Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Veriael

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

IguanaTweaks ma błędy w configu, mimo zmiany blacklist na whitelist narzędzia nie działają, pewnie problem po stronie serwera a nie clienta. 

Rozwiązane. Nie było żadnego błędu, tak ma być.

Zapraszamy! :)

Przydała by się jakaś informacja w grze dla nowych graczy, że wszystkie narzędzia z Vanilla są OFF i używamy tylko Tinkera, gdyż jak sam widziałeś nie jedna nowa osoba nie kuma o co z tym wszystkim chodzi.

"Admin drewniany kilof mi nie kopie" itp.

Chociaż podstawa, że pierwszym kilofem jest kilof z flinta tinker construct potem już zakumają.

Opublikowano

IguanaTweaks ma błędy w configu, mimo zmiany blacklist na whitelist narzędzia nie działają, pewnie problem po stronie serwera a nie clienta. 

Rozwiązane. Nie było żadnego błędu, tak ma być.

Zapraszamy! :)

Przydała by się jakaś informacja w grze dla nowych graczy, że wszystkie narzędzia z Vanilla są OFF i używamy tylko Tinkera, gdyż jak sam widziałeś nie jedna nowa osoba nie kuma o co z tym wszystkim chodzi.

"Admin drewniany kilof mi nie kopie" itp.

Chociaż podstawa, że pierwszym kilofem jest kilof z flinta tinker construct potem już zakumają.

Poradnik został spisany, oraz jest dostępny pod adresem: http://veriael.vior.pl/forum/showthread.php?tid=8&pid=13#pid13

Myślę że nowi gracze będą mieli teraz łatwiejszy i przyjemniejszy start. :)

Opublikowano

Napisz czy da się to jakoś wgrać do launchera Shigi(...). Serwer wygląda ciekawie, chciałbym Was odwiedzić a nie mogę bo już 2gi dzień bawię się tymi plikami i nic. Nie chcę pobierać zwykłego launchera bo ten, który mam pozwala mi na "posiadanie" kilku serwerów zarówno z modami jak i bez.

@edit:

Pobrałem innego launchera, wgrałem wszystko i teoretycznie działa. Jest jednak jeden problem. Mam straszne lagi już w menu, ja wiem, że to dużo modów itd, ale chyba bez przesady(zwłaszcza, że nawet niczego nie uruchomiłem). Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, wie ktoś w czym problem? Komputer do świetnych nie należy (8GB RAM, procesor 8 rdzeni, karta Radeon R9 270X), ale chyba menu powinien "uciągnąć". Używałem wielu innych paczek i problemu nie było. 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Chetnie bym zawital tyle ze jestem leniem i nie lubie szukac itemow po skrzynkach a nie widze nic typu logistic pipes ani AE2. No coz kazdemu nie dogodzi zaraz wbije, zobacze serwer i ocenie :)

@Edit

Na shiginima launcher brak odpowiedzi a na innych launcherach paczka sie nie uruchamia/laguje. Nie jest to wina mojego komputera bo uciagal paczki po 200 modow. Mecze sie z tym od godziny i nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

Znaczy, że nie jestem jedyny. Mam identyczny problem co Pan wyżej. Na Shiginima nie idzie odpalić a na zwykłym, czystym 1.7.10 tnie strasznie już samo menu. Jeśli komuś działa i może to niech proszę launcher non-premium na którym gra, może nam też na nim się uda. 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Nie odpowiadam za niedziałanie paczki modów na pirackich launcherach. Jeśli istnieje problem z launcherem - można zainstalować działającego w danym przypadku forga, przenieść same modyfikacje, darować sobie już ich configi. Jeśli wtedy będzie występował problem - nie jest to już w żadnym wypadku wina paczki. Same modyfikacje zostały pobrane z oficjalnych źródeł.

