Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ESport-Game

GrabsonPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko że ta gra może nie wystartować w ogóle. 

Czemu?

Marcin pracuje nad grą prawie rok.

Oficjalnie dołączam do projektu, więc szybciej wystartuje, na pewno w 2017. Nie wiem kiedy dokładnie.

• Odpowiedzi 222
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tylko że ta gra może nie wystartować w ogóle. 

Czemu?

Marcin pracuje nad grą prawie rok.

Oficjalnie dołączam do projektu, więc szybciej wystartuje, na pewno w 2017. Nie wiem kiedy dokładnie.

Oficjalna koronacja odbędzie się jutro o 20:30

Opublikowano

Haha skoro sfprivatepl dołącza to ten projekt jest stracony, już nie zajmujesz się Hero Zero? Grabson proszę cię jak chcesz zachować choć trochę szacunku to nie przyjmuj tego kretyna. 

32b998e6fea0a0c163c3eff1ccb42959.gif

Opublikowano

Haha skoro sfprivatepl dołącza to ten projekt jest stracony, już nie zajmujesz się Hero Zero? Grabson proszę cię jak chcesz zachować choć trochę szacunku to nie przyjmuj tego kretyna. 

Bez urazy ale naprawdę Gość bierze się za wiele rzeczy a nic z tego nie wychodzi jak wyjdzie to jakiś szajs więc odpuść tego pana i kontynuuj prace ^^

Opublikowano

Bez urazy ale naprawdę Gość bierze się za wiele rzeczy a nic z tego nie wychodzi jak wyjdzie to jakiś szajs więc odpuść tego pana i kontynuuj prace ^^

Szkoła z pracą zajmują mi powyżej 10 godzin dziennie, sam nie jestem w stanie skończyć gry :)

Opublikowano

Jak ci idzie? Może coś nowego  zrobiłeś ?

Jak ci idzie? Może coś nowego  zrobiłeś ?

Walkę 1 vs 1 (gracz vs gracz), nowy system itemów i dodałem kilka itemów.

Opublikowano

Planujesz jakąś betę ? 

Niedawno była już, nie wiem czy będzie w najbliższym czasie.

Ja uważam że póki co niech pracują nad grą a później niech publikują beta testy ;)

Opublikowano

Planujesz jakąś betę ? 

Niedawno była już, nie wiem czy będzie w najbliższym czasie.

Ja uważam że póki co niech pracują nad grą a później niech publikują beta testy ;)

Wiadoma sprawa ale z chęcią pograłbym na becie. 

32b998e6fea0a0c163c3eff1ccb42959.gif

Opublikowano

Marcin teraz pracuje nad extra wyglądem gry, zaś ja przepisuję jego kod php na obiektowy.
Aktualnie zrobiłem ładowanie zakładek gry tak jak np. sfgame. ;)
Czyli klika się na przycisk i nie odświeża się strona itp.

Teraz pracowałem nad walką.

Opublikowano

Start gry odbędzie się do miesiąca.

Pracujemy teraz nad oficjalna wersją gry. Jutro dodam spis wszystkich funkcji gry. Cała strukturę bazy danych będziemy modyfikować, tak aby było optymalnie zaś kod już przepisujemy tak jak trzeba. Grabie zajmuje się oficjalnym wyglądem gry. Tak jak napisał - do miesiąca gra wystartuje, myślę że maksymalnie początkiem lutego. A co do hejtów, to nie wiem czy niektórzy tutaj wiedzą, ale przez cały okres praktycznie tworzenia gry Marcin tak jakby robił ją ze mną, tzn pytał itp.

Dodany obrazek

(na tę chwilę nie dysponuję innym logiem)

Wstęp

Jest to jedna z nielicznych lub pierwsza tego typu gra www w Polsce. Zapraszam do zagrania w symulator E-Sportowca online!

