Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

Diabel1410

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra robota, z dnia na dzień co raz więcej jest serwerów do konkurencji i każdy chce komuś serwer rozwalić i przejąć użytkowników do siebie na serwer.. (Cała nasza Polska)... Leci +

Opublikowano

Firewall troszkę słaby może wam coś blokuje ale większość ataków ci przepuści ;). ale leci + za dobre chęci.

Firewall jak mowie stworzony tylko żeby zablokować porty ;)

I na razie wersja beta ;)

Opublikowano

Nie rozumiem gdzie tu sens robić coś w wersji "beta"?

Co chcesz osiągnąć, widzę tu podstawę pod query, którą gdzieś udostępniałem.

Niby dobry bajer, ale jak to ujmę wszystko można przejść.

Całościowo przydatna rzecz.

Opublikowano

Nie rozumiem gdzie tu sens robić coś w wersji "beta"?

Co chcesz osiągnąć, widzę tu podstawę pod query, którą gdzieś udostępniałem.

Niby dobry bajer, ale jak to ujmę wszystko można przejść.

Całościowo przydatna rzecz.

jak pisze wygrzebałem musiałem z skosić brać podstawy do firewalla ;) 

Co chce osiągnąć? Lepsza wersje po to żeby wszystko więcej rzeczy tam dodać! :) 

Tak wiem że można obejść ale pamiętaj ze komuś zapewnię się to przyda :)

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że to nie jest firewall tylko regułki do firewalla. Skrypt ustawiający na sztywno ustawienia iptables.

Co tym więcej chcesz osiągnąć? Bez filtrowania w czasie teraźniejszym pakietów i analizie/porównywaniu ich mało jesteś w stanie zrobić.

Znajomość pythona się przyda i porządna baza haszów exploitów by mieć do czego się odnieść. 

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że to nie jest firewall tylko regułki do firewalla. Skrypt ustawiający na sztywno ustawienia iptables.

Co tym więcej chcesz osiągnąć? Bez filtrowania w czasie teraźniejszym pakietów i analizie/porównywaniu ich mało jesteś w stanie zrobić.

Znajomość pythona się przyda i porządna baza haszów exploitów by mieć do czego się odnieść. 

Człowieku czytaj porządnie co pisze ;)

napisałem ze ten firewall jest do blokowania portów. Którzy ludzie co chwile pytają jak zablokować porty.

Wiec swoje mądrości zostaw dla siebie i albo zrób FIREWALL'a swojego i go udostępnij i potem się kłóć jaki ten skrypt jest ch*j ;) 

Dziękuje pozdrawiam :)

Opublikowano

Człowieku czytaj porządnie co pisze ;)

napisałem ze ten firewall jest do blokowania portów. Którzy ludzie co chwile pytają jak zablokować porty.

Wiec swoje mądrości zostaw dla siebie i albo zrób FIREWALL'a swojego i go udostępnij i potem się kłóć jaki ten skrypt jest ch*j ;)

Dziękuje pozdrawiam :)

Co jest napisane a nie co pisze pierwsze primo.

Jedyne na co ci te regułki pozwolą to zablokowanie ustanowienia stałego połączenia z portem. Nic innego skryptem bash nie osiągniesz lelel.

Kolejne to nie jest FIREWALL.

Nie napiszę firewalla bo po pierwsze dlatego że, nie znam się na programowaniu tak niskiego poziomu logicznego, po drugie nie mam szans zrobić coś lepszego, co firma Netfilter Core Team od 98 roku rozwija.

Kolejna sprawa zablokowałbyś wszystkie porty i odblokował te co są potrzebne. Gdy ktoś tak czy siak zapuści flooda na zamknięty port to i tak zjedzie maszynę bo procek będzie mieć za dużo roboty z odrzucaniem wszystkich połączeń. 

Opublikowano

Jedyne na co ci te regułki pozwolą to zablokowanie ustanowienia stałego połączenia z portem. Nic innego skryptem bash nie osiągniesz lelel.

Nie napiszę firewalla bo po pierwsze dlatego że, nie znam się na programowaniu tak niskiego poziomu logicznego, po drugie nie mam szans zrobić coś lepszego, co firma Netfilter Core Team od 98 roku rozwija.

Kolejna sprawa zablokowałbyś wszystkie porty i odblokował te co są potrzebne. Gdy ktoś tak czy siak zapuści flooda na zamknięty port to i tak zjedzie maszynę bo procek będzie mieć za dużo roboty z odrzucaniem wszystkich połączeń. 

Widzę polonista się znalazł ;)

a po 2 widzę ze szukasz sedna w całym cebula nie zna granic c**j tam ze chce pomoc komuś nie to przyjdzie taki cebulak i będzie pisał ze to nie jest to!

Cebula co jedynie umie tylko krytykować jeśli dalej chcesz kontynuować rozmowa to tylko sam ze sobą ;)

Opublikowano

Nie napiszę firewalla bo po pierwsze dlatego że, nie znam się na programowaniu tak niskiego poziomu logicznego, po drugie nie mam szans zrobić coś lepszego, co firma Netfilter Core Team od 98 roku rozwija.

Akurat zablokowanie portu jest najwydajniejszą opcją. Maszyna mniej się namęczy odrzucaniem połączeń niż ich akceptacją, a tym bardziej analizą każdego pakietu co zaproponowałeś wcześniej. Do analizowania i filtrowania ruchu jaki generuje tysiąc slotowy serwer potrzebowałbyś osobną maszynę.
Opublikowano

Akurat zablokowanie portu jest najwydajniejszą opcją. Maszyna mniej się namęczy odrzucaniem połączeń niż ich akceptacją, a tym bardziej analizą każdego pakietu co zaproponowałeś wcześniej. Do analizowania i filtrowania ruchu jaki generuje tysiąc slotowy serwer potrzebowałbyś osobną maszynę.

