Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Deathcore, Metalcore] Bring Me the Horizon

Riveilli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli według Ciebie słaba bo: 

1) bmth słuchają nastolatki

2) mają emo teksty

3) bmth nie jest brutalne, a nastolatki myślą, że tak

To pozdrawiam.

Po prostu Ci się nie podoba, a nie, że słaba. Odróżniaj. 

idąc takim tokiem myślenia każdy wykonawca/zespół gra dobrze, ale się po prostu nie podoba. co tam, że wokal z dupy, gitara myląca najprostsze riffy i perkusja bez werbla.

Ty chyba nie wiesz co piszesz w tym momencie. 

• Odpowiedzi 128
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hype na Bring Me The Horizon oficjalnie  się skończył.

A skąd wiesz? xD

bo ileż można słuchac crapu  xD

Lepiej nie obrażaj BMTH jeszcze wejdzie jakaś psychofanka i będzie ci mówiła jacy oni są brutalni , choć tak naprawdę nie słyszała prawdziwego metalcore lub deathcore                                                                                                                           

Jak na razie to Ty jesteś psychoantyfanem. :) Chłopaki mają dobre teksty piosenek, dobrą muzykę (moim zdaniem), każda płyta chwyta za serducho na swój sposób. Można to lubić, albo nie. Mi się bardzo podobają takie nostalgiczne klimaty. Nie każdemu muszą, ale wszystko co widzę u Was to tylko puste argumenty i obrażanie tego zespołu jak i osób słuchający. 

Dla osób, które na co dzień słuchają łagodnego rocka, starsze płyty bmth mogą być 'brutalne'. Dla mnie też na samym początku były, ale przyzwyczaiłam się i sięgam po coraz ostrzejsze klimaty. xp 

Wasz hejt bazuje tylko na:

2) mają emo teksty

<ok>

Jaki artysta... tacy fani.

,,2) bmth nie jest brutalne , a nastolatki myslą, że tak" Tylko że tak naprawdę BMTH nigdy nie było brutalne

Porównaj to

z tym

Lub tym

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Hype na Bring Me The Horizon oficjalnie  się skończył.

A skąd wiesz? xD

bo ileż można słuchac crapu  xD

Lepiej nie obrażaj BMTH jeszcze wejdzie jakaś psychofanka i będzie ci mówiła jacy oni są brutalni , choć tak naprawdę nie słyszała prawdziwego metalcore lub deathcore

Jak na razie to Ty jesteś psychoantyfanem. :) Chłopaki mają dobre teksty piosenek, dobrą muzykę (moim zdaniem), każda płyta chwyta za serducho na swój sposób. Można to lubić, albo nie. Mi się bardzo podobają takie nostalgiczne klimaty. Nie każdemu muszą, ale wszystko co widzę u Was to tylko puste argumenty i obrażanie tego zespołu jak i osób słuchający. 

Dla osób, które na co dzień słuchają łagodnego rocka, starsze płyty bmth mogą być 'brutalne'. Dla mnie też na samym początku były, ale przyzwyczaiłam się i sięgam po coraz ostrzejsze klimaty. xp 

Wasz hejt bazuje tylko na:

2) mają emo teksty

<ok>

Jaki artysta... tacy fani.

,,2) bmth nie jest brutalne , a nastolatki myslą, że tak" Tylko że tak naprawdę BMTH nigdy nie było brutalne

Porównaj to

z tym

Lub tym

jak dla mnie kunt ur blezin to jeszcze nie jest tragedia, ale własnie dobrze, że wybrałeś ich "najmocniejszy" album jeżeli chodzi o ciężkość. 

dość kulejące instrumenty, bo gdzie ten scream/growl jeszcze na jakimś amatorskim poziomie się trzyma to perka i gitara jest jakby na poziomie niższym w ciężkości... powolnie grają, ale to jeszcze nie jest złe, bo downtempo jest ok, ale tutaj po prostu to kuleje i to ma się nijak do w/w downtempo tylko jakieś wymuszone defkory. (CIĄGLE PISZĘ O PIOSENCE PRAY FOR PLAGUES)

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

To fajność zespołu mierzy się miarą brutalności? XDD 

Wypowiadasz się na temat instrumentów, ok, może Ci się nie podobać. No, ale kurde, oni nigdy nie grali źle, oni nie grają źle. Uważasz, że prawie milion ludzi (mówię o last.fm) straciło słuch i słucha jakieś amatorszczyzny? Uważasz, że oni nie wiedzą jak grać, a Olivier jak śpiewać? I jeszcze mówisz o piosence, która jest w ich topce, jak i album. Przecież to śmieszne co piszesz. 

