Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EverWinterMu | Season 9 Ep 2 | Exp: 27x DYNAMIC | Drop: 31% | IGCN PREMIUM| OPENING 12.03

maniek6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

avalanche111 - 16 osób dostało bana. Jednak stanowi to mniej niż 5% aktywnych kont na serwerze. Według Ciebie mniej niż 5% kont dotkniętych przez cheatowanie jest plagą przy wrzuceniu do tematu głównego działającego na tamten moment SH? Przemyśl proszę.

Odnośnie pojawiania się problemu raz jeszcze. Tak jak na wstępie. Ban teraz następuje po komunikatach - dwóch. Przy trzecim dopiero dodawany jest ban.

Zapraszamy wszystkich do grania u nas usmiech.gif.

Na razie nie powalamy ilością online jednak najgorsze mamy już za sobą. Dostajemy wiele pozytywnych opinii nt. ustawień serwera co według nas pozwoli zapewnić stabilną i rosnącą liczbę online.

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak dla mnie za mały exp... myślałem, że będzie więcej ludzi.

Pozdrawiam

Oczywiście bazowy exp nie jest "najwyższy", natomiast jest wiele sposobów na jego podbicie ( pt / dodatki etc ), tak więc wcale nie musi być tak ciężko :)

Zapraszam

Opublikowano

Masz racje moze przesadzilem z ta plaga ale bugi maja to do siebie ze pojawiaja sie raz w wiekszym a raz w mniejszym stopniu.

Serwer ma eleganckie ustawienia ale tak jak powiedzialem wczesniej jako uczciwy gracz zostalem zbanowany i administracja do tej pory nie ogarnia co sie stalo albo ogarnela po fakcie i dlatego zmienila zasade na "Odnośnie pojawiania się problemu raz jeszcze. Tak jak na wstępie. Ban teraz następuje po komunikatach - dwóch. Przy trzecim dopiero dodawany jest ban." 

jedyny plus z tego to to ze cos zechcieli podzialac na rzecz przyszlych graczy 

Opublikowano

Drodzy gracze,
wprowadziliśmy pewne zmiany.

• Exp w party został lekko zwiększony
  • Koszt resetu to: 30.000.000 zen
  • Zmniejszono HP Snake'om (nie aż tak bardzo)

Jeśli chcesz spróbować gry na naprawdę ciężkim serwerze - zapraszamy. Gwarantujemy, że drugiego takiego nie spotkałeś NIGDY.

Dołącz do nas i naszych graczy.

Opublikowano

Nie grałem w MU od jakiś 7-8 lat. Pamiętam Everwinter z czasów serwera 1000lvl i albo tamta wersja była dużo fajniejsza, albo trochę się zmieniły moje priorytety.

Nigdy nie byłem zwolennikiem stania 24/7 afk. W dawnych czasach wybierałem częściej serwery PvP. Na obecną edycję serwera trafiłem całkowicie przypadkowo i muszę przyznać, że mnie bardzo zaciekawiła.

Po krótkim teście (wbiłem 220lvl) stwierdzam, że ten serwer Activ wcale taki nie jest. Granie active nie polega na staniu na spocie czy bieganiu po całej mapce. Granie active to chodzenie na wszystkie eventy. BC->DS->CC->IT (nie znam nowych). Zaproszenie na BC czy DS było praktycznie nieosiągalne dla mnie. Kupiłem ze 2 boxy, z których wypadło po 100 zen...

Moim zdaniem wszystko byłoby fajnie, gdyby te zaproszenia były osiągalne łatwiej. Nie jestem w stanie pójść 2x dziennie na event, bo mnie nie stać, a co mówić, żeby iść na każdy jak przystało na aktywnego gracza.

I robi się serwer zombi, na którym gra 20osób i każdy stoi swoimi dwoma czy trzema postaciami w swoim party.

Ilość online active: 4, passive: 45.