Najwydajniejsze będzie poproszenie hostingu o wycięcie całego ruchu na routerach brzegowych(zależy od infrastruktury dc oczywiście) na danych portach i poproszenie by konkretne IP mogło się tylko z nimi łączyć. :) Wtedy cały zbędny syf mamy wycięty z góry. Polemizowałbym, zawsze można ustawić by od iluś połączeń/pakietów zaczynała się filtracja.

Widzę polonista się znalazł ;)

a po 2 widzę ze szukasz sedna w całym cebula nie zna granic c**j tam ze chce pomoc komuś nie to przyjdzie taki cebulak i będzie pisał ze to nie jest to!

Cebula co jedynie umie tylko krytykować jeśli dalej chcesz kontynuować rozmowa to tylko sam ze sobą ;)

Czy ja Ciebie wyzywam? Wypraszam sobie kierowanie do mnie takich tekstów! Jesteś widocznie mega ograniczoną umysłowo osobą skoro nie potrafisz przyjąć sobie słów krytyki do siebie i poprawić błędy. Nie pozdrawiam i kończę rozmowę z Tobą bajo. 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

root@vps546:~# ./firewall.sh start
Konfiguracja firewalla rozpoczeta
iptables v1.4.14: can't initialize iptables table `nat': Table does not exist (do you need to insmod?)
Perhaps iptables or your kernel needs to be upgraded.
iptables v1.4.14: can't initialize iptables table `nat': Table does not exist (do you need to insmod?)
iptables v1.4.14: option "-s" requires an argument
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
W dodatku zablokowano mi dostep do putty...
Opublikowano

­Patrząc na ten twój pseudo "Firewall" stwierdzam iż człowieku nie masz zielonego pojęcia o tym co robisz lub zrobiłeś sklejkę jednego wielkiego syfu z mpc lepiej zostaw to doświadczonym osobą co mają jakieś pojęcie na temat IPables bo narobisz tylko ludziom problemu ... Duplikowanie adresów Gratulacje, limitowanie shelli po hex-stringu no tak tylko nie wspomniałeś iż one podczas ataku obciążają w c**j procesor i osoba Korzystająca z Oferty  Net-speak lub hosteam przy ataku z kilku shelli ma ugotowanego procka i problem z zalogowaniem na ssh jeszcze brakuje tylko limitu na SSH i firewall z*******y możesz sprzedawać za 20Koła EURO desperatom typu gorzał rokat predator i Hax1or wmawiając im że to jest z*******y firewall

PS

Pierw akcpet później drop :)

pewnie i tak nie wiesz o czym mówię więc odsyłam do wujka google

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

musisz wpisać swoje ip w odpowiedniej lini ;)

­Patrząc na ten twój pseudo "Firewall" stwierdzam iż człowieku nie masz zielonego pojęcia o tym co robisz lub zrobiłeś sklejkę jednego wielkiego syfu z mpc lepiej zostaw to doświadczonym osobą co mają jakieś pojęcie na temat IPables bo narobisz tylko ludziom problemu ... Duplikowanie adresów Gratulacje, limitowanie shelli po hex-stringu no tak tylko nie wspomniałeś iż one podczas ataku obciążają w c**j procesor i osoba Korzystająca z Oferty  Net-speak lub hosteam przy ataku z kilku shelli ma ugotowanego procka i problem z zalogowaniem na ssh jeszcze brakuje tylko limitu na SSH i firewall z*******y możesz sprzedawać za 20Koła EURO desperatom typu gorzał rokat predator i Hax1or wmawiając im że to jest z*******y firewall

PS

Hmm a jak inni experci umieją to robić to dlaczego tego nie udostępnia? ludzie bardzo takich rzeczy potrzebują. Umiecie tylko krytykować zamiast pomóc ludzia. 

"Jak robisz coś dobrze ludzie tego nie zauważają ale jak już zrobisz jakiś błąd każdy go widzi" :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­

musisz wpisać swoje ip w odpowiedniej lini ;)

PS

Hmm a jak inni experci umieją to robić to dlaczego tego nie udostępnia? ludzie bardzo takich rzeczy potrzebują. Umiecie tylko krytykować zamiast pomóc ludzia. 

"Jak robisz coś dobrze ludzie tego nie zauważają ale jak już zrobisz jakiś błąd każdy go widzi" :)

Bo jak mam/mamy udostępnić coś dobrego tej cebulandii z MPC która później będzie udostępniać jako swoje lub sprzedawać że niby autorskie to c**j nas strzela i nie mamy zamiaru tu nic udostępniać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego pierw akcept później drop jeśli nie wiesz o co chodzi wyszukaj se u wujka google może ci pomoże a tak po za tym po co robisz coś czego nie ogarniasz i obciąża ci to procka np osobom korzystającym z usług net-speak hosteam i narobisz ludziom sporo błędów kolego naprawdę zastanów się co robisz.

AOWD3IA.png

Opublikowano

Kruku to tylko jest blokada portów i zablokowanie logowań na wybrane adresy IP. :v To nic nie ma wspólnego z atakiem DDoS/DoS...Chyba, że exploitem Ci wjadą :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Znajdzie się jakaś osoba która pomoże mi naprawić gdyż po wpisaniu tam mojego ip i maszyny w putty po odpaleniu wyskakuje:

iptables: Chain already exists.
iptables: Invalid argument. Run `dmesg' for more information.
iptables: Chain already exists.

7268414873585011531442.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...