Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] KenPack - Profesjonalne paczki modów z wyobrażnią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Ja czekam na paczkę modów dotycząca modu 'Millenaire' :) Wszystkie paczki, które na stronie podałeś zainstalowałem i gram na nich. Obecnie najbardziej 'rozbudowaną' mapę mam na modpacku Huśbox. Może wprowadzisz prace nad paczką techniczną i połączysz ją z modpackiem Millenaire. Zawsze to będzie jakieś urozmaicenie. :)

Mam w planach stworzenie paczki modów, gdzie podstawą będzie mod "Millenaire" lecz chcę cały mod spolszczyć i dodać własne dialogi itp :)

bez reklam

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­

­Ja czekam na paczkę modów dotycząca modu 'Millenaire' :) Wszystkie paczki, które na stronie podałeś zainstalowałem i gram na nich. Obecnie najbardziej 'rozbudowaną' mapę mam na modpacku Huśbox. Może wprowadzisz prace nad paczką techniczną i połączysz ją z modpackiem Millenaire. Zawsze to będzie jakieś urozmaicenie. :)

Mam w planach stworzenie paczki modów, gdzie podstawą będzie mod "Millenaire" lecz chcę cały mod spolszczyć i dodać własne dialogi itp :)

Czekam z niecierpliwością. ;)

­

sleepin' the whole day.
Opublikowano

@ref

Nowa współpraca nawiązana z "Safemod"
Dodatkowo nowa paczka modów "SafePack" - Paczka modów techniczna, lecz nie jest to kolejna paczka z wszystkimi modami technicznymi!. Paczka oparta na IC2 + Wszystkie dodatki oraz GregTech :) dodatkowo kilka innych modów technicznych, jesteś ciekawy ? wejdź i zobacz w liście modów :)

bez reklam

Opublikowano

@ref

Kolejna współpraca nawiązana :D
Dodatkowo do pobrania paczka Lucky Runner, posiada jedynie mod lucky block, optinine + 10 shaderów. Dodatkowo osobno do pobrania specjalna mapa :)

bez reklam

Opublikowano

Paczki jak najbardziej profesjonalnie wykonane. 

Jedno pytanie - czy zostanie udostępniona paczka serwerowa na Cauldronie lub Thermosie z możliwością dodania pluginów? (interesuje mnie KenBox 2.2) Chętnie odpalił bym serwer publiczny jeśli była by taka możliwość.

Opublikowano

Myślę że nie ma większego problemu :)
Dziś wieczorem powinna pojawić się wersja z silnikiem Claudron :)

A serwer jak najbardziej :)

bez reklam

Opublikowano

Myślę że nie ma większego problemu :)

Dziś wieczorem powinna pojawić się wersja z silnikiem Claudron :)

A serwer jak najbardziej :)

Pogrzebałem pokombinowałem i wszystko wystartowało ale.....

Paczka biega teraz na KCauldron - ruszyła po odrzuceniu moda WeaponsMod ze względu na konflikty ID (pewnie idzie to poprawić jednak dla mnie mod był zbędny i obeszło się bez niego)

Niestety wątpię iż jakiś host to uniesie - na localu z przypisanym 6GB dla klienta i 6GB dla serwera lag rozpoczyna się po około 10 minutach gry ze względu na plugin JAS, który spawni moby jak szalony. Konfiguracja jego dla znawców nie jest szybka więc chwilowo dałem sobie spokój. 

Log podczas gry po 10 minutach sięgnął mi 7MB, spawn około 4-6 mobów na sekundę - strach pomyśleć co działo by się przy np 10 graczach

Prawdopodobnie mogę się mylić iż to od tego dla zasady dołączę wycinek log'a w którym to widać jak respi się 250 mobów na minutę, chyba że jest możliwość zmniejszenia tej ilości bez ingerencję w cfg JAS'a

......

Pobrałem konfigurację robioną przez jakiegoś typa - tworzył pod AoA jednak logi tworzą się z prędkością 12MB na godzinę przy staniu w miejscu, wywalając JAS z modyfikacji i mimo ręcznego zwiększenia respu mobów w plikach KCauldrona jest ich jak na lekarstwo i praktycznie tylko na terenach odpowiedzialnych za AoA. 

.......

Paczka ze względu na błędy Matmos raczej niegrywalna przy strukturach z chcolateQuest jak i innych renderach, crashuje przy ładowaniu dźwięków

Prosił bym o przetestowanie paczki "in game" nie tylko pod względem bezbłędnego uruchomienia się.

