Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Veriael

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ściągnąłem, wszedłem, sprawdziłem i... po 10 minutach wyszedłem. Gorzej się chyba nie dało zniszczyć serwera na modach. Zaczynając od początku:

Wchodząc do gry pojawiamy się w jakże słabym spawnie, dodatkowo sama jego pozycja boli, bo trzeba sobie odpłynąć trochę, a na to jedzenia nie starcza. Żadnego teleportu poza granice, albo przynajmniej rozsądnego terenu, wszędzie tylko woda i wyspy. Kolejnym minusem jest dla mnie bezsens craftingu. Po co tworzyć narzędzia z tinker construct, skoro takie same na początku (a może i nawet lepsze) można sobie zrobić z podstawowych surowców i nie bawić się w żadne patterny itd. Następnym minusem jest różnorodność modów, tzn. dodatkowe jedzenie, jakieś meble, po co to wszystko? Nawet dobry budowniczy da radę ze zwykłym chiselem, a meble niepotrzebnie zapychają miejsce i pamięć. Zauważyłem również, że strasznie duży mix jest wśród broni i narzędzi. Skoro podstawowe narzędzia nie mogą wykonywać swojej funkcji to po co jest chociażby wgrane metallurgy? dla broni i zbroi? Według mnie trochę mija się to z celem. Moim zdaniem serwer powinien zostać zamknięty i od postaw przerobiony. Mody powinny być dopasowane (albo eksplorujemy, albo tworzymy sieci techniczne i automatyzacje (lub oba, ale w ROZSĄDNEJ ilości i proporcji)).

Tyle ode mnie, są to moje subiektywne odczucia. Grałem na wielu serwerach, ale ten (bez urazy oczywiście, to tylko konstruktywna krytyka) jest jednym z najsłabiej wykonanych. Jeśli chcesz to mogę ci doradzić w sprawach doboru modów. 

Opublikowano

Ściągnąłem, wszedłem, sprawdziłem i... po 10 minutach wyszedłem. Gorzej się chyba nie dało zniszczyć serwera na modach. Zaczynając od początku:

Wchodząc do gry pojawiamy się w jakże słabym spawnie, dodatkowo sama jego pozycja boli, bo trzeba sobie odpłynąć trochę, a na to jedzenia nie starcza. Żadnego teleportu poza granice, albo przynajmniej rozsądnego terenu, wszędzie tylko woda i wyspy. Kolejnym minusem jest dla mnie bezsens craftingu. Po co tworzyć narzędzia z tinker construct, skoro takie same na początku (a może i nawet lepsze) można sobie zrobić z podstawowych surowców i nie bawić się w żadne patterny itd. Następnym minusem jest różnorodność modów, tzn. dodatkowe jedzenie, jakieś meble, po co to wszystko? Nawet dobry budowniczy da radę ze zwykłym chiselem, a meble niepotrzebnie zapychają miejsce i pamięć. Zauważyłem również, że strasznie duży mix jest wśród broni i narzędzi. Skoro podstawowe narzędzia nie mogą wykonywać swojej funkcji to po co jest chociażby wgrane metallurgy? dla broni i zbroi? Według mnie trochę mija się to z celem. Moim zdaniem serwer powinien zostać zamknięty i od postaw przerobiony. Mody powinny być dopasowane (albo eksplorujemy, albo tworzymy sieci techniczne i automatyzacje (lub oba, ale w ROZSĄDNEJ ilości i proporcji)).

Tyle ode mnie, są to moje subiektywne odczucia. Grałem na wielu serwerach, ale ten (bez urazy oczywiście, to tylko konstruktywna krytyka) jest jednym z najsłabiej wykonanych. Jeśli chcesz to mogę ci doradzić w sprawach doboru modów. 

@Toxic325325

Wszelkie twoje osądy wynikają niestety z niewiedzy lub lenistwa. Już tłumaczę.

Owszem - spawn na tej mapie zlokalizowałem na wyspie, chcąc wprowadzić powiew świeżości i odrębność spawnu od reszty świata. Pierwsze dalsze wyspy znajdują się jakieś 100-200m, 500-600 to już stały, ogromny ląd. Wszystko to jest widoczne na dynmapie zlokalizowanej na forum, którego jak mniemam nie raczyłeś w tym celu odwiedzić. Jeśli chodzi o narzędzia... Cóż. Stworzyłeś jakiekolwiek nie używając tinkera? Śmiem wątpić. Wiesz dlaczego? Bo najzwyczajniej w świecie są zablokowane. Nawet narzędzia z metallurgy, które uważasz za niedostępne - SĄ możliwe do stworzenia właśnie używając Tinker's Construct. 

Nawiązując teraz do twoich końcowych, a jakże wylewnych i dosadnych zdań - nie, nie chcę twojej pomocy. Paczka modyfikacji jest od podstaw tworzona przeze mnie tak, jak miała być tworzona i efekt mnie zadowala. Przez kilka miesięcy przez serwer przewinęło się wiele graczy którzy doceniali różnorodność modyfikacji i z przyjemnością spędzali z nimi czas. Serwer był właśnie przerabiany, lecz przez jedną z osób w nieodpowiednim momencie otworzony. Następnym razem zanim zaczniesz zarzucać mi słabe wykonanie i oferując jako (za przeproszeniem) przypadkowa, pierwsza lepsza osoba swoją zafajdaną pomoc, spójrz na datę publikacji tematu i uświadom sobie że nie jest to nowy serwer i pomysł (tak, ten bezsensowny, który uważasz za najgorszy który widziałeś) miał już swoje pięć minut sukcesu.

