Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] iHelp - multibot

Gość filippop1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po edycji konfiguracji bot sam aktualizuje swoje funkcje? Bo nie widze funkcji typu reload/restart. Dodatkowo mam spam w konsoli:

at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () <0x41434f30 + 0x0014b> in <filename unknown>:0
Wystąpił błąd podczas odczytywania strumienia (StreamReaderThread)
Komenda nie odpowiedziala w czasie?
Kod błędu: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () <0x41434f30 + 0x0014b> in <filename unknown>:0

Dodatkowo:

blad.jpg

Dodatkowo nie działa mi status administracji:

<admin-list enabled="true" channel-id="690">
  <top>
<!--   -->[SIZE=13][b]Administracja:[/b][/SIZE]
  </top>
  <group>[b]Grupa: {GROUP}[/b]</group>
  <!--
   Dostępne zmienne:
   {NICK}
   {CONNECTIONTIME} - ta zmienna dziala tylko w style-online
   {LASTCONNECTED} - ta zmienna dziala tylko w style-offline
   {UUID}
   {CHANNELID}
   {CHANNELNAME}
  -->
  <style-offline>[COLOR=RED][URL=client://0/{UUID}]{NICK}[/URL] offline[/COLOR] od {LASTCONNECTED}
  </style-offline>
  <style-online>[COLOR=GREEN][URL=client://0/{UUID}][b]{NICK}[/b][/URL] online[/COLOR] od {CONNECTIONTIME}
  * Dostępny na kanale [URL=channelID://{CHANNELID}]{CHANNELNAME}[/URL]
  </style-online> <!-- {CONNECTIONTIME} -->
  <down></down>
  <ranks>
   <rank id="2">Root</rank>
   <rank id="6">Globall Admin</rank>
   <rank id="12">Admin</rank>
   <rank id="15">Test Moderator</rank>
  </ranks>
</admin-list>

(bot nie edytuje kanału)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

• Odpowiedzi 236
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Po uruchomieniu komendą wczytuje serwer w sensie zakazane nicki itd ale potem jest taki błąd:

Wystąpił błąd podczas odczytywania strumienia (StreamReaderThread)
Kod błędu: System.ArgumentOutOfRangeException: Argument is out of range.
Parameter name: index
  at System.Collections.Generic.List`1[TeamSpeakQueryAPI.Command.Command].get_Item (Int32 index) [0x00000] in <filename unknown>:0
  at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () [0x00000] in <filename unknown>:0

Nie mam pojęcia skąd ten błąd.

5_fg.png

Opublikowano

Czy jest możliwość zrestartowania bota/wyłączenia go bez wyłączania VPS'a? Gdyż edytowałem w FTP pliki i bot nie chce ich zaktualizować. I dlaczego w nazwie serwera jest 0/(moje sloty), jak ktoś wychodzi z serwera to jest -1/(moje sloty) itp.

@Edit

Wyst?pi? b??d podczas odczytywania strumienia (StreamReaderThread)
Kod b??du: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () [0x00000] in <filename 
unknown>:0

gdy odpalam Bota, wyskakuje mi coś takiego.

#HELP
Opublikowano

Cześć, jest osoba która pomoże mi odpalić bota na linux bo nie zbyt rozumiem ;/

­

Opublikowano

Czy jest możliwość zrestartowania bota/wyłączenia go bez wyłączania VPS'a? Gdyż edytowałem w FTP pliki i bot nie chce ich zaktualizować. I dlaczego w nazwie serwera jest 0/(moje sloty), jak ktoś wychodzi z serwera to jest -1/(moje sloty) itp.

@Edit

Wyst?pi? b??d podczas odczytywania strumienia (StreamReaderThread)
Kod b??du: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at TeamSpeakQueryAPI.Threads.StreamReaderThread.Run () [0x00000] in <filename 
unknown>:0

gdy odpalam Bota, wyskakuje mi coś takiego.

#HELP

napisz do bota !quit

Widocznie coś źle skonfigurowałeś. napisz na gg a pomogę. 45493979

Cześć, jest osoba która pomoże mi odpalić bota na linux bo nie zbyt rozumiem ;/

Napisz, do mnie na pw lub gg-> 45493979

lubie-to-png.png

Opublikowano

Polecam, autor tego bota mi pomógł w naprawie tego bota i działa jak dobry bot! Autor tego posta jest najlepszym programistą pomocnikiem ever! Polecam tego allegrowicza!

Opublikowano

Pomoże ktoś z tym błędem? Ciągle mi nim spami w konsoli, system Debian 7 64bit

blad.jpg

Przeczytaj najlepsza odpowiedz.

