Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] iHelp - multibot

Gość filippop1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@filippop1 mam kolejny "bug". Nie dałeś w kodzie co bot ma robić jeśli serwer padnie lub będzie off. Gdy padnie ts bot sypie błędami

naprawione

Jest ktoś w stanie mi pomóc?

http://scr.hu/8ydv/h0rxd

w port wpisujesz port QUERY 

Mam problem

Wyst?pi? b??d podczas wczytywania pliku settings.xml. Wiadomo?? b?edu:
System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies.
File name: 'System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'
at ????????..ctor () <0x4091d090 + 0x00153> in <filename unknown>:0
at ????????.???????? (System.String ????????, ???????? ????????) <0x40916000 + 0x049c7> in <filename unknown>:0

Wypakuj wszystkie pliki z .rar

Co to za błąd? 

http://scr.hu/8hgz/s6k40

wersja mono?

mono --version

Opublikowano

Mam problem z instalacją ihelpa na vps 

wytłumaczy ktoś to bardziej szczegółowo ?

• Zainstaluj pakiet "screen"
  • Zainstaluj "mono" http://www.mono-proj.../install/linux/
  • Wypakuj iHelp
  • Zamień iHelp.exe server_ip query_port(domyślnie 10011) query_login query_password virtualserver_id(domyślnie 1) id_kanału(na który ma wejść bot) na wlasny login do query np. iHelp 11.222.33.444 10011 serveradmin hasło321 1 0      
  • 0 - poczekalnia
  • Uruchom bota komendą: screen -S iHelp mono iHelp.exe 11.222.33.444 10011 serveradmin hasło321 1 0

• Zainstaluj "mono"
  • Wypakuj iHelp
  • Zamień iHelp.exe server_ip query_port(domyślnie 10011) query_login query_password virtualserver_id(domyślnie 1) id_kanału(na który ma wejść bot) na wlasny login do query np. iHelp 11.222.33.444 10011 serveradmin hasło321 1 0      
  • 0 - poczekalnia
  • Uruchom bota komendą: screen -S iHelp mono iHelp.exe 11.222.33.444 10011 serveradmin hasło321 1 0

i komendy pokolei w putty

• Zainstaluj "mono"
  • Wypakuj iHelp
  • 0 - poczekalnia

i komendy pokolei w putty

Opublikowano

apt-get install screen

apt-get install mono

Rozpakowanego bota wrzucasz do jakiegoś folderu na VPS

Uruchom bota: screen -S iHelp mono iHelp.exe 11.222.33.444 10011 serveradmin hasło321 1 0

Opublikowano

"

Kod błędu: System.ArgumentOutOfRangeException: Argument is out of range.
Parameter name: index
  at System.Collections.Generic.List`1[TeamSpeakQueryAPI.Command.Command].get_Item (Int32 index) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0
"

Mógłbym wiedzieć czemu takie coś mi wyskakuje?
Ogólnie mam prawie wszystkie fukncje wyłączone, jedynie Zegar, lista administracji, nick censor włączone.
Jednak Lista administracji mi nie działa, a taki błąd wyskakuje.

Potem zaczęło wywalać taki błąd:

Poradziłem sobie sam.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

@filippop1 mam kolejny "bug". Nie dałeś w kodzie co bot ma robić jeśli serwer padnie lub będzie off. Gdy padnie ts bot sypie błędami

naprawione

Jest ktoś w stanie mi pomóc?

http://scr.hu/8ydv/h0rxd

w port wpisujesz port QUERY 

Mam problem

Wyst?pi? b??d podczas wczytywania pliku settings.xml. Wiadomo?? b?edu:

System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies.

File name: 'System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'

at ????????..ctor () <0x4091d090 + 0x00153> in <filename unknown>:0

at ????????.???????? (System.String ????????, ???????? ????????) <0x40916000 + 0x049c7> in <filename unknown>:0

Wypakuj wszystkie pliki z .rar

Co to za błąd? 

http://scr.hu/8hgz/s6k40

wersja mono?

mono --version

Taka wersja   http://scr.hu/8hgz/npcfd

Opublikowano

@filippop1

Co to za syf mi się wyświetla? Na początku działają tylko opcję zegarka i zmiany tytułu a reszta nie działa a po 30 sekundach zaczyna sypać takimi błędami. (Na początku coś piszę o paremeter name index) a potem.

http://screenshot.sh/mGwNe8Mwo3O03
http://screenshot.sh/mGxNNep7BXdtP 

Kolejno, gdy wejdę na kanał od darmowego kanału wyświetla mi się w screenie

http://screenshot.sh/mFx0yNJpL38kd

+ Praktycznie połowa opcji nie działa przez własnie takie podobne errory, nie działają dokładnie takie opcje jak (welcome-message, admin-list, auto-channel-create po wejsciu na kanał, server-name, command.notifyall, command.createchannel, pokebot) po prostu po odpaleniu to albo sypie błędami czerwonymi w konsoli albo po wpisaniu na czacie nie reaguje.

