Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ESport-Game

GrabsonPL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 222
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapowiada się bardzo ciekawie :).

Dziękuję.

Post z facebooka:

"Witajcie! 02:52, czyli doskonała pora aby przedstawić Wam - graczom kilka informacji nt. ESPORT-GAME. Na początku chcemy Was poinformować, że gra będzie zawierać Polski jak i angielski język. Obecnie pracujemy nad ostateczną wersją oraz nowym wyglądem. Po zakończeniu tego etapu, nasza via www zostanie poddana dwutygodniowym testom zamkniętym, aby po ich pozytywnym zakończeniu i ewentualnych poprawkach wkroczyć wielkimi krokami na Polski jak i zagraniczny rynek. Bądźcie cierpliwi, bo szykuje się coś innowacyjnego w świecie e-sportu! "Od graczy dla graczy" w tym wypadku jest powiedzeniem (że tak to ujmiemy) dość dosłownym i prawdziwym. Nasz pomysłodawca i współwłaściciel - Marcin Grabkowski pracuje w marketingu. Oczywiście Marcin nie próżnuje - materiały są przez Niego przygotowywane na bieżąco, zaś efekty ujrzycie dopiero gdy gra będzie w fazie testów zamkniętych, czyli tuż przed oficjalnym startem. Na razie nie chcemy zdradzać szczegółów, aczkolwiek jednym z naszych partnerów, w tym wypadku finansowych i prawdopodobnie technicznych (np. maszyna) będzie jedna z popularnych firm hostingowych. Jakiś czas temu po konsultacji z Marcinem, zdecydowaliśmy, iż front-end & back-end to będzie wyłącznie moja kwestia, zaś Marcin zajmie się całą resztą. Jeśli chodzi o szatę graficzną, to tymże elementem sporadycznie zajmują się różne osoby - jeśli czegoś potrzebujemy, to to "załatwiamy" brzydko to określając.

Oficjalny adres strony: http://esport-game.eu
Tenże adres nie ulegnie zmianie w przyszłości. Wkrótce więcej informacji. Śledźcie nasz fanpage, aby być na bieżąco.
EKIPA ESPORT-GAME"
Opublikowano
Dnia 21.05.2017 o 22:01, SfPrivatePl napisał:

Denerwuje mnie to ,że ten ranking sam się rozwija (chodzi mi o menu po lewej).
W wersji finalnej też będzie się sam rozwijał czy dopiero np po kliknięciu albo najechaniu.

fPdC8vF.jpg

Opublikowano
Dnia 27.05.2017 o 05:59, ɴoɴαмe napisał:

Denerwuje mnie to ,że ten ranking sam się rozwija (chodzi mi o menu po lewej).
W wersji finalnej też będzie się sam rozwijał czy dopiero np po kliknięciu albo najechaniu.

Ranking w tej chwili podzielony jest na 3 zakładki (GRACZE, DRUŻYNY, STREAMERZY). Konta te nie są testowymi, to konta z bety starej wersji gry.

Ogółem gra jest zbudowana tak, że jak damy F5/klikniemy przycisk odświeżenia to nie będziemy musieli ponownie logować się bądź wracać do poprzedniej zakładki.
Gra na telefonach ma jeszcze kilka poprawek do zrobienia, aczkolwiek da się grać. Po przesunięciu palcem w prawo począwszy od lewej, roziwnie się menu które tak jak na komputerze możemy przesuwać z góry na doł i na odwrót. Zaś po prawej jak już będzie czat, to będzie podobnie. Aby zwinąć menu, wystarczy jedynie palcem je schować.

W przyszłości powstanie aplikacja na androida oraz komputer + będzie istnieć ciągle wersja przeglądarkowa. Aplikacja na telefony będzie na pewno działać na systemach z androidem, następnie możliwe, że z windowsem.

ranking1.png

ranking2.png

P.S

Pojawiła się zakładka changelog. Będą tam dodawane newsy dot. aktualizacji z możliwością komentowania przez graczy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety z przyczyn prywatnych ja przerywam prace nad grą. Nie wiem czy gra wystartuje - na pewno nie z moich rak. Chciałem się dogadać - nie wyszło, to trudno. Prawdopodobnie wraz z moim grafikiem zabiorę się za projekt własnej gry.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Gra została przepisana na nowy silnik, backend jest całkowicie nowy. Rozbudowa projektu o nowe funkcje to teraz kwestia kilku dni, tak więc niedługo prawdopodobnie odbędzie się alpha. 

Opublikowano

Aktualnie pracuję nad systemem pojedynków oraz systemem misji. 

#ciekawostka

Gra będzie działała na mikrokontrolerach, czyli awaria jednego modułu nie wpłynie na resztę gry.

Opublikowano
16 godzin temu, ZwykłyK napisał:

A wystartuje to chociaż? Bo projekt od dawna i nic.

Był rozpad teamu, dlatego po 2 latach nic prawie nie ma. Aktualnie piszę cały projekt od nowa. Tak, wystartuje.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...