Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] iHelp - multibot

Gość filippop1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ szymonv2

Może mi ktoś wyjaśnić jak dokładnie zainstalować to "mono"? :P

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF
echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list
sudo apt-get update
apt-get install mono-complete

Ogólnie tu jest poradnik 

http://www.mono-project.com/docs/getting-started/install/linux/

Ogólnie czytanie wszystkich komentarzy nie boli...

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

• Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@TomoPSL

W ostatnim DL jest od grona błędów, nawet nie warto pobierać. Pewnie jakaś funkcja wadzi albo coś w cfg źle zrobiłeś...

czyli polecasz czekać na update? czy pobrać starszą wersję?

Musisz poczekac na update.

Dziekuje @ZEDn za pomoc przy testach bota :)

Opublikowano

@filippop1 gdy wbije 2 query np. bot z listy serwerów bot edytuje na sekunde liczbe online w nazwie serwera. Jeśli ktoś ma z 8 takich botów robi się w uj spam. Dodaj aby bot nie edytował jeśli wbije query inny

@NoiseBlack Nie wystarczy wpisać tej komendy, to co wpisałeś dodaje tylko klucz do serwera w repozytach.

Zainstaluj pakiety:

apt-get install mono-devel
apt-get install mono-complete
apt-get install ca-certificates-mono

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@filippop1 gdy wbije 2 query np. bot z listy serwerów bot edytuje na sekunde liczbe online w nazwie serwera. Jeśli ktoś ma z 8 takich botów robi się w uj spam. Dodaj aby bot nie edytował jeśli wbije query inny

Zauwazylem to przy testach wlasnie, ale i tak dzieki, ze jestes aktywny! :)

Opublikowano

@filippop1 mam kolejny bug gdy typ na nick ze znakami specjalnymi to bot ma w d*** limit kanałów i mimo że pisze że ma już kanał to generuje nowy:

screen.jpg

Pozatym kiedy można się spodziewać aktualizacji? :)

Propozycja:

- dodaj antyreklame w nazwie kanałów bo konkurencja wykorzystuje kanały prywatne do reklamowania się

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

@filippop1 mam kolejny bug gdy typ na nick ze znakami specjalnymi to bot ma w d*** limit kanałów i mimo że pisze że ma już kanał to generuje nowy:

screen.jpg

Pozatym kiedy można się spodziewać aktualizacji? :)

Propozycja:

- dodaj antyreklame w nazwie kanałów bo konkurencja wykorzystuje kanały prywatne do reklamowania się

Poprawione (chyba D:)

Co do propozycji tez nad tym myslalem - zostanie dodane to w aktualizacji  :)

Opublikowano

@filippop1

Mam pytanie. Nie wiem dlaczego, lecz co jakiś czas (Dokładnie chyba codziennie..) wyłącza się bot nie wiadomo dlaczego. Nie wyskakują żadne errory.  Nie ma też żadnego pliku z logami, to dokładnie nie powiem.

Chciałem zobaczyć czy może w "screenie" coś wyskakuje, lecz screen również jest usuwany.

Opublikowano

@filippop1

Bot po włączeniu wykonuje jeden raz wszystkie polecenia a następnie wyłącza się screen. Co jest tego przyczyną?

@Dodam, że bot wcześniej działał normalnie, nic nie zmieniałem i nagle wywala.

Unhandled Exception:
System.ExecutionEngineException: Couldn't create thread
  at (wrapper managed-to-native) System.Threading.ThreadPool:RequestWorkerThread ()
  at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.EnsureThreadRequested () <0x7fcb96045960 + 0x00044> in <filename unknown>:0
  at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Enqueue (IThreadPoolWorkItem callback, Boolean forceGlobal) <0x7fcb96045a70 + 0x00167> in <filename unknown>:0
  at System.Threading.ThreadPool.UnsafeQueueCustomWorkItem (IThreadPoolWorkItem workItem, Boolean forceGlobal) <0x7fcb96048640 + 0x0005d> in <filename unknown>:0
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ExecutionEngineException: Couldn't create thread
  at (wrapper managed-to-native) System.Threading.ThreadPool:RequestWorkerThread ()
  at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.EnsureThreadRequested () <0x7fcb96045960 + 0x00044> in <filename unknown>:0
  at System.Threading.ThreadPoolWorkQueue.Enqueue (IThreadPoolWorkItem callback, Boolean forceGlobal) <0x7fcb96045a70 + 0x00167> in <filename unknown>:0
  at System.Threading.ThreadPool.UnsafeQueueCustomWorkItem (IThreadPoolWorkItem workItem, Boolean forceGlobal) <0x7fcb96048640 + 0x0005d> in <filename unknown>:0

Unhandled Exception:
[ERROR] FATAL UNHANDLED EXCEPTION: System.ExecutionEngineException: Couldn't create thread

wyskakuje to, po uruchomieniu bez Screena

Opublikowano

@filippop1

Bot po włączeniu wykonuje jeden raz wszystkie polecenia a następnie wyłącza się screen. Co jest tego przyczyną?

@Dodam, że bot wcześniej działał normalnie, nic nie zmieniałem i nagle wywala.

Unhandled Exception:

Unhandled Exception:

wyskakuje to, po uruchomieniu bez Screena

Nie może zrobić wątku. Ile przydzielasz mu ramu?

Q8eOMob.png

Opublikowano

Nie wiem jak to @filippop1 pisał , ale domyślam się , że przelicznik jest coś około 5 mb na slot . To wszystko zależy ile bot ma wątków i jak szybko działają .

więc przeliczenie = 5 * ilość slotów

Q8eOMob.png

Opublikowano

Można prosić o samą funkcję Timebota? Nie chce instalować całości

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

po prostu wyłanczasz te funkcje w configu i zostawiasz to co chcesz

Q8eOMob.png

Opublikowano

Jaka jest komenda na wypakowanie iHelp?

Ogólnie prosiłbym o szczegółową instrukcję instalacji bo ta obecna jest niezrozumiała a nie każdy wie jak wszystko odpalić

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Opublikowano

Skoro chcesz korzystać z samego Time bota to weź sobię to: http://www.mpcforum.pl/topic/1518769-timebot-pod-serwer-ts3/#entry12847496

Są chyba jeszcze jakieś same zegarki ale to już sobie poszukaj w dziale poradników. 

Jaka jest komenda na wypakowanie iHelp?

Ogólnie prosiłbym o szczegółową instrukcję instalacji bo ta obecna jest niezrozumiała a nie każdy wie jak wszystko odpalić

to jest zwykły rar;) Możesz wypakować na pulpit skonfigurować i wrzucić przez ftp.

lubie-to-png.png

Opublikowano

Skoro chcesz korzystać z samego Time bota to weź sobię to: http://www.mpcforum.pl/topic/1518769-timebot-pod-serwer-ts3/#entry12847496

Są chyba jeszcze jakieś same zegarki ale to już sobie poszukaj w dziale poradników. 

Problem w tym że ten bot nie działa. Mam wszystko zainstalowane ale nie da się go odpalić

Opublikowano

@LemotPL

Jest już tak ustawione.

Po usunięciu użytkownik dostaję rangę "difultową", czyli gościa na kanale.

Musisz tylko zmienić ID "Gościa" jeżeli coś zmieniałeś w uprawnieniach.

Opublikowano

Jeszcze jeden problem, administrator wyszedł z serwer'a o godzinie 17:46 a w liście administracji wyświetla się że offline od 13:33 czas na serwerze jest dobrze ustawiony. Co może być tego przyczyną?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...