Wersja mono: 4.2.3

Config

http://pastebin.com/x4vjapbn 

Kod startowy

screen -S iHelp mono iHelp.exe xxx 10011 serveradmin xxx 1 123
Opublikowano

Po wpisaniu  

screen -S iHelp mono iHelp.exe 164.***.5*.*1 10011 serveradmin *** 1 0 

wyskakuje mi

[screen is terminating] 

Wersja Mono 4.2.3 

Wesja screen 4.01.00devel

silnik Ubuntu 14.04 Server (64 bits)

chmod na screen 775

z tym sobie poradziłem jak ktoś ma problem niech wywoła screena -rRR

teraz mam taki problem

Moje ustawienia.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<settings>	
	<!-- Zablokowane słowa w nicku -->
	<nick-censor enabled="true" url-list="http://pastebin.com/raw/wPj9eMD9"/>
	<!-- 
			Zmienne:
			{ONLINE} - aktualnie online
			{MAXONLINE} - max online
			{CLIENTPERCENT} - aktualnie online/max online - wylicza z tego procent
			{NAME} - nazwa uzytkownika
			{CLIENTCOUNTRY} - kraj uzytkownika
			{CLIENTUUID} - uuid użytkownika

{CLIENTFIRSTCONNECTED} - pierwsze połączenie z serwerem
			{CLIENTDESCRIPTION} - opis użytkoniwka
			{CLIENTTOTALCONNECTIONS} - ilość połączeń z serwerem
			{CLIENTPLATFORM} - platforma użytkownika (np. ios, linux)
	-->

<!-- wiadomosc powitalna -->
	<welcome-message enabled="true" one-message-per-line="true"><!--
       -->Witaj [b][color=green]{NAME}[/color][/b] na serwerze głosowym [b][color=red]ts.My-Fix.pl[/color][/b]!
<!-- -->[b]Aktualnie online:[/b] [color=blue]{ONLINE}[/color]/[color=red]{MAXONLINE}[/color] ({CLIENTPERCENT})
<!-- -->[b]Twój opis:[/b] {CLIENTDESCRIPTION}
<!-- -->[b]Ilość połączen z serwerem:[/b] {CLIENTTOTALCONNECTIONS}
<!-- -->[b]Twoje pierwsze połączenie z tym serwerem:[/b] {CLIENTFIRSTCONNECTED}
<!-- -->[b]System:[/b] {CLIENTPLATFORM}<!--
--></welcome-message>

<auto-rank enabled="false"> <!-- OPCJA NIE JEST AKTUALNIE ZROBIONA - NIE DZIALA! -->
		<register max="1"> <!-- max ranks per client -->
			<rank id="" group-id="" />
		</register>
	</auto-rank>

<admin-list enabled="true" channel-id="12">
		<top>
<!--   -->[SIZE=13][b]Lista administracji[/b][/SIZE]
		</top>
		<group>[b]Grupa: {GROUP}[/b]</group>
		<!-- 
			Dostępne zmienne:
			{NICK}
			{CONNECTIONTIME} - ta zmienna dziala tylko w style-online
			{LASTCONNECTED} - ta zmienna dziala tylko w style-offline
			{UUID}
			{CHANNELID}
			{CHANNELNAME}
		-->
		<style-offline>[COLOR=RED][URL=client://0/{UUID}]{NICK}[/URL] offline[/COLOR] od {LASTCONNECTED}
		</style-offline>
		<style-online>[COLOR=GREEN][URL=client://0/{UUID}][b]{NICK}[/b][/URL] online[/COLOR] od {CONNECTIONTIME}
  * Dostępny na kanale [URL=channelID://{CHANNELID}]{CHANNELNAME}[/URL]
		</style-online> <!-- {CONNECTIONTIME} -->
		<down></down>
		<ranks>
			<rank id="6">Query</rank>
			<rank id="9">RooT</rank>
			<rank id="10">SSA</rank>
			<rank id="13">SA</rank>
			<rank id="12">NA</rank>
		</ranks>
	</admin-list>