Mogę przesłać ogrom logów do analizy jeśli to miało by pomóc

logs.txt

Opublikowano

Świetnie masz 2 tygodnie bo akurat mam urlop ;)

Po powrocie spróbuję odświeżyć kanał i zrobię serię która będzie testem dla paczki jak już wszystko będzie OK ruszę z serwerem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@ref

Wielkie zmiany już niebawem :)
A co dokładnie ?

- Własna paczka oraz własna mapa pod Lucky Race (1.8.9) - Klasy, ponad 12 różnych map, sklepy, zadania!
- Nowa wersja paczki KenBox v2 - Bardziej zoptymalizowana i zmieniona nieco pod kątem modów :)
- Aktualizacje wszystkich moich paczek modów.

Dodatkowo poszukuję:

- Redaktora/kę - Pisanie newsów, dbanie o wygląd postów.
- Grafika - Tworzenie bannerów, loga, tła, napisów, pod paczki modów oraz stronę
- Osobę znającą się na tworzeniu stron www. - Tego już chyba nie muszę pisać :)
- Osobę potrafiącą pisać Launcher minecraft - Premium jak i non premium, gdzie będą umieszczane wszystkie moje paczki modów.

Kontakt znajduje się na Mojej stronie w zakładce "
Kontakt"

Chcę jeszcze bardziej ożywić stronę, jak i zachęcić większą liczbę YouTuberów, do wspólnej współpracy :). Na chwilę obecną współpracuję z 8 YouTuberami oraz 1 firmą, za co Im serdecznie dziękuję :)

bez reklam

Opublikowano

Jeśli można zapytać. Kiedy wyjdzie paczka modów z 'głową' Millenaire?

­

sleepin' the whole day.
Opublikowano

Jeśli można zapytać. Kiedy wyjdzie paczka modów z 'głową' Millenaire?

Możliwe że już niebawem :)

Miałem teraz kilka dni wolnego, póżniej musiałem zrealizować kilka zamówień, aktualizacje paczek itp :)

Ale niebawem się pojawi :)

bez reklam

Opublikowano

@mateuszp120

Widzę kawał dobrej roboty, dlatego postanowiłem zagrać. Mam tylko pytania do KenBoxa! Mianowicie, czy jeśli będę miał na 2 komputerach paczki (Client KenBox) to mogę grać na lanie czy nie pójdzie?

Jeśli nie pójdzie to jak odpalić serwer na zewnętrznym hostingu? Jaki jest silnik tego serwera? Bukkit, czy coś innego? Wystarczy zwykły serwer czy potrzebuję VPS'a?

PS: nie wiem czy to wina hostingu, ale strasznie wolno się to pobiera. 453MB pisze mi że będzie pobierało się 3/4 godziny, gdzie mój internet pozwala mi pobierać, znacznie większe pliki w krótszym czasie. Może to jakieś obciążenie serwera, no nie wiem.

Cześć...

Opublikowano

@mateuszp120

Widzę kawał dobrej roboty, dlatego postanowiłem zagrać. Mam tylko pytania do KenBoxa! Mianowicie, czy jeśli będę miał na 2 komputerach paczki (Client KenBox) to mogę grać na lanie czy nie pójdzie?

Jeśli nie pójdzie to jak odpalić serwer na zewnętrznym hostingu? Jaki jest silnik tego serwera? Bukkit, czy coś innego? Wystarczy zwykły serwer czy potrzebuję VPS'a?

PS: nie wiem czy to wina hostingu, ale strasznie wolno się to pobiera. 453MB pisze mi że będzie pobierało się 3/4 godziny, gdzie mój internet pozwala mi pobierać, znacznie większe pliki w krótszym czasie. Może to jakieś obciążenie serwera, no nie wiem.

Witam.

Myślę że sieć lan powinna bez problemowo działać, jeśli by tak nie było polecam pobrać pliki serwerowe, jest już tam wszystko wystarczy uruchomić plik :) W razie jakoś problemów pisz śmiało :).

+ Taka mala o informacja ze niebawem pojawi sie mój własny launcher, na którym będą wszystkie stworzone przeze mnie paczki :)

bez reklam

Opublikowano

Bardzo mi się podoba ta paczka, i miło się przy niej spedza czas :D

Dziękuję za opinię :)

A już niebawem własny Launcher, a w nim wszystkie paczki jakie tylko stworzyłem w jednym miejscu :)

Wystarczy wybrać paczkę, wpisać nick i grać :D

Dodam że Launcher będzie dostępny dla Premium jak i non premium :)

Automatyczne aktualizacje paczek, launchera i wiele więcej :)

bez reklam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...