Opublikowano
[14:28:17] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker
[14:28:17] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Using primary tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker
[14:28:17] [main/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker
[14:28:17] [main/INFO] [FML]: Forge Mod Loader version 7.99.40.1614 for Minecraft 1.7.10 loading
[14:28:17] [main/INFO] [FML]: Java is Java HotSpot 64-Bit Server VM, version 1.8.0_25, running on Windows 7:amd64:6.1, installed at C:\Users\Kuba\Downloads\runtime\jre-x64\1.8.0_25
[14:28:17] [main/WARN] [FML]: The coremod aroma1997.core.coremod.CoreMod does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[14:28:17] [main/INFO] [FML]: Loading tweaker me.guichaguri.betterfps.tweaker.BetterFpsTweaker from BetterFps-Mod-1.7.10.jar
[14:28:17] [main/ERROR] [FML]: The coremod poersch.minecraft.bettergrassandleaves.core.BGALLoadingPlugin is requesting minecraft version 1.6.4 and minecraft is 1.7.10. It will be ignored.
[14:28:17] [main/WARN] [FML]: The coremod cofh.asm.LoadingPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[14:28:17] [main/WARN] [FML]: The coremod ic2.core.coremod.IC2core does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[14:28:17] [main/WARN] [FML]: The coremod invtweaks.forge.asm.FMLPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[14:28:17] [main/INFO] [FML]: Loading tweaker net.minecraftforge.lex.legacyjavafixer.LegacyJavaFixer from legacyjavafixer-1.0.jar
[14:28:17] [main/INFO] [FML]: Loading tweaker optifine.OptiFineForgeTweaker from OptiFine_1.7.10_HD_U_C1.jar
[14:28:17] [main/ERROR] [FML]: The coremod pelep.pcl.PCLPlugin is requesting minecraft version 1.6.4 and minecraft is 1.7.10. It will be ignored.
[14:28:17] [main/INFO] [FML]: Loading tweaker shadersmodcore.loading.SMCTweaker from ShadersModCore-v2.3.31-mc1.7.10-f.jar
[14:28:17] [main/WARN] [FML]: The coremod lain.mods.skinport.asm.Plugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[14:28:17] [main/WARN] [FML]: The coremod squeek.spiceoflife.asm.ASMPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: java.lang.AbstractMethodError
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.loadCoreMod(CoreModManager.java:502)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.discoverCoreMods(CoreModManager.java:389)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.handleLaunch(CoreModManager.java:221)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupHome(FMLLaunchHandler.java:90)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupClient(FMLLaunchHandler.java:67)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.configureForClientLaunch(FMLLaunchHandler.java:34)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker.injectIntoClassLoader(FMLTweaker.java:126)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:115)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)
[14:28:17] [main/ERROR] [FML]: An error occurred trying to configure the minecraft home at C:\Users\Kuba\AppData\Roaming\.minecraft for Forge Mod Loader
java.lang.AbstractMethodError
at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.loadCoreMod(CoreModManager.java:502) ~[forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.discoverCoreMods(CoreModManager.java:389) ~[forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.handleLaunch(CoreModManager.java:221) ~[forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupHome(FMLLaunchHandler.java:90) [forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupClient(FMLLaunchHandler.java:67) [forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.configureForClientLaunch(FMLLaunchHandler.java:34) [forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker.injectIntoClassLoader(FMLTweaker.java:126) [forge-1.7.10-10.13.4.1614-1.7.10.jar:?]
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:115) [launchwrapper-1.12.jar:?]
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.12.jar:?]
Exception in thread "main" [14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: java.lang.AbstractMethodError
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.loadCoreMod(CoreModManager.java:502)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.discoverCoreMods(CoreModManager.java:389)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.CoreModManager.handleLaunch(CoreModManager.java:221)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupHome(FMLLaunchHandler.java:90)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.setupClient(FMLLaunchHandler.java:67)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.relauncher.FMLLaunchHandler.configureForClientLaunch(FMLLaunchHandler.java:34)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker.injectIntoClassLoader(FMLTweaker.java:126)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:115)
[14:28:17] [main/INFO] [sTDERR]: [java.lang.Throwable$WrappedPrintStream:println:748]: at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28)

ja mam cos takiego
rondelek.pngSygnatura by GeRu
Opublikowano

Ja mam pirata minecrafta i używam Launchera ShiginimaSE_v3000 włączyłem minecrafta potem ustawiłem na wersje gry 1.7.10 po chwili wyłączyłem przeszedłem na .Minecraft

wkleiłem modpacka pobrałem DrZharks MoCreatures Mod v6.3.1 Wkleiłem do mods potem zainstalowałem forge i włączyłem ShiginimaSE_v3000 zmieniłem na Forge i ustawiłem ram na 1gb 615 ramu i PLAY po czasie minecraft mi się włącza i bez problemu sobie na świetnym serwerze! :)

A tak a pro po jest wszystko na instrukcji, lepiej usunąć całego minecrafta i pobrać odnowa ! :)

Mój słaby sprzęt ;P : Intel Core i3-2100 3.10GHz (4 CPUs) 4 GB Ram,Karta graficzna AMD RADEON 6570 HD SERIES 1GB

I wszystko dobrze mi chodzi tylko czasami mam ściny. ;p

Opublikowano

Paczkę plików testowałem na wielu launcherach po prostu trzeba trochę pomyśleć przy instalacji.

1. Wszystko co znajduje się w %appdata% pod nazwą .minecraft przenieś w dowolne miejsce (przenieś nie kopiuj)

2. Pobierz dowolny launcher (testowałem w tym momencie na S v3100)

3. Uruchom launcher z wersją gry 1.7.10

4. Zamknij grę

5. Pobierz paczkę - przenieś pliki z paczki do folderu .minecraft znajdującego się w %appdata%

6. Uruchom grę wybierając w opcjach (edit profile) release 1.7.10-forge 10.13.4.......

7. Graj

(przy normalnych ustawieniach które są wraz z paczką osiągam około 340-450 fps, przy shaderach Preview 1 sięga 90-130fps i zero laga gry)

Jeśli nadal nie rozumiecie zrobię Video poradnik skoro aż tak prosta rzecz jest dla was problemem

Opublikowano

Polecam serdecznie serwer. Dobra atmosfera, szampańska rozgrywka, dobrze dobrane mody. Grać nie umierać.

Pozdrawiam, KiesieK

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...