Dajcie tańsze zaproszenia (200k rozsądna cena w trybie active) to może będzie coś z pomysłu aktywnego serwera, a nie kolejny z botami.

Opublikowano

Witaj, zoskate.

Dziękujemy za sugestie, mysle ze sie do niej przychylimy. Odniosę sie całościowo do serwera active. On taki na pewno jest. Zauważ proszę, ze aby zdobyć cokolwiek zen musisz isc na serwer active, na passive zbieranie zen jest mocno utrudnione. Co wiecej tylko na subie active sa włączone eventy, goldy i inne ciekawe zdarzenia. Zauważ proszę, ze nigdzie nie ma takiego rozwiązania jak u nas. Zapki - faktycznie 1,5kk to sporo jednak z tych boxow lecą zaproszenia do całego eventu nie do konkretnego lvlu a zatem mozesz ja wykorzystać i do bc 1 i do bc7. Kwestia niestety szczęścia a w tym przypadku pecha, ze nie wypadła. Mysle, ze jeszcze dziś odpowiemy na Twoja sugestie w postaci zmiany częstotliwości dropu zaproszeń z boxu lub obniżymy ich cenę. Raz jeszcze wszystkich zapraszamy, ilośc online rośnie z dnia na dzien, a ludzie nadal nie maja resa (nikt!). Walka o zen, wingi, jawele cały czas sie odbywa.

Weź w tym udział usmiech.gif

Opublikowano

Witam all. Gralem kiedys na starym everwinter i gralo sie calkiem przyjemnie. Zaczalem tutaj i nie mam jakis wiekszych uwag. Jak w publikacji, zeny mialy byc cos warte i sa. Zoskate z tymi zapkami dobra sugestia skoro activ to moglyby byc troszke tansze (zawsze moze wyleciec 10 zapek pod rzad do bc1 :D). Zapraszam na serwer:D

Opublikowano

JEZU MANIEK NAJWIEKSZA PIZDA NA GAMECENTER

CO TAM SLYCHAC MORDUNIO

PODEJRZEWAM ZE W ZYCIU NIE WYSZLO SKORO PO DZIESIECIU LATACH ZNOWU JESTES TUTAJ Z NAMI. ROZGOSC SIE

Opublikowano

liczba online rośnie cały czas, w ostatnim czasie metamorfozie przechodzi ranking graczy. Serwer jest cały czas udoskonalany!

Zapraszamy ! 

Opublikowano

Ja ze swojej strony mogę wypowiedzieć się bardzo pozytywnie o serwerze. Od x. czasu szukałem interesującego serwera, na którym można by spokojnie poświęcić wolny czas mając świadomość tego, że nie padnie za 32 sekundy. Jest trudno, ale nie tak, że nie da się tego przejść. 

Ustawienia są wg mnie świetne, jedynie brakuje trochę ludzi. Niby jest 50 osób online, aczkolwiek gdyby było 150 byłoby fajniej, ciekawiej.

Są dwie gildie, jedna polska, druga reszta świata. Niedługo pierwszy CS. Będzie ciekawie.

Zachęcam, chociaż do przetestowania. ; -)

Opublikowano

Nie da się jednocześnie grać i chodzić po internecie.

Wyrzuca przeglądarkę po wciśnięciu byle jakiego klawisza.

Nie mam pojęcia czy to wina zabezpieczeń czy też nie, ale bez sensu jest gra, jeśli nie mogę nic innego zrobić w międzyczasie.

Opublikowano

Nie da się jednocześnie grać i chodzić po internecie.

Wyrzuca przeglądarkę po wciśnięciu byle jakiego klawisza.

Nie mam pojęcia czy to wina zabezpieczeń czy też nie, ale bez sensu jest gra, jeśli nie mogę nic innego zrobić w międzyczasie.

Miałem podobnie. Na innych komputerach wszystko działało, natomiast w domu na stacjonarnym wywalało. Sposób jest prosty. Mozilla. Na chromie tylko wywala.