Po za tym jak mówiłam wyżej - każdy ma swoją skalę "brutalności". Dla niektórych stare piosenki są za brutalne, a dla niektórych są ok. Dla niektórych nowe są za mało brutalne i nie chcą tego słuchać, a dla jeszcze innych są w sam raz. Każdy artysta tworzy TAK JAK CHCE, a nie tak jak publiczce się podoba. 

Jeżeli lubisz słuchać darcia ryja jakiś random zespołów to sobie słuchaj. Masz takie prawo, każdy lubi co innego. Ja nie czuję muzyki śpiewanej growlem i nie słucham czegoś takiego. 

I nie jaki "artysta tacy fani", bo tak naprawdę nikt z nas nie ma bladego pojęcia o tym jaki jest dany wokalista. 

Wasze posty i argumenty w nich zawarte są ŚMIESZNE i BEZ POKRYCIA. 

Opublikowano

Wypowiadasz się na temat instrumentów, ok, może Ci się nie podobać. No, ale kurde, oni nigdy nie grali źle, oni nie grają źle. Uważasz, że prawie milion ludzi (mówię o last.fm) straciło słuch i słucha jakieś amatorszczyzny? Uważasz, że oni nie wiedzą jak grać, a Olivier jak śpiewać? I jeszcze mówisz o piosence, która jest w ich topce, jak i album. Przecież to śmieszne co piszesz. 

Po za tym jak mówiłam wyżej - każdy ma swoją skalę "brutalności". Dla niektórych stare piosenki są za brutalne, a dla niektórych są ok. Dla niektórych nowe są za mało brutalne i nie chcą tego słuchać, a dla jeszcze innych są w sam raz. Każdy artysta tworzy TAK JAK CHCE, a nie tak jak publiczce się podoba. 

Jeżeli lubisz słuchać darcia ryja jakiś random zespołów to sobie słuchaj. Masz takie prawo, każdy lubi co innego. Ja nie czuję muzyki śpiewanej growlem i nie słucham czegoś takiego. 

I nie jaki "artysta tacy fani", bo tak naprawdę nikt z nas nie ma bladego pojęcia o tym jaki jest dany wokalista. 

,,No, ale kurde, oni nigdy nie grali źle, oni nie grają źle. Uważasz, że prawie milion ludzi (mówię o last.fm) straciło słuch i słucha jakieś amatorszczyzny?"

Idąc tym tokiem myślenia Justin Bieber jest najlepszym artystą na świecie , ponieważ ma najwięcej słuchaczy na spotify.

A po drugie oni dali metalcore i deathcore złą sławę , przez nich  prawie wszyscy mówią ale ten metalcore i deathcore jest emo , choć tak naprawdę nie słyszeli prawdziwego  metalcore i deathcore

Opublikowano

,,No, ale kurde, oni nigdy nie grali źle, oni nie grają źle. Uważasz, że prawie milion ludzi (mówię o last.fm) straciło słuch i słucha jakieś amatorszczyzny?"

Idąc tym tokiem myślenia Justin Bieber jest najlepszym artystą na świecie , ponieważ ma najwięcej słuchaczy na spotify.

Tak, jest dobrym artystą. Ma dobry wokal i chwytliwe piosenki. Nie, nie podoba mi się jego twórczość. Stwierdzam fakty i jestem obiektywna. 