<!-- automatyczny kanał gdy wejdziesz na dany kanał (troche masło maślane D:) -->
	<auto-channel-create enabled="true">
		<channel id="66" MPCforum="priv-channels" channel-admin-rank="5" channel-codec="4" channel-codec-quality="10" subchannels="3" />
	</auto-channel-create>

<informations enabled="true">
		<MPCforum name="priv-channels">
			<channelPrivateCount enabled="true" id="16" name="[cspacer]Kanały prywatne: {COUNT}" />
			<channelFreeCount enabled="true" id="17" name="[cspacer]Kanały Wolne: {COUNT}" />
			<!-- strefy tutaj nie sa potrzebne! -->
			<channelOnlineUserCount enabled="true" id="19" name="[cspacer]Użytkownicy online: {COUNT}/{MAXCOUNT}" />
			<channelTopUsers enabled="true" id="18" name="[cspacer]Rekord online: {COUNT}" /> 
		</MPCforum>
		<MPCforum name="nieistniejacastrefa">
		    <!-- 4 OPCJE NIZEJ MUSZA BYC WYLACZONE JEZELI STREFA NIE ISTNIEJE! -->
			<channelPrivateCount enabled="true" id="16" name="[cspacer]Kanały prywatne: {COUNT}" />
			<channelFreeCount enabled="true" id="17" name="[cspacer]Kanały Wolne: {COUNT}" />
			<!-- strefy tutaj nie sa potrzebne! -->
			<channelOnlineUserCount enabled="true" id="19" name="[cspacer]Użytkownicy online : {COUNT}/{MAXCOUNT}" />
			<channelTopUsers enabled="true" id="18" name="[cspacer]Rekord online: {COUNT}" /> 
		</MPCforum>
	</informations>

<auto-poke enabled="true"> <!-- poke kiedy ktos wchodzi na kanal np. centrum pomocy -->
        <channel id="56" />
		<channel id="57" />
		<channel id="59" />
		<channel id="60" />
		<channel id="64" />
		<channel id="65" />
        <ranks>
            <rank id="14"/>
        </ranks>
    </auto-poke>

<server-name enabled="true"/> <!-- nazwa do ustawienia w messages.xml -->

<auto-delete-channel enabled="true">
		<MPCforum name="priv-channels" channel-default-rank="8" channel-admin-rank="5" days="7" />
		<MPCforum name="priv-channels-2" channel-default-rank="8" channel-admin-rank="5" days="3" />
	</auto-delete-channel>

<!-- komendy -->

<command.notifyall enabled="true" prefix="[Ogłoszenie] " suffix="">
		<ranks> <!--uprawnienia aka id rang! -->
			<rank>6</rank>
			<rank>9</rank>
			<rank>10</rank>
			<rank>13</rank>
			<rank>12</rank>
		</ranks>
	</command.notifyall>

<!-- move-administrator = czy ma przenosić osobę, która stworzyła ten kanal -->

<!-- 
			tutaj możesz podać kilka stref! - wklej pod tą strefe inną strefę. 	
    -->
	<command.createchannel enabled="true" move-administrator="true">
		<MPCforum name="priv-channels" channel-admin-rank="5" channel-codec="4"  channel-codec-quality="10" />
		<MPCforum name="priv-channels-2" channel-admin-rank="5" channel-codec="4"  channel-codec-quality="10" />
		<ranks><!--uprawnienia-->
			<rank>6</rank>
			<rank>9</rank>
			<rank>10</rank>
			<rank>13</rank>
			<rank>12</rank>
		</ranks>
	</command.createchannel>

<command.quit enabled="true">
		<ranks><!--uprawnienia-->
			<rank>6</rank>
			<rank>9</rank>
			<rank>10</rank>
			<rank>13</rank>
			<rank>12</rank>
		</ranks>
	</command.quit>

<command.help enabled="true">
		<ranks>
		<rank>6</rank>
			<rank>9</rank>
			<rank>10</rank>
			<rank>13</rank>
			<rank>12</rank>
		</ranks>
	</command.help>
</settings>

post-463311-0-00437000-1458727398.jpg

Opublikowano

all @up

W ostatniej wersji jest zepsute laczenie sie z query dlatego wiekszosc moze nie dzialac.

W te swieta powinna byc aktualizacja, ale zanim jeszcze ja wypuszcze dam kilku osobom (ktore napisaly do mnie na pw z prosba o zostanie "beta-testerem") wersje testowa zeby sprawdzic czy nie tylko u mnie smiga.

Opublikowano

all @up

W ostatniej wersji jest zepsute laczenie sie z query dlatego wiekszosc moze nie dzialac.