Opis

Jest to gra przeglądarkowa, którą można nazwać symulatorem e-sportowca. Na pierwszym serwerze dostępna będzie tylko jedna gra, CS:GO. Mecze

oczywiście nie będą polegały na graniu prawdziwych meczy w CS, tylko w kliknięciu zagraj mecz, jak to się odbywa w grach przeglądarkowych.

Gra jest ciągle rozwijana i dopracowywana. Każdy gracz może ustawić własny awatar i zostać najlepszym graczem e-sportowym w świecie naszej gry. Gra jest wolna od mikropłatności, jest tworzona dla pasji, nie pieniędzy.

O co właściwie chodzi w tej grze?

Chodzi o to, żeby stworzyć własnego e-sportowca, zdobyć jak najlepszego sponsora, oraz wygrywać turnieje, by wznieść się na szczyt rankingu.

Dostępne funkcje (tylko dla administracji, w fazie testów):

- odczytywanie prywatnych wiadomości

- rejestracja i logowanie

- dodawanie statystyk

- kupowanie przedmiotów

- granie meczów na boty

- paczki od administracji

- odnawianie godzin poprzez wypicie napoju

- kilka podstawowych misji

Kilka ciekawostek

W grę nie można grać do woli w ciągu każdego dnia. Istnieje pewne ograniczenie. Są to godziny, jednak nie takie, z którymi mamy do czynienia na co dzień. Przykładowo dodanie statystyki zabiera graczowi jedną godzinę, a zagranie meczu na boty dwie.

Data premiery: nieznana

Przewidywana data beta-testów: nieznana

Link: http://esport-game.pl/

Screeny

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek

ref

//Telefon

Opublikowano

Przepisaliśmy całą grę od nowa tj. jesteśmy w trakcie przepisywania.
Robimy teraz wszystko na oficjalną wersję, nawet bazę danych projektujemy od nowa.

Wczoraj zrobiłem logowanie i rejestracje wbudowaną w grę jak np. na sfgame.

Opublikowano

Dobrze że prace idą do przodu (SfPrivatePl może mu coś w końcu wyjdzie z współpracy z Grabsonem) . Teraz trzeba czekać dalej i mieć nadzieję na jak najszybsze wyposzczenie gry :D

Opublikowano

Widzę że nieźle idzie do samej rozgrywki dodaliście jedynie ranking i to nie w pełni sprawny a płatności już są xD

4c8a0a6837f940ad89739207f858252f.png

ef94fd5713d74606a37a4e763274b14f.png

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Widzę że nieźle idzie do samej rozgrywki dodaliście jedynie ranking i to nie w pełni sprawny a płatności już są xD

4c8a0a6837f940ad89739207f858252f.png

ef94fd5713d74606a37a4e763274b14f.png

na dawnym silniku jest 90% gry, teraz tylko przenosimy na nowy

Opublikowano

Gra jest prawie cała skończona, jedynie przepisujemy ją na oficjalny silnik, więc nie rozumiem w czym problem. Wiedzieliśmy o tym, że nie zabezpieczyliśmy folderu gry.

"Ej, to konto rudy to Twoje?"

- "Nie"
- "Moje też nie"

- "xDDD"

Ale ok ;)
Btw. zrobiłeś screeny nieoficjalnego wyglądu gry ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dnia 28.02.2017 r. (godziny jeszcze nie znamy) ESPORTGAME oficjalnie wystartuje.

Zakładki w grze:

Zawodnik

Zagraj

Loteria

House

ItemShop

Sklep

Team

Misje

Ranking

Sprzęt

Opcje

W większości z wymienionych zakładek są jeszcze przyciski do innych zakładek.
Np. zamiast zakładki treningu do ulepszania statystyk, w profilu gracza będzie można je ulepszać tak jak np. w sfgame.

Przycisk poczty będzie znajdować się także w profilu gracza.
Zaproszenia do teamów będzie można wysyłać po wejściu w ranking->profil gracza.

