Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CZATMAT - Poznaj kogoś nowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­dark_logo.png

Witam bardzo serdecznie.

Chciałbym przedstawić Wam projekt losowego, anonimowego czatu tekstowego.

Wiemy, że nie jesteśmy jedyni w sieci, dlatego też przygotowaliśmy odrobinę odświeżoną wersję.

Z obserwacji wynika, że 90% rozmów rozpoczyna się od pytania o płeć. Postanowiliśmy to uprościć.

Wprowadziliśmy opcję wyboru swojej płci, która tuż po połączeniu ukazuje się w miejscu czatu.

Dodatkową opcją jest możliwość podania swojego wieku, który również pokaże się po połączeniu.

Żadna z opcji nie jest obowiązkowa aby zachować anonimowy charakter czatu.

Wszystko to przedstawiliśmy w prosty i przejrzysty sposób.

Layout przystosowuje się do każdej używanej rozdzielczości, co ułatwi użytkownikom prowadzenie rozmów na różnych urządzeniach.

W planach mamy częste aktualizację ponieważ to nie koniec nowości. Czat zostanie uzupełniony o wiele funkcjonalności, które umilą Wam

korzystanie z niego. 

Ciekawy Waszego zdania, z niecierpliwością czekam na oceny i uwagi. Wszystkie rozważymy!

Proszę o uzasadnienie swojej opinii, pozwoli to na odróżnienie poważnych ludzi od tych źle życzących wszystkim.

Liczymy na Waszą aktywność na wszelki możliwy sposób, od rozmawiania na czacie, zahaczając o nasz fanpage, po zapraszanie znajomych.

Czym więcej ludzi będzie przebywać na naszej stronie, tym więcej rozdamy upominków w postaci kart podarunkowych do Empiku oraz kodów na STEAM.

Adres strony: czatmat.pl

Opublikowano

szukało, szukało... i nie znalazło innej osoby, widać mało osób z tego korzysta jeszcze, łap +'a 

Opublikowano

szukało, szukało... i nie znalazło innej osoby, widać mało osób z tego korzysta jeszcze, łap +'a 

­

Niestety masz rację. Staram się być dostępny, żeby dało się pogadać jak ktoś wejdzie.

Sporo czasu pochłania teraz próba dogadania się w sprawie reklam, więc nie zawsze jestem.

Mamy nadzieję, że ilość osób będzie stale rosła i niebawem będziecie mogli rozmawiać swobodnie bez czekania na połączenie.

//Edit

Uwaga! Na naszym facebook'u ogłosiliśmy pierwszy konkurs.

Zasady są proste. Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału, może los się do Was uśmiechnie.

Opublikowano

Szału nie ma, strona moim zdaniem bez większej przyszłości. + za chęci.

"Uważam tak ponieważ ..." <- tu mile widziany byłby argument.

­

Opublikowano

Szału nie ma, strona moim zdaniem bez większej przyszłości. + za chęci.

Aby wejść na szczyt trzeba czasu i cierpliwości... wyciągnij wnioski i się zastanów nad tym co napisałeś.
Opublikowano

­Aktualizacja!

Wczoraj została wprowadzona aktualizacja, od teraz możecie dodawać zdjęcia do rozmowy!

Nie są one zapisywane na serwerze więc, zaraz po zakończeniu rozmowy, znikają.

06364462162418886767.jpg

Opublikowano

Aktualizacja!

Wczoraj została wprowadzona aktualizacja, od teraz dźwięk powiadomi Was o nowej wiadomości.

Informacja o wiadomości dostępna będzie również na zakładce.

Dodatkowo, gdy rozmówca pisze coś do Nas, pojawia się o tym informacja na czacie.

Opublikowano

No dobra.. zdjęcia nie są zapisywane na serwerze, a przez uczestników rozmowy?

Wskoczyłem na stronkę i chyba byłem sam :(

Jeśli coś takiego ma ruszyć, to musisz zainwestować w reklamę lub aplikację mobilną, albo coś takiego.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

No dobra.. zdjęcia nie są zapisywane na serwerze, a przez uczestników rozmowy?