Opublikowano

TiTans vs True - 1 : 0

Za nami pierwsza bitwa o zamek, nazwaliśmy ją walką "reszty świata" ( gildią TiTans ), której przewodzi RasAlGhul z polską gildią True na czele z TheOne

Walka mimo jednostronnego przebiegu od strony technicznej przebiegła wzorowo. Mimo, że na ten moment Polacy musza gonić za TiTans, już teraz wiadomo, że za tydzień będzie kolejna okazja na odwrócenie losów i gildie stoczą kolejną batalie - znając zawziętość polskich graczy, ufam, że są wstanie zepchnąć TiTans z piedestału.

Z miejsca chcielibyśmy poinformować, iż w rankingu znaleźli się pierwsi gracze z resetem postaci - RasAlGhul i KlauS - ogromne gratulacje z naszej strony.

Coraz więcej graczy decyduje się rozpocząć swoją przygodę na EverWinter - liczba online jest stale rosnąca. 

Gorąco zachęcamy.

Opublikowano

Ktoś się chyba dobrał do bazy danych, bo nie ma kont i postaci. Szkoda, bo przyjemnie się grało. Mam tylko nadzieję, że to żaden Polak ze względu na przegrany CS.

Opublikowano

Drodzy gracze,
my - administracja, niestety popełniliśmy za dużo błędów przy otwieraniu tego serwera. Większość błędów była mało znacząca, a poprawa ich następowała praktycznie w kilka minut tak, że nie odczuliście ich. Niemniej żaden błąd nie powinien nam się przydarzyć bo nie jesteśmy gromadą niedoświadczonych ludzi w temacie MuOnline. Każdy błąd powodował odejście kilku graczy. Największy błąd popełniliśmy na początku serwera wyłączając możliwość multiklienta oraz elf buffera do 30lvl. Wielu graczy weszło - zobaczyło i pożegnało się z nimi.
Po pewnym czasie jednak przekonaliśmy Was oraz nowych Graczy, że warto nam zaufać, że staramy się dopieścić serwer a Admin cały czas sprawowaje pieczę nad serwerem. Liczba aktywnych graczy rosła, aby osiągnąć bądź co bądź na trudnym serwerze ponad 100. Wydało się, że wszystko idzie ku dobremu a mini błędy (nie wpływające na rozgrywkę) zostają poprawione "na żywo". Serwer stał przez 8 dni bez jakiegokolwiek resetu, odbijaliśmy ataki DDoS bez jakiejkolwiek przerwy. Zmagaliśmy się również z dużym atakiem cheaterów, w ostatecznym rozrachunku wyplewiliśmy ich z serwera. Pokonywaliśmy te trudności bez jakichkolwiek wielkich ogłoszeń, szczycenia się tym. Uważaliśmy, że to nasza praca i nie ma czym się chwalić.
Niestety przyszła chwila w której nie możemy powiedzieć nic więcej jak - PRZEPRASZAM. Popełniliśmy pewien jakby mogło się okazać mały błąd który niestety kosztował nas zbyt wiele - utratę części bazy danych. Możliwe jest wprowadzenie serwera ze stanu starszego (backup) niestety, część danych była uszkodzona już w momencie tworzenia co powoduje, iż w przyszłości mogłyby pojawiać się dziwne, niezrozumiałe rzeczy. Byłoby więcej kłopotów niż korzyści. Znaleźliśmy problem, wyeliminowaliśmy go, w tym momencie już nie występuje.
Wierzymy, że nasze ustawienia są na tyle ciekawe, że gra u nas była dla Was zabawą i przyjemnością. Liczymy, że odnaleźliście tutaj to, czego oczekiwaliście.
Uruchomienie serwera z backupów spowoduje utratę sporej liczby graczy, nie zapewni pewnego działania serwera w przyszłości. Musieliśmy podjąć decyzję o zrestartowaniu bazy danych oraz o rozpoczęciu serwera od nowa. Ustawienia pozostaną bez zmian. Gracze posiadający wykupione wCoiny będą mieli je dodane w całości (cała pula która została kupiona) na kolejnej edycji serwera.
Tak naprawdę to od Was zależy co z serwerem będzie dalej, czy dacie nam drugą szansę, czy chcecie aby taki serwer istniał z niestandardowymi ustawieniami czy uważacie, że tych błędów było za dużo.
Sami to oceńcie i zweryfikujcie. Każdy kto zechce nam zaufać ponownie prosimy o reklamę naszego serwera gdzie tylko to możliwe. Wierzymy, że wraz z startem bez błędów z przeszłości (walki z cheaterami, multiklient i elf solider) jesteśmy w stanie zapewnić Wam większe grono graczy niż 100! Wrócimy silniejsi, z większą ilością graczy. Mocno w to wierzymy!