Ranking teamów także będzie istniał tj. po wejściu w ranking będzie do wyboru przycisk dotyczący tego, jaki ranking chcemy zobaczyć.
Level gracza będzie nieograniczony, aczkolwiek z poziomu na poziom będzie trudniej, ale... Poziom gracza nie będzie najważniejszym elementem gry, ale wedle poziomu będzie generowany sprzęt gracza biorąc pod uwagę także inne rzeczy.

Każda interakcja w grze nie wymaga ponownego przeładowania strony - wszystko dzieje się "teraz", tak jak w Shakes & Fidget.
Gra jest prawie całkiem skończona! My jedynie przepisujemy ostatecznie ją całą i zmieniamy niektóre systemy.

Informacja co do walki:
- szansa na nie trafienie przeciwnika

- szansa na "samobój" tj strzał w nogę

- szansa na oślepienie granatem (jeżeli przeciwnik ma go w ekwipinku

- szansa na obrażenia granatem (jw)

- losowanie teamów, tj. ct vs tt

- nasz sprzęt będzie wpływał na naszą szybkość czyli zarazem na unik - jeżeli będziemy wystarczająco szybcy, mamy szansę na uniknięcie ciosu (czyli jeżeli nasz sprzęt komputerowy jest dobry).

Więcej informacji wkrótce.

edit:

Zleciłem Marcinowi zrobienie cssa już ostatecznego dla komponentów gry (chodzi oczywiście o samo ułożenie...)
Profil gracza:

profil.png

Walka 1 vs 1:

walka1vs1.png

Opublikowano

Dnia 28.02.2017 r. (godziny jeszcze nie znamy) ESPORTGAME oficjalnie wystartuje.

Zakładki w grze:

Zawodnik

Zagraj

Loteria

House

ItemShop

Sklep

Team

Misje

Ranking

Sprzęt

Opcje

W większości z wymienionych zakładek są jeszcze przyciski do innych zakładek.

Np. zamiast zakładki treningu do ulepszania statystyk, w profilu gracza będzie można je ulepszać tak jak np. w sfgame.

Przycisk poczty będzie znajdować się także w profilu gracza.

Zaproszenia do teamów będzie można wysyłać po wejściu w ranking->profil gracza.

Ranking teamów także będzie istniał tj. po wejściu w ranking będzie do wyboru przycisk dotyczący tego, jaki ranking chcemy zobaczyć.

Level gracza będzie nieograniczony, aczkolwiek z poziomu na poziom będzie trudniej, ale... Poziom gracza nie będzie najważniejszym elementem gry, ale wedle poziomu będzie generowany sprzęt gracza biorąc pod uwagę także inne rzeczy.

Każda interakcja w grze nie wymaga ponownego przeładowania strony - wszystko dzieje się "teraz", tak jak w Shakes & Fidget.

Gra jest prawie całkiem skończona! My jedynie przepisujemy ostatecznie ją całą i zmieniamy niektóre systemy.

Informacja co do walki:

- szansa na nie trafienie przeciwnika

- szansa na "samobój" tj strzał w nogę

- szansa na oślepienie granatem (jeżeli przeciwnik ma go w ekwipinku

- szansa na obrażenia granatem (jw)

- losowanie teamów, tj. ct vs tt

- nasz sprzęt będzie wpływał na naszą szybkość czyli zarazem na unik - jeżeli będziemy wystarczająco szybcy, mamy szansę na uniknięcie ciosu (czyli jeżeli nasz sprzęt komputerowy jest dobry).

Więcej informacji wkrótce.

edit:

Zleciłem Marcinowi zrobienie cssa już ostatecznego dla komponentów gry (chodzi oczywiście o samo ułożenie...)

Profil gracza:

profil.png

Walka 1 vs 1:

walka1vs1.png

Polecam grę ! mam nadzieję że szybko nie padnie i że nie będzie trudności ze starem projektu :) esport fpsy uwielbiam to :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...