Wskoczyłem na stronkę i chyba byłem sam :(

Jeśli coś takiego ma ruszyć, to musisz zainwestować w reklamę lub aplikację mobilną, albo coś takiego.

To Ty decydujesz co i komu wysyłasz. Nie możemy zapewnić, że ktoś, nawet jeśli będzie blokada, nie zrobi sobie zrzutu ekranu.

Dlatego należy osobiście myśleć o wysyłanych zdjęciach.

Co do ilości osób to jesteśmy tego świadomi, że jest problem z znalezieniem rozmówcy, bo ich po prostu nie ma.

Staramy się to zmienić i szukamy dobrego rozwiązania.

Wiele zależy od Was, wiem, że siedzenie na stronie gdzie nie ma nikogo jest męczące ale ktoś musi być tym pierwszym.

Co do aplikacji mobilnej. Moim zdaniem wystarczająca jest pełna responsywność strony. Jeśli faktycznie wolelibyście aplikację to nie widzę problemu aby ją wprowadzić ale do tego potrzebny jest konkretny impuls od strony użytkowników.

Jeszcze raz chciałbym zaprosić na konkurs. Więcej informacji na facebook'u.

Oczywiście dziękuje Ci za opinię. 

­

Opublikowano

Aplikację w telefonie możesz mieć zawsze przy dupie, a do kompa siada się raz na jakiś czas. Nie licz na impuls userów... których nie ma :)

Co to za konkurs, jeśli mogę zapytać? FB jakoś nie używam, nawet hasła do swojego konta nie pamiętam.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Ale można wejść przez przeglądarkę na telefonie, strona dopasuje się do urządzenia.

Do wygrania bon do empiku lub kody STEAM. Wystarczy polubić, udostępnić i napisać w komentarzu: zrobione.

Opublikowano

Witam, pomimo małego zainteresowania czatem nadal go ulepszamy.

Dodaliśmy dźwięk rozpoczęcia rozmowy (połączenia) oraz od teraz wklejane linki są linkami.

Planujemy następne aktualizację, nad którymi już pracujemy.

Czekamy na Was!

http://czatmat.in

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ogólnie powstaje wiele fajnych projektów takich jak ten, ale z braku popularności ten staje się nieprzydatny...

Dziękujemy, zawsze mówimy to wprost, ludzi na stronie nie ma. Nie mamy budżetu, który pozwoliłby na dobrą reklamę.

Aktualnie przechodzimy fazę "zamrożenia", czekam na informacje od kilku osób i dopiero po ich decyzjach będziemy działać dalej.

To jest mój pierwszy taki projekt, mam zamiar rozwijać go tak długo, aż zaczną ludzie z niego korzystać.

­

Opublikowano

Jest godzina 2 w nocy. Spać się nie chce, wiec pozwolę sobie na wielki wywód.

Przejrzałem projekcik. Pod względem kodu nie patrzę, ponieważ uważam, że nie ma sensu ;)

Lecz podrzucę Ci kilka pomysłów, może moich sugestii. 

Z racji, że jest to Twój pierwszy projekt tego typu, nie chciałbym Ci, aż tak podcinać skrzydeł, wiec nie obraź się za ostrzejsze słowa.

Cała idea uważam za przereklamowaną. Mówcie co chcecie, albo mnie linczujcie za to. Lecz niestety spóźniłeś się troszku z takowym projektem. Aktualnie jest kilka bardziej popularnych stron, gdzie gimbaza i inne walikoniki oblegają je dniami i nocami. Wiec przebicie się przez nie, będzie ciężkie. Zwłaszcza z takimi opcjami jakie na ten moment oferuje. Czyli samo pisanie + wysyłanie zdj. 