Zapraszamy Was serdecznie start serwera: 1.04.2016 godzina 20:00
Konta będzie można rejestrować najpóźniej od 29.03 - poinformujemy o tej możliwości osobnym postem.

Gracze którzy mieli wykupione wCoiny proszeni są o kontakt z [email protected] w celu dodania na nowo wcoinów do swoich kont. Potrzebny jest ID transakcji oraz nowy login konta.

Opublikowano

Przecież to jest jakiś żart, jak można nie zrobić poważnego backupu danych. Raz dziennie musi byc backup danych. Nawet ja mając 15 lat gdy postawilem serwer z 15 graczami online na 97d+99 robilem kopie calej bazy ze SQL'a codziennie. Ludzie kierwa nie można tak robić to są godziny pracy zmarnowane  przez graczy i przez was. Security to najważniejsza rzecz na serwerze! A atakow nie odbijac tylko przekierowywac i koniec. Weźcie się za ochrone bo trzeci raz już nie wróce.

Opublikowano

krizzo,

rozumiemy rozgoryczenie. Kwestia tylko tego, żebyś przeczytał ze zrozumieniem tekst który zamieściliśmy. Mamy backupy tak jak napisaliśmy w poście wyżej.

Co do ataków i "odbijania" proszę weź pod uwagę, że to metafora. Nie napisaliśmy tego językiem specjalistycznym a sformułowanie miało na celu tylko nakreślenie z czym się borykaliśmy. Swoją drogą przekierowanie ataków DDoS na portach serwera które muszą być otwarte nie jest chyba dobrym rozwiązaniem.

Opublikowano

Gdybyście mieli backup danych nie było by problemu, albo macie jakiś stary albo nie zrobiliście i ściemniacie nie ważne nie obchodzi mnie to, stracilem zbyt wiele czasu i jakies pare zlotych bo ktoś nie wykonal porzadnie swojej pracy. Rozgoryczenie jest i będzie jeszcze przez jakiś czas dopóki emocje przestaną brać górę. Jeżeli nie jesteście pewni żeby robić pryzmat na łączu to pozostaje wam konkretne zabezpieczenie serwera i to nie jakims cloudflarem tylko czymś porządnym i opłaconym i przetestowanie przepustowosci na .htpacces, życzę szczęścia bo jeszcze liczę na ten serwer.

Opublikowano

Wiele osób deklaruje swój powrót, gildie na nowo organizują się. Strona i forum, wszystko funkcjonuje i jest otwarte dla graczy - strona cały czas ewoluuje i dopisywane są nowe skrypty. Tak więc praca wre.

Opublikowano

Myślę ze pomimo tej sytuacji serwer bedzie cieszył się takim samym zainteresowaniem.
Jednak ze  mysle iz JEWELE w sklepie dosc ostro odstraszają nowych graczy. Zwaszcza ze grając do tej pory, wbijając 360lvl miałem dużą ilosc blesow i souli do wykorzystania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...