Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Deathcore, Metalcore] Bring Me the Horizon

Riveilli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może w dziale znajdzie się parę osób słuchających w/w zespół.

Jakie są wasze odczucia i co myślicie o ich ostatnio wydanej pyty w odniesieniu do poprzednich?

Jestem też ciekawy co myślicie o tym, że Sykes nie daje już rady z wokalem i w połowie piosenki tylko podskakuje, bo brakuje mu powietrza :v

2015:

2013:

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nowy album i Sempiternal to nie deathcore, metalcore też nie. Ja i @Karyvlea jesteśmy dużymi fanami tego zespołu, a na forum z tego co się orientuje jeszcze parę osób ich słucha. Powiem tak, Do płyty z 2010 roku BMTH robiło świetną muzykę, od Sempiternala polecieli w dół.

BTW. trochę głębiej w dziale jest temat ogólny.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

A ja uważam, że Sempiternal jest jedną z ich najlepszych płyt. Ostatnia nie powala, ale też jest niesamowita, jednak spodziewałam się czegoś z większym pazurem. :( 

Opublikowano

Zespół według mnie słaby , Oliver Sykes ma słaby screaming i głos. Bring me the horizon kojarzy mi się z emo  nastolatkami. Największym problemem tego zespołu są fani w 80% i występy na żywo. 

Cały metalcore i deathcore  suck , oczywiście są perełki np.Killswitch Engage.

Nowy metalcore brzmi jak złagodzony melodic death metal.

Przykład melodic  death metalu 

Metalcore jest jak komunizm jak jest zrobiony dobrze to jest idealnie

Pudełko na hejty od fanek i fanów bring me the horizon ---> \___________/

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Szczerze fanem zespołu długo nie jestem, ale zauważyłem, że starsze piosenki (te z 2010 wstecz) miały taki mocny pazur i że przez te lata nastąpił proces łagodzenia tego stylu do nastolatek. Ogólnie zespół jest dobry, ale czasem chcę, by było więcej takich starszych ich piosenek. 

Opublikowano

Szczerze fanem zespołu długo nie jestem, ale zauważyłem, że starsze piosenki (te z 2010 wstecz) miały taki mocny pazur i że przez te lata nastąpił proces łagodzenia tego stylu do nastolatek. Ogólnie zespół jest dobry, ale czasem chcę, by było więcej takich starszych ich piosenek. 

Każda ich płyta jest opisem przeżyć w poszczególnych etapach ich życia. O utworze "oh no":

Ta piosenka pokazuje bardzo ważną zmianę w mentalności z poetyckim głosem (Oliver'a Sykes'a), bo pokazuje, jak jego uzależnienie należy już do przeszłości. Fabuła utworu jest zwrócona do kogoś kto jest nadal uzależniony, i stara się pomóc mu stać się niezależny od narkotyków. To pokazuje realne zmiany z poprzednich albumów, There is the hell... (który mówi o byciu uzależnionym) i Sempiternal, który mowi o próbach przestania bycia uzależnionym.

Opublikowano

Bring me the horizon odkrył że czym ich muzyka jest lżejsza tym lepiej się sprzedaje tak jak Metallica.

Opublikowano

Bring Me The Horizon ładnie grało z playbacku  xD 

Opublikowano

Bring Me The Horizon ładnie grało z playbacku  xD

Oni teraz ciągle grają z playbacku, inaczej co parę sekund byłaby cisza xD

Opublikowano

Mam małe pytanie związane z bring me the horizon i całego metalcore (nie mylić z zespołami post-hardcore np escape the fate , falling in reverse) ale co się tam dzieje większość najpopularniejszych  łagodzą brzmienie  np. bullet for my valetine ,bring me the horizon itp. O ile kiedyś jeszcze miało to jakiś low  screaming to teraz prawie w ogóle nie ma.

Opublikowano

Mam małe pytanie związane z bring me the horizon i całego metalcore (nie mylić z zespołami post-hardcore np escape the fate , falling in reverse) ale co się tam dzieje większość najpopularniejszych  łagodzą brzmienie  np. bullet for my valetine ,bring me the horizon itp. O ile kiedyś jeszcze miało to jakiś low  screaming to teraz prawie w ogóle nie ma.

Podejrzewam, że struny głosowe się męczą od takiego darcia. xD

Opublikowano

Podejrzewam, że struny głosowe się męczą od takiego darcia. xD

Tylko że screaming  (growling) mniej męczy struny głosowe ponieważ screaming  (growling) wykorzystuje bardziej   płuca  niż struny głosowe ;)

Opublikowano

Jedyna piosenka bring me the horizon która mi się podoba  :D

Opublikowano

Ja tam trochę współczuje Bring Me The Horizon mieć takich  fanów którzy w 80% są dziewczynami w wieku 11-13 które są  scen (emo) i lubią Bring Me The Horizon dlatego że Oliver Sykes jest ładny.

Opublikowano

Ja tam trochę współczuje Bring Me The Horizon mieć takich  fanów którzy w 80% są dziewczynami w wieku 11-13 które są  scen (emo) i lubią Bring Me The Horizon dlatego że Oliver Sykes jest ładny.

Lubią, bo Sempiternal jest popularny, a przy starszych piosenkach kryją uszy.  :v

Co do 11-13 to chyba przesadziłeś, obstawiałabym 15-18, chociaż normalni też się zdarzają

Opublikowano

Sprzedali się, zresztą nic nowego w dzisiejszych czasach. Skończyli się na kilku dobrych piosenkach z Sempiternal i tyle. 

A może się nie sprzedali tylko  po prostu postanowil nie ograniczać się do jednego stylu więc  zaczęli eksperymentować i powstał taki EasyCore (Pop Punk + współczesny MetalCore).

Opublikowano

Sprzedali się, zresztą nic nowego w dzisiejszych czasach. Skończyli się na kilku dobrych piosenkach z Sempiternal i tyle. 

A może się nie sprzedali tylko  po prostu postanowil nie ograniczać się do jednego stylu więc  zaczęli eksperymentować i powstał taki EasyCore (Pop Punk + współczesny MetalCore).

To już lepiej postpopcore/popposthardcore pasuje.

Co jak co, ta piosenka jest arcydziełem (moim zdaniem ofc)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To już lepiej postpopcore/popposthardcore pasuje.

Co jak co, ta piosenka jest arcydziełem (moim zdaniem ofc)

Dziwna według mnie budowa piosenki z jednej  strony Oliver Sykes używa low growls a z drugiej  strony instumenty grają lekko ,ta piosenka brzmi według mnie jakby Bring Me The Horizon chciał stworzyć piosenkę z klimatem horror ale im nie wyszło :).  

Opublikowano

Nie wiem, ja słucham bmth głównie dla ich tekstów. Mimo to brzmienie caly czas podoba mi się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...