Jeżeli chcesz nadal rozwijać ten projekcik, to proponuję pomyślenie np. nad możliwością używania emotikon. Drobny szczegół, ale potrafi zmienić wiele, zwłaszcza dla pospolitego ucznia klasy 1 gim (Spam xD zawsze spoko :D)

Kolejna ciekawa opcja, lecz już ściągnięta z innej takiej strony (w sumie idea też już znana) jest losowanie tematów. Jak wiadomo, czasem przy rozmowie się nie klei temat, wiec może wyjść w tą stronę? Dać im możliwość, aby takowy sobie wylosowali? Nic trudnego, lecz aby taka pula była dość bogata :P 

Tak pisząc to dochodzę do ciekawego pomysłu, gdyby dać możliwość użytkownikom, powiedzmy po 5 min, możliwość zagrania w jakąś prostą grę? Może to troche trudniejsze zadanie, ale jakoś trzeba się wyróżniać :D Spytasz czemu po 5 min? A no dlatego, żeby to nie było miejsce gdzie tylko będą osoby grały, w końcu to nie jest salon gier.

Kolejny aspekt, który wyróżnia inne tego typu strony na tle twojej. Kamerka, kolejna rzecz która niby nie powinna nie zmieniać za wiele. A jest wręcz przeciwnie. Możliwość zobaczenia i pogadania w 4 oczy daje zdecydowanie więcej. 

Jednak spanie wygrywać zaczyna. Za wszelakie błędy językowe przepraszam, godzina...

Jestem pod wielkim wrażeniem, chęci i zapału, bo widać, że wkładasz w projekt wiele wysiłku. Ale jak mówiłem, konkurencja jest bardzo silna, jeżeli nie chcesz walczyć kilkanaście lat, to musisz potraktować temat z grubej rury i dać im wszystko co inni i jeszcze trochę. Wtedy reklama i można myśleć, w innym wypadku może być ciężko. Nie mniej jednak, będę przyglądał się poczynaniom tego projektu i śledził jak Ci idzie ;) A może nawet i jakaś reklama się znajdzie? Mam pomysł, ale to już do obgadania na priv ;)

Opublikowano

Jest godzina 2 w nocy. Spać się nie chce, wiec pozwolę sobie na wielki wywód.

Przejrzałem projekcik. Pod względem kodu nie patrzę, ponieważ uważam, że nie ma sensu ;)

Lecz podrzucę Ci kilka pomysłów, może moich sugestii. 

Z racji, że jest to Twój pierwszy projekt tego typu, nie chciałbym Ci, aż tak podcinać skrzydeł, wiec nie obraź się za ostrzejsze słowa.

Cała idea uważam za przereklamowaną. Mówcie co chcecie, albo mnie linczujcie za to. Lecz niestety spóźniłeś się troszku z takowym projektem. Aktualnie jest kilka bardziej popularnych stron, gdzie gimbaza i inne walikoniki oblegają je dniami i nocami. Wiec przebicie się przez nie, będzie ciężkie. Zwłaszcza z takimi opcjami jakie na ten moment oferuje. Czyli samo pisanie + wysyłanie zdj. 

Jeżeli chcesz nadal rozwijać ten projekcik, to proponuję pomyślenie np. nad możliwością używania emotikon. Drobny szczegół, ale potrafi zmienić wiele, zwłaszcza dla pospolitego ucznia klasy 1 gim (Spam xD zawsze spoko :D)

Kolejna ciekawa opcja, lecz już ściągnięta z innej takiej strony (w sumie idea też już znana) jest losowanie tematów. Jak wiadomo, czasem przy rozmowie się nie klei temat, wiec może wyjść w tą stronę? Dać im możliwość, aby takowy sobie wylosowali? Nic trudnego, lecz aby taka pula była dość bogata :P 

Tak pisząc to dochodzę do ciekawego pomysłu, gdyby dać możliwość użytkownikom, powiedzmy po 5 min, możliwość zagrania w jakąś prostą grę? Może to troche trudniejsze zadanie, ale jakoś trzeba się wyróżniać :D Spytasz czemu po 5 min? A no dlatego, żeby to nie było miejsce gdzie tylko będą osoby grały, w końcu to nie jest salon gier.

