Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Veriael

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla osób którym gra zacina się podczas ładowania - jeden z graczy dodał do argumentów javy oto te linijki:

-Dforge.forceNoStencil=true 
-XX:PermSize=512m
-XX:MaxPermSize=756m

I to mu pomogło. Z pewnością warto spróbować. ;)

Zapraszamy wszystkich do gry!

Opublikowano

Brakuje podstawowego moda technicznego... Applied Energestics. Nie wyobrażam sobie na modach technicznych bawić się ze skrzynkami w późnej fazie gry... Miłym urozmaiceniem byłby też mod Big Reactors. Ale jak już mówiłem, brak AE dyskwalifikuje ten serwer :/

Opublikowano

Brakuje podstawowego moda technicznego... Applied Energestics. Nie wyobrażam sobie na modach technicznych bawić się ze skrzynkami w późnej fazie gry... Miłym urozmaiceniem byłby też mod Big Reactors. Ale jak już mówiłem, brak AE dyskwalifikuje ten serwer :/

@BigBad

Znikome raczej w porównaniu do początków trudności późnej fazy gry trzeba eliminować, a nie omijać. 

Zachęcam mimo wszystko do zapoznania się z serwerem. ;)

Opublikowano

@BigBad

Znikome raczej w porównaniu do początków trudności późnej fazy gry trzeba eliminować, a nie omijać. 

To jest raczej irytowanie się podczas gry niż utrudnienie :D

Opublikowano

@BigBad

To jest raczej irytowanie się podczas gry niż utrudnienie :D

Jakie irytowanie najlepiej to by było wszystko ułatwić na max. AE to full automat, nic nie robisz sam i proste jak konstrukcja cepa. Może jeszcze chcieli byście zaawansowane solarki oprócz podstawowych i najlepiej z łatwym craftem? Do tego może jeszcze Portal Gun, Gravi Suite, lasery, drille i quarry? 

Prawdę mówiąc przy tej paczce modów aby osiągnąć to co aktualnie mam zeszło mi około 50 dni przy innych modach typu AotB-T czy tekkit+ dodatkowe mody robię wszystko w około 15dni. Poziom trudności i myślenia na serwerze jest wysoki z automatami trzeba pomyśleć i robić coś samemu, szukać, kopać  a nie z tutków z YT.

Z mojego punktu widzenia dobrym rozwiązaniem było by dodanie do całości GregTech jednakże musieli byśmy zaczynać wszystko od nowa.

Opublikowano

Jakie irytowanie najlepiej to by było wszystko ułatwić na max. AE to full automat, nic nie robisz sam i proste jak konstrukcja cepa. Może jeszcze chcieli byście zaawansowane solarki oprócz podstawowych i najlepiej z łatwym craftem? Do tego może jeszcze Portal Gun, Gravi Suite, lasery, drille i quarry? 

Prawdę mówiąc przy tej paczce modów aby osiągnąć to co aktualnie mam zeszło mi około 50 dni przy innych modach typu AotB-T czy tekkit+ dodatkowe mody robię wszystko w około 15dni. Poziom trudności i myślenia na serwerze jest wysoki z automatami trzeba pomyśleć i robić coś samemu, szukać, kopać  a nie z tutków z YT.

Z mojego punktu widzenia dobrym rozwiązaniem było by dodanie do całości GregTech jednakże musieli byśmy zaczynać wszystko od nowa.

Skoro kopanie godzinami, siedzenie przy crafting table po pół godziny, bo na jeden większy item trzeba craftować 30 innych już nie wspominając o przeszukiwaniu kilkudziesięciu skrzyń w poszukiwaniu jednego przedmiotu sprawia Ci frajdę to ok... o gustach się nie dyskutuje. Ja tam wolę automatyzować wiele rzeczy, robić duże fabryki, maszyny i lubię sobie popatrzeć na monitorkach jak mi miło wzrastają liczby surowców, a już najbardziej mnie cieszy satysfakcja z ukończenia automatyzacji długiego do tej pory procesu np. produkcja uu-matter, która i tak trwa dosyć długo mimo zautomatyzowania. Jeśli myślisz, że przez zautomatyzowane pozyskiwanie surowców szybko dociera się do end game'u to może pora nad dodaniem trudniejszych modów lub zmianie craftingów?

Opublikowano

Moze i bym zagral ale jak dla mnie brak launchera to zbytnia dobijka nie chce mi sie bawic z tym wszystkim ...

Opublikowano

Brak launchera wynagradza iście dopracowany serwer na modach. Miła atmosfera, ciekawa rozgrywka, która nie nudzi się od razu po 5 minutach gry.

Polecam :)

yRvi8rj.png

Opublikowano

Zostało dodane kilka baardzo fajnych modów, kilka zostało usuniętych aby usunąć wszelkie błędy. Praktycznie wszystkie możliwe aktualizacje modów zostały wykonane. Ceną była nowa mapa - na której gra będzie się toczyć do zaistnienia nowych problemów, a mam nadzieję że nie będzie to szybko. Zapraszam wszystkich do gry! :) Link do pobrania paczki pozostaje bez zmian.

Opublikowano

@Veriael @czaman Nie działa instalacja przez Technic Launcher wywala błąd:

Błąd podczas pobierania paczki: WerModded

Failed to download TU LINK Z DROPBOX

Skontaktuj się z autorem paczki !

Tu zdjęcie:

https://scr.hu/2pms/1hajm

Wybacz że dopiero teraz, ale powinno już działać. Jeśli nie chce działać pobieranie z technica, zawsze można też ściągnąć paczkę ręcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...