Opublikowano

refresh

@down, nie chcę być po żadnej ze stron, interesuje mnie jedynie jak najwięcej opinii nt. zespołu i jego twórczości

Opublikowano

przesłuchajcie tego pierdzielnięcia. chłopaki wracają po 5 latach z singlem. trochę z innymi typami w składzie, ale dalej ładnie pykają. dla porównania najlepszy utwór (wg mnie sprzed 5 lat)

jak dla mnie ten wokal z portrait of lost powinien zostać tzn. chciałbym, żeby były dwa wokale tj. z nowego główny i wspomagający lub po prostu grany naprzemiennie ze starym. instrumenty, tutaj sprawa ma się inaczej, bo tam było słychać amatorszczyzne, ale blasty były! a w nowym instrumentalnie jest lepiej, słychać, że to jest jakiś całkiem spoko zespół (gatunek: downtempo deathcore w starym i nowym).

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Znowu spodobała mi się piosenka BMTH. 

Opublikowano

Znowu spodobała mi się piosenka BMTH. 

jak dla mnie zwykły średniak, pełno takich na scenie, ale akurat tutaj właśnie polepszyli się dość. 

Opublikowano

­Za BMTH jakoś mocno nie przepadam, ogólnie metalcoru mało co słucham, ale jakbym miał napisać takie kawałki od BMTH które mi się spodobały, w mniejszym lub większym stopniu to na pewno podałbym:

- Happy Song
- Follow You
- Avalanche
- Oh No

Było w jakimś wcześniejszym poście o tym, że się sprzedali. Nie wiem dokładnie jak jest tutaj, bo Horizon to dla mnie świeży temat xD ale wiele zespołów, które znam i lubię, robią teraz bardzo słabe utwory. Mowa tutaj o Nickelback, LP i kilka innych. Lata świetlności moim zdaniem minęły. Znacie jakieś bandy, które tworzyły genialną muzyką dawno temu i nadal taką tworzą?

PS.
To jest niezłe https://www.youtube.com/watch?v=XaavUDPpPLA czy https://www.youtube.com/watch?v=bxf-izrA-7E#t=1m57s Dla mnie to już limit brutalności i darcia ryja. Więcej byłoby ponad moje siły. 
Opublikowano

06310-8d5eaa36-3bbf-43aa-8390-3bbd983768

Współczuję Harriotowi braku umiejętności rozróżniania gatunków muzycznych.

Screen ze strony bmth na laście. :P

Przecież na pierwszej albumie byli deathcore  , na dwóch następny byli metalcore a na dwóch najnowszych  są easycore i post-hardcore. :v

sz6rVW.png

Opublikowano

Przecież na pierwszej albumie byli deathcore  , na dwóch następny byli metalcore a na dwóch najnowszych  są easycore i post-hardcore. :v

sz6rVW.png

No, ale nie pop.  o.O

Opublikowano

sz6rVW.png

No, ale nie pop.  o.O

Teoretycznie dwa najnowsze albumy są post-hardcore i easycore a te gatunki mają trochę wspólnego z popem , oczywiście easycore i post-hardcore nie jest popem ale oba te gatunki mają wspólne cechy   z popem np. mają chwytliwą  linię melodyczną i podobny typ śpiewania  :v.

Opublikowano

posthardcore ma coś wspólnego z popem, bo opiera się na punku, a dzisiejszy, mainstreamowy punk to.. pop.

Dzisiaj wyszedł teledysk do mojej ulubionej piosenki z That's The Spirit. Teledysk słaby, nierobiony w ogóle przez twórców utworu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

posthardcore ma coś wspólnego z popem, bo opiera się na punku, a dzisiejszy, mainstreamowy punk to.. pop.

Dzisiaj wyszedł teledysk do mojej ulubionej piosenki z That's The Spirit. Teledysk słaby, nierobiony w ogóle przez twórców utworu.

Ten teledysk wygląda jakby był robiony przy pomocy Movie Makera xD

Opublikowano

Nawet gorzej, efekty są naprawdę słabe. Ale co się dziwić, robił to amator.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Według mnie też wyszedł słabo

A inni się zachwycali na fb. xDD 

Pewnie same nastolatki xD 

­

Opublikowano

Według mnie też wyszedł słabo

A inni się zachwycali na fb. xDD 

Pewnie same nastolatki xD 

­

Nie, na fb wypowiadają się na ogół osoby w wieku 18-25, ale nastolatki też się zachwycały. Nastolatkę żeby zachwycić to nie potrzeba dużo. :)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...