Kolejny aspekt, który wyróżnia inne tego typu strony na tle twojej. Kamerka, kolejna rzecz która niby nie powinna nie zmieniać za wiele. A jest wręcz przeciwnie. Możliwość zobaczenia i pogadania w 4 oczy daje zdecydowanie więcej. 

Jednak spanie wygrywać zaczyna. Za wszelakie błędy językowe przepraszam, godzina...

Jestem pod wielkim wrażeniem, chęci i zapału, bo widać, że wkładasz w projekt wiele wysiłku. Ale jak mówiłem, konkurencja jest bardzo silna, jeżeli nie chcesz walczyć kilkanaście lat, to musisz potraktować temat z grubej rury i dać im wszystko co inni i jeszcze trochę. Wtedy reklama i można myśleć, w innym wypadku może być ciężko. Nie mniej jednak, będę przyglądał się poczynaniom tego projektu i śledził jak Ci idzie ;) A może nawet i jakaś reklama się znajdzie? Mam pomysł, ale to już do obgadania na priv ;)

Dzięki wielkie. Rozmawialiśmy już o podobnych opcjach, jedne zaakceptowaliśmy i czekają na wdrożenie, inne zaś odłożyliśmy, ale nie skreśliliśmy ich.

Nie chcę pisać o wszystkich nowinkach przed ich wydanie (konkurencja nie śpi) ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Dobra robota.Bardzo podoba mi się szata graficzna strony.

Dziękuje :)

No i duże podziękowania należą się @Writen - robi świetną robotę od tej niewidocznej dla Was strony.

­

Opublikowano

Możecie też pójść w stronę udostępniania czatu na innych stronach www. Dajecie dostęp do Panelu Administratora, tam można sb wygenerować kod, wygląd itp i potem taki czat wrzucić na stronę www. Sam osobiście bym skorzystał :)

Opublikowano

Możecie też pójść w stronę udostępniania czatu na innych stronach www. Dajecie dostęp do Panelu Administratora, tam można sb wygenerować kod, wygląd itp i potem taki czat wrzucić na stronę www. Sam osobiście bym skorzystał :)

Takiej opcji nie będzie, mamy inne pomysły, o których, mam nadzieję, poinformuję już wkrótce.

­

Opublikowano

Generalnie pomysł oraz wykonanie to dobra robota. :)

Jednak musisz być świadom, że nie każdy będzie podawał swoje prawdziwe dane (Płeć i wiek), miejmy nadzieje, że nie wpłynie to na bezpieczeństwo tego czatu.

Edit:

Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi. ;) Jednak są to raczej drobne sprawy, bo każdy jest tego świadom.

Opublikowano

Generalnie pomysł oraz wykonanie to dobra robota. :)

Jednak musisz być świadom, że nie każdy będzie podawał swoje prawdziwe dane (Płeć i wiek), miejmy nadzieje, że nie wpłynie to na bezpieczeństwo tego czatu.

Edit:

Mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi. ;) Jednak są to raczej drobne sprawy, bo każdy jest tego świadom.

Dzięki wielkie. Rozumiem, żadna funkcja nie zastąpi rozumu użytkownika. Wchodząc na jakąkolwiek stronę trzeba myśleć

­

Opublikowano

Aby to się rozwinęło musisz kupić reklamę w Góglu, najlepiej żeby twoja strona była reklamowana pod frazą (czat, czat internetowy, poznaj osoby, itp.)

Co do strony, proponuję reklamę z boku dać na góre i zmienić tło na jaśniejsze (te jakieś przygnębiające)

6602914599812031494098.png

Opublikowano

Aby to się rozwinęło musisz kupić reklamę w Góglu, najlepiej żeby twoja strona była reklamowana pod frazą (czat, czat internetowy, poznaj osoby, itp.)

Co do strony, proponuję reklamę z boku dać na góre i zmienić tło na jaśniejsze (te jakieś przygnębiające)

Jest to jedna z wielu opcji reklamy, jak wspominałem wcześniej nie dysponujemy środkami aby taka reklama miała sens.

Co do tła w tej wersji takie zostanie, przy najbliższej aktualizacji będzie możliwość zmiany na jasną wersję (całego layoutu).

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...