W te swieta powinna byc aktualizacja, ale zanim jeszcze ja wypuszcze dam kilku osobom (ktore napisaly do mnie na pw z prosba o zostanie "beta-testerem") wersje testowa zeby sprawdzic czy nie tylko u mnie smiga.

Mógłbym również prosić o taką wersję? Chętnie bym przetestował i od razu zaczął konfigurować serwer. Wszystkie błędy bym zgłaszał w temacie, bądź w pw.

BTW. dlaczego nazwa bota po najechaniu to jutuby.pl? Można to jakoś usunąć? Niech będzie ten iHelp ale chociaż tą lipną reklamę by się zdało usunąć.

Opublikowano

@filippop1

Mam pytanie. Bot mi działa całkowicie, tylko 1 opcja dziwnie nie działa.

Kiedy właściciel kanału wejdzie na kanał, bot wysyła wiadomość "Przedłużono date na Twoim kanale :)" a mimo tego data ciągle nie jest przedłużona.

Co jest tego powodem?

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

all @up

Mógłbym również prosić o taką wersję? Chętnie bym przetestował i od razu zaczął konfigurować serwer. Wszystkie błędy bym zgłaszał w temacie, bądź w pw.

BTW. dlaczego nazwa bota po najechaniu to jutuby.pl? Można to jakoś usunąć? Niech będzie ten iHelp ale chociaż tą lipną reklamę by się zdało usunąć.

dafuq?

Pewnie masz bota jutuby dodanego do kontaktów.

VRMo3FM.png

@filippop1

Kiedy właściciel kanału wejdzie na kanał, bot wysyła wiadomość "Przedłużono date na Twoim kanale :)" a mimo tego data ciągle nie jest przedłużona.

Co jest tego powodem?

Gdy ktoś miał pierwszy kanał to miał buga z datą.

W update zostanie to naprawione.

Opublikowano

all @up

dafuq?

Pewnie masz bota jutuby dodanego do kontaktów.

VRMo3FM.png

@filippop1

Co jest tego powodem?

Gdy ktoś miał pierwszy kanał to miał buga z datą.

W update zostanie to naprawione.

Kiedy można się spodziewać updatu? :) Oby jak najszybciej bo bocik wymiata chociaż nie działa mi 90% opcji na tę chwilę. Jeśli będę mógł zostać beta-testerem to prosiłbym abyś dał mi znać i wysłał linka do DL. :P

Opublikowano

Może mi ktoś wyjaśnić jak dokładnie zainstalować to "mono"? :P

sudo apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys 3FA7E0328081BFF6A14DA29AA6A19B38D3D831EF
echo "deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy main" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list
sudo apt-get update
apt-get install mono-complete

Ogólnie tu jest poradnik 

http://www.mono-project.com/docs/getting-started/install/linux/

yJIK9mU.png

Opublikowano
Wyst?pi? b??d podczas odczytywania strumienia (StreamReaderThread)
Komenda nie odpowiedziala w czasie?
Kod b??du: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0
Wyst?pi? b??d podczas odczytywania strumienia (StreamReaderThread)
Komenda nie odpowiedziala w czasie?

wie ktoś co jest nie tak? prosiłbym o pomoc :C

Opublikowano

Spróbuj ponownie zainstalować bota, z tego co widzę to brakuje jakiegoś pliku, lub api odmówiło posłuszeństwa.

Spróbuj ponownie zainstalować bota, z tego co widzę to brakuje jakiegoś pliku, lub api odmówiło posłuszeństwa.

Opublikowano

ale błąd pojawia się przy wpisaniu

screen -S iHelp mono iHelp.exe 11.222.33.444 10011 serveradmin hasło321 1 0

oczywiście pozmienianego na własne.

i wywala wtedy ten błąd razy milion na czerwono :c

Opublikowano

@TomoPSL

W ostatnim DL jest od grona błędów, nawet nie warto pobierać. Pewnie jakaś funkcja wadzi albo coś w cfg źle zrobiłeś...

Opublikowano

@TomoPSL

W ostatnim DL jest od grona błędów, nawet nie warto pobierać. Pewnie jakaś funkcja wadzi albo coś w cfg źle zrobiłeś...

czyli polecasz czekać na update? czy pobrać starszą wersję?

Opublikowano

Witam chciałbym się dowiedzieć jak zainstalować ihelpa na vpsa z linuxem. Chciałbym pokolei komendy oraz czy czeba coś w plikach zmieniac, jesli tak to czy mógłby ktoś podesłać całą gotową pacze w ihelpem (bez konfiguracji) i z pokolei komendami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...