PS. Nick nie jest przypadkowy, no nie?

Opublikowano

Serwer zostanie na nowo otwarty jutro (3 maja) o godzinie 15. 

Zmiany to:

- nowa mapa,

- zmieniona paczka modyfikacji,

- nowe, przejrzyste komendy pozwalające jak najszybciej oswoić się z serwerem nowym graczom,

- teleport na stały ląd, zlokalizowany na spawnie będącym wyspą.

Ponadto postaram się poświęcać serwerowi tyle czasu co na początku jego istnienia, aby nie doprowadzić do jego ponownej reaktywacji.

Wszystkich serdecznie zapraszam właśnie jutro o godzinie piętnastej. Paczka modyfikacji jest finalna i można już ją pobierać.

Opublikowano

Wszedłem ale długo nie zdołałem pograć. Niestety pomimo widocznych starań ten modpack jest niegrywalny. Setki bezużytecznych itemów niepotrzebnie tylko obciążają serwer. Moim zdaniem jeśli chcecie mieć mody mieszane to lepiej skorzystajcie z jakiejś gotowej i dobrze znanej paczki (platforma tekkit itp., tylko na wersje 1.7.10+, a nie żadne 1.6.4, w które nikt nie gra). Jeśli natomiast chcecie własną paczkę, to powinniście ją dobrze zoptymalizować, zbędne mody wyrzucić i zostawić tylko te, które coś wnoszą do rozgrywki. Skoro normalnym kilofem nie można kopać, to po co on w grze, a to picie wody jest irytujące, już te dwie rzeczy odstraszają graczy na początku. Powodzenia. 

bipsMal.png

Opublikowano

Na początku chciał bym wspomnieć czy rozumiesz ogólnie ideę modów do gry, ktoś je po coś robił.

Spawn jak spawn im mniejszy tym lepszy cóż byś na nim chciał, wielkiego badziewia ze zbędnymi rzeczami z którego wychodzisz po 10 min kręcenia się bez celu?

Nie trzeba odpływać wystarczy wejść na statek pod spawnem gdzie znajduje się tp na stały ląd.

Tinker został stworzony aby właśnie wprowadzić coś nowego do gry - użyj trochę głowy - skoro tinker jest na serwerze to jaki sens miały by zwykłe narzędzia wówczas nie był by on używany przez graczy, w pewnym sensie Tinker jest również utrudnieniem w grze. Dzięki niemu nie ma drapania drzewa i kopania drewniakami po 2 min od wejścia na serwer.

Dodatkowe meble i jedzenie - nie wiesz po co jest? Na serwery wchodzą różni gracze - jeden woli techniczne inny adventure inny zaś siedzi w domku i właśnie bawi się w jedzenie oraz meble. Nie grałeś tu nigdy więc nie wiesz, że są osoby które właśnie to lubią. Dziewczyny bawiły się w dekoratorki wnętrz, bywały osoby które nie kopały a tworzyły nowe przepisy z jedzeniem za które handlowały, tak samo jest z piciem wody nikt nie każe ci chłeptać jej ze strumienia jeśli rozumiesz mod to masz wiele innych sposobów na zaspokojenie pragnienia, dlatego też serwer nie ma wprowadzonego jakże debilnego sklepu SMS.

Mix broni i narzędzi wynika z samego tinkera który ma to w sobie - jeśli byś ogarnął to są ich różne rodzaje właśnie ze względu na ich różne właściwości po expieniu

Metallurgy zostało już ci wcześniej wyjaśnione

Sam również grywałem na wielu serwerach modowanych i na 90% z nich nie da się pograć dłużej niż 20-30dni gdyż dochodzimy praktycznie od razu do wszystkiego po tym czasie.

Oczywiście zawsze znajdzie się osoba narzekająca (przykłady na które natknąłem się w trakcie gry):

Po co tu mody techniczne skoro są cave'y i dungeony?

Za mało technicznych dodajcie coś jeszcze

Fajna paczka ale mi tnie - masz komputer z biedronki to i tnie

Łeee tylko 80 modów ja gram na singlu i mam ich 170 to jest paczka a nie jakieś gónwo

Za dużo modów zostawcie 4-5 podstawowych (jakie to są mody podstawowe?)

Jeśli komuś nie odpowiada to śmiało róbcie własne paczki i pokażcie na co was stać. Większość na czym grałem to gotowe modpacki pod zmienionymi nazwami nic więcej. Każdy chciał by nie wiadomo co, zawsze zostaje wam pobranie gotowca i granie po lanie z kolegami bo z tego co widzę to nie da się wszystkim dogodzić.

Na koniec mógł bym również powiedzieć iż bezproblemowo można zrobić 3 rodzaje paczek w bungeecoords ale kto za utrzymanie tego zapłaci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...