Opublikowano

a ja mam taki blad przy wlaczeniu ta komenda co podałeś.Tzn bot się łączy z serwerem ale nic nie robi nic nie edytuje itp

) <0xb47b8d50 + 0x0009b> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ThrowUnexpectedToken (System.String expectedToken1, System.String expectedToken2) <0xb47b89d8 + 0x000c3> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseAttributes () <0xb747b808 + 0x00633> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElement () <0xb7479000 + 0x0044f> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlTextReaderImpl.ParseElementContent () <0xb7479d40 + 0x002af> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlTextReaderImpl.Read () <0xb75430f8 + 0x00043> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlLoader.LoadNode (Boolean skipOverWhitespace) <0xb7465828 + 0x004fc> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlLoader.LoadDocSequence (System.Xml.XmlDocument parentDoc) <0xb74657b8 + 0x0004f> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlLoader.Load (System.Xml.XmlDocument doc, System.Xml.XmlReader reader, Boolean preserveWhitespace) <0xb7464920 + 0x001af> in <filename unknown>:0
  at System.Xml.XmlDocument.Load (System.Xml.XmlReader reader) <0xb74647b8 + 0x00083> in <filename unknown>:0
  at ????????.???????? (System.String ????????, ???????? ????????) <0xb47b2b80 + 0x00392> in <filename unknown>:0
4

Ps stare wersje dzialaja a nowa nie :/

Opublikowano

@filippop1 błąd był spowodowany listą adminstracji, po wyłączeniu tej funkcji ustąpił ale nie wiem co jest z kodem że wywala błąd

<top>
<!--   -->[SIZE=13][b]Administracja[/b][/SIZE]
  </top>
  <group>[b]Grupa {GROUP}[/b]</group>
  <!--
   Dostępne zmienne:
   {NICK}
   {UUID}
   {CHANNELID}
   {CHANNELNAME}
  -->
  <style-offline>[COLOR=RED][URL=client://0/{UUID}]{NICK}[/URL] offline[/COLOR] od {LASTCONNECTED}
  </style-offline>
  <style-online>[COLOR=GREEN][URL=client://0/{UUID}][b]{NICK}[/b][/URL] online[/COLOR] od {CONNECTIONTIME}
  <down></down>
  <ranks>
   <rank id="2">Root</rank>
  </ranks>
</admin-list>

hex.svg

Opublikowano

Konfiguracja bota jest bardzo ciężka iż config nie jest zorganizowany trzeba szukać czytać każda linijkę żeby znaleść np Wiadomość powitalna

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Konfiguracja bota jest bardzo ciężka iż config nie jest zorganizowany trzeba szukać czytać każda linijkę żeby znaleść np Wiadomość powitalna

Przy pierwszym włączeniu bota musisz i tak "przeczytać" całą konfiguracje, bo innaczej bot nie będzie działał.

Opublikowano

@filippop1 błąd był spowodowany listą adminstracji, po wyłączeniu tej funkcji ustąpił ale nie wiem co jest z kodem że wywala błąd

<top>
<!--   -->[SIZE=13][b]Administracja[/b][/SIZE]
  </top>
  <group>[b]Grupa {GROUP}[/b]</group>
  <!--
   Dostępne zmienne:
   {NICK}
   {UUID}
   {CHANNELID}
   {CHANNELNAME}
  -->
  </style-offline>
  <down></down>
  <ranks>
   <rank id="2">Root</rank>
  </ranks>
</admin-list>

to jest tylko ustawienie, błąd w kodzie jest po stronie aplikacji lecz nie zawsze go wywala ;) mi wszystko śmiga ;)

lubie-to-png.png

Opublikowano

blad.jpg

Dodałeś rangę w liście Administracji ale nikt jej nie posiada na serwerze(bynajmiej ja mam wtedy ten błąd)

lubie-to-png.png

Opublikowano

blad.jpg

Dodałeś rangę w liście Administracji ale nikt jej nie posiada na serwerze(bynajmiej ja mam wtedy ten błąd)

umkneło mi to D:

Jeżeli znasz więcej takich błędów to pisz.

Przypominam, że jest to wersja BETA. Na tę chwilę posiada dużo błędów.

Opublikowano

blad.jpg

umkneło mi to D:

Jeżeli znasz więcej takich błędów to pisz.

Przypominam, że jest to wersja BETA. Na tę chwilę posiada dużo błędów.

A mi pomożesz z UP?

Opublikowano

@filippop1 mam pomysł na automatyzacjie strefy pomocy tzn.

jeśli jakiś admin był by online bot otwierał by kanały takie jak zgłaszanie skargi, nadanie rangi dodatkowej, kanału premium itd. (kanały które wymagrają admistracji) a jeśli nikogo nie było by online to bot zamykał by kanały.

@Snake_

Musisz usunąć wszystkie rangi administracji a zostawić tylko te do których jest ktoś dodany. Autor pominoł fakt że nie wszystkie rangi są zajęte ;p

hex.svg

Opublikowano

@Snake_

Musisz usunąć wszystkie rangi administracji a zostawić tylko te do których jest ktoś dodany. Autor pominoł fakt że nie wszystkie rangi są zajęte ;p

Jednak nie do końca.. właśnie zauważyłem, że mam ten błąd ale każdy ma rangę więc jest coś jeszcze.

lubie-to-png.png

Opublikowano

mam problem na linuxie bo ciągle mi pisze że nie mam mono jak zainstalowałem pomoże mi ktoś ;

Upewnij się że masz zainstalowane wszystkie pakiety:

apt-get install mono-devel
apt-get install mono-complete
apt-get install ca-certificates-mono

hex.svg

Opublikowano

Mam problem

Wyst?pi? b??d podczas wczytywania pliku settings.xml. Wiadomo?? b?edu:
System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies.
File name: 'System.Core, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'
  at ????????..ctor () <0x4091d090 + 0x00153> in <filename unknown>:0
  at ????????.???????? (System.String ????????, ???????? ????????) <0x40916000 + 0x049c7> in <filename unknown>:0

In your dream.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...