w Polsce?

Kto tyle zarobi?

- Nikt kto nie jest pieprzonym złodziejem. Sorry... może po 40 latach pracy w korporacji, gdy będziesz wyniszczony przez stres zdobędziesz tą wymarzoną posadę i zarobisz 10k!!!!! Ale miesiąc minię i emeryturka, bo za stary jesteś by pracować... :(

Opublikowano

Jak jesteś w liceum to wielkiej przyszłości za granicą Ci nie wróżę.

Zapytaj kogolwiek, aby zlikwidować socjal. Zwyzywają cię od najgorszych i powiedzą, że jest potrzebny. Ale jednocześnie będzie mówienie, jak to nie dobrze. To taka analogia do aktualnego stanu polityki. - Ba, nagle nie wchodzimy niemcom w dupę i nagle podjudza się publikę. Nic się nie zmieni skoro chcecie tylko dostać gotowe rozwiązania na tacy... Fajna mentalność wyciągnięta z domu.

Mam wrażenie, że widzisz garstkę ludzi zachowujących się w ten sposób to wszyscy zachowują się według Ciebie tak samo. To nie działa w ten sposób.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Mam wrażenie, że widzisz garstkę ludzi zachowujących się w ten sposób to wszyscy zachowują się według Ciebie tak samo. To nie działa w ten sposób.

A nie zachowują się? Abstrahując już od tego, czy Korwin ma lub nie ma racji. Był jedyną opcją, która różniła się od ciągłego syfu serwowanego od 89 roku. Ludzie wybrali to samo, tylko w innym kolorze przedstawione. Tak samo w tym temacie, który już dawno odbiega od głównej treści dot. woja można znaleźć wpisy, jak jest źle. Gdzie jest jakikolwiek wpis od tych osób, że zrobiły coś, co pozwoliłoby na poprawę tego stanu rzeczy?

Opublikowano

Jak jesteś w liceum to wielkiej przyszłości za granicą Ci nie wróżę.

Czemu? Pójdę na studia, znajdę sobie jakąś pracę i będę żył tam na przeciętnego obywatela a tu jak bogatego człowieka.

Opublikowano

Jakby państwo starało sie o to żebym byl dumny z pochodzenia to inaczej bym do tego podchodził,bo narazie nie widze powodów żebym był dumny Z TEGO CO JEST TERAZ(nie mówcie mi juz o tym co bylo 400 lat temu,pls).

To ty masz być dumny. Nie ktoś za Ciebie. Ja jestem dumny, że trwam w tym gównie mimo trudności. Mogłem się pierdolnąć na linę, ale wierzę, że będzie lepiej.

Tak wiem. Nadzieja matką głupich.

Opublikowano

To ty masz być dumny. Nie ktoś za Ciebie. Ja jestem dumny, że trwam w tym gównie mimo trudności. Mogłem się pierdolnąć na linę, ale wierzę, że będzie lepiej.

Tak wiem. Nadzieja matką głupich.

No o to ze tu wytrzymuje to naprwno z siebie jestem dumny xD

